Duke thënë se të dua shumë Psikologji ❤️ (Çfarë ndodh me partnerin tuaj)

Duke thënë se të dua shumë Psikologji ❤️ (Çfarë ndodh me partnerin tuaj)
Elmer Harper

Nëse e gjeni veten duke thënë shumë "të dua" ose keni vënë re se dikush tjetër po bën të njëjtën gjë, ju keni ardhur në vendin e duhur. Le të shohim se çfarë mund të ndodhë kur i përdorim tepër këto fjalë.

Nëse thoni shumë "të dua", mund të filloni të ndiheni sikur nuk po i shprehni emocionet tuaja të vërteta. Ju mund të ndiheni sikur po i thoni fjalët sepse mendoni se kjo është ajo që duhet të bëni. Me kalimin e kohës mund të filloni të ndiheni sikur nuk jeni të sinqertë me veten ose me partnerin tuaj. Pavarësisht nga situata, mënyra se si do ta trajtoni këtë problem varet nga marrëdhënia juaj dhe çfarë ndjeni me të vërtetë .

Jini të sinqertë me veten, a i doni ata? Nëse po, si reagojnë ata ndaj fjalëve kur i thoni ato? Ju gjithmonë mund të zvogëloni ose reduktoni thënien e shumë fjalëve "Të dua".

Shiko gjithashtu: Buzët e gjuhës së trupit (Nuk mund ta thuash nëse buzët tona janë të mbyllura)

6 Gjërat që i ndodhin një çifti kur thoni shumë frazën "Të dua". 🧐

 1. Ju mund të perceptoheni si i ngjitur.
 2. Ju mund ta trembni personin tjetër.
 3. Ju rrezikoni të thyeni zemrën tuaj.
 4. Mund të dukeni si i dëshpëruar.
 5. Personi tjetër mund të mos e thotë kthehu.
 6. Partneri juaj mund të fillojë t'ju marrë si të mirëqenë.

Ju mund të perceptoheni si i lidhur.

Ju mund të perceptohet si i ngjitur sepse ju thoni shumë "të dua". Kjo mund të jetë një ndalim për disa njerëz, pasi mund të duket sikur po përpiqeni edhe juShtimi i disa fjalëve shtesë mund të tregojë se sa shumë e keni parasysh atë. Provoni të thoni diçka si "Të dua aq thellë sa nuk mund ta imagjinoj jetën time pa ty". Kjo do t'i bëjë të ditur partnerit tuaj se ata janë një pjesë thelbësore e jetës suaj dhe se ju kujdeseni thellësisht për të. Ju gjithashtu mund të provoni të shkruani një letër ose poezi që shpreh dashurinë tuaj, apo edhe të gatuani një vakt të veçantë për të treguar se sa shumë kujdeseni. Çfarëdo që të bëni, sigurohuni që partneri juaj ta dijë se sa shumë do të thotë për ju.

cili është ndryshimi midis "Edhe unë të dua" dhe "Të dua më shumë"?

Dallimi kryesor midis "Edhe unë të dua" dhe "Të dua më shumë" është niveli i intensitetit me të cilin folësi e do personin tjetër. "Edhe unë të dua ty" në përgjithësi do të thotë që folësi e do personin tjetër po aq sa personi tjetër e do atë. "Të dua më shumë" zakonisht do të thotë që folësi e do personin tjetër më shumë sesa personi tjetër e do atë. Me fjalë të tjera, është vetëm një përgjigje ndaj "të dua"

kur një burrë thotë vazhdimisht të dua, çfarë do të thotë?

Kur një burrë thotë vazhdimisht “Të dua”, është shpesh sepse ai po shpreh sinqerisht dashurinë dhe kujdesin e tij të thellë për ju. Është një mënyrë që ai t'ju qetësojë për ndjenjat e tij dhe të sigurohet që ju të dini se sa domethënie keni për të.

pse them se të dua kaq shumë?

Kur e gjen veten duke thënë shumë "të dua", është zakonisht sepsekeni ndjenja të forta për dikë dhe shprehja e tyre verbalisht ju vjen natyrshëm. Është mënyra juaj për të riafirmuar dashurinë dhe dashurinë tuaj, duke i bërë të ditur personit tjetër se sa thellë kujdeseni për të.

Disa njerëz janë thjesht më verbalë dhe shprehës me emocionet e tyre, dhe kjo është krejtësisht në rregull. Megjithatë, nëse jeni të shqetësuar për ta thënë atë shumë, mund të jetë e vlefshme të eksploroni mënyra të tjera për të shprehur ndjenjat tuaja, të tilla si nëpërmjet veprimeve ose gjesteve të menduara.

Mbani mend gjithmonë, nuk ka asnjë mënyrë të drejtë ose të gabuar për shprehni dashurinë, për sa kohë që ajo është e sinqertë dhe ju bën të ndiheni mirë si ju ashtu edhe personi që ju intereson.

Mendimet përfundimtare

Kur bëhet fjalë për të shprehur dashurinë, ka shumë arsye për ta mbajtur atë një nivel normal, por ai nivel normal varet nga marrëdhënia në të cilën jeni. Nëse partneri juaj ka nevojë që ju ta thoni atë çdo ditë dhe kjo e mban atë të lumtur, atëherë duhet të vazhdoni t'i thoni fjalët. Sidoqoftë, nëse zbuloni se po thoni shumë "të dua" dhe nuk po merrni përgjigjen që kërkoni, atëherë duhet të pyesni nëse partneri juaj ndihet në të njëjtën mënyrë. Shpresojmë që t'u jemi përgjigjur pyetjeve tuaja, ju gjithashtu mund të dëshironi të shikoni Si t'i përgjigjem "Më mungon" (Përgjigja më e mirë) për më shumë informacion mbi temën. Deri herën tjetër faleminderit që gjetët kohë për të lexuar.

vështirë. Përpiquni të vlerësoni reagimin e partnerit tuaj ndaj deklaratës suaj të dashurisë - nëse ju duken të pakëndshëm ose të painteresuar, tërhiqeni pak. Nuk ka asgjë të keqe të shprehësh dashurinë tënde, por ta bësh këtë në një mënyrë që të ndihesh rehat për të dy.

Mund ta frikësosh personin tjetër.

Nëse thua gjithashtu "Të dua" shumë, personi tjetër mund të trembet. Kjo ndodh sepse ata mund të ndihen sikur nuk janë mjaftueshëm të mirë për ju, ose mund të ndihen sikur nuk mund t'i përmbushin kurrë pritjet tuaja. Ata mund të mos ju duan përsëri ose të ndihen të hutuar se pse do ta thoni këtë dhe të fillojnë të tërhiqen nga ju.

Ju rrezikoni të thyeni zemrën tuaj.

Ju rrezikoni të të thyhet zemra kur thua shumë "të dua". Kjo është për shkak se ju po i vendosni ndjenjat tuaja dhe po e bëni veten të prekshëm ndaj refuzimit. Nëse personi tjetër nuk ndihet në të njëjtën mënyrë, atëherë do të mbeteni të lënduar dhe të zhgënjyer. Është e rëndësishme të jeni të kujdesshëm me sa shpesh thoni "Të dua" dhe të siguroheni që personi tjetër ta kthejë atë përpara se të lidheni shumë emocionalisht.

Ju mund të dukeni si të dëshpëruar.

Nëse thua "të dua" shumë, mund të dukesh si i dëshpëruar. Kjo është për shkak se ju po përcjellni nevojën për miratimin dhe vërtetimin e personit tjetër.

Kur e doni dikë, dëshironi të kaloni kohë me të dhe t'i tregoni se sa shumë jenikujdes. Megjithatë, nëse e gjeni veten duke thënë vazhdimisht "Të dua", mund të jetë koha për të rivlerësuar marrëdhënien tuaj.

Kjo për shkak se mund të bazohet në pasiguri dhe mungesë besimi në vetvete. Nëse vazhdimisht keni nevojë të dëgjoni "Të dua" nga partneri juaj, kjo do të thotë që nuk jeni të sigurt në dashurinë e tij për ju. Kjo mund të çojë në posesivitet dhe xhelozi, të cilat nuk janë komponentë të shëndetshëm të një marrëdhënieje.

Nëse e gjeni veten duke thënë shumë "të dua", bëni një hap prapa dhe vlerësoni marrëdhënien tuaj. Sigurohuni që të bazohet në një bazë besimi, respekti dhe mirëkuptimi të ndërsjellë.

Personi tjetër mund të mos e kthejë atë. 💔

Të thuash "Të dua shumë" mund të jetë e ndërlikuar. Ju mund të mendoni se personi tjetër do të ndihet në të njëjtën mënyrë dhe do ta kthejë atë, por nuk është gjithmonë kështu. Ata mund të mos ndihen në të njëjtën mënyrë ose mund të mos jenë gati ta thonë atë. Sido që të jetë, është e rëndësishme të jeni të sinqertë me ndjenjat tuaja dhe të komunikoni me personin tjetër.

Partneri juaj mund të fillojë t'ju marrë si të mirëqenë.

Nëse jeni shumë i zëshëm për dashurinë tuaj për partneri, ata mund të fillojnë t'ju marrin si të mirëqenë. Kjo mund të shkaktojë një dinamikë jo të shëndetshme në të cilën partneri juaj ndihet sikur mund të mbështetet gjithmonë tek ju. Si rezultat, ata mund të fillojnë të përfitojnë nga ju. Nëse partneri juaj është një narcisist, ai duke ditur se sa shumë e doni atë mund të përdoret kundër jush.

Në vijimne do t'i hedhim një vështrim disa pyetjeve të zakonshme.

Të mirat e të thënit "Të dua" shumë:

 • Pohimi i dashurisë: shprehja e vazhdueshme dashuria e siguron verbalisht partnerin për ndjenjat tuaja, duke e bërë atë të ndihet i vlerësuar dhe i dashur.
 • Kënaqësia emocionale: Të thuash shumë "të dua" mund të japë kënaqësi emocionale, pasi shprehja e dashurisë është ngushëlluese dhe e këndshme për shumë njerëz.
 • Nxit komunikimin e hapur: Shprehjet e shpeshta të dashurisë mund të nxisin një kulturë të komunikimit të hapur emocional në një marrëdhënie, e cila mund të jetë e shëndetshme dhe e dobishme. Ju” Shumë:
  • Humbje e Rëndësisë: Thënia e përsëritur “Të dua” mund të zvogëlojë ndikimin dhe rëndësinë e frazës me kalimin e kohës. Mund të shfaqet si një deklaratë rutinë, dhe jo si një shprehje e përzemërt e dashurisë.
  • Perceptimi i dëshpërimit ose i pasigurisë: Përdorimi i tepërt i frazës mund t'ju bëjë të dukeni të dëshpëruar ose të pasigurt. Mund të duket sikur po kërkoni vërtetim dhe siguri të vazhdueshme nga partneri juaj.
  • Mund të shkaktojë parehati ose presion: Nëse partneri juaj nuk është aq shprehës ose nëse nuk ndjen ende të njëjtin nivel dashurie. ata mund të ndihen të pakëndshëm ose nën presion.
  • Rreziku për t'u marrë si i mirëqenë: Ekziston rreziku që partneri juaj të fillojë t'ju marrë si të mirëqenë nëse e shprehni dashurinë tuaj shumë shpesh.
  • Potenciali përThyerje zemre: Nëse deklaratat tuaja të dashurisë nuk janë reciproke, kjo mund të çojë në ndjenja refuzimi dhe thyerje zemre.

  Pyetjet e bëra më shpesh 🤨

  A thua shumë "të dua" keq?

  Sasia e kohës që kaloni me partnerin tuaj do të varet nga forca e marrëdhënies suaj dhe nga mënyra se si ndiheni për të. Ju duhet të merrni kohë për të vlerësuar se sa mirë punoni në çift; për fat të keq, vetëm ju mund të vendosni nëse të kaloni shumë kohë së bashku është e keqe.

  Këtu është një tjetër qëndrim për të. Kur bëhet fjalë për dashurinë, të thuash shumë "të dua" mund të mos jetë gjë e keqe. Në fakt, partneri juaj mund të dëshirojë ta dëgjojë atë nga ju më shpesh sesa mendoni. Sipas psikologjisë, dëgjimi i këtyre tre fjalëve të vogla nga i dashuri juaj mund të ndihmojë në kthimin e ndjenjës së dashurisë për partnerin tuaj.

  Prandaj, nëse ndiheni tepër të dashur sot, vazhdoni dhe tregoni partnerit tuaj se sa shumë ju intereson. Ata mund të mos ndihen njësoj gjatë gjithë kohës, por megjithatë do të vlerësojnë ta dëgjojnë atë.

  Pse dikush thotë "të dua" shumë?

  Kur dikush thotë "të dua ju” shumë, mund të jetë një shenjë se ata kanë nevojë për siguri nga partneri i tyre. Ata mund të ndihen të pasigurt në marrëdhënie dhe kanë nevojë të dëgjojnë partnerin që t'u thotë shpesh. Ndërsa mund t'ju bëjë të ndiheni mirë kur dëgjoni, mund t'ju bëjë gjithashtu të ndiheni fajtorë nëse nuk e ktheni atë aq shpesh.

  Partnerët mund të thonë gjithashtu "të dua"shumë sepse duan që partneri i tyre të dijë se si ndihen. Ata mund të kenë bërë diçka që i ka bërë të ndihen fajtorë dhe po përpiqen ta kompensojnë atë. Cilado qoftë arsyeja, njerëzit që thonë shumë "të dua" duhet të dëgjojnë partnerin që t'ua thotë atë në mënyrë që të dinë që ti i do ata.

  Pse ai thotë të dua gjatë gjithë kohës?

  Dashuria është një emocion i fortë që mund t'i bëjë njerëzit të bëjnë gjëra të çmendura. Ndonjëherë njerëzit thonë "të dua" pa e kuptuar fare.

  Ata mund të ndihen të lënduar dhe thjesht duan t'i kthejnë ndjenjat që po marrin. Ose, ata mund të ndihen të dashur dhe thjesht duan të sigurojnë të dashurën ose të dashurin për ndjenjat e tyre. Sido që të jetë, të thuash "të dua" është një mënyrë për të treguar emocione dhe për t'u kujdesur për dikë.

  Për disa njerëz, të dëgjuarit "të dua" është shumë e rëndësishme për shëndetin e tyre emocional. Kjo i bën ata të ndihen të dashur dhe të vlerësuar. Është një mënyrë për të marrë dashuri. Të thuash "Të dua" mund të jetë gjithashtu një mënyrë për t'i dhënë dikujt sigurinë se ata janë të kujdesshëm dhe të dashur.

  Pra, pse ai thotë "të dua" gjatë gjithë kohës? Ndoshta ai thjesht e ndjen atë fort dhe dëshiron që e dashura e tij ta dijë. Ose, ndoshta ai e thotë sepse e di se është e rëndësishme për të dhe e bën të ndihet mirë. Sido që të jetë, është një shenjë e kujdesit dhe dashurisë së tij për të.

  pse të thuash edhe unë të dua” është e keqe?

  Disa njerëz mund ta shohin të thënit “Edhe unë të dua” si më pak i vërtetë, i detyruar osepërsëritëse, por nëse po e shprehni me ndjenja të vërteta, është një mënyrë e bukur për të ndarë dashurinë.

  Çfarë të bëni kur ai vazhdon të thotë "të dua" gjatë gjithë kohës?

  Kur partneri juaj vazhdon të thotë "të dua", mund të jetë e çuditshme nëse nuk ndiheni në të njëjtën mënyrë. Është e rëndësishme të komunikoni me partnerin tuaj se si ndiheni dhe pse nuk po ia ktheni fjalët e tij të dashurisë. Mund të ndodhë që ju duhet më shumë kohë për të shprehur dashurinë tuaj, dhe kjo është në rregull. Vetëm kini kujdes se sa shumë thoni "të dua" nëse partneri juaj nuk po ju përgjigjet. Ju nuk dëshironi të lëndoni ndjenjat e tyre apo shëndetin mendor.

  Po sikur ai është mirë dhe papritmas thotë të dua pa asnjë arsye?

  Po sikur të jetë mirë dhe papritmas të thotë "Të dua " për asnjë arsye? Është e mundur që ai ra në dashuri me dikë tjetër dhe po ndihet fajtor për këtë. Ose, ai thjesht mund të shprehë dashurinë e tij për ju dhe të dëshirojë t'i përgjigjet dashurisë që i keni treguar. Sido që të jetë, është e rëndësishme të flisni me partnerin tuaj se si ndiheni dhe cilat janë pritshmëritë tuaja. Nëse nuk jeni gati t'i thoni "Të dua", kjo është në rregull. Ju mund ta shprehni dashurinë tuaj në mënyra të tjera, si duke thënë "Unë jam këtu për ty" ose "Unë kujdesem për ty". Vetëm mos e mbytni me shumë dashuri; bëjini të ditur se jeni aty për të, por gjithashtu jepini hapësirë ​​për të marrë frymë.

  A duhet t'i tregoni partnerit tuaj se i doni çdoditë?

  Dashuria është një ndjenjë e veçantë dhe është e natyrshme që të dëshironi t'ia shprehni partnerit tuaj. Thënia "Të dua" mund të bëhet një mënyrë e veçantë për të treguar dashurinë tuaj dhe mund ta bëjë partnerin tuaj të ndihet më i lumtur. Disa çifte madje mund t'ia thonë këtë frazë njëri-tjetrit çdo ditë si një mënyrë për të shprehur dashurinë e tyre. Sigurisht, çdo çift është i ndryshëm dhe disa njerëz mund të preferojnë të thonë "të dua" më rrallë. Në fund të fundit, i takon secilit çift të vendosë se çfarë funksionon më mirë për ta.

  Sa shpejt mund të them që të dua?

  Dashuria është një ndjenjë që shpesh shoqërohet me një lidhje të fortë emocionale dhe shpesh përshkruhet si dashuri e thellë. Ka shumë mënyra të ndryshme për të shprehur dashurinë dhe nuk ka asnjë mënyrë të drejtë apo të gabuar për ta bërë atë. Ju mund të zgjidhni t'i thoni "të dua" partnerit tuaj pas vetëm disa takimesh, ose mund të prisni derisa të jeni bashkë për një periudhë më të gjatë kohore. Nuk ka përgjigje të saktë, dhe në fund të fundit varet nga mënyra se si ndiheni dhe sa rehat jeni duke shprehur dashurinë tuaj për partnerin tuaj. Është e rëndësishme t'i komunikoni ndjenjat tuaja partnerit tuaj në mënyrë që ai të dijë se si ndiheni, dhe anasjelltas.

  Pse kaq shumë njerëz përgjigjen negativisht ndaj të qenit të dashur?

  Dashuria është diçka që duhet na bëjnë të ndihemi të lumtur, por për disa njerëz, mund të jetë burim ankthi dhe frike. Ka shumë arsye pse dikush mund të përgjigjet negativisht ndaj të qenit i dashur. Ndoshta ata janë lënduare kaluara nga një partner ose ndihen sikur nuk janë të denjë për dashuri.

  Ndoshta kanë frikë se mos refuzohen ose nuk dinë si ta shprehin dashurinë e tyre. Cilado qoftë arsyeja, mund të jetë e vështirë të shikosh dikë që të intereson të vuajë sepse nuk ndihet i dashuruar. Nëse jeni në një lidhje me dikë që i përgjigjet negativisht dashurisë suaj, përpiquni të jeni të durueshëm dhe mirëkuptues. Flisni me ta për frikën e tyre dhe ndihmojini të gjejnë mënyra për të shprehur dashurinë e tyre për ju.

  Pse disa njerëz e kanë të vështirë të thonë "të dua"?

  Disa njerëz e kanë të vështirë kohë për të shprehur dashurinë sepse mund të mos e kenë përjetuar vetë, ose mund të ndihen sikur nuk janë të denjë për dashuri. Të tjerët thjesht mund të mos dinë se si t'ia komunikojnë ndjenjat partnerit të tyre. Të thuash "Të dua" është një mënyrë e fuqishme për të shprehur emocionet tuaja dhe mund t'ju bëjë më të lumtur ju dhe partnerin tuaj.

  Mund të jetë e vështirë të thuash këto tre fjalë, por nëse ndjen dashuri për partnerin , komunikimi me ta do ta bëjë marrëdhënien tuaj më të fortë. Njerëzit mund të pëlqejnë gjithashtu të marrin dashuri në mënyra të ndryshme, prandaj është e rëndësishme të mësoni se çfarë e bën partnerin tuaj të ndihet i dashur dhe i vlerësuar.

  Shiko gjithashtu: Gjuha e trupit të qëndrimit të kaubojve (Gjithçka që duhet të dini)

  si të thuash "të dua" kaq thellë.

  Kur ti dashuroni dikë thellësisht, dëshironi të gjeni mënyra për ta shprehur atë dashuri në një mënyrë të veçantë dhe unike për marrëdhënien tuaj. Mund të thuash shpesh "të dua", por
Elmer Harper
Elmer Harper
Jeremy Cruz, i njohur edhe me pseudonimin e tij Elmer Harper, është një shkrimtar i pasionuar dhe entuziast i gjuhës së trupit. Me një sfond në psikologji, Jeremy ka qenë gjithmonë i magjepsur nga gjuha e pashprehur dhe shenjat delikate që rregullojnë ndërveprimet njerëzore. Duke u rritur në një komunitet të larmishëm, ku komunikimi joverbal luajti një rol jetik, kurioziteti i Jeremy-t për gjuhën e trupit filloi që në moshë të re.Pas përfundimit të diplomës në psikologji, Jeremy filloi një udhëtim për të kuptuar ndërlikimet e gjuhës së trupit në kontekste të ndryshme sociale dhe profesionale. Ai mori pjesë në seminare të shumta, seminare dhe programe të specializuara trajnimi për të zotëruar artin e dekodimit të gjesteve, shprehjeve të fytyrës dhe qëndrimeve.Nëpërmjet blogut të tij, Jeremy synon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me një audiencë të gjerë për të ndihmuar në përmirësimin e aftësive të tyre të komunikimit dhe për të përmirësuar të kuptuarit e sinjaleve joverbale. Ai mbulon një gamë të gjerë temash, duke përfshirë gjuhën e trupit në marrëdhënie, biznes dhe ndërveprime të përditshme.Stili i shkrimit të Jeremy-t është tërheqës dhe informues, pasi ai ndërthur ekspertizën e tij me shembuj të jetës reale dhe këshilla praktike. Aftësia e tij për të zbërthyer konceptet komplekse në terma lehtësisht të kuptueshëm i fuqizon lexuesit të bëhen komunikues më efektivë, si në mjedise personale ashtu edhe në ato profesionale.Kur nuk shkruan apo hulumton, Jeremy-t i pëlqen të udhëtojë në vende të ndryshmepërjetoni kultura të ndryshme dhe vëzhgoni se si shfaqet gjuha e trupit në shoqëri të ndryshme. Ai beson se të kuptuarit dhe përqafimi i shenjave të ndryshme joverbale mund të nxisë ndjeshmërinë, të forcojë lidhjet dhe të mbushë boshllëqet kulturore.Me angazhimin e tij për të ndihmuar të tjerët të komunikojnë në mënyrë më efektive dhe ekspertizën e tij në gjuhën e trupit, Jeremy Cruz, i njohur ndryshe si Elmer Harper, vazhdon të ndikojë dhe frymëzojë lexuesit në mbarë botën në udhëtimin e tyre drejt zotërimit të gjuhës së pashprehur të ndërveprimit njerëzor.