Gjuha e trupit Krahët e kryqëzuara (e vërteta)

Gjuha e trupit Krahët e kryqëzuara (e vërteta)
Elmer Harper

A ju kanë thënë ndonjëherë se kryqëzimi i krahëve është një gjest negativ ose se tregon një ndjenjë mbrojtjeje? Në këtë postim, ne do të arrijmë në fund të kuptimit pse njerëzit kryqëzojnë krahët dhe shikojnë disa nga mitet e gjuhës së trupit që rrethojnë këtë gjest.

Pozicioni i krahëve të kryqëzuar përdoret shpesh si një mënyrë për të mbrojtur veten, qoftë fizikisht ose emocionalisht. Mund të shihet si një qëndrim mbrojtës sikur personi po përpiqet të mbrohet nga diçka. Ky tregues i gjuhës së trupit mund të tregojë gjithashtu se personi është i mbyllur ose i paarritshëm, por gjithçka varet nga konteksti dhe kapja.

Ne duhet të marrim parasysh shenja të tjera kur përpiqemi të interpretojmë se çfarë mund të nënkuptojnë krahët e kryqëzuar të dikujt.

 • Sa më i shtrënguar të jetë, aq më e fortë është nevoja për sigurimin e një tjetri. .
 • Gishtat e duarve që dalin jashtë dhe lart janë një shenjë për besim.
 • Zgjerimi i duarve është një shenjë zemërimi.
 • Dora në pjesën e sipërme të krahëve (biceps) është një shenjë intimimi.

Të kuptuarit e gjuhës së trupit është një faktor kryesor në gjuhën e trupit. Një mënyrë e thjeshtë për të menduar për kontaktin është të konsideroni se ku është personi, çfarë po bën dhe pse është atje. Kjo do të na japë të dhëna se si ndihet personi. (Shih më shumë në seksionin e pyetjeve të bëra shpesh më poshtë.)

“Është e rëndësishme qëmos harroni se nuk ka rregulla absolute kur bëhet fjalë për komunikimin joverbal; një shenjë e gjuhës së trupit nuk do të thotë domosdoshmërisht këtë apo atë. Për shembull, krahët e palosur nuk nënkuptojnë domosdoshmërisht ndonjë gjë specifike.”

Në vijim do të hedhim një vështrim në 11 kuptime të ndryshme se përse dikush do të kryqëzonte krahët në radhë të parë.

11 Kuptimi i "Pse janë kryqëzuar krahët".

 1. Personi është i mbyllur. mund të jetë duke fshehur diçka.
 2. Mund të tregojë se personi është i painteresuar.
 3. Mund të jetë një shenjë mërzie.
 4. Personi është i mbyllur dhe nuk është i interesuar për atë që duhet të thoni.
 5. Personi është i ftohtë dhe dëshiron të ngrohë informacionin. >
 6. <5Personi është duke menduar. është nervoz ose i shqetësuar.
 7. Personi është duke pushuar ose duke bërë një pushim.
 8. Është pozicioni natyror i pushimit të një personi.

E gjithë përgjigjja e mëposhtme do të varet nga konteksti, ekspertët e gjuhës së trupit bien dakord se kjo është mënyra e vetme për të lexuar shenjat joverbale të personit. tregon se ato janë të mbyllura. Kjo mund të jetë për shkak se ata ndihen të mbrojtur ose të pakëndshëm. Ata gjithashtu mund të përpiqen të sinjalizojnë se nuk duan të përfshihen në bisedë.

Thepersoni është duke treguar mbrojtje.

Krahët e personit janë të kryqëzuar para trupit të tij në një mënyrë që sugjeron se ai ndihet në mbrojtje. Kjo gjuhë e trupit përdoret shpesh kur dikush ndihet i kërcënuar ose nuk është i gatshëm të angazhohet me të tjerët. Mund të jetë gjithashtu një shenjë se personi po ndihet i pakëndshëm ose po përpiqet të mbrohet nga lëndimi.

Shiko gjithashtu: Si të krijoni kontakt me sy (Gjithçka që duhet të dini)

Personi mund të jetë duke fshehur diçka.

Personi mund të jetë duke fshehur diçka nëse i ka duart të kryqëzuara. Ky është një sinjal i zakonshëm i gjuhës së trupit që dikush po ndihet i mbrojtur ose i pakëndshëm. Nëse vëreni dikë që shfaq këtë sjellje, mund të ia vlen t'i pyesni se çfarë po ndodh.

Kjo mund të tregojë se personi është i painteresuar.

Kur dikush i ka krahët e kryqëzuar para tij, shpesh mund të jetë një shenjë se ata nuk janë të interesuar për atë që po ndodh rreth tij. Ky tregues i gjuhës së trupit mund të interpretohet në disa mënyra, por zakonisht do të thotë se personi nuk është i interesuar të angazhohet me të tjerët.

Mund të jetë një shenjë mërzie.

Kur krahët e një personi kryqëzohen para trupit të tij, mund të jetë një shenjë se ai ndihet i mërzitur ose i painteresuar. Ky tregues i gjuhës së trupit përdoret shpesh në mjedise shoqërore, të tilla si kur dikush po dëgjon një folës të mërzitshëm ose kur është i rrethuar nga njerëz që nuk i njohin mirë. Nëse shihni dikë me krahët e kryqëzuar, mund të jetë një ide e mirë ta provoniangazhojini ata në bisedë ose ofrojini një aktivitet për të bërë.

Personi është i mbyllur dhe nuk i intereson çfarë keni për të thënë.

Duhet e personit janë kryqëzuar para trupit të tij dhe ai nuk po bën kontakt me sy me ju. Kjo sugjeron që ata nuk janë të interesuar për atë që keni për të thënë dhe janë të mbyllur me ju.

Personi është i ftohtë dhe dëshiron të ngrohet.

Personi është i ftohtë dhe dëshiron të ngrohet. Ata po i kryqëzojnë krahët në një mënyrë që sugjeron se janë të ftohtë.

Personi po mendon dhe po përpunon informacionin.

Personi mund të jetë duke menduar dhe duke përpunuar informacion nëse duart e tij janë të kryqëzuara. Kjo gjuhë e trupit sugjeron që personi është i mbyllur dhe nuk është i interesuar të angazhohet me të tjerët.

Personi është nervoz ose i shqetësuar.

Personi është qartësisht nervoz ose i shqetësuar, krahët e tij janë kryqëzuar para tij në një gjest mbrojtës. Gjuha e tyre e trupit na tregon se ata nuk janë rehat ose të sigurt në situatën në të cilën ndodhen. Kjo mund të jetë për shkak të një sërë faktorësh, të tillë si të qenit në një mjedis të ri ose të panjohur ose të ndihen të kërcënuar ose më të shumtë. Cilado qoftë arsyeja, është e rëndësishme të respektoni hapësirën e tyre personale dhe t'u jepni atyre kohën dhe hapësirën që u nevojitet për t'u ndjerë më rehat.

Personi është duke pushuar ose duke bërë një pushim.

Personi është duke pushuar ose duke bërë një pushim. Krahët e tyre janë të kryqëzuar para tyre, të cilatështë një qëndrim i zakonshëm i gjuhës së trupit kur dikush ndihet i relaksuar.

Në vijim do të hedhim një vështrim në disa pyetje të zakonshme.

Pyetjet e bëra më shpesh.

Si i lexoni krahët?

Kur jeni duke u përpjekur të lexoni krahët e dikujt, ju shikoni gjestin dhe gjuhën e trupit të tij. Nëse duart e tyre janë të kryqëzuara, kjo mund të nënkuptojë se ata ndihen në mbrojtje. Nëse krahët e tyre janë të hapur, kjo mund të nënkuptojë se ata janë të hapur. Një gjest nuk është gjithmonë tregues i ndjenjave të një personi, kështu që ju duhet ta shikoni të gjithë personin për të kuptuar se si ndihet.

Çfarë është konteksti në gjuhën e trupit?

Gjuha e trupit është një formë e komunikimit joverbal në të cilin sjelljet fizike, si qëndrimi, gjestet dhe shprehjet e fytyrës, përdoren për të. Mund të përdoret gjithashtu për të dhënë informacion rreth gjendjes emocionale të një personi. Për shembull, dikush që ndihet i zemëruar mund t'i palosë krahët ose t'i kryqëzojë ato në mënyrë që të duket më i mbyllur.

krahët e gjuhës së trupit të kryqëzuara mbi gjoks.

Duhet e kryqëzuara mbi gjoks shpesh përdoren si një gjest mbrojtjeje ose rezistencë. Mund të komunikojë ndjenja zemërimi, armiqësie ose mosmarrëveshjeje.

Gjuha e trupit krahët e kryqëzuar mbi kokë.

Duhet e kryqëzuara mbi kokë është një gjest i zakonshëm i gjuhës së trupit që mund të ketë një sërë kuptimesh. Në disa raste, mund të përdoret si një qëndrim mbrojtës ose për të sinjalizuarqë dikush nuk është i interesuar për atë që thotë një person tjetër. Mund të jetë gjithashtu një mënyrë për t'u qetësuar ose qetësuar në kohë stresi. Ndërsa gjesti i krahëve të kryqëzuara mbi kokë ndonjëherë mund të interpretohet negativisht, është e rëndësishme të mbani mend se gjuha e trupit shpesh është shumë kontekstuale dhe se ky gjest mund të nënkuptojë gjëra të ndryshme në situata të ndryshme.

krahët e gjuhës së trupit të kryqëzuara mbi stomak.

Pozicioni i krahëve të kryqëzuar mbi stomak interpretohet shpesh si një shenjë e mbrojtjes së krahut mbi krahët. 3>

Sinjali i krahëve të kryqëzuar tregon se personi nuk është i afrueshëm dhe nuk është i interesuar të flasë. Kjo është një mënyrë për të mbrojtur veten dhe për të sinjalizuar se ata nuk janë të hapur ndaj të tjerëve.

A janë të vrazhdë krahët e kryqëzuar?

Kryqëzimi i krahëve shpesh shihet si një shenjë vrazhdësie, por nuk është gjithmonë kështu. Ndonjëherë njerëzit kryqëzojnë krahët për të qëndruar ngrohtë, ose sepse janë thjesht më të rehatshëm në atë pozicion. Nëse dikush ka krahët e kryqëzuar ndërsa flet me ju, është mirë të mos supozoni se po tregohet i pasjellshëm dhe në vend të kësaj të përpiqeni të vazhdoni një bisedë normale.

Shiko gjithashtu: Çfarë është komunikimi paragjuhësor? (Joverbale)

A janë në rregull krahët e kryqëzuar?

Si rregull i përgjithshëm, krahët e kryqëzuar shihen si gjuhë trupore negative. Ato mund të interpretohen si një shenjë e mbrojtjes, armiqësisë ose mosmarrëveshjes. Megjithatë, ka disa situataku krahët e kryqëzuar mund të shihen si gjuhë pozitive e trupit. Për shembull, nëse dikush është i ftohtë, ai mund të kryqëzojë krahët për të qëndruar ngrohtë. Ose, nëse dikush mban një fëmijë, ai mund të ketë nevojë të përdorë të dyja duart dhe kështu do të kryqëzojë krahët. Në këto raste, krahët e kryqëzuar nuk konsiderohen si gjuhë negative e trupit.

Dorëzimet e kryqëzuara me grushte të shtrënguar çfarë do të thotë?

Gjuha e trupit të personit tregon se ai është i zemëruar dhe i gatshëm për të luftuar. Krahët e tyre janë të kryqëzuar në mënyrë mbrojtëse para tyre dhe grushtat janë të shtrënguar, duke treguar se ata janë të përgatitur për t'u mbrojtur. Armiqësia e pranishme në qëndrimin dhe shprehjen e tyre e bën të qartë se ata nuk janë të hapur ndaj komunikimit apo negociatave. jashtë

Mendimet përfundimtare.

Kur bëhet fjalë për kryqëzimin e armëve, ka shumë kuptime, por gjëja kryesore është që nuk mund të dallosh thjesht nëse dikush është mbyllur vetëm sepse krahët e tij janë palosur. Konteksti është i rëndësishëm për të kuptuar se çfarë po ndodh vërtet me atë person. Shpresojmë që të keni gjetur përgjigjen e pyetjeve tuaja dhe gjithashtu mund t'ju duket i dobishëm ky postim Gjuha e trupit Krahët e palosura .
Elmer Harper
Elmer Harper
Jeremy Cruz, i njohur edhe me pseudonimin e tij Elmer Harper, është një shkrimtar i pasionuar dhe entuziast i gjuhës së trupit. Me një sfond në psikologji, Jeremy ka qenë gjithmonë i magjepsur nga gjuha e pashprehur dhe shenjat delikate që rregullojnë ndërveprimet njerëzore. Duke u rritur në një komunitet të larmishëm, ku komunikimi joverbal luajti një rol jetik, kurioziteti i Jeremy-t për gjuhën e trupit filloi që në moshë të re.Pas përfundimit të diplomës në psikologji, Jeremy filloi një udhëtim për të kuptuar ndërlikimet e gjuhës së trupit në kontekste të ndryshme sociale dhe profesionale. Ai mori pjesë në seminare të shumta, seminare dhe programe të specializuara trajnimi për të zotëruar artin e dekodimit të gjesteve, shprehjeve të fytyrës dhe qëndrimeve.Nëpërmjet blogut të tij, Jeremy synon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me një audiencë të gjerë për të ndihmuar në përmirësimin e aftësive të tyre të komunikimit dhe për të përmirësuar të kuptuarit e sinjaleve joverbale. Ai mbulon një gamë të gjerë temash, duke përfshirë gjuhën e trupit në marrëdhënie, biznes dhe ndërveprime të përditshme.Stili i shkrimit të Jeremy-t është tërheqës dhe informues, pasi ai ndërthur ekspertizën e tij me shembuj të jetës reale dhe këshilla praktike. Aftësia e tij për të zbërthyer konceptet komplekse në terma lehtësisht të kuptueshëm i fuqizon lexuesit të bëhen komunikues më efektivë, si në mjedise personale ashtu edhe në ato profesionale.Kur nuk shkruan apo hulumton, Jeremy-t i pëlqen të udhëtojë në vende të ndryshmepërjetoni kultura të ndryshme dhe vëzhgoni se si shfaqet gjuha e trupit në shoqëri të ndryshme. Ai beson se të kuptuarit dhe përqafimi i shenjave të ndryshme joverbale mund të nxisë ndjeshmërinë, të forcojë lidhjet dhe të mbushë boshllëqet kulturore.Me angazhimin e tij për të ndihmuar të tjerët të komunikojnë në mënyrë më efektive dhe ekspertizën e tij në gjuhën e trupit, Jeremy Cruz, i njohur ndryshe si Elmer Harper, vazhdon të ndikojë dhe frymëzojë lexuesit në mbarë botën në udhëtimin e tyre drejt zotërimit të gjuhës së pashprehur të ndërveprimit njerëzor.