Gjuha e trupit me duart në mjekër (kuptoni tani)

Gjuha e trupit me duart në mjekër (kuptoni tani)
Elmer Harper

Gjëja e parë për të cilën duhet të mendojmë kur lexojmë gjuhën e trupit është: kur e përdorim gjestin për të cilin duam të kuptojmë më shumë?

Shiko gjithashtu: 86 fjalë negative që fillojnë me M (me përkufizim)

Pasi ta kuptojmë këtë vetë, mund të fillojmë të ndërtojmë një pamje rreth duarve në mjekër në gjuhën e trupit.

Gesti i mjekrës me dorë zakonisht shihet kur dikush po mendon të zgjidhë një problem kompleks ose po përpiqet të zgjidhë një problem kompleks. Është gjithashtu e zakonshme që njerëzit të prekin mjekrën e tyre kur mendojnë se çfarë të thonë më pas.

Ky gjest mund të interpretohet gjithashtu si një shenjë pasigurie dhe pasigurie. Mund të përdoret gjithashtu si një tregues se personi po ndihet i ngarkuar me të gjitha zgjedhjet para tij.

E vetmja mënyrë për të marrë një lexim të vërtetë se çfarë do të thotë në të vërtetë gjuha e dorës në mjekër në trup është të kuptoni kontekstin që rrethon lëvizjen.

Shiko gjithashtu: Libri më i mirë i gjuhës së trupit (Përtej fjalëve)

Kur shihni dikë duke fërkuar mjekrën e tij, shpesh është në një shenjë se ata mendojnë thellë. Kjo është për shkak se fërkimi i mjekrës stimulon sistemin nervor.

Për t'ju dhënë një kontekst ky tregues shpesh shihet tek studentët që po përpiqen të zgjidhin një problem të vështirë, ose tek njerëzit e biznesit që po marrin një vendim të rëndësishëm. Nëse shihni dikë me duart në mjekër, është mirë t'i jepni pak hapësirë ​​dhe kohë për të menduar.

Kuptoni së pari kontekstin

Konteksti social është një faktor kryesor në mënyrën se si i kuptojmë njerëzit dhe veprimet e tyre. Leximifjalët ose sjellja e dikujt veçmas na japin informacion të kufizuar, por kur shikojmë kontekstin e veprimeve të tyre – me kë po ndërveprojnë dhe çfarë po ndodh rreth tyre – do të shfaqet një pamje tjetër.

Nëse shihni dikë që fërkon mjekrën në një takim shitjeje, e dini se po mendon për një vendim. Nga ana tjetër, nëse shihni dikë që mbështet kokën në një terminal aeroporti, e dini se ai po shfaq një sinjal të gjuhës së trupit të lodhur ose të mërzitur. Së pari lexoni kontekstin për të kuptuar mirë pse njerëzit përdorin mjekrën me dorë në gjuhën e trupit.

Gjëja tjetër që duhet të kuptojmë është vija bazë.

Të kuptojmë vijën bazë.

Të kuptuarit e vijës bazë është çelësi për të lexuar gjuhën e trupit. Vija bazë i referohet pozicionit të pushimit të një personi, ose mënyrës se si ata po qëndrojnë kur janë të qetë. Ne përdorim vijën bazë si një ankorë kundër së cilës mund të vëzhgojmë ndryshime në qëndrim që tregojnë interes ose emocione të tjera.

Një mënyrë tjetër për të parë vijën bazë është kur vëzhgojmë vijën bazë të dikujt, thjesht duhet të vëzhgojmë se si veprojnë ai në rrethana normale pa ndonjë stres ose sjellje të fortë emocionale. Për të mësuar më shumë rreth leximit të bazës fillestare të dikujt, shikoni këtë artikull.

Kuptime alternative për mjekrën me duar.

Kur shihni dikë që vendos duart në mjekër, mund të jetë i tronditur ose për të treguar habi. Zakonisht ngremë duart lartnë fytyrat tona dhe ndonjëherë kapemi rreth mjekrës me të dyja duart për t'u treguar të tjerëve se sa të tronditur ndihemi për diçka.

Një tjetër kuptim i mjekrës me dorë mund të jetë mbyllja e duarve në një vend në mënyrë që të mos shpërqendroheni. Shpesh do të shihni fëmijë që e bëjnë këtë kur u thuhet të mos shikojnë përreth.

Duart, në mjekër, Kuptimi, Lista e shenjave të gjuhës së trupit.

 1. Të thellë në mendime ose duke menduar për diçka të vështirë ose të ndërlikuar.
 2. Pasiguri dhe pasiguri. 9>

  Pyetje dhe përgjigje

  Çfarë do të thotë kur dikush mbështet mjekrën në dorë?

  Personi ka të ngjarë të jetë i lodhur ose i mërzitur në varësi të kontekstit.

  A është ky një gjest pozitiv apo negativ?

  Mund të shihet si një gjest pozitiv në mendim dhe përqendrim të thellë nëse personi është i thellë. Nga ana tjetër, mund të shihet si një gjest negativ nëse personi duket i mërzitur ose i painteresuar.

  Cilat janë disa interpretime të tjera të zakonshme të kësaj gjuhe të trupit?

  Një person që ka duart në mjekër mund të jetë i thellë në mendime ose mund të jetë duke u përpjekur të marrë një vendim. Ky tregues i gjuhës së trupit mund të tregojë gjithashtu se personi është i interesuar për atë që po thoni.

  Çfarë do të thotë kur dikush vazhdon të prekë mjekrën e tij?

  Ka disa interpretime të mundshme të këtij gjesti. Njëra është sepersoni është i humbur në mendime, ose i thellë në përqendrim. Një tjetër është se personi është nervoz ose i shqetësuar për diçka. Një mundësi e tretë është që personi po përpiqet t'i sinjalizojë dikujt tjetër se ata po mendojnë për atë që ai person ka thënë.

  Çfarë nënkuptojnë duart nën mjekër?

  Gesti i vendosjes së duarve nën mjekër përdoret shpesh për të treguar të menduarit ose meditimin.

  Çfarë tregon ngritja e mjekrës në gjuhën e trupit?

  Gjesti i ngritjes së mjekrës në gjuhën e trupit zakonisht tregon besim, sfidë ose sfidë.

  Përmbledhje

  Gjesti i vendosjes së duarve në mjekër shpesh tregon mendim të thellë ose përqendrim. Ky gjest mund të tregojë gjithashtu besim, sfidë ose sfidë në disa rrethana. Nëse ju ka pëlqyer të mësoni rreth mjekrës praktike, atëherë duhet të shikoni artikullin tonë duart mbi fytyrë.
Elmer Harper
Elmer Harper
Jeremy Cruz, i njohur edhe me pseudonimin e tij Elmer Harper, është një shkrimtar i pasionuar dhe entuziast i gjuhës së trupit. Me një sfond në psikologji, Jeremy ka qenë gjithmonë i magjepsur nga gjuha e pashprehur dhe shenjat delikate që rregullojnë ndërveprimet njerëzore. Duke u rritur në një komunitet të larmishëm, ku komunikimi joverbal luajti një rol jetik, kurioziteti i Jeremy-t për gjuhën e trupit filloi që në moshë të re.Pas përfundimit të diplomës në psikologji, Jeremy filloi një udhëtim për të kuptuar ndërlikimet e gjuhës së trupit në kontekste të ndryshme sociale dhe profesionale. Ai mori pjesë në seminare të shumta, seminare dhe programe të specializuara trajnimi për të zotëruar artin e dekodimit të gjesteve, shprehjeve të fytyrës dhe qëndrimeve.Nëpërmjet blogut të tij, Jeremy synon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me një audiencë të gjerë për të ndihmuar në përmirësimin e aftësive të tyre të komunikimit dhe për të përmirësuar të kuptuarit e sinjaleve joverbale. Ai mbulon një gamë të gjerë temash, duke përfshirë gjuhën e trupit në marrëdhënie, biznes dhe ndërveprime të përditshme.Stili i shkrimit të Jeremy-t është tërheqës dhe informues, pasi ai ndërthur ekspertizën e tij me shembuj të jetës reale dhe këshilla praktike. Aftësia e tij për të zbërthyer konceptet komplekse në terma lehtësisht të kuptueshëm i fuqizon lexuesit të bëhen komunikues më efektivë, si në mjedise personale ashtu edhe në ato profesionale.Kur nuk shkruan apo hulumton, Jeremy-t i pëlqen të udhëtojë në vende të ndryshmepërjetoni kultura të ndryshme dhe vëzhgoni se si shfaqet gjuha e trupit në shoqëri të ndryshme. Ai beson se të kuptuarit dhe përqafimi i shenjave të ndryshme joverbale mund të nxisë ndjeshmërinë, të forcojë lidhjet dhe të mbushë boshllëqet kulturore.Me angazhimin e tij për të ndihmuar të tjerët të komunikojnë në mënyrë më efektive dhe ekspertizën e tij në gjuhën e trupit, Jeremy Cruz, i njohur ndryshe si Elmer Harper, vazhdon të ndikojë dhe frymëzojë lexuesit në mbarë botën në udhëtimin e tyre drejt zotërimit të gjuhës së pashprehur të ndërveprimit njerëzor.