Narcissists Ghosting (Trajtim i heshtur)

Narcissists Ghosting (Trajtim i heshtur)
Elmer Harper

Pra, ju jeni fantazuar nga një person narcisist dhe doni të dini pse ose çfarë mund të bëni. Nëse ky është rasti, ne mbulojmë pse një narcisist do ta bënte këtë dhe çfarë mund të bëni ju për të mbrojtur veten.

Narcisistët shpesh janë të prirur ndaj fantazmave. Ata mund t'ju krijojnë fantazmë për një sërë arsyesh. Ata mendojnë se nevojat e tyre janë të parat dhe nuk ia vlen më kohën e tyre. Ata gjithashtu mund të shmangin përballjen me të vërtetat e sjelljes së tyre, të tilla si tendenca e tyre për të manipuluar ose shfrytëzuar njerëzit sepse kanë çështje të tjera që po ndodhin.

Narcisistëve gjithashtu u mungon empatia, kështu që ata mund të mos ndjejnë keqardhje kur fantazmat e dikujt. Mbani mend një person që ju krijon fantazma, mund të provoni dhe të ktheheni në jetën tuaj. Nëse i lejoni ta bëjnë këtë, ata do t'ju fantazojnë përsëri dhe përsëri derisa të mos thoni më.

6 Arsyet pse personaliteti narcisist do të heshtte trajtimin ose do t'ju fantazonte.

  1. Ata mos mendoni se ia vlen më kohën e tyre.
  2. Ata nuk kanë nevojë për një konfrontim apo një ndarje të çrregullt.
  3. Ata ndjejnë sikur nuk mund t'ju kontrollojnë më.
  4. Kanë shumë frikë për të qenë të pambrojtur.
  5. Ata mendojnë se mund të shpëtojnë nga kjo sepse ata besojnë se janë mbi rregullat.
  6. Dëshirojnë të shmangin ndjenjën e ekspozimit, të turpërimit ose të poshtërimit.

A është fantazma një formë narcizmi?

Fantazma është një formë narcisizmi, pasi mund të shihet si një mënyrë egoiste. Ngaduke u zhdukur nga jeta e dikujt pa asnjë shpjegim apo mbyllje, fantazmat mund të shmangin marrjen e përgjegjësisë për veprimet e tyre dhe ndikimin që kanë te të tjerët.

Fantazma tregon gjithashtu një paaftësi për të empatizuar dhe shpërfillur ndjenjat e një personi tjetër. Mund të shihet si një formë e manipulimit emocional që lejon fantazmën të vendoset mbi viktimën duke shpërfillur emocionet dhe nevojat e saj.

Fantazmat gjithashtu mund të ndihen superiorë në një farë mënyre, duke besuar se janë shumë të mirë për personin që po krijojnë fantazmë, ose se meritojnë më mirë se ajo që u është ofruar. Në çdo rast, fantazma është padyshim një shenjë e sjelljes narcisiste dhe nuk duhet marrë lehtë.

A kthehen narcisistët pas fantazmave?

Narcisistët dihet se nuk janë të besueshëm dhe shpeshherë shfaqin njerëz fantazmë pa paralajmërim. Kjo e lë personin të cilit i është shfaqur fantazma të ndihet konfuz dhe i kulluar emocionalisht. Përgjigja nëse narcisistët kthehen pas fantazmave nuk është një po ose jo e thjeshtë.

Kjo varet nga individi dhe rrethanat e situatës. Në disa raste, narcisistët dihet se kthehen pas fantazmave, por kjo është e rrallë. Në përgjithësi, nëse një narcisist ka zgjedhur të largohet nga një lidhje, ata nuk do të shikojnë prapa.

Megjithatë, disa narcistë mund të jenë të paparashikueshëm dhe mund të zgjedhin të kthehen në çdo moment për çfarëdo arsye. Nëse kjo ndodh, është e rëndësishme të merrni kohëpër veten tuaj përpara se të vendosni nëse i doni apo jo ato në jetën tuaj.

A është ghosting një formë e ndezjes me gaz?

Ghosting dhe gaslighting janë dy gjëra të ndryshme, megjithëse ato ndajnë disa ngjashmëri. Fantazma është kur dikush papritmas dhe pa paralajmërim ndërpret çdo komunikim me një person tjetër, gjë që mund të jetë e dëmshme emocionalisht për personin që ka mbetur pas.

Drejtimi i gazit është një formë manipulimi psikologjik që përfshin përpjekjen për ta bërë viktimën të vërë në dyshim realitetin dhe kujtesën e vet, shpesh duke i thënë asaj deklarata kundërshtuese ose duke mohuar se disa ngjarje mund të çojnë në mënyrë të pafuqishme. Në personin që është fantazma, nuk konsiderohet akt manipulimi i qëllimshëm si ndezja e gazit. Mund të jetë e mundur që dikush të ndezë pa dashje dikë duke e krijuar atë me fantazmë, por kjo do të kërkonte një përpjekje të bashkërenduar në emër të fantazmës për të mashtruar ose mashtruar qëllimisht personin tjetër nëpërmjet heshtjes së tij.

Cili është ndryshimi midis ndezjes me gaz dhe fantazmës?

Ndriçimi me gaz dhe fantazma janë dy gjëra shumë të ndryshme. Ndriçimi i gazit është një formë tinëzare e abuzimit psikologjik, ku një person manipulon një tjetër duke vënë në dyshim mendjen e tij të shëndoshë dhe perceptimin e realitetit.

A është fantazma një formë abuzimi emocional?

Fantazma është një formë abuzimi emocional, pasi ajomund ta lërë personin në fundin pritës të ndihet konfuz, i lënduar dhe i braktisur. Ai përfshin njëra palë që ndërpret çdo komunikim me tjetrën pa shpjegim ose paralajmërim.

Shiko gjithashtu: 100 pyetje të lezetshme për t'i bërë të dashurit tuaj (partneri ose takimi)

Çfarë thotë fantazma për një person?

Fantazma është një term që përdoret për të përshkruar kur dikush ndërpret papritmas çdo komunikim me një person tjetër pa shpjegim. Shpesh shihet si një mënyrë frikacake për njerëzit për t'i dhënë fund marrëdhënieve ose miqësive, pasi e lë personin tjetër konfuz dhe lënduar.

A lejon Fantazma të mbyllet?

Fantazma është një term që përdoret zakonisht për të përshkruar aktin e përfundimit të papritur të komunikimit me dikë pa dhënë një shpjegim ose mbyllje.

Shpesh përdoret kur individët nuk janë mjaftueshëm të fortë për t'u përballur me partnerin e tyre dhe për t'i dhënë fund marrëdhënies në një mënyrë më të drejtpërdrejtë.

Ndonëse fantazma mund të duket si një rrugëdalje e lehtë në afat të shkurtër, mund të ketë efekte të dëmshme afatgjata për të dyja palët e përfshira.

Pa mbyllje, të dy njerëzit ka të ngjarë të ndihen të hutuar dhe të lënduar nga zhdukja e papritur e partnerit të tyre. Kjo mund të çojë në pakënaqësi, mosbesim dhe vështirësi në mbajtjen e marrëdhënieve të ardhshme.

Shiko gjithashtu: Pse djemtë nuk duan të qetësohen? (Presioni)

Ndërsa fantazmat mund të jenë joshëse në disa situata, ajo rrallë çon në ndonjë lloj mbylljeje ose zgjidhjeje për secilën palë. Në vend të kësaj, mund t'i lërë të dyja palët të ndihen bosh dhe të frustruar me mungesën e mbylljes që u dha.

Pse'snjë narcisist do të përpiqet të kthehet pasi ju ka fantazma?

Narcisistët shpesh do të përpiqen të kthehen pasi t'ju bëjnë fantazmë sepse kjo i lejon ata të rimarrin kontrollin e situatës. Ata kënaqen duke u ndjerë të fuqishëm dhe të ngarkuar, kështu që kur zhduken nga një marrëdhënie, kjo mund t'i bëjë të ndihen sikur e kanë përsëri kontrollin.

Këta lloj njerëzish mund të përpiqen gjithashtu të nxjerrin një reagim nga ju. Duke u rishfaqur papritur dhe duke zënë sërish hapësirë ​​në jetën tuaj, ata mund të kërkojnë një përgjigje emocionale nga ju si dhe një mundësi për të rivendosur një lloj lidhjeje ose bisede me ju.

Narcisistët nxiten nga interesat dhe dëshirat e tyre vetjake të cilat shpesh i bëjnë ata të krijojnë fantazmë dikë dhe më pas të kthehen më vonë.

Mendimet përfundimtare

Kur një narcisist ju fantazmon ata zakonisht kanë një arsye egoiste, si një sekret familja ose një partner tjetër që mund të përdorin për t'u ushqyer. Nëse ju kanë gjetur fantazmë për çfarëdo arsye që mund t'ju lëndojë, mund të ndiheni konfuz dhe të pyesni veten nëse ju kanë bërë këtë.

Këshilla jonë më e mirë nëse kjo ndodh është të mos u ndalni shumë tek ata që ju duhet të kapërceje atë dhe vazhdo sa më shpejt që të mundesh sepse mund të jesh një narcisist që nuk mendon për ty.

Ju mund ta gjeni këtë postim interesant Narcisistët shkatërrojnë kë nuk mund të kontrollojnë (humbni kontrollin )
Elmer Harper
Elmer Harper
Jeremy Cruz, i njohur edhe me pseudonimin e tij Elmer Harper, është një shkrimtar i pasionuar dhe entuziast i gjuhës së trupit. Me një sfond në psikologji, Jeremy ka qenë gjithmonë i magjepsur nga gjuha e pashprehur dhe shenjat delikate që rregullojnë ndërveprimet njerëzore. Duke u rritur në një komunitet të larmishëm, ku komunikimi joverbal luajti një rol jetik, kurioziteti i Jeremy-t për gjuhën e trupit filloi që në moshë të re.Pas përfundimit të diplomës në psikologji, Jeremy filloi një udhëtim për të kuptuar ndërlikimet e gjuhës së trupit në kontekste të ndryshme sociale dhe profesionale. Ai mori pjesë në seminare të shumta, seminare dhe programe të specializuara trajnimi për të zotëruar artin e dekodimit të gjesteve, shprehjeve të fytyrës dhe qëndrimeve.Nëpërmjet blogut të tij, Jeremy synon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me një audiencë të gjerë për të ndihmuar në përmirësimin e aftësive të tyre të komunikimit dhe për të përmirësuar të kuptuarit e sinjaleve joverbale. Ai mbulon një gamë të gjerë temash, duke përfshirë gjuhën e trupit në marrëdhënie, biznes dhe ndërveprime të përditshme.Stili i shkrimit të Jeremy-t është tërheqës dhe informues, pasi ai ndërthur ekspertizën e tij me shembuj të jetës reale dhe këshilla praktike. Aftësia e tij për të zbërthyer konceptet komplekse në terma lehtësisht të kuptueshëm i fuqizon lexuesit të bëhen komunikues më efektivë, si në mjedise personale ashtu edhe në ato profesionale.Kur nuk shkruan apo hulumton, Jeremy-t i pëlqen të udhëtojë në vende të ndryshmepërjetoni kultura të ndryshme dhe vëzhgoni se si shfaqet gjuha e trupit në shoqëri të ndryshme. Ai beson se të kuptuarit dhe përqafimi i shenjave të ndryshme joverbale mund të nxisë ndjeshmërinë, të forcojë lidhjet dhe të mbushë boshllëqet kulturore.Me angazhimin e tij për të ndihmuar të tjerët të komunikojnë në mënyrë më efektive dhe ekspertizën e tij në gjuhën e trupit, Jeremy Cruz, i njohur ndryshe si Elmer Harper, vazhdon të ndikojë dhe frymëzojë lexuesit në mbarë botën në udhëtimin e tyre drejt zotërimit të gjuhës së pashprehur të ndërveprimit njerëzor.