Prekja e gjuhës së trupit të qafës (Zbuloni kuptimin e vërtetë)

Prekja e gjuhës së trupit të qafës (Zbuloni kuptimin e vërtetë)
Elmer Harper

Tabela e përmbajtjes

Ka shumë arsye për të prekur pjesën e pasme të qafës në gjuhën e trupit. Prekja e qafës është një refleks i natyrshëm, por mund të shërbejë edhe si shenjë pasigurie.

Nëse një person fillon të prekë qafën ndërsa flet me ju, ai mund të ndihet i shqetësuar ose i shqetësuar. Ata gjithashtu mund të jenë të shqetësuar për diçka. Ne shpesh prekim qafën kur shqetësohemi ose shqetësohemi nga diçka.

Megjithëse nuk flitet aq shumë, kjo është një nga mënyrat më të sakta për të identifikuar kur dikush ose diçka po na shqetëson.

Ne do të mësojmë më shumë për qafën dhe kuptimet e saj të ndryshme më poshtë.

Shiko gjithashtu: Fjalë dashurie që fillojnë me M (me përkufizim)

Gjuha e trupit për qafën prekëse <1Gjuha e trupit

 • Gjuha prekëse e qafës <1 gjoks
 • Afishimi i qafës
 • Gjuha e trupit duke prekur qafën ndërsa flet
 • Kur një djalë vazhdon të të prekë qafën çfarë do të thotë në të vërtetë
 • Çfarë do të thotë kur një djalë të vendos dorën rreth qafës
 • Çfarë do të thotë kur një grua prek qafën e saj gjithmonë duke folur me ty.
 • Përmbledhje
 • Si të lexoni gjuhën e trupit të qafës

  Qafa është ajo që lidh kokën me pjesën tjetër të trupit, kështu që është një vend ku mund të marrim shumë informacione të dobishme.

  Qafa ka tre punë kryesore:

  • Të lëvizë kokën rreth nesh dhe të shikojë qafën që na ndihmon. <66><5kokën.
  • Ndihmon me tretjen e ushqimit dhe frymëmarrjen.

  Kur studiojmë gjuhën e trupit, do të përpiqemi të japim sinjale për atë që po ndodh vërtet brenda një personi.

  Gjuha e trupit që prek gjoksin e qafës

  Kur dikush prek qafën ose gjoksin e tij. Kur dikush prek qafën ose gjoksin e tij, i është thënë diçka më e vulosur ose e ndjeshme<0 në lidhje me atë që ai është duke u ndjerë më i vrullshëm>Mendoni për herën e fundit që jeni ndjerë i stresuar nëse keni prekur qafën?

  Kur dikush prek qafën e tij, mund të jetë gjithashtu një shenjë se ai ndihet në mbrojtje, për shembull, nëse e kthen kokën prapa dhe fërkojë pjesën e sipërme të qafës. Natyrisht, kjo është një shenjë mjaft e qartë se ata janë akuzuar për diçka të gabuar.

  Prekja e gjoksit mund të tregojë gjithashtu se ndiheni të trishtuar ose emocionalë për diçka si vdekja e një personi, për shembull; kjo lloj prekjeje tregon më shumë trishtim.

  Konteksti është kyç kur sheh dikë duke i prekur qafën dhe gjoksin; kjo do t'ju japë të dhëna që duhet t'i përdorni nëse ata ndjejnë emocione të brendshme.

  Shfaqja e qafës

  • Masazhimi i qafës
  • Masazhimi i anës së qafës
  • Prekja ose ngatërrimi me një gjerdan>
  • <6 duke luajtur me një gjerdan
  • >Tërheqja e rrobave rreth qafës

  Gjuha e trupit duke prekur qafën ndërsa flet

  Prekja e qafës gjatë bisedës mund të përdoret për të dërguar një mesazhe ndjenjës së pambrojtur, të parehatshme ose të frustruar.

  Shiko gjithashtu: 50 fjalë të Halloween-it që fillojnë me W (me përkufizim)

  Mund të tregojë gjithashtu siklet, ndoshta një lloj akumulimi acidi në fyt. Herën tjetër që do të shihni dikë duke i prekur qafën ndërsa flet me ju, pyesni veten se çfarë thatë për të shkaktuar atë sjellje tek ai person.

  A ishte provokuese? Ishte një pyetje e turpshme? A e patën të vështirë bisedën? Të gjitha përgjigjet do të jenë në kontekstin dhe bisedën e mëparshme.

  Kur një djalë vazhdon të të prekë qafën, çfarë do të thotë në të vërtetë? Fytyra që po e lejoni të prekë qafën tuaj tregon se sa afër jeni me të dhe sa rehat ndiheni për ta lejuar atë të prekë qafën tuaj.

  Ashtu si me analizën gjuhësore të kujtdo, duhet të lexoni kontekstin për të kuptuar pse ai po ju prek qafën. Nuk ka absolute në gjuhën e trupit.

  Gjërat për të menduar: Ku jeni? Kush është rreth jush? Për çfarë po flet? Të gjitha këto pyetje duhet të merren parasysh kur ai vazhdon të të prekë qafën. Pyetja më e rëndësishme nga të gjitha është se çfarë dëshiron ai nga ju?

  Çfarë do të thotë kur një djalë të vendos dorën në qafë

  Kjo është një pyetje shumë e vështirë për t'u përgjigjur pasi ka disa arsye që një djalë do të të vendosë duart rreth qafës.

  E para.është se më bën të ndihem shumë e pakëndshme nëse dikush i vendos duart rreth qafës së dikujt, por pa kontekstin e duhur është e vështirë të shkruaj për të.

  Vënia e dorës rreth qafës zakonisht shihet si një ekran kontrollues mbizotërues. Nëse ai po ju vë dorën rreth qafës në mënyrë agresive, kjo është një shenjë e keqe dhe ju duhet të dilni nga situata.

  Megjithatë, nëse jeni duke kurvëruar, kjo mund të jetë pjesë e luajtjes së roleve dhe diçka për të cilën ai është. Ju duhet të pyesni veten a jeni të kënaqur me këtë dhe nëse jo ta ndaloni atë.

  Çfarë do të thotë kur një grua prek qafën e saj ndërsa flet me ju? Shpesh përdoret në një mënyrë joshëse ose joshëse. Kur e vëreni këtë sjellje, e dini se ajo mund të interesohet për ju.

  Do t'ju duheshin më shumë pika të dhënash për të bërë këtë supozim. Por prekja e qafës është një tregues i mirë i vëmendjes.

  Gjuha e trupit që prek anën e qafës

  Prekja e anës së qafës zakonisht shihet si një shenjë stresi. Shpesh do të shihni dikë të fërkojë anën e qafës kur ndihet nën presion ose stres.

  Ky zakonisht quhet biberoni nga pikëpamja e gjuhës së trupit.

  Bironia është një mënyrë për të qetësuar ose vetërregulluar trupin, ashtu si një fëmijë ka një biberon për të qetësuar.ai ose ajo veten poshtë. Ne e bëjmë këtë edhe si të rritur.

  Pse e prek gjithmonë qafën time

  Ju zakonisht prekni qafën kur ndiheni nën presion ose ndiheni të stresuar. Është një mënyrë për të qetësuar veten, që ndonjëherë quhet biberon në komunitetin e gjuhës së trupit.

  Nëse vëreni se e prekni shumë qafën, një teknikë e lezetshme që mund të provoni është të shtrëngoni gishtat e këmbëve në këpucë. Kjo do të shpërqendrojë mendjen tuaj nënndërgjegjeshëm dhe do të heqë qafe çdo energji negative. Gjëja më e mirë në lidhje me këtë është se askush nuk do t'ju shohë duke e bërë atë.
  Elmer Harper
  Elmer Harper
  Jeremy Cruz, i njohur edhe me pseudonimin e tij Elmer Harper, është një shkrimtar i pasionuar dhe entuziast i gjuhës së trupit. Me një sfond në psikologji, Jeremy ka qenë gjithmonë i magjepsur nga gjuha e pashprehur dhe shenjat delikate që rregullojnë ndërveprimet njerëzore. Duke u rritur në një komunitet të larmishëm, ku komunikimi joverbal luajti një rol jetik, kurioziteti i Jeremy-t për gjuhën e trupit filloi që në moshë të re.Pas përfundimit të diplomës në psikologji, Jeremy filloi një udhëtim për të kuptuar ndërlikimet e gjuhës së trupit në kontekste të ndryshme sociale dhe profesionale. Ai mori pjesë në seminare të shumta, seminare dhe programe të specializuara trajnimi për të zotëruar artin e dekodimit të gjesteve, shprehjeve të fytyrës dhe qëndrimeve.Nëpërmjet blogut të tij, Jeremy synon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me një audiencë të gjerë për të ndihmuar në përmirësimin e aftësive të tyre të komunikimit dhe për të përmirësuar të kuptuarit e sinjaleve joverbale. Ai mbulon një gamë të gjerë temash, duke përfshirë gjuhën e trupit në marrëdhënie, biznes dhe ndërveprime të përditshme.Stili i shkrimit të Jeremy-t është tërheqës dhe informues, pasi ai ndërthur ekspertizën e tij me shembuj të jetës reale dhe këshilla praktike. Aftësia e tij për të zbërthyer konceptet komplekse në terma lehtësisht të kuptueshëm i fuqizon lexuesit të bëhen komunikues më efektivë, si në mjedise personale ashtu edhe në ato profesionale.Kur nuk shkruan apo hulumton, Jeremy-t i pëlqen të udhëtojë në vende të ndryshmepërjetoni kultura të ndryshme dhe vëzhgoni se si shfaqet gjuha e trupit në shoqëri të ndryshme. Ai beson se të kuptuarit dhe përqafimi i shenjave të ndryshme joverbale mund të nxisë ndjeshmërinë, të forcojë lidhjet dhe të mbushë boshllëqet kulturore.Me angazhimin e tij për të ndihmuar të tjerët të komunikojnë në mënyrë më efektive dhe ekspertizën e tij në gjuhën e trupit, Jeremy Cruz, i njohur ndryshe si Elmer Harper, vazhdon të ndikojë dhe frymëzojë lexuesit në mbarë botën në udhëtimin e tyre drejt zotërimit të gjuhës së pashprehur të ndërveprimit njerëzor.