99 fjalë negative që fillojnë me D (me përkufizim)

99 fjalë negative që fillojnë me D (me përkufizim)
Elmer Harper

Tabela e përmbajtjes

Ka shumë fjalë negative që fillojnë me një D, ne kemi renditur rreth 100 prej tyre që ju t'i hidhni një sy dhe përshkrimin e tyre.

Këto fjalë mund të përdoren për të përshkruar një gamë të gjerë situatash, ndjenjash dhe emocionesh, si zhgënjimi, dyshimi, dëshpërimi dhe neveria.

Shiko gjithashtu: Flirtimi i gjuhës së trupit alfa mashkullor (Udhëzuesi i fundit)

Fjalët negative që fillojnë me D mund të përdoren gjithashtu për të shprehur mosmiratim, dënim ose kritikë ndaj njerëzve, veprimeve ose ngjarjeve. Për shembull, fjalë të tilla si mashtruese, mosrespektuese, shkatërruese ose të dëmshme, mund të përdoren për të kritikuar të tjerët kur ata sillen në një mënyrë që është e pandershme, e vrazhdë, e dëmshme ose e dëmshme për interesat e dikujt.

Megjithatë, është e rëndësishme të përdoren këto fjalë negative në mënyrë të arsyeshme dhe të dhimbshme. ing with The Letter D!

Shiko gjithashtu: 70+ fjalë të Halloween-it që fillojnë me N (me përkufizim) <9 e dhimbshme ose e dhimbshme
Daft – budalla ose absurde
Dally – për të humbur kohë ose për të shtyrë
I lagësht – i lagësht ose i lagësht i pakëndshëm
Dang – për t’u varur ose për t’u lëkundur lirshëm –6 astardly – ​​frikacak dhe keqdashës
Deadbeat – një person dembel ose jo i besueshëm
Vdekjeprurës – duke shkaktuar ose i aftë për të shkaktuar vdekje
Shurdhues – jashtëzakonisht i zhurmshëm
Debakle – një dështim i papritur dhe me cilësi më të ulët deri në E diskutueshme - e pasigurt ose e hapur ndajargument
Dekadent – ​​në gjendje rënieje ose kalbjeje
Mashtruese – e pandershme ose mashtruese
Gjethore – gjethet që derdhin çdo vit
Rëni – një rënie graduale në cilësi ose sasi
Zbërthehet – për t’u prishur ose prishur
I deformuar – i deformuar ose i shtrembëruar
I degjeneruar – deri në rënie në cilësi ose karakter
I dëshpëruar – i trishtuar ose i dëshpëruar
Delirim – përjetimi i konfuzionit ose agjitacionit ekstrem
Deluzione – të kesh besime të rreme ose joreale
Shkatërroni - për të shkatërruar plotësisht
Demonik - i ngjan ose lidhet me demonët
E mjerueshme - meriton dënim ose kritikë të fortë
Dëshpërues – duke shkaktuar ndjenja trishtimi ose dëshpërimi
I çmendur – i shqetësuar mendërisht ose i çmendur
Zbritje – lëvizje ose rënie poshtë
Përdhos – për të dhunuar shenjtërinë e diçkaje
E shkretë – shterpë ose e pabanuar
Dëshpëruar – ndjenja ose shfaqja e humbjes së shpresës
I neveritshëm – meriton përbuzje ose neveri
I varfër – pa mjete mbështetëse ose burime
I neveritshëm – meriton mospëlqim ose urrejtje të fortë
Tradhë – i pandershëm ose mashtrues
Diabolik – i keq apo i lig
Vështirë – e vështirë për t’u bërë ose kuptuar
I rrënuar – në gjendje të mjeruar oseprishje
E zbehtë – i mungon shkëlqimi apo qartësia
E ndyrë – e errët, e ndyrë dhe e pakëndshme
Emergjente – jashtëzakonisht serioze ose urgjente
I ndotur – i mbuluar me papastërti ose papastërti
Zhgënjyes – dështimi për të përmbushur pritjet
Katastrofike – duke shkaktuar dëme ose dëme të mëdha
Shqetësuese – duke shkaktuar ndjenja shqetësimi ose konfuzioni
E neveritshme – duke shkaktuar ndjenja neveri ose neveri
Tëshpërim - duke shkaktuar ndjenja dekurajimi ose zhgënjimi
I çrregullt - i çrregullt ose i çrregullt
I pandershëm – i mungon integriteti ose vërtetësia
I shkëputur – i mungon koherenca ose lidhja
I mjerë – dëshpërues ose i zymtë
I pabindur - refuzimi për t'iu bindur rregullave ose autoritetit
I paorganizuar - i mungon organizimi ose rregulli
i pakënaqur - duke shkaktuar pakënaqësi ose bezdi
Mos respekt - duke treguar mungesë respekti ose mirësjelljeje
Përçarës - duke shkaktuar ndërprerje ose shqetësim
I pakënaqur – jo i kënaqur ose i kënaqur
I pakëndshëm – i pakëndshëm ose fyes për shqisat
I shtrembëruar – i përdredhur ose i deformuar
Shqetësuese – duke shkaktuar dhimbje emocionale ose ankth
Mosbesues – i mungon besimi ose besimi
Të shqetësuar – i shqetësuar ose i mërzitur
Ditore – aktiv gjatë ditës dhe gjumi gjatë natës (aterm negativ kur i referohet kafshëve të natës që janë detyruar të jenë aktive gjatë ditës)
Ndarëse – duke shkaktuar mosmarrëveshje ose armiqësi midis njerëzve
Trakë – e pandershme ose jo e besueshme
E dhimbshme – ndjesi ose shprehje e dhimbshme ose vuajtje e madhe 9>
Dyshues – i pasigurt ose i dyshimtë
Dur – i rreptë ose jomiqësor në mënyrë ose pamje
I ndyrë – i shurdhër ose pa ngjyrë
Drakonian – tepër i ashpër ose i rëndë
i dhimbshëm frikë ose shqetësim
E frikshme – e mërzitshme ose dëshpëruese
Driftuese – i mungon drejtimi apo qëllimi
E shurdhër – i mungon interesi ose eksitimi
I dëshpëruar – i plogësht ose i dëshpëruar
i pafund – i pafundme i jetës. ose në rënie në fuqi ose efektivitet
Mosfunksional – që nuk funksionon normalisht ose siç duhet
Distopian – që ka të bëjë me një skenar apo situatë imagjinare ose të ekzagjeruar të rastit më të keq
Të mërzitur – të dëshpëruar – të ndihet i shokuar ose i zhgënjyer Përçmues – shfaqja e mungesës së interesit ose respektit
I turpëruar – i shtypur ose i keqtrajtuar
Përçmues – duke shkaktuar humbje të dinjitetit oserespekt
Derisivë – tallës ose përçmues
I dëshpëruar – ndjenja ose shfaqja e ndjenjës së mungesës së shpresës ose dëshpërimit
Shkatërruese – duke shkaktuar dëme ose shkatërrime të mëdha
I varur – duke u mbështetur në diçka ose dikë tjetër për mbështetje
Dëshpëruar – ndjerë e trishtuar ose e pakënaqur për një periudhë të gjatë kohore
I mangët – i mungon cilësia ose sasia
I mposhtur – i rrahur ose i kapërcyer
Kërkues – që kërkon shumë përpjekje ose vëmendje
I dëshpëruar – ndihet i pashpresë ose i dekurajuar
I shkëputur – i shkëputur ose i painteresuar
Unçues – fyes ose nënçmues
I desensibilizuar – emocionalisht i mpirë ose i pandjeshëm

Mendimet përfundimtare

Ka shumë më tepër fjalë negative që fillojnë me shkronjën D disa prej tyre janë mbiemra disa prej tyre janë pozitive dhe disa janë fjalë krejtësisht të këqija. Shpresojmë të keni gjetur fjalët e duhura që fillojnë me “d për cilindo projekt për të cilin po punoni. Faleminderit që gjetët kohë për të lexuar.
Elmer Harper
Elmer Harper
Jeremy Cruz, i njohur edhe me pseudonimin e tij Elmer Harper, është një shkrimtar i pasionuar dhe entuziast i gjuhës së trupit. Me një sfond në psikologji, Jeremy ka qenë gjithmonë i magjepsur nga gjuha e pashprehur dhe shenjat delikate që rregullojnë ndërveprimet njerëzore. Duke u rritur në një komunitet të larmishëm, ku komunikimi joverbal luajti një rol jetik, kurioziteti i Jeremy-t për gjuhën e trupit filloi që në moshë të re.Pas përfundimit të diplomës në psikologji, Jeremy filloi një udhëtim për të kuptuar ndërlikimet e gjuhës së trupit në kontekste të ndryshme sociale dhe profesionale. Ai mori pjesë në seminare të shumta, seminare dhe programe të specializuara trajnimi për të zotëruar artin e dekodimit të gjesteve, shprehjeve të fytyrës dhe qëndrimeve.Nëpërmjet blogut të tij, Jeremy synon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me një audiencë të gjerë për të ndihmuar në përmirësimin e aftësive të tyre të komunikimit dhe për të përmirësuar të kuptuarit e sinjaleve joverbale. Ai mbulon një gamë të gjerë temash, duke përfshirë gjuhën e trupit në marrëdhënie, biznes dhe ndërveprime të përditshme.Stili i shkrimit të Jeremy-t është tërheqës dhe informues, pasi ai ndërthur ekspertizën e tij me shembuj të jetës reale dhe këshilla praktike. Aftësia e tij për të zbërthyer konceptet komplekse në terma lehtësisht të kuptueshëm i fuqizon lexuesit të bëhen komunikues më efektivë, si në mjedise personale ashtu edhe në ato profesionale.Kur nuk shkruan apo hulumton, Jeremy-t i pëlqen të udhëtojë në vende të ndryshmepërjetoni kultura të ndryshme dhe vëzhgoni se si shfaqet gjuha e trupit në shoqëri të ndryshme. Ai beson se të kuptuarit dhe përqafimi i shenjave të ndryshme joverbale mund të nxisë ndjeshmërinë, të forcojë lidhjet dhe të mbushë boshllëqet kulturore.Me angazhimin e tij për të ndihmuar të tjerët të komunikojnë në mënyrë më efektive dhe ekspertizën e tij në gjuhën e trupit, Jeremy Cruz, i njohur ndryshe si Elmer Harper, vazhdon të ndikojë dhe frymëzojë lexuesit në mbarë botën në udhëtimin e tyre drejt zotërimit të gjuhës së pashprehur të ndërveprimit njerëzor.