Gjuha e trupit prek stomakun (sugjerim joverbal)

Gjuha e trupit prek stomakun (sugjerim joverbal)
Elmer Harper

Tabela e përmbajtjes

A keni vënë re ndonjëherë dikë që prek ose fërkon stomakun e tij dhe pyesni veten se çfarë do të thotë? A është mbrojtëse apo do të thotë diçka më shumë? Në këtë postim, do t'i hedhim një vështrim disa prej sinjaleve të gjuhës së trupit.

Gjuha e trupit është një formë e komunikimit joverbal në të cilin sjelljet fizike, si gjestet, qëndrimi dhe shprehjet e fytyrës, përdoren për të përcjellë mesazhe. Prekja e stomakut mund të jetë një mënyrë për të treguar se jeni të ngopur ose nuk jeni të interesuar për ushqimin. Mund të jetë gjithashtu një gjest vetë-qetësues ose një mënyrë për të ngushëlluar veten ose mund të nënkuptojë se personi po sinjalizon dhimbje.

E gjitha kjo do të varet nga konteksti i situatës dhe nga vendi ku i shihni gjestet joverbale. Pra, çfarë është konteksti dhe pse është e rëndësishme për të kuptuar gjuhën e trupit?

Çfarë është konteksti dhe pse është kaq i rëndësishëm për gjuhën e trupit?

Konteksti është gjithçka kur bëhet fjalë për gjuhën e trupit. Është ndryshimi midis një goditjeje miqësore pas shpine dhe një goditjeje agresive. Është ndryshimi midis një buzëqeshjeje të vërtetë dhe asaj të rreme. Pa kontekst, gjuha e trupit është e pakuptimtë.

Është e rëndësishme të jeni të vetëdijshëm për rrethinën tuaj dhe situatën në të cilën ndodheni kur interpretoni gjuhën e trupit të dikujt, pasi kjo mund të sigurojë kontekst. Konteksti mund të konsiderohet si kombinimi i vendit ku jeni, çfarë po bëni dhe kush është rreth tyre. Për shembull, nëse shihni një grua shtatzënë duke fërkuar stomakun e sajndërkohë që flet me shefin e saj, ajo mund të jetë duke sinjalizuar se ose është e pakëndshme ose ndihet e pambrojtur nga pikëpamja joverbale.

Kështu që ju duhet të mendoni se çfarë po ndodh rreth një personi kur të filloni ta analizoni atë.

11 arsyet pse një person do të prekë stomakun. ose nervoz.
 • Personi ka dhimbje.
 • Personi është shtatzënë.
 • Personi ka gazra.
 • Personi ndihet i sëmurë në stomak.
 • Personi ka dispepsi.
 • Personi ka një stomak.
 • <8 7> Personi duhet të shkojë në banjë.
 • Personi ndihet i shëndoshë.
 • Personi është i uritur.

  Personi që është i uritur mund të prekë stomakun e tij ose ta fërkojë atë në një lëvizje rrethore. Kjo është një mënyrë për t'u treguar të tjerëve se po ndjejnë dhimbje urie dhe se duan të hanë diçka.

  Shiko gjithashtu: Kuptimi i buzëve të shtrënguara (Po dërgoni mesazhin e gabuar?)

  Personi është në ankth ose nervoz.

  Gjuha e trupit mund ta zbulojë këtë nëpërmjet prekjes së stomakut sikur të përpiqet të qetësojë stomakun e mërzitur. Kjo mund të shoqërohet me shenja të tjera ankthi, të tilla si nervozizëm, djersitje ose rrahje të shpejta të zemrës.

  Shiko gjithashtu: A është e çuditshme të buzëqeshësh pa shfaqur dhëmbë (Lloji i buzëqeshjes)

  Personi ka dhimbje.

  Personi ka dhimbje. Gjuha e trupit mund të përfshijë prekjen e stomakut, grimasën ose përkuljen.

  Personi është shtatzënë.

  Gjuha e trupit si prekjastomaku mund ta tregojë këtë. Veshja e rrobave të gjera dhe ndryshimi i oreksit janë gjithashtu tregues të zakonshëm që dikush është shtatzënë.

  Personi ka gazra.

  Personi ka gazra. Ata mund të ndihen të fryrë dhe të parehatshëm. Ata gjithashtu mund të kenë të përzier. Stomaku i tyre mund të gurgullojë ose të bëjë zhurmë. Ata mund të jenë duke prekur stomakun e tyre sikur të përpiqen të lehtësojnë shqetësimin.

  Personi po ndihet i sëmurë në stomak.

  Barku i personit mund të jetë i mërzitur ose mund të ketë të përziera. Kjo mund të përçohet përmes gjuhës së trupit si prekja ose mbajtja e stomakut, ose me shprehje të shqetësimit.

  Personi ka dispepsi.

  Personi ka dispepsi dhe po e prek stomakun e tij. Ky është një sinjal i zakonshëm i gjuhës së trupit që tregon se ata nuk ndihen mirë. Dispepsia mund të shkaktohet nga shumë gjëra, të tilla si ngrënia e tepërt, ngrënia e ushqimeve pikante ose yndyrore, pirja e alkoolit ose stresi. Nëse personi po prek stomakun e tij dhe duket se ka dhimbje, ai ose mund të ketë nevojë të vizitojë një mjek.

  Personi ka ngërçe në stomak.

  Personi ka ngërçe në stomak. Gjuha e trupit mund të jetë një tregues i kësaj, pasi personi mund të jetë duke prekur stomakun e tij ose duke e shtrënguar atë në siklet. Kjo mund të shoqërohet me simptoma të tjera si nauze, të vjella ose diarre. Nëse mendoni se dikush ka dhimbje barku, është mirë t'i ofroni një vend të rehatshëmpër t'u ulur ose shtrirë, dhe ndoshta pak ujë për të pirë. Nëse personi ka dhimbje të forta, duhet të kërkoni ndihmë mjekësore.

  Personi ka dhimbje barku.

  Personi ka dhimbje barku dhe gjuha e trupit të tij e tregon këtë duke prekur stomakun e tij. Kjo mund të jetë një shenjë shqetësimi ose dhimbjeje.

  Personi duhet të shkojë në banjë.

  Personi duhet të shkojë në banjë. Prekja e stomakut është një tregues se personi mund të duhet të përdorë tualetin. Kjo zakonisht shihet kur dikush qëndron me dorën në bark ose mban barkun.

  Konteksti është kyç për të kuptuar pse një person mund të jetë duke prekur barkun e tij nga pikëpamja e gjuhës së trupit. Më tej do t'i hedhim një vështrim disa prej pyetjeve më të zakonshme.

  Personi ndihet i shëndoshë.

  Kur një person ndihet i shëndoshë, ai mund të fërkojë stomakun e tij, kjo është zakonisht për të provuar të zbusë gungën në gjoks.

  Pyetjet e bëra më shpesh

  çfarë do të thotë kur një djalë të prek barkun ose bustin?

  Nuk ka një përgjigje të vetme për këtë pyetje pasi mund të nënkuptojë gjëra të ndryshme për njerëz të ndryshëm, por disa interpretime të mundshme mund të jenë se djali tërhiqet nga ju ose ju duket tërheqës, ose se ai po përpiqet të qetësohet ose të qetësohet. Mund të jetë gjithashtu thjesht një gjest miqësor pa kuptim më të thellë.

  çfarë do të thotë kur një mashkull të prekbarku?

  Disa interpretime të mundshme mund të jenë se mashkulli ose është flirtues ose dëshiron që po përpiqet të sinjalizojë se dëshiron të lindë një fëmijë me ty në varësi të marrëdhënies tënde ose thjesht po ngatërrohet me ty.

  pse ndihem e çuditshme kur dikush më prek stomakun?

  Ka disa arsye pse dikush mund të ndihet i çuditshëm në barkun tuaj. Një arsye është se stomaku është plot me mbaresa nervore, kështu që kur dikush e prek atë, mund të ndjeni një ndjesi gudulisjeje ose shpimi. Një arsye tjetër është se stomaku është një zonë e ndjeshme, kështu që mund të ndiheni të vetëdijshëm nëse dikush e prek atë. Së fundi, stomaku shpesh shihet si një zonë private, kështu që mund të ndiheni të parehatshëm nëse dikush e prek atë pa lejen tuaj.

  Mendimet përfundimtare.

  Ka shumë shenja dhe shenja të gjuhës së trupit kur bëhet fjalë për prekjen e stomakut. Gjëja kryesore për prekjen e stomakut është se njerëzit janë në siklet, nuk do të thotë domosdoshmërisht dhimbje, por mund të jetë një shenjë e të qenit të pasigurt se është gjithmonë një sinjal nënndërgjegjeshëm. Shpresojmë të keni gjetur përgjigjen që keni kërkuar në këtë postim. Ju gjithashtu mund ta gjeni këtë postim të dobishëm për të tërhequr rrobat e gjuhës së trupit. (Jini të vetëdijshëm për shenjat tuaja)
  Elmer Harper
  Elmer Harper
  Jeremy Cruz, i njohur edhe me pseudonimin e tij Elmer Harper, është një shkrimtar i pasionuar dhe entuziast i gjuhës së trupit. Me një sfond në psikologji, Jeremy ka qenë gjithmonë i magjepsur nga gjuha e pashprehur dhe shenjat delikate që rregullojnë ndërveprimet njerëzore. Duke u rritur në një komunitet të larmishëm, ku komunikimi joverbal luajti një rol jetik, kurioziteti i Jeremy-t për gjuhën e trupit filloi që në moshë të re.Pas përfundimit të diplomës në psikologji, Jeremy filloi një udhëtim për të kuptuar ndërlikimet e gjuhës së trupit në kontekste të ndryshme sociale dhe profesionale. Ai mori pjesë në seminare të shumta, seminare dhe programe të specializuara trajnimi për të zotëruar artin e dekodimit të gjesteve, shprehjeve të fytyrës dhe qëndrimeve.Nëpërmjet blogut të tij, Jeremy synon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me një audiencë të gjerë për të ndihmuar në përmirësimin e aftësive të tyre të komunikimit dhe për të përmirësuar të kuptuarit e sinjaleve joverbale. Ai mbulon një gamë të gjerë temash, duke përfshirë gjuhën e trupit në marrëdhënie, biznes dhe ndërveprime të përditshme.Stili i shkrimit të Jeremy-t është tërheqës dhe informues, pasi ai ndërthur ekspertizën e tij me shembuj të jetës reale dhe këshilla praktike. Aftësia e tij për të zbërthyer konceptet komplekse në terma lehtësisht të kuptueshëm i fuqizon lexuesit të bëhen komunikues më efektivë, si në mjedise personale ashtu edhe në ato profesionale.Kur nuk shkruan apo hulumton, Jeremy-t i pëlqen të udhëtojë në vende të ndryshmepërjetoni kultura të ndryshme dhe vëzhgoni se si shfaqet gjuha e trupit në shoqëri të ndryshme. Ai beson se të kuptuarit dhe përqafimi i shenjave të ndryshme joverbale mund të nxisë ndjeshmërinë, të forcojë lidhjet dhe të mbushë boshllëqet kulturore.Me angazhimin e tij për të ndihmuar të tjerët të komunikojnë në mënyrë më efektive dhe ekspertizën e tij në gjuhën e trupit, Jeremy Cruz, i njohur ndryshe si Elmer Harper, vazhdon të ndikojë dhe frymëzojë lexuesit në mbarë botën në udhëtimin e tyre drejt zotërimit të gjuhës së pashprehur të ndërveprimit njerëzor.