Gjërat që thonë narcisistët e fshehtë në një argument.

Gjërat që thonë narcisistët e fshehtë në një argument.
Elmer Harper

Narcisistët e fshehtë janë mjeshtër në artin e manipulimit. Ata do të thonë gjithçka për të marrë atë që duan nga ju dhe nuk do të mendojnë se si do t'ju bëjë të ndiheni. Në një debat, ata do të përdorin taktika si ndezja e gazit, projektimi dhe gënjeshtra për t'ju bërë të ndiheni sikur jeni ju ai që e keni gabim.

1) Ndriçimi i gazit: Narcistët e fshehtë do të mohojnë që diçka ka ndodhur ose se diçka është thënë kur e dini me siguri se ka ndodhur ose është thënë. Është një mënyrë që ata të kontrollojnë këndvështrimin tuaj të realitetit dhe t'ju mbajnë në një gjendje ankthi, në mënyrë që të mund të vazhdojnë abuzimin e tyre pa u thirrur për të.

2) Projektimi: Narcistët e fshehtë do t'i projektojnë gabimet e tyre te të tjerët duke i akuzuar për gjëra që ata vetë kanë bërë.

 1. “Ju nuk e dini se për çfarë po flisni.”
 2. “Nuk mund ta besoj që po e thua këtë.”
 3. “Ti je ai me problemin, jo unë.”
 4. “Nuk do të bëj asgjë që mund t'ju shqetësojë.”
 5. “Ti je shumë i ndjeshëm.”
 6. “Më vjen keq që lëndova ndjenjat e tua, por…”
 7. “Është faji yt që ndihem kështu.”
 8. “Ti nuk ke asnjë kuptim.”
 9. "Ju ranë dakord ose thatë."
 10. "Nuk më pëlqen ashtu si e the.”
 11. “Ti je më i keqi …….”
 12. “Askush tjetër nuk mendonkjo."
 13. "Të gjithë të tjerët mendojnë."

Gjërat që thonë narcisistët e fshehtë në një argument

Narcisistët e fshehtë janë lloji më i vështirë i narcisistëve për t'u identifikuar. Ata janë të qetë, të turpshëm dhe modest. Por mos bëni gabim, ata janë po aq narcisist sa të tjerët. Në një debat, një narcisist i fshehtë do të thotë gjëra të krijuara për t'ju vënë në mbrojtje dhe për t'ju bërë të pyesni veten. Ata mund të thonë gjëra të tilla si: "Ti je shumë i ndjeshëm", "Gjithmonë je duke e tepruar", "Po bën një punë të madhe nga asgjëja". Ata do të përpiqen t'ju ndezin dhe do t'ju bëjnë të dyshoni në perceptimet dhe kujtimet tuaja. Ata madje mund të luajnë viktimën, duke thënë gjëra të tilla si: "Ti më sulmon gjithmonë", "Ti je kaq i keq me mua" ose "Pse nuk mund të jesh i mirë vetëm një herë?" i fshehtë

Çfarë t'i thuash një narcisiti të fshehtë në një argument për t'i mbyllur ata.

Kur keni të bëni me një narcisist, keni të bëni me dikë që ka probleme të personalitetit që zakonisht rrjedhin nga fëmijëria. Ata nuk kanë kufij dhe nuk e kuptojnë se çfarë janë vlerat. Ata do të bëjnë gjithçka për të marrë atë që duan, sepse ndihen të drejtë për të.

Narcisistët e fshehtë kanë një tendencë për të qenë shumë reagues dhe tepër të ndjeshëm kur përballen me të metat e tyre. Ata mund të sulmojnë, ose mund të tërhiqen dhe t'ju japin trajtimin e heshtur. Mënyra më e mirë për të trajtuar këtë lloj personi është duke mos u angazhuar në asnjëargumente të mëtejshme ose diskutime me ta.

Kur keni të bëni me një narcisist, keni të bëni me dikë që ka probleme të personalitetit që rrjedhin zakonisht nga fëmijëria. Ata nuk kanë kufij dhe nuk e kuptojnë se çfarë janë vlerat. Ata zakonisht do të bëjnë gjithçka për të kontrolluar ose për të fituar një debat.

Nëse nuk jeni gati të largoheni ose thjesht nuk doni të tërhiqeni, atëherë ka disa mjete që mund t'i përdorni për t'i mbyllur ato .

Është e vështirë të përballesh me një narcisist. Narcistët janë mjeshtër të manipulimit dhe do t'ju lodhin, por nëse ndiqni këto hapa, do të bëhet më e lehtë.

Lërini të gjitha emocionet jashtë bisedës.

Ju duhet ta diskutoni këtë çështje me narcisin pa shfaqur asnjë emocion në tonin dhe gjuhën e trupit tuaj. Nëse doni të filloni të luani me ta dhe t'i mbyllni përgjithmonë, nuk duhet të shfaqni asnjë emocion. Qëndroni në kontroll, megjithëse merrni frymë. Jini të ftohtë ndaj tyre. Mund të ajrosni më vonë, ose të shkoni për një vrap për të lëshuar avull. Çfarëdo që të bëni, mos ushqeni narrativën e tyre. Narcistët lulëzojnë nga reagimet dhe emocionet tuaja.

Mendoni kundër intuitive.

Do ta keni të vështirë të arsyetoni me një narcisist. Ata do të shpenzojnë çdo kohë dhe përpjekje për të qenë të drejtë dhe duan që ju të pajtoheni me ta. Synimet e tyre janë të të kontrollojnë, të bëjnë të mendosh se e ke fajin

Narcizmi është një çrregullim personalitetiqë ka një sërë tiparesh. Një prej tyre është mungesa e ndjeshmërisë dhe paaftësia për t'i parë gjërat nga perspektiva e dikujt tjetër. Ky çrregullim mund të jetë i vështirë për t'u trajtuar sepse atyre nuk u intereson se si ndihen, si ndiheni ose çfarë mendoni. Ata do të bëjnë çdo gjë në fuqinë e tyre për të fituar një debat, pavarësisht se sa e dëmshme mund të jetë për ju.

Harroni të shfaqeni si një person normal që ka një busull moral, vlera të mira dhe ndjeshmëri ndaj të tjerëve; ju nuk do të fitoni një debat me një narcisist të fshehtë në këtë mënyrë.

Kjo është ajo që nënkuptojmë kur themi "kundërintuitive". Çfarëdo që mendoni se është sjellje normale nuk është për një narcisist të fshehtë. Ju duhet të mendoni saktësisht të kundërtën.

Si të mbyllni një narcisist të fshehtë.

Duhet të futeni sa më ftohtë që të mundeni (mos mbani mend se çfarë është kështu ndonjëherë.) Duhet të jeni super të qartë me fjalët tuaja dhe t'i mbani fjalitë tuaja të shkurtra dhe të drejtpërdrejta.

Mënyra se si i qasem kësaj është të përpiqem t'i mbaj fjalitë tuaja të shkurtra dhe të drejtpërdrejta. Shkoni sa më ftohtë të jetë e mundur, pa emocione.

Duhet të jeni të qartë me fjalët tuaja me përgjigje të shkurtra si "jo, jo faleminderit" ose "më falni, nuk mund ta bëj këtë" ose "Unë jam nuk shkon atje.” Më pas duhet ta ndiqni me heshtje, le të flasë shumë. Ju thjesht po jepni informacion.

Njerëzit shpesh nuk ndihen rehat me heshtjen, por ajo është një mjet i rëndësishëm në arsenalin tuaj të komunikimit. Nëse doni t'i tregoni dikujt se jeniduke menduar për pyetjen e tyre, ose nëse ata kanë thënë diçka që ju ka bërë të ndiheni rehat, heshtja është një nga mjetet e pakta në dispozicionin tuaj.

Mund të përdorni gjithashtu fraza si "Ok" ose "faleminderit" ose "kjo është mirë me mua.” Por mbani mend se ju nuk doni t'ia jepni fuqinë tuaj narcisistëve; mund të jesh ende i sjellshëm në një mënyrë të ftohtë. Mos u fut në grackën e tyre emocionale.

Një frazë shumë e fuqishme, "Nuk më intereson" është aq e fuqishme sa do ta mbyllë plotësisht narcisin. Ju ua hiqni pushtetin dhe kur të kuptojnë se nuk kanë pushtet mbi ju, ata do të kalojnë te viktima e tyre e radhës. Një narcisist duhet të ndihet i kontrolluar dhe i vlerësuar.

Si të dalloni një narcisist të fshehtë.

Mënyra më e shpejtë për të dalluar një narcisist është të kuptoni nëse ai e mendon veten shumë më të lartë se ju dhe njerëzit rreth tyre.

Narcisi i fshehtë është dikush që beson se është superior ndaj të tjerëve dhe se të tjerët janë disi inferiorë. Ata nuk janë të hapur ndaj mendimeve të të tjerëve dhe nuk kanë ndjeshmëri për të tjerët. Narcistët nuk kujdesen për nevojat e tjetrit, sepse janë shumë të mbështjellë në vetvete.

Shpesh do të kalojnë pa u vënë re dhe shumica e njerëzve do të mendojnë se janë njerëz të shkëlqyer dhe të ëmbël. Gjërat që ata bëjnë janë gjëra të vogla që njerëzit nuk do t'i mendojnë fare të këqija ose të fshehta.

Shenjat që duhet t'i kushtoni vëmendje kur dalloni një narcisist të fshehtë.

Pasiv Dakord.

Shiko gjithashtu: 136 Fjalë negative që fillojnë me S (me përshkrime)

A janë ata agresivë pasivë? Çfarë është sjellja agresive pasive? Sipas //www.verywellmind.com/

Sjelljet pasive-agresive janë ato që përfshijnë të vepruarit në mënyrë indirekte agresive dhe jo drejtpërdrejt agresive . Njerëzit pasiv-agresivë shfaqin rregullisht rezistencë ndaj kërkesave ose kërkesave të familjes dhe individëve të tjerë shpesh duke e shtyrë, duke shprehur mërzi ose duke u treguar kokëfortë.

Ata do të thonë se do të bëjnë gjëra, por kurrë nuk do të përfundojnë duke i bërë ato. Kur përpiqeni të hapni bisedën me ta, ata nuk do të përballen me ju për këtë dhe do ta shmangin temën. Ata nuk do të sillen agresiv ndaj jush personalisht, por mund të jenë pas shpine.

Shumë konkurrues.

Çfarëdo që të keni, ata kanë më shumë ose më mirë se ju . Ata kurrë nuk do të jenë mizorë me fytyrën tuaj, por gjithmonë do të kenë diçka më të mirë ose do të shkojnë në një vend më të mirë se ju.

Mbajtja e informacionit në fshehtësi.

Ata nuk e tregojnë ju për diçka, ata nuk ju tregojnë për një ngjarje apo festë ku po marrin pjesë. Edhe nëse u sjell dobi, ata do ta mbajnë atë nga ju. Çdo gjë që mund t'ju sjellë dobi juve dhe jo ata është fshehja e diçkaje ose informacioni.

Jashtëzakonisht e pasigurt.

Ata luajnë viktimën, ata luajnë martirin, duan që ju të mendoni ata janë të dobët dhe janë bërë keq në jetë.

Ata janë një ëndërrimtar i madh.

Shumicanarcisit e fshehtë do të ëndërrojnë të mëdha dhe do të thonë se do të bëjnë këtë dhe atë, por kur vjen puna tek kryqi, ata nuk do të punojnë për të arritur atje ku duan të jenë.

Ata mbajnë inat .

Kanë inat. Ata nuk dinë të rregullojnë veten. Ata nuk e vlerësojnë veten. E vetmja mënyrë se si një narcisist mund të vlerësojë veten është duke vlerësuar të tjerët ose duke kontrolluar dikë tjetër.

Xhelozia.

Një narcisist i fshehtë do të jetë shumë xheloz për çdo arritje tuajën ose ndonjë gjë të mirë në jetën tuaj. Kur ju u tregoni atyre ose ata dëgjojnë për të, ata mund të thonë "fantastike" ose "mirë për ty", por gjuha e trupit është jashtë funksionit.

Shiko gjithashtu: Justifikime të mira për t'u larguar herët nga puna (arsye për t'u larguar)

Ka shumë mënyra për të dalluar një narcisist të fshehtë, shikoni këtë YouTube të mrekullueshëm klip nga Rebecca Zung për më shumë informacion mbi Narcissits.

Pyetje dhe Përgjigje

1.Çfarë është një narcisist i fshehtë?

Narcisist i fshehtë është një person që është tepër egoist dhe narcisist, por që nuk i shfaq hapur këto cilësi. Në vend të kësaj, ata shpesh përpiqen të duken të përulur, altruistë dhe të turpshëm.

2. Cilat janë disa gjëra që thonë narcisistët e fshehtë në një debat?

Ka disa gjëra që narcistët e fshehtë thonë gjatë një debati. Njëra është se ata kanë gjithmonë të drejtë dhe se mendimi i tyre është i vetmi që ka rëndësi. Ata gjithashtu do të thonë se ndjenjat e tyre janë më të rëndësishme se të kujtdo dhe se janëgjithmonë viktimë. Narcistët e fshehtë do të përpiqen gjithashtu të kontrollojnë bisedën duke ndërprerë të tjerët dhe duke ndryshuar temën.

3. Cili është qëllimi i narcisistit të fshehtë në një argument?

Qëllimi i narcisistit të fshehtë në një argument është të provojë se ata kanë të drejtë dhe personi tjetër ka gabim. Ata duan të fitojnë debatin duke e bërë personin tjetër të duket budalla ose i çmendur.

4. Cilat janë disa mënyra për t'u marrë me një narcisist të fshehtë në një debat?

Disa mënyra për t'u marrë me një narcisist të fshehtë gjatë një debati janë të jesh këmbëngulës, të vendosësh kufij dhe të heqësh emocionin nga çdo bisedë me ta. Është gjithashtu e rëndësishme të qëndroni të qetë dhe të shmangni tërheqjen në lojërat e tyre.

Përmbledhje

Nuk ka asnjë debat me një narcisist të fshehtë. Ata kurrë nuk do ta shohin anën tuaj të historisë dhe nuk do ta pranojnë kurrë se e kanë gabim. Ata do t'ju ndezin me gaz dhe do t'ju manipulojnë për të besuar se ju jeni ai që është i çmendur. Gjëja më e mirë që mund të bëni është të largoheni dhe të mos shikoni më mbrapa. Për më shumë rreth ndriçimit me gaz, shikoni këtë artikull.
Elmer Harper
Elmer Harper
Jeremy Cruz, i njohur edhe me pseudonimin e tij Elmer Harper, është një shkrimtar i pasionuar dhe entuziast i gjuhës së trupit. Me një sfond në psikologji, Jeremy ka qenë gjithmonë i magjepsur nga gjuha e pashprehur dhe shenjat delikate që rregullojnë ndërveprimet njerëzore. Duke u rritur në një komunitet të larmishëm, ku komunikimi joverbal luajti një rol jetik, kurioziteti i Jeremy-t për gjuhën e trupit filloi që në moshë të re.Pas përfundimit të diplomës në psikologji, Jeremy filloi një udhëtim për të kuptuar ndërlikimet e gjuhës së trupit në kontekste të ndryshme sociale dhe profesionale. Ai mori pjesë në seminare të shumta, seminare dhe programe të specializuara trajnimi për të zotëruar artin e dekodimit të gjesteve, shprehjeve të fytyrës dhe qëndrimeve.Nëpërmjet blogut të tij, Jeremy synon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me një audiencë të gjerë për të ndihmuar në përmirësimin e aftësive të tyre të komunikimit dhe për të përmirësuar të kuptuarit e sinjaleve joverbale. Ai mbulon një gamë të gjerë temash, duke përfshirë gjuhën e trupit në marrëdhënie, biznes dhe ndërveprime të përditshme.Stili i shkrimit të Jeremy-t është tërheqës dhe informues, pasi ai ndërthur ekspertizën e tij me shembuj të jetës reale dhe këshilla praktike. Aftësia e tij për të zbërthyer konceptet komplekse në terma lehtësisht të kuptueshëm i fuqizon lexuesit të bëhen komunikues më efektivë, si në mjedise personale ashtu edhe në ato profesionale.Kur nuk shkruan apo hulumton, Jeremy-t i pëlqen të udhëtojë në vende të ndryshmepërjetoni kultura të ndryshme dhe vëzhgoni se si shfaqet gjuha e trupit në shoqëri të ndryshme. Ai beson se të kuptuarit dhe përqafimi i shenjave të ndryshme joverbale mund të nxisë ndjeshmërinë, të forcojë lidhjet dhe të mbushë boshllëqet kulturore.Me angazhimin e tij për të ndihmuar të tjerët të komunikojnë në mënyrë më efektive dhe ekspertizën e tij në gjuhën e trupit, Jeremy Cruz, i njohur ndryshe si Elmer Harper, vazhdon të ndikojë dhe frymëzojë lexuesit në mbarë botën në udhëtimin e tyre drejt zotërimit të gjuhës së pashprehur të ndërveprimit njerëzor.