Pse dua të jap gjithçka larg? (E zhveshur)

Pse dua të jap gjithçka larg? (E zhveshur)
Elmer Harper

Pra, ju dëshironi të jepni gjithçka, por mund të keni disa mendime të dyta ose ndoshta dëshironi të justifikoni për ta bërë këtë. Nëse më në fund dëshironi përgjigjet, keni mbërritur në vendin e duhur.

Disa njerëz duan të japin gjithçka, sepse besojnë se është gjëja e duhur për të bërë. Ata mund të duan të bëjnë një ndryshim në botë dhe të mendojnë se dhurimi i burimeve të tyre është mënyra më e mirë për ta bërë këtë.

Dhënia e pasurisë mund të jetë gjithashtu një akt vetëmohimi, pasi disa individë mendojnë se u jep atyre paqe mendore duke e ditur se po ndihmojnë të tjerët në nevojë.

Disa njerëz mund të kenë më shumë sende sesa u duhen, kështu që dhënia e gjërave që nuk përdorin mund të ndihmojë në uljen e rrëmujës dhe thjeshtimin e jetës së tyre. Dhënia e sendeve mund t'i ndihmojë individët të krijojnë lidhje më të forta me të tjerët pasi i lejon ata të ndajnë diçka të veçantë me dikë tjetër.

Cilado qoftë arsyeja, disa njerëz zgjedhin të japin sende me qëllim që të kenë një ndikim pozitiv në jetën e atyre që i rrethojnë. stresi i lidhur me menaxhimin e pasurisë.

 • Për të bërë një jetë më të thjeshtë dhe më kuptimplote.
 • Për të promovuar qëndrueshmërinë mjedisore.
 • Për të reduktuar rrëmujën nënë shtëpi.
 • Për të dhënë një shembull pozitiv për fëmijët.
 • Për të reduktuar zotërimet tuaja dhe për t'u përqendruar në atë që ka më shumë rëndësi.
 • Për të jetuar një jetë më minimaliste.
 • Për të thjeshtuar jetën tuaj dhe për të bërë më shumë hapësirë ​​për marrëdhëniet dhe përvojat.
 • Për të sjellë më shumë gëzim. 0>Të dhurosh gjithçka mund të jetë një detyrë e frikshme, pasi ka shumë sfida dhe konsiderata që duhen marrë parasysh. Është e rëndësishme të mendoni se kush do të përfitojë nga ajo që po jepni dhe si do të ndikojë në jetën e tyre.
 • Shiko gjithashtu: A kemi vullnet të lirë apo gjithçka është e paracaktuar!

  Duhet të mendoni gjithashtu për ndikimin tek ju dhe familja juaj. A jeni në gjendje të menaxhoni pa artikujt apo do të shkaktojë stres të panevojshëm? Nëse jepni shuma të mëdha parash ose pasurie, është e rëndësishme të merrni parasysh se si mund të ndikohen taksat dhe se si ato fonde mund të përdoren më mirë duke i ruajtur ato për një ditë me shi.

  Ndërsa dhënia e gjithçkaje mund të jetë një akt fisnik mirësie, është e rëndësishme të shqyrtoni me kujdes të gjitha sfidat dhe implikimet e mundshme përpara se të ndërmerrni veprime dhe nëse jeni në gjendjen e duhur. të gjitha sfidat për të hequr qafe gjithçka dhe për të filluar nga e para.

 • Lidhja emocionale me zotërimet.
 • Të gjesh gëzim dhe përmbushje pa zotërime materiale.
 • Të përballesh me kritikat ose gjykimet e mundshme ngatë tjerët.
 • Si mund të heq qafe gjithçka dhe të filloj nga e para?

  Të fillosh nga e para mund të jetë një detyrë e madhe, por është e mundur të heqësh qafe gjithçka dhe të fillosh nga e para.

  Filloni duke renditur gjërat tuaja dhe duke vendosur se çfarë doni të mbani dhe çfarë doni të hidhni. Filloni me një dhomë dhe kaloni nëpër shtëpi derisa të keni renditur dhe pastruar gjithçka që mendoni se nuk ju nevojitet më.

  Një mënyrë më produktive mund të jetë

  Bëni një listë të artikujve që nuk ju nevojiten.

  Vendosni një afat kohor për t'i lënë gjërat.

  Gjërat tuaja të ruajtjes të çojnë jashtë shtëpisë.

  Dhuroni sende për ata që kanë nevojë.

  Merrni kohë për veten tuaj për të reflektuar dhe për të bërë një plan për të ardhmen.

  Vendosni një objektiv për fillimin tuaj të ri dhe bëni hap pas hapi për ta arritur atë.

  Hedhja e sendeve që nuk shërbejnë më për një qëllim të ri ose për të sjellë gëzim mund të jetë më i lirë. Pasi të jetë pastruar rrëmuja, krijoni një plan për të ardhmen. Mendoni për qëllimet, vlerat dhe ambiciet që do ta udhëheqin jetën tuaj përpara.

  Prej andej, ndërmerr hapa veprues drejt arritjes së atyre qëllimeve, si kërkimi i mundësive të reja të punës ose regjistrimi në klasa që lidhen me fushën tuaj të dëshiruar.

  Qëndroni pozitivë dhe mendjehapur gjatë gjithë procesit; ka gjithmonë mundësi për rritje dhe përmirësim nëse lejojmëne t'i njohim ato. Duke ndjekur këto hapa, mund të heqësh qafe gjithçka dhe të fillosh nga e para me besim!

  Shiko gjithashtu: Gjuha e trupit të femrës me animin e kokës (gjest)

  Pse kam vështirësi për të hequr qafe gjërat?

  Njerëzit luftojnë për të hequr qafe gjërat sepse kanë një lidhje emocionale me gjërat e tyre. Objektet mund të bëhen pjesë e identitetit dhe kujtimeve tona, duke e bërë të vështirë heqjen dorë.

  Njerëzit shpesh ndihen fajtorë ose të turpëruar kur ndahen me sende që kanë vlerë sentimentale, si rrobat nga një ngjarje e veçantë ose lodrat e fëmijërisë. Shumë njerëz thjesht janë të lidhur me idenë e zotërimit të gjërave dhe nuk duan të ndahen me to, pavarësisht se sa hapësirë ​​zënë. Disa njerëz e kanë të vështirë të heqin qafe sendet sepse kanë frikë se nëse e bëjnë këtë, nuk do të jenë në gjendje t'i zëvendësojnë ato në të ardhmen.

  Unë luftoj për të hequr qafe sendet sepse kam prirjen t'u jap vlerë sentimentale artikujve. Mund të jetë diçka e vogël si një bluzë që kam blerë me pushime ose një fotografi e vjetër, por kujtimet janë të rëndësishme dhe kjo është arsyeja pse unë luftoj për t'i hequr qafe ato.

  Si mund të heq gjysmën e gjërave të mia?

  Mënyra më e mirë për të hequr qafe gjysmën e gjërave tuaja është të filloni duke renditur gjërat tuaja. Pyete veten: "A kam vërtet nevojë për këtë?" Nëse nuk e keni përdorur artikullin vitin e kaluar, ndoshta është e sigurt të ndaheni me të. Mund të dhuroni artikuj që nuk ju nevojiten më, ose madje të provoni t'i shesni në internet.

  Pasi të keni identifikuar artikujt qëju doni të hiqni qafe, krijoni një plan se si dhe kur do t'i asgjësoni ato. Kjo mund të përfshijë vendosjen e një kutie dhurimi në shtëpinë tuaj, ngritjen e një shitjeje në oborr, apo edhe renditjen e artikujve në një treg në internet, ku ia vlen të përpiqeni të fitoni para shtesë prej tyre.

  Mund të jetë e vështirë të heqim dorë nga gjërat që zotërojmë, por të kesh më pak gjëra mund të çojë në paqe dhe liri më të madhe. Pra, merrni kohë për të vlerësuar atë që sjell vlerë në jetën tuaj dhe çfarë jo - më pas merrni një vendim të vetëdijshëm për atë që qëndron dhe çfarë shkon!

  Çfarë do të thotë rrëmuja e detyrueshme?

  Çrregullimi kompulsiv është një term që përdoret për të përshkruar një nevojë obsesive për të organizuar, pastruar dhe riorganizuar sjelljen në shtëpi.

  jeta. Një person që vuan nga rrëmuja kompulsive mund të marrë orë të tëra çdo ditë për të pastruar dhe organizuar shtëpinë e tij, shpesh deri në atë pikë ku detyra të tjera të rëndësishme neglizhohen. Personi mund të përjetojë gjithashtu ndjenja shqetësimi ose ankthi nëse mjedisi nuk mbahet në rregull.

  Plotësimi kompulsiv mund të jetë një shenjë e një problemi themelor të shëndetit mendor, si Çrregullimi Obsesiv Kompulsiv (OCD) ose ankthi, ose forma të tjera të shëndetit mendor dhe duhet të adresohet nga një mjek ose profesionist nëse simptomat bëhen të rënda. pulsiveÇrregullimi është një lloj çrregullimi obsesiv-kompulsiv (OCD) ku individët ndihen të detyruar të organizojnë dhe riorganizojnë zotërimet e tyre, shpesh në një shkallë ekstreme.

  Shenjat dhe simptomat e rrëmimit kompulsiv zakonisht përfshijnë kohën e tepërt të shpenzuar për organizimin e sendeve, pamundësinë për të ndaluar organizimin pavarësisht se ndihen të dërrmuar ose të rraskapitur kur objekti është i dërrmuar ose i rraskapitur. Shenja të tjera mund të përfshijnë vështirësi në hedhjen e sendeve edhe nëse nuk nevojiten më, rritje të ankthit ose ankthit kur nuk mund të organizohen dhe organizimit të pandërprerë të zotërimeve të njerëzve të tjerë pa leje.

  Rregullimi i detyrueshëm mund të marrë sasi të konsiderueshme kohe dhe energjie, si dhe të ndërhyjë në marrëdhëniet ose përgjegjësitë e shkollës/punës. Nëse mendoni se mund të jeni duke luftuar me rrëmujën kompulsive, është e rëndësishme të kërkoni ndihmë profesionale në mënyrë që të zhvilloni strategji të shëndetshme për menaxhimin e kësaj gjendjeje.

  Cila është e kundërta e grumbullimit?

  E kundërta e grumbullimit është organizimi dhe hedhja e sendeve që nuk nevojiten më ose të kërkuara. Është e rëndësishme të ruash një mjedis pa rrëmujë në mënyrë që të qëndrojmë të organizuar dhe produktiv.

  Të jemi të vetëdijshëm për atë që mbajmë dhe të heqim dorë nga gjërat që nuk përdoren më mund të ndihmojë në uljen e stresit, lirimin e hapësirës dhe lehtësimin e gjetjes së artikujve që mund të na duhen. Zhvillimi i zakoneve të mira si rregullishtDeklarimi i hapësirave të jetesës, dhurimi i sendeve të padëshiruara dhe riciklimi siç duhet mund të na ndihmojë të pengojmë që të biem në grackën e grumbullimit. Nëse mendoni se keni një problem me grumbullimin dhe e keni të vështirë të rrëmbeni ose hidhni gjërat, atëherë keni nevojë për ndihmë nga një profesionist. Shpresojmë ta keni gjetur të dobishëm këtë postim në kërkimin tuaj për të kuptuar pse ndiheni ashtu siç ndiheni në radhë të parë. Pse djemtë nuk duan të qetësohen? (Presion)
  Elmer Harper
  Elmer Harper
  Jeremy Cruz, i njohur edhe me pseudonimin e tij Elmer Harper, është një shkrimtar i pasionuar dhe entuziast i gjuhës së trupit. Me një sfond në psikologji, Jeremy ka qenë gjithmonë i magjepsur nga gjuha e pashprehur dhe shenjat delikate që rregullojnë ndërveprimet njerëzore. Duke u rritur në një komunitet të larmishëm, ku komunikimi joverbal luajti një rol jetik, kurioziteti i Jeremy-t për gjuhën e trupit filloi që në moshë të re.Pas përfundimit të diplomës në psikologji, Jeremy filloi një udhëtim për të kuptuar ndërlikimet e gjuhës së trupit në kontekste të ndryshme sociale dhe profesionale. Ai mori pjesë në seminare të shumta, seminare dhe programe të specializuara trajnimi për të zotëruar artin e dekodimit të gjesteve, shprehjeve të fytyrës dhe qëndrimeve.Nëpërmjet blogut të tij, Jeremy synon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me një audiencë të gjerë për të ndihmuar në përmirësimin e aftësive të tyre të komunikimit dhe për të përmirësuar të kuptuarit e sinjaleve joverbale. Ai mbulon një gamë të gjerë temash, duke përfshirë gjuhën e trupit në marrëdhënie, biznes dhe ndërveprime të përditshme.Stili i shkrimit të Jeremy-t është tërheqës dhe informues, pasi ai ndërthur ekspertizën e tij me shembuj të jetës reale dhe këshilla praktike. Aftësia e tij për të zbërthyer konceptet komplekse në terma lehtësisht të kuptueshëm i fuqizon lexuesit të bëhen komunikues më efektivë, si në mjedise personale ashtu edhe në ato profesionale.Kur nuk shkruan apo hulumton, Jeremy-t i pëlqen të udhëtojë në vende të ndryshmepërjetoni kultura të ndryshme dhe vëzhgoni se si shfaqet gjuha e trupit në shoqëri të ndryshme. Ai beson se të kuptuarit dhe përqafimi i shenjave të ndryshme joverbale mund të nxisë ndjeshmërinë, të forcojë lidhjet dhe të mbushë boshllëqet kulturore.Me angazhimin e tij për të ndihmuar të tjerët të komunikojnë në mënyrë më efektive dhe ekspertizën e tij në gjuhën e trupit, Jeremy Cruz, i njohur ndryshe si Elmer Harper, vazhdon të ndikojë dhe frymëzojë lexuesit në mbarë botën në udhëtimin e tyre drejt zotërimit të gjuhës së pashprehur të ndërveprimit njerëzor.