Përmirësoni prezantimin tuaj me gjuhën e trupit

Përmirësoni prezantimin tuaj me gjuhën e trupit
Elmer Harper

Pse gjuha e trupit është kaq e rëndësishme në një prezantim

Folësit ekspertë dinë të përdorin gjuhën e trupit në avantazhin e tyre. Ata janë plotësisht të vetëdijshëm për atë që po bëjnë dhe pse po e bëjnë atë. Ata e bëjnë këtë për t'u siguruar që audienca e tyre po i kushton vëmendje dhe po i kupton më mirë.

Ka disa truke dhe këshilla vërtet të thjeshta për t'u siguruar që të përdorni gjuhën e duhur të trupit gjatë prezantimit. E para është që të mos i lini kurrë duart poshtë vijës së belit; duhet t'i mbani gjithmonë duart mbi lartësinë e belit në mënyrë që t'i projektoni mendimet tuaja përmes atyre joverbale.

Kur një person flet ose lëviz në një mënyrë të caktuar, ai lëshon informacion për mendimet dhe ndjenjat e tij - ose me vetëdije ose pa e kuptuar. Ne do t'i mbulojmë gjërat që duhet të bëni dhe të mos bëni më vonë në postim.

Cila është rëndësia e gjuhës së trupit në prezantimet efektive

Shumë njerëz mendojnë se gjuha e trupit është pikërisht ajo që ju projektoni nga trupi juaj fizik, por është shumë më tepër se kaq. Kjo është mënyra se si komunikoni me të tjerët pa fjalë ose një ton gjestesh.

Ne komunikojmë rreth 60% të asaj që po themi nëpërmjet gjuhës së trupit, kështu që nëse nuk jemi në përputhje me atë që po themi, kjo mund të dërgojë sinjale të përziera te audienca juaj.

Gjuha e trupit mund t'u përcjellë një mesazh të tjerëve për atë që po thoni pa u ndier dhe si jeni<3mënyra për të shfaqur besimin ose pozitivitetin kur e bëni prezantimin tuaj me fjalët tuaja joverbale

Këshillat më të fuqishme që mund t'i përdorni shpejt në çdo prezantim

Të folurit publik është diçka që shumë njerëz e kanë frikë, por nuk duhet të jetë. Ka shumë gjëra që mund të bëni për ta bërë prezantimin tuaj më të paharrueshëm, bindës dhe më të fuqishëm.

Është e rëndësishme për ju të dini se publiku merr parasysh gjithçka që ndodh në skenë. Kjo mund të përfshijë sa mirë flisni, çfarë vishni dhe sa i sigurt jeni në atë që thoni.

Më poshtë janë 10 këshilla të fuqishme për të folur në publik.

Ecja në skenë ose ngritja para një audiencë.

Besojeni apo jo, audienca juaj do të ketë vendosur tashmë nëse ju pëlqen apo jo brenda një fraksioni. Shumica e njerëzve do ta marrin atë vendim brenda pak sekondash kur t'ju shohin për herë të parë dhe ju të dilni në skenë. Kjo është arsyeja pse është e rëndësishme të visheni për të bërë përshtypje; të gjithë e dinë se thëniet "di, si dhe e vërtetë" janë të vërteta.

Epo, mënyra se si vishesh është shumë e rëndësishme si përshtypja e parë.

Duhet të ecësh në skenë me gjuhën e trupit të hapur, duart e hapura, pëllëmbët hapur. Ju jeni duke u gjykuar nëse jeni i mirë për ta ose nëse duhet të largoheni sepse ata do të na vënë në rrezik.

Pesë kërkesat minimale për të fituar turmën

Pyetjanjerëzit do të pyesin veten në mënyrë të pandërgjegjshme a do të jetë ky person mik? A duken si dikush që e njoh tashmë? Nëse është kështu, ju tani po mbledhni të dhëna, kjo përputhet me supozimin tuaj se si ata janë si dikush që tashmë e njihni.

 • Kontakti me sy
 • Buzëqeshje
 • Blici i vetullave
 • Hap duart sipër mbetjeve me pëllëmbët jashtë <1Drest sipas<1Drest
 • Nëse nuk shënoni katër kutitë e mësipërme, mund të shiheni ose si një person me efikasitet energjetik ose si dikush që nuk na pëlqen. Kjo mund të largojë audiencën ose edhe më keq kundër jush fillimisht.

  Kontakti i saktë me sy

  Kur ecni në skenë, përpiquni të bëni kontakt me sy me sa më shumë njerëz të jetë e mundur. Kontakti me sy është një nga gjërat më të fuqishme që kemi në arsenalin tonë kur përdorim gjuhën e trupit. Ju nuk dëshironi të shikoni njerëzit për një kohë të gjatë. Për çdo person, duhet të kaloni rreth dy sekonda dhe më pas të kaloni te personi tjetër. Ju gjithashtu dëshironi ta llogarisni këtë model ndërsa jepni prezantimin tuaj, duke parë vazhdimisht audiencën tuaj do t'ju ndihmojë të jepni mesazhin tuaj.

  Shiko gjithashtu: Gjuha e trupit të syve! (Shiko më shumë se më parë)

  Ekziston një mënyrë për të lexuar dhomën përmes një shpejtësie pulsimi. Ju mund të dalloni nëse audienca juaj po e pëlqen atë që po thoni ose po mërzitet thjesht duke vëzhguar shkallën e pulsimit të tyre. Për të zbuluar llogaritjen e shpejtë, shikoni se si të vini re shpejtësinë e pulsit në një audiencë dhe ta shtypni atë këtu.

  Buzëqeshni

  Atjejanë dy lloje buzëqeshjesh: një e rreme dhe ajo e vërtetë që quhet buzëqeshje Duchenne. Kjo është një buzëqeshje që përdor sytë tuaj dhe i bën cepat e syve tuaj të rrudhohen, e njohur ndonjëherë si këmbët e sorrës. Ne na pëlqen ta quajmë atë një buzëqeshje të vërtetë, të vërtetë lumturie.

  Është vërtetuar se sa më shumë të buzëqeshni, aq më mirë do të ndiheni. Kur buzëqeshni, truri juaj lëshon neuropeptide që ju ndihmojnë të lehtësoni stresin dhe ju qetësojnë në atë moment.

  Shiko gjithashtu: A janë narcisistët inteligjentë?

  Shumica e njerëzve do ta pasqyrojnë këtë tek ju përmes shenjave të tyre joverbale dhe kjo është ajo që dëshironi kur bëni një prezantim, njerëzit në anën tuaj.

  Blici i vetullave

  Blici i vetullave është një sinjal nënndërgjegjeshëm që u tregon të tjerëve se ju i dalloni ata në mënyrë joverbale. Provojeni këtë me personin tjetër që shihni: ngrini vetullat pa i folur nëntë herë nga dhjetë, ata do t'i kthejnë prapa për të thënë: "Të pamë dhe jemi mirë me këtë."

  Kjo nuk është për t'u nënvlerësuar. Pjesa më e madhe e gjuhës së trupit është e thjeshtë pasi është përdorur, por të kuptuarit ndërgjuhësor të diçkaje është një çështje krejtësisht tjetër.

  Mbajeni dorën mbi vijën e belit dhe pëllëmbët jashtë

  Shpesh duhet të fitoni besimin shpejt dhe një nga mënyrat më të shpejta është me duart tuaja të hapura ose pëllëmbët duke i treguar sipër belit. Gjesti universal quhet rrafshi i së vërtetës, është vendi ku ju bëni gjeste nga zona e kërthizës me pëllëmbët e hapura. Kjo tregon se nuk keniarmë ose mjete që mund t'i lëndojnë. Po, është bazë, por është mënyra se si evolucioni na ka strukturuar për të qëndruar të sigurt, në mënyrë që edhe ne ta përdorim atë.

  Veshuni për të bërë përshtypje

  A keni qenë ndonjëherë në një vend publik dhe një person i pastrehë ka kaluar pranë ose është përpjekur të lidhet me ju? Instinkti juaj i parë është të largoheni prej tyre ose t'i largoni sa më shpejt që të jetë e mundur. Kjo për shkak se ata ndoshta kanë erë dhe kanë veshur rroba të vjetra e të pista.

  Tani, nëse po e lexoni këtë, shanset janë që të mos jeni ju. Por unë dua që ju të merrni parasysh atë që keni veshur pasi do të gjykoheni për pamjen tuaj.

  Nëse po bëni një prezantim zyrtar, veshja e biznesit është në rregull dhe ndoshta një prerje flokësh e freskët. Të qenit mirë dhëndër u dërgon një sinjal të tjerëve që kujdeseni për veten, në mënyrë që të mund të kujdeseni për këtë projekt ose mesazh që jeni të lodhur për të dërguar.

  Qëndrimi

  Qëndroni me këmbët tuaja pranë shpatullave të hapura, qëndroni si një person normal, pastaj dëshironi të vendosni vetëm një peshë të vogël në pjesën e përparme të këmbës.

  Ndihuni drejt dhe shtrihuni pak përpara. Sigurohuni që të mos jeni shumë të ekspozuar ose do të duket e sikletshme.

  Nëse filloni të ndiheni të tensionuar, shtrëngoni gishtat e këmbëve për të çliruar energjinë e tepërt.

  Mësoni nga prezantuesit e tjerë

  Një nga Ted Talks më të fuqishëm që kemi parë ndonjëherë në gjuhën e trupit dhe prezantimin është MarkBisedimet e Bowden-it TedX Toronto më poshtë. Shikimi i kësaj do t'ju japë një ide se si të prezantoni. Ai përdor komandat e integruara dhe të gjitha këshillat e përmendura më sipër.

  Përmbledhje

  Zgjidhni sjelljen tuaj rreth njerëzve. Shumica e njerëzve që shihni do të jenë indiferentë ndaj jush, ju jeni krijuar në këtë mënyrë. Do të vini re gjithashtu njerëz që janë si ju dhe ndiheni rehat me të automatikisht. Ju duhet të jeni të vetëdijshëm për gjuhën e trupit dhe tonin e zërit në mënyrë që të jepni një mesazh të suksesshëm. Kjo do të ndihmojë në krijimin e marrëdhënieve dhe do të krijojë një ndjenjë miqësie. Nëse mund ta bëni këtë me sukses, do të keni më shumë besueshmëri si folës dhe do të jeni në gjendje të jepni më mirë pikët tuaja dhe të kuptoni pse gjuha e trupit është kaq e rëndësishme në një prezantim.
Elmer Harper
Elmer Harper
Jeremy Cruz, i njohur edhe me pseudonimin e tij Elmer Harper, është një shkrimtar i pasionuar dhe entuziast i gjuhës së trupit. Me një sfond në psikologji, Jeremy ka qenë gjithmonë i magjepsur nga gjuha e pashprehur dhe shenjat delikate që rregullojnë ndërveprimet njerëzore. Duke u rritur në një komunitet të larmishëm, ku komunikimi joverbal luajti një rol jetik, kurioziteti i Jeremy-t për gjuhën e trupit filloi që në moshë të re.Pas përfundimit të diplomës në psikologji, Jeremy filloi një udhëtim për të kuptuar ndërlikimet e gjuhës së trupit në kontekste të ndryshme sociale dhe profesionale. Ai mori pjesë në seminare të shumta, seminare dhe programe të specializuara trajnimi për të zotëruar artin e dekodimit të gjesteve, shprehjeve të fytyrës dhe qëndrimeve.Nëpërmjet blogut të tij, Jeremy synon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me një audiencë të gjerë për të ndihmuar në përmirësimin e aftësive të tyre të komunikimit dhe për të përmirësuar të kuptuarit e sinjaleve joverbale. Ai mbulon një gamë të gjerë temash, duke përfshirë gjuhën e trupit në marrëdhënie, biznes dhe ndërveprime të përditshme.Stili i shkrimit të Jeremy-t është tërheqës dhe informues, pasi ai ndërthur ekspertizën e tij me shembuj të jetës reale dhe këshilla praktike. Aftësia e tij për të zbërthyer konceptet komplekse në terma lehtësisht të kuptueshëm i fuqizon lexuesit të bëhen komunikues më efektivë, si në mjedise personale ashtu edhe në ato profesionale.Kur nuk shkruan apo hulumton, Jeremy-t i pëlqen të udhëtojë në vende të ndryshmepërjetoni kultura të ndryshme dhe vëzhgoni se si shfaqet gjuha e trupit në shoqëri të ndryshme. Ai beson se të kuptuarit dhe përqafimi i shenjave të ndryshme joverbale mund të nxisë ndjeshmërinë, të forcojë lidhjet dhe të mbushë boshllëqet kulturore.Me angazhimin e tij për të ndihmuar të tjerët të komunikojnë në mënyrë më efektive dhe ekspertizën e tij në gjuhën e trupit, Jeremy Cruz, i njohur ndryshe si Elmer Harper, vazhdon të ndikojë dhe frymëzojë lexuesit në mbarë botën në udhëtimin e tyre drejt zotërimit të gjuhës së pashprehur të ndërveprimit njerëzor.