72 fjalë negative që fillojnë me K (me kuptim)

72 fjalë negative që fillojnë me K (me kuptim)
Elmer Harper

Më poshtë është një listë me 72 fjalë negative që fillojnë me K, së bashku me kuptimet e tyre, për t'ju ndihmuar të shijoni bisedat tuaja. Këto fjalë mund të përdoren për të shprehur mosmiratimin ose për të përshkruar situata të padëshiruara dhe shumë më tepër.

Për shembull, nëse dikush tregon një shaka që bie, mund të thoni, "ishte një shaka e kotë". Nëse ndiheni të rraskapitur pas një dite të gjatë, mund të thoni "Ndihem absolutisht i dëshpëruar". Këto fjalë mund t'ju ndihmojnë të shprehni emocionet tuaja dhe t'i shtoni ngjyra dhe larmi bisedës suaj.

Ato mund të përdoren në komunikimin me shkrim, si p.sh. email ose mesazhe me tekst, për të përcjellë tonin ose qëndrimin. Pra, vazhdoni dhe eksploroni listën më poshtë dhe shtoni këto fjalë negative në fjalorin tuaj për t'i bërë bisedat tuaja më interesante dhe tërheqëse.

72 Fjalë negative që fillojnë me shkronjën K

Kaboom – Një tingull ose ndikim i fortë, shpërthyes.

Karmik – Që lidhet me idenë e karmës, ose besimin te fati dhe pasojat.

Kibosh – Të ndalosh diçka; për të parandaluar ose ndaluar përparimin.

Killjoy – Një person që prish argëtimin ose kënaqësinë e të tjerëve; një batanije e lagur.

I pamëshirshëm – Mungon mirësia ose dhembshuria; mizor ose i ashpër.

I përkulur – I përkulur ose i përdredhur nga forma; jo i drejtë ose i lëmuar.

Klutzy – I ngathët ose i ngathët në lëvizje ose veprim; i mungon koordinimi.

Trakë – I rraskapitur, i rraskapitur ose i lodhur.

Knavish – I pandershëm osemashtrues; i paskrupullt ose i pabesueshëm.

Shiko gjithashtu: Gjuha e trupit kruarje e qafës (është kruajtja juaj)

Tyjë – E ndërlikuar, e vështirë ose sfiduese; i ngatërruar ose i përdredhur.

Trokitur – E goditur ose e goditur me forcë; i mundur ose i rrahur.

Shiko gjithashtu: Psikologjia prapa arsyes pse burrat ia ngulin sytë grave

Nuk di asgjë – Një person që është injorant ose i painformuar për një temë ose temë të caktuar.

Kraken – Një përbindësh legjendar deti me përmasa dhe forcë të madhe.

0>Kryptoniti – Një mineral imagjinar që dobëson superheroin Supermen.

Kudzu – Një hardhi me rritje të shpejtë, pushtuese që mund të kapërcejë dhe shkatërrojë bimë të tjera.

Kafkaeske – Karakterizohet nga një ndjenjë konfuzioni , ankth dhe paranojë; që të kujton shkrimin e Franz Kafkës.

Kooky – Ekscentrike ose jokonvencionale në sjellje ose pamje; e çuditshme ose e çuditshme.

Pa brum – Nuk mund të brumoset; i ngurtë ose i palëkundur.

Kafuffle – Një zhurmë ose bujë; një situatë e çrregullt.

Kibble – Ushqim i thatë, krokant për kafshët shtëpiake për qentë ose macet.

Pa gjini – Pa familje ose farefis; i vetëm ose i izoluar.

Kinky – Seksualisht i devijuar ose jokonvencional; që përfshin praktika të pazakonta ose jo-tradicionale.

Kitchy – I çuditshëm, i guximshëm ose tepër sentimental; i mungon shija e mirë.

Kickknack – Një objekt i vogël dekorativ; një xhingël ose xhingël.

Thurka – Për të gërmuar ose për të rrahur detaje të vogla ose të parëndësishme.

Knockoff – Një version i lirë ose imitues i një produkti më të shtrenjtë ose me cilësi të lartë.

0>Kookaburra – Një specie australianezog i njohur për thirrjen e tij të veçantë si të qeshur.

Krypton – Një planet imagjinar dhe shtëpia e Supermenit.

Shantazh – Një pagesë sekrete ose e paligjshme e bërë në këmbim të një favori ose shërbimi.

Rrëmbyes – Një person që e merr me forcë dikë dhe e mban kundër vullnetit të tij.

Të shtrembëruar – Të kesh flokë të kaçurrela fort ose të çuditshëm në strukturë.

Pika thike – E mprehtë maja e një thike; përdoret në kontekstin e kërcënimit ose sulmit të dikujt.

Knobbly – I përafërt, me gunga ose me strukturë; jo e lëmuar.

Knuckleduster – Një armë e vogël metalike e mbajtur mbi nyje; përdoret për grusht ose goditje.

Koochie – Termi zhargon për organet gjenitale femërore; konsiderohet vulgare ose fyese.

Gjithësia – Gjendja ose cilësia e të qenit i çuditshëm ose jokonvencional; sjellje e çuditshme ose e çuditshme.

Kowtow – Për të treguar respekt ose nënshtrim të tepruar; për të gërvishtur ose për t'u çmendur mbi dikë.

Krampus – Një krijesë mitike në folklorin e Evropës Qendrore që ndëshkon fëmijët që sillen keq gjatë sezonit të Krishtlindjeve.

Kriegspiel – Një lloj loje shahu që luhet nga oficerët ushtarakë; karakterizohet nga fshehtësia dhe mashtrimi.

Krokodil – Një drogë e rrezikshme dhe e varur e prodhuar nga kodeina

Keelhaul – Për të ndëshkuar ose qortuar rëndë; të tërheqësh nën ujë dikë nga njëra anë e një anijeje në tjetrën.

Kazan peshku – Situatë konfuze ose problematike; një rrëmujë.

Shkëllim në dhëmbë – Anpengesë e papritur dhe e pakëndshme; një tradhti.

Killshot – Një goditje vendimtare ose fatale; akti përfundimtar që çon në fundin e diçkaje.

Kimchee – Një pjatë tradicionale koreane e bërë me perime të fermentuara; përdoret si term zhargon për erën e keqe të trupit.

Kinetik – I paqëndrueshëm ose i paparashikueshëm; karakterizohet nga lëvizje të shpejta ose të çrregullta.

Kipper – Peshk i tymosur; përdoret si një term zhargon për një person të dobët ose joefektiv.

Kiting – Një praktikë mashtruese financiare; shkrimi i çeqeve të këqija ose llogarive të mbitërhequra për të marrë para.

Kleptoman – Një person që vjedh gjëra me detyrim; një hajdut.

Efekti i goditjes – Pasojat e paqëllimta dhe negative të një veprimi ose ngjarjeje të caktuar.

Knotweed – Një lloj bime pushtuese që mund të dëmtojë ndërtesat dhe infrastrukturën.

0>Di gjithçka – Një person që është tepër i sigurt në njohuritë ose ekspertizën e tij; dikush që ka një opinion të neveritshëm.

Kowtower – Një person që është tepër i nënshtruar ose i bindur; një sycophant.

Faktori kriptonit – Një dobësi ose dobësi që minon forcën ose aftësinë e një personi.

Bugu Kudzu – Një lloj insekti që mund të shkaktojë dëme në të mbjellat dhe kopshtet.

0>Kvelertak – Një fjalë norvegjeze që do të thotë “mbytje”; përdoret për të përshkruar një situatë ku dikush është i bllokuar ose i mbytur.

Karaoke – Një formë argëtimi ku njerëzit këndojnë së bashku me muzikën e regjistruar paraprakisht; përdoret si term zhargonpër një situatë të turpshme ose të sikletshme.

Katzenjammer – Një gjendje konfuzioni ose hutimi; përdoret për të përshkruar një hangover ose një zhurmë të zhurmshme.

Keeper – Një person ose një gjë që është e vështirë të heqësh dorë; një varësi ose obsesion.

Pa çelës – Mungon rëndësia ose vlera; i pavërejshëm ose i harruar.

Kibitzer – Një person që ofron këshilla ose komente të pakërkuara; një person i zënë.

Fëmijë – Një i rritur që vazhdon të sillet si fëmijë; dikush që refuzon të rritet.

Aplikacioni Killer – Një aplikacion softuerësh që është aq i popullarizuar dhe i dobishëm sa që nxit adoptimin e një platforme ose teknologjie të caktuar.

Kingmaker – Një person që ka fuqinë të ndikojë në rezultatin e një situate ose zgjedhjesh; një ndërmjetës pushteti.

Puthja e vdekjes – Diçka që garantohet të dështojë ose të çojë në shkatërrim; një gabim ose gabim fatal.

Knave – Njeri i pandershëm ose i paskrupullt; një mashtrues ose i poshtër.

Nokaut – Diçka ose dikush që është jashtëzakonisht tërheqës ose mbresëlënës; përdoret si një term zhargon për një grusht ose goditje të fuqishme.

Njoh-asgjë - Një besim në anti-intelektualizëm ose injorancë; një refuzim i njohurive ose ekspertizës.

Kraut – Një term nënçmues për një person gjerman; përdoret si llak.

Kudurru – Një monument i lashtë babilonas prej guri; përdoret si metaforë për diçka që është arkaike ose e vjetëruar.

Kvell – Për të shprehur krenarinë ose gëzimin për arritjet e dikujt; të përdoruranë mënyrë sarkastike për të kritikuar mburrjet e tepruara.

Kyriarchy – Një sistem shoqëror që privilegjon grupe të caktuara mbi të tjerët.

Mendimet përfundimtare

Kur bëhet fjalë për fjalë negative që fillojnë me një K, ka shumë të tjera që mund të përdorni nga fjalori anglisht që kemi renditur këtu më të përdorurat dhe përkufizimet e tyre. Shpresojmë të keni gjetur fjalën e duhur përshkruese nga lista jonë. Deri në vijim faleminderit për leximin.
Elmer Harper
Elmer Harper
Jeremy Cruz, i njohur edhe me pseudonimin e tij Elmer Harper, është një shkrimtar i pasionuar dhe entuziast i gjuhës së trupit. Me një sfond në psikologji, Jeremy ka qenë gjithmonë i magjepsur nga gjuha e pashprehur dhe shenjat delikate që rregullojnë ndërveprimet njerëzore. Duke u rritur në një komunitet të larmishëm, ku komunikimi joverbal luajti një rol jetik, kurioziteti i Jeremy-t për gjuhën e trupit filloi që në moshë të re.Pas përfundimit të diplomës në psikologji, Jeremy filloi një udhëtim për të kuptuar ndërlikimet e gjuhës së trupit në kontekste të ndryshme sociale dhe profesionale. Ai mori pjesë në seminare të shumta, seminare dhe programe të specializuara trajnimi për të zotëruar artin e dekodimit të gjesteve, shprehjeve të fytyrës dhe qëndrimeve.Nëpërmjet blogut të tij, Jeremy synon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me një audiencë të gjerë për të ndihmuar në përmirësimin e aftësive të tyre të komunikimit dhe për të përmirësuar të kuptuarit e sinjaleve joverbale. Ai mbulon një gamë të gjerë temash, duke përfshirë gjuhën e trupit në marrëdhënie, biznes dhe ndërveprime të përditshme.Stili i shkrimit të Jeremy-t është tërheqës dhe informues, pasi ai ndërthur ekspertizën e tij me shembuj të jetës reale dhe këshilla praktike. Aftësia e tij për të zbërthyer konceptet komplekse në terma lehtësisht të kuptueshëm i fuqizon lexuesit të bëhen komunikues më efektivë, si në mjedise personale ashtu edhe në ato profesionale.Kur nuk shkruan apo hulumton, Jeremy-t i pëlqen të udhëtojë në vende të ndryshmepërjetoni kultura të ndryshme dhe vëzhgoni se si shfaqet gjuha e trupit në shoqëri të ndryshme. Ai beson se të kuptuarit dhe përqafimi i shenjave të ndryshme joverbale mund të nxisë ndjeshmërinë, të forcojë lidhjet dhe të mbushë boshllëqet kulturore.Me angazhimin e tij për të ndihmuar të tjerët të komunikojnë në mënyrë më efektive dhe ekspertizën e tij në gjuhën e trupit, Jeremy Cruz, i njohur ndryshe si Elmer Harper, vazhdon të ndikojë dhe frymëzojë lexuesit në mbarë botën në udhëtimin e tyre drejt zotërimit të gjuhës së pashprehur të ndërveprimit njerëzor.