Çfarë do të thotë kur një djalë të thërret vëlla?

Çfarë do të thotë kur një djalë të thërret vëlla?
Elmer Harper

Kur një djalë të thërret "vëlla", mund të nënkuptojë disa gjëra të ndryshme në varësi të kontekstit dhe tonit në të cilin thuhet.

Normalisht do të thotë një term miqësor, i ngjashëm me se si disa njerëz përdorin fjalën "shoku" ose "shoqi". Mund të jetë gjithashtu një mënyrë për të ngacmuar ose shaka me ju. Për shembull, kur ai thotë "BRO" sepse ju thatë diçka pa kuptim ose budalla.

Në fund të fundit, kuptimi i "bro" do të varet nga konteksti në të cilin përdoret dhe marrëdhënia midis të dyve ju. Nëse nuk jeni të sigurt se çfarë do të thotë dikush kur ju thërret "BRO", është gjithmonë një ide e mirë të pyesni pse ai ju thirri atë në radhë të parë.

Pse konteksti është i rëndësishëm?

Të kuptosh kontekstin është e thjeshtë të mendosh se ku je, me kë je dhe çfarë po ndodh kur ai të quan "Bro"

Për shembull, nëse ai të thërret vëlla ndërsa je me një grup shokësh kjo mund të nënkuptojë diçka ndryshe nëse jeni vetëm ju të dy. Konteksti luan një rol të madh në të kuptuarit e kuptimit pas fjalëve.

Më pas, ne do të shqyrtojmë 5 arsyet kryesore pse dikush do të të thërriste vëlla.

5 Arsyet pse një djalë mund të të thërrasë vëlla.

Kuptimet dhe arsyet e mundshme pse një djali mund të të thërrasë "vëlla":

  1. Ai është shoku yt.
  2. Ai po përpiqet të jetë miqësor.
  3. Ai është i interesuar për ju dhe është flirt.
  4. Ai nuk është i interesuar për ju.
  5. Ai po përpiqet të ofendojëju.

Ai është shoku juaj.

Arsyeja më e zakonshme që një djalë do ta thërriste një vajzë vëlla është se ai e klasifikon atë si mik dhe asgje me shume. Ai është rehat me ty dhe për këtë arsye po të thërret vëlla. Një mënyrë për ta kuptuar këtë është t'i kushtoni vëmendje mënyrës sesi ai vepron rreth miqve të tij. Shikoni gjuhën e tij të trupit dhe fjalët që ai përdor për të komunikuar me ta.

Ai po përpiqet të jetë miqësor.

Pra, ju jeni në një lidhje me një djalë, dhe ai të thërret "vëlla" kur është miqësor. Nuk është se ai është i papërshtatshëm. Ai thjesht do të thotë që ai ju konsideron edhe miq.

Ai është i interesuar për ju.

Vajzat janë gjithmonë në kërkim të shenjave në mënyrën se si djemtë sillen se i pëlqejnë ato. Disa nga shenjat më të njohura janë mesazhet e përziera, ai ju pëlqen. Ekzistojnë gjithashtu disa shenja të gjuhës së trupit për t'u kujdesur kur lexoni sjelljen e një djali rreth jush. Për shembull, nëse ai ju thërret "vëlla", kjo është një gjë e mirë, pavarësisht se çfarë mendoni. Nëse jeni të hutuar nëse atij i pëlqen, shikoni, gjuha e trupit të një burri fshehurazi të dashuruar me ju për një pamje më të detajuar.

Ai nuk është i interesuar për ju.

E gjitha kjo varet nga konteksti dhe të kuptuarit se çfarë po ndodh dhe gjuha e trupit sinjalizon që ai po ju dërgon. Kur të thërret “vëlla”, ku je, me kë je? Nëse jeni me një grup miqsh, atëherë mund të nënkuptojë se ai nuk është i interesuarti.

Ai po përpiqet të të ofendojë.

Ti e di kur dikush thotë diçka të sikletshme ose të papërshtatshme dhe një person tjetër thotë "Bro" për të ngacmuar që ke thënë diçka të gabuar këtë mund të jetë vetëm kaq. Mendoni përsëri për atë që thatë ose bëtë për t'i bërë djemtë t'ju thonë këto fjalë.

Pyetje dhe përgjigje.

1. Çfarë do të thotë kur një djalë të thërret vëlla?

Do të thotë që djali të konsideron si mik të ngushtë.

Shiko gjithashtu: A janë narcisistët inteligjentë?

2. Është termi “vëlla” i dashurisë apo diçka tjetër?

Nuk ka përgjigje të saktë për këtë pyetje, kjo varet nga konteksti i bisedës.

Shiko gjithashtu: Çfarë do të thotë kontakti i zgjatur me sy? (Përdor kontaktin me sy)

3. Mendon se është diçka pozitive apo negative të të quash vëlla?

Është më shumë pozitive sesa negative, sepse ata ju klasifikojnë si mik ose keni një miqësi të ngushtë.

4. Si duhet të reagoni kur ai ju thërret vëlla?

Është e vështirë të dish se çfarë të bësh kur i bie ndjenjat e tua personale. Nëse dëshironi të jeni miq me ta, reagoni pozitivisht. Nga ana tjetër, nëse doni një marrëdhënie me ta, mund t'i korrigjoni ato.

5. A duhet të shoqërosh Zonë një djalë që të thërret vëlla?

“Bro” është një term relativisht i ri, kështu që nuk ka përgjigje përfundimtare. Në përgjithësi, megjithatë, është më mirë të shmangni shoqërimin e dikujt që ju thërret vëlla. Kjo është për shkak se "vëllai" përdoret zakonisht si një term i dashurisë midis miqve të ngushtë dhe zonimi i miqve me dikë mund të çojë nësiklet ose ndjenja të lënduara.

6. Çfarë do të thotë nëse një vajzë të thërret vëlla?

Mund të nënkuptojë se ajo po përpiqet të jetë miqësore dhe po ju trajton si vëlla. Mund të nënkuptojë gjithashtu se ajo nuk është e interesuar për ju në aspektin romantik.

7. Si t'i përgjigjesh një vajze që të thërret vëlla?

Kjo varet nga konteksti në të cilin vajza po të thërret "vëlla". Nëse ajo e përdor atë në një mënyrë miqësore, atëherë ju mund të përgjigjeni në një mënyrë miqësore. Nëse ajo po e përdor atë në mënyrë nënçmuese, atëherë ju mund të përgjigjeni në mënyrë nënçmuese.

8. Çfarë do të thotë kur dashuria jote të thërret vëlla?

Nuk ka një përgjigje përfundimtare për këtë pyetje pasi mund të nënkuptojë gjëra të ndryshme në varësi të tonit, gjuhës së trupit dhe kontekstit të personit. Megjithatë, disa interpretime të mundshme mund të jenë se dashuria juaj po përpiqet t'ju miqësojë, nuk është i interesuar për ju në mënyrë romantike ose thjesht ju sheh si një mik platonik.

9. Pse i dashuri më thirri vëlla?

Termi "vëlla" është një mënyrë e rastësishme për t'iu drejtuar një burri tjetër që përdoret zakonisht mes miqsh. Ai mund të ketë dashur të shohë reagimin tuaj ose të shohë se si do të reagonit.

10. Si e bëni një vajzë të mos ju telefonojë vëlla?

Së pari, mund të provoni t'i kërkoni me mirësjellje të ndalojë. Nëse ajo nuk ndalon më pas, mund të përpiqeni ta injoroni kur ajo ju thërret vëlla, ose edhe ta korrigjoni me mirësjellje. Nëse gjithçka tjetër dështon, mund të përpiqeni ta shmangni atëkrejt.

11. Çfarë i thoni një vajze në vend të vëllait?

Nëse jeni duke kërkuar për një alternativë ndaj fjalës "vëlla", mund të thoni "babe", "baby" ose ndryshe "boo". Ju gjithashtu mund të gjeni pseudonimin tuaj personal se ka një shans të mirë që ajo ta pëlqejë këtë. Por sido që të mos e quani "shok"

12 Çfarë do të thotë Friend-zoned?

Disa njerëz i referohen të qenit "mik në zonë" si në një marrëdhënie platonike me dikë. Të jesh "i zonës së miqve" do të thotë që një person ka ndjenja romantike ose seksuale për një person tjetër, por ai person e sheh atë vetëm si mik. Mund të jetë zhgënjyese të jesh në zonën e miqve ose të jesh në një zonë të përbashkët dhe ne e dimë se si ndihesh dhe nuk ndihesh rehat sepse dëshiron më shumë në kuptimin romantik.

Mendimet e fundit

Bro është një nga ato fjalë që mund të nënkuptojnë gjëra të ndryshme në varësi të kontekstit. Kuptimi më i zakonshëm është se ata ju shohin si mik dhe asgjë më shumë. Ka raste të tjera kur ata mund të përpiqen të thonë diçka më romantike ose flirtuese, por nuk është e lehtë të thuash se çfarë kuptimi synojnë. Shpresojmë që të keni shijuar leximin e këtij artikulli, ju lutemi shikoni faqen tonë të internetit www.bodylanguagematters.com për të mësuar më shumë. Deri herën tjetër faleminderit për leximin.
Elmer Harper
Elmer Harper
Jeremy Cruz, i njohur edhe me pseudonimin e tij Elmer Harper, është një shkrimtar i pasionuar dhe entuziast i gjuhës së trupit. Me një sfond në psikologji, Jeremy ka qenë gjithmonë i magjepsur nga gjuha e pashprehur dhe shenjat delikate që rregullojnë ndërveprimet njerëzore. Duke u rritur në një komunitet të larmishëm, ku komunikimi joverbal luajti një rol jetik, kurioziteti i Jeremy-t për gjuhën e trupit filloi që në moshë të re.Pas përfundimit të diplomës në psikologji, Jeremy filloi një udhëtim për të kuptuar ndërlikimet e gjuhës së trupit në kontekste të ndryshme sociale dhe profesionale. Ai mori pjesë në seminare të shumta, seminare dhe programe të specializuara trajnimi për të zotëruar artin e dekodimit të gjesteve, shprehjeve të fytyrës dhe qëndrimeve.Nëpërmjet blogut të tij, Jeremy synon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me një audiencë të gjerë për të ndihmuar në përmirësimin e aftësive të tyre të komunikimit dhe për të përmirësuar të kuptuarit e sinjaleve joverbale. Ai mbulon një gamë të gjerë temash, duke përfshirë gjuhën e trupit në marrëdhënie, biznes dhe ndërveprime të përditshme.Stili i shkrimit të Jeremy-t është tërheqës dhe informues, pasi ai ndërthur ekspertizën e tij me shembuj të jetës reale dhe këshilla praktike. Aftësia e tij për të zbërthyer konceptet komplekse në terma lehtësisht të kuptueshëm i fuqizon lexuesit të bëhen komunikues më efektivë, si në mjedise personale ashtu edhe në ato profesionale.Kur nuk shkruan apo hulumton, Jeremy-t i pëlqen të udhëtojë në vende të ndryshmepërjetoni kultura të ndryshme dhe vëzhgoni se si shfaqet gjuha e trupit në shoqëri të ndryshme. Ai beson se të kuptuarit dhe përqafimi i shenjave të ndryshme joverbale mund të nxisë ndjeshmërinë, të forcojë lidhjet dhe të mbushë boshllëqet kulturore.Me angazhimin e tij për të ndihmuar të tjerët të komunikojnë në mënyrë më efektive dhe ekspertizën e tij në gjuhën e trupit, Jeremy Cruz, i njohur ndryshe si Elmer Harper, vazhdon të ndikojë dhe frymëzojë lexuesit në mbarë botën në udhëtimin e tyre drejt zotërimit të gjuhës së pashprehur të ndërveprimit njerëzor.