Gjuha e trupit të syve! (Shiko më shumë se më parë)

Gjuha e trupit të syve! (Shiko më shumë se më parë)
Elmer Harper

Tabela e përmbajtjes

Mënyra se si i lexojmë sytë e një personi mund të përdoret për të deshifruar emocionet e tyre.

Madhësia e bebëzës, forma dhe ngjyra e irisit dhe sa dritë reflektohet përsëri në syrin tonë nga sipërfaqja e kornesë, të gjitha na japin të dhëna se çfarë ndjen dikush. Për shembull, bebëzat bëhen më të mëdha në përgjigje të një stimuli të jashtëm ose fjalëve që tërheqin vëmendjen ose tkurrjes kur emocionet ndryshojnë brenda nesh.

Sytë ndodhen në pjesën më të lartë të fytyrës së personit dhe ato janë një nga metodat më të forta për t'u zhytur në komunikimin joverbal të dikujt.

Uick Take Away, si mjet i fuqishëm për të komunikuar sytë, i quajtur shpesh përpjekja për t'u komunikuar. duke shprehur një spektër emocionesh dhe gjendjesh mendore. Nga zgjerimi i bebëzave që lë të kuptohet për intrigë ose eksitim, tek stresi i sinjalizimit të ndezjes së shpejtë, sytë mund të zbulojnë botën e brendshme të një personi.

Kontakti me sy është thelbësor në krijimin e lidhjeve, nënvizimin e sinqeritetit dhe vendosjen e besimit. Por nuk ka të bëjë vetëm me ruajtjen e kontaktit; nuancat kanë rëndësi. Një shikim i mbajtur për një kohë të gjatë mund të shkaktojë siklet, ndërsa shikimi larg mund të jetë një shenjë pasigurie.

Sytë tanë u përgjigjen shenjave sociale, si ndezja e vetullave - një sinjal "përshëndetje" shpesh i pavërejtur. Vëzhgimi i të bardhëve të syve mund të ndihmojë në deshifrimin e sinjaleve të rrezikut ose neverisë.

Shiko gjithashtu: Pse djemtë nuk duan të qetësohen? (Presioni)

Në fushën e mashtrimit, në kundërshtim me popullaritetinLëvizja e syve, ose psikologjia okulare, është e ndërlikuar. Kontakti me sy mund të komunikojë interes, respekt ose tërheqje. Në të kundërt, shmangia e kontaktit me sy mund të tregojë siklet ose mosinteresim. Lëvizja e shpejtë e syve mund të tregojë nervozizëm ose pandershmëri. Mos harroni të merrni parasysh edhe dallimet kulturore dhe zakonet personale.

Çfarë do të thotë kur dikush mbulon sytë

Nëse dikush mbulon sytë, ai mund të ndihet i mbingarkuar, i shqetësuar ose duke u përpjekur të fshehë emocionet e tij. Është një gjest universal që shpesh sinjalizon një dëshirë për privatësi ose nevojë për t'u qetësuar në situata stresuese. Megjithatë, mund të tregojë gjithashtu një shqetësim fizik, si dhimbje koke ose dritë të ndritshme.

Si të lexoni sytë

Të lexoni sytë përfshin vëzhgimin e ndryshimeve në formën, lëvizjen dhe fokusin e syrit. Kërkoni bebëzat e zmadhuara si shenjë interesi ose emocioni, pulsimi i shpeshtë i syve si stres i mundshëm dhe aty ku bie vështrimi i dikujt mund të japë një pasqyrë të mendimeve dhe ndjenjave të tyre. Mbani në mend, kjo kërkon vëzhgim të kujdesshëm dhe ndjeshmëri ndaj nuancave.

Mendimet përfundimtare

Gjuha e trupit të syve është një nga pjesët më të rëndësishme dhe më interesante të trupit për t'u studiuar dhe analizuar, pasi sytë janë dritaret e shpirtit.

Ka shumë sinjale dhe shenja kur bëhet fjalë për studimin e joverbalit të syve dhe ka shumë të tjera që mund të mësojmë. Nëse keni gjeturkëtë blog interesant ju lutemi shikoni nga faqet e tjera mbi gjuhën e trupit, psikologjinë dhe bindjen. Sytë zbulojnë atë që fsheh zemra.

besimi, gënjeshtarët shpesh mbajnë kontakt të fortë me sy, duke shqyrtuar nëse mashtrimi i tyre po blihet. Interpretimi i gjuhës së trupit të syve, megjithatë, kërkon një sy të mprehtë për ndryshimet, ndjeshmëri ndaj nuancave dhe kuptim të kontekstit.

Mësimi i kësaj gjuhe mund të duket i frikshëm, por, pasi të përvetësohet, zhbllokon një nivel më të thellë të të kuptuarit të të tjerëve, duke nxitur ndërveprime më kuptimplote. Jeni kurioz të dini më shumë? Zhytuni më thellë në botën magjepsëse të gjuhës së trupit, psikologjisë dhe bindjes së bazuar në sy.

Leximi i gjuhës së trupit të syve

Sytë tanë mund të tregojnë shumë për ne. Kontakti me sy është thelbësor për të krijuar besim dhe për t'u angazhuar me të tjerët. Mënyra se si i shikojmë njerëzit, frekuenca e kontaktit tonë me sy dhe kohëzgjatja e kohës që e mbajmë janë të gjitha tregues se sa rehat ndihemi me dikë tjetër.

Kjo ndodh sepse trupat tanë kanë një instinkt natyror për të mbrojtur veten dhe për të ruajtur burimet e tyre. Sa më të sigurt të jemi, aq më shumë kontakt me sy kemi. Sa më pak të sigurt të jemi, aq më shumë shikojmë larg.

Ka shumë sinjale që duhet t'i kërkoni kur lexoni sytë, si p.sh.

 1. Zgjerimi i bebëzës
 2. Sigurimet e aksesit të syve
 3. Shpejtësia e pulsit
 4. Bllokimi i syve
 5. Bllokimi i syve
 6. > Vëzhgim i ngulur
 7. Sytë që kërcejnë
 8. Varullima e syve
 9. Sytë e mprehta
 10. Shikimi i syve
 11. I shpejtëpulsimi
 12. Drejtimi i syve

Çfarë është kontakti me sy në gjuhën e trupit

Kontakti me sy është një pjesë thelbësore e komunikimit për ndërtimin e besimit dhe përcjelljen e sinqeritetit.

Kontakti me sy është gjithashtu një faktor i rëndësishëm në mënyrën se si komunikojmë. Është një pjesë thelbësore e komunikimit për ndërtimin e besimit dhe përcjelljen e sinqeritetit.

Kur takoni dikë, kontakti me sy që bëni mund të tregojë se jeni të interesuar për atë që ata kanë për të thënë ose thjesht jeni të mërzitur prej tij.

Shiko gjithashtu: Çfarë është gjuha e trupit të depresionit dhe ankthit (ankthi social)

Lloji i kontaktit me sy që bëni kur flisni me dikë mund të ketë një ndikim të rëndësishëm në mënyrën se si ai person e percepton interesin tuaj për të, prandaj është kaq e rëndësishme të mësoni se cilat janë llojet e ndryshme të kontaktit me sy dhe se si mund të ndikojnë te personi tjetër.

Çfarë do të thotë kur dikush ju shikon në sy

Kur dikush po përpiqet të lexojë në syrin tuaj. Ata po përpiqen të vendosin se çfarë po jepni duke parë shprehjen tuaj të fytyrës dhe gjuhën e trupit.

Dikush që ju shikon në sy është zakonisht një shenjë besimi. Kjo do të thotë se ata po dëgjojnë atë që keni për të thënë dhe janë të interesuar për atë që thuhet.

Por kjo varet nga konteksti në të cilin gjendeni. A ju përcaktojnë, ju punojnë jashtë apo janë vërtet të interesuar në atë që keni për të thënë?

Çfarë ju thonë instinktet tuaja të brendshme? Ne gjetëm gjithashtu disa artikuj të dobishëm kur studiojmë sytë.Dridhja e syve dhe zgjerimi i bebëzës.

Gjuha e trupit duke prekur sytë tuaj

Si qenie njerëzore, ne natyrshëm prekim sytë, flokët ose gojën kur zona është e ndjeshme ose kur ndihemi në siklet. Ky është një gjest i pavetëdijshëm që u tregon të tjerëve se si ndihemi në të vërtetë dhe çfarë po ndodh në mendjet tona.

Prekja e syrit mund të jetë një shenjë stresi ose sikleti, por mund të nënkuptojë gjithashtu se ka diçka në syrin e tyre, konteksti është i rëndësishëm këtu.

Pse kontakti me sy është i rëndësishëm në komunikimin

Të flasësh më shumë në trurin tënd me personin tënd? tive dhe e fokusuar. Kjo ju lejon të përpunoni atë që ata thonë dhe të komunikoni më mirë. Nëse një person po shikon larg nga ju gjatë një bisede ose as nuk ju ka pranuar, ai ka të ngjarë të mos ketë dëgjuar atë që po thoni dhe është diku tjetër. Kushtojini vëmendje kësaj dhe sigurohuni që të keni kontakt të mirë me sy përpara se të filloni një bisedë.

Gjuha e trupit Sytë majtas

Ka një sërë sinjalesh të ndryshme të gjuhës së trupit që mund të merren nga përdorimi i syve. NLP ( Programimi neuro-gjuhësor) na ka bërë të besojmë se syri poshtë majtas do të thotë kujtim dëgjimor. Megjithatë, nuk ka asnjë provë apo të dhëna që e vërtetojnë këtë.

Në përvojën time, syri i majtë nuk do të thotë asgjë nëse nuk keni një bazë të mirë për personin paraprakisht.

Ndërsa njerëzitsytë në fakt nuk mund të na tregojnë se çfarë po mendojnë, ata mund të tregojnë shenja nëse një person po kujton ose po mendon për diçka.

Shenjat e gjuhës së trupit Sytë për të gënjyer

Njerëzit kanë evoluar një sistem kompleks komunikimi joverbal, i cili, nëse përdoret si duhet, mund të përdoret për të dalluar të vërtetën ose të rremën. , ata janë duke bërë kontakt me sy dhe shpesh shikojnë njerëzit kur flasin. Megjithatë, kur dikush gënjen, ata zakonisht nuk do të kenë kontakt me sy dhe do të shmangin shikimin e njerëzve.

Ky mund të jetë rasti për disa, por shumica e njerëzve do të ruajnë kontaktin me sy kur gënjejnë për të parë nëse po e bëni mashtrimin e tyre.

Gjuha e trupit që mbulon sytë me duar

Nuk është e pazakontë që njerëzit të mbulojnë sytë ose të gënjeshtra. Megjithatë, mënyra se si dikush i mbulon sytë mund të ndryshojë në varësi të personit.

Disa njerëz mund t'i mbulojnë automatikisht sytë me duar sapo të fillojnë të thonë një gënjeshtër ose të ndihen të turpshëm pa menduar për të. Ky quhet një përshtatës. Mund të dalloni nëse mbulimi i syve me duar është një shenjë mashtrimi nëse vija bazë ka ndryshuar.

Gjuha e trupit Duke folur me sy mbyllur

Në kontaktin me sy, ne mund të shohim sa rehat është dikush rreth nesh, nëse është i tërhequr dhe si ndihetpër atë që po themi. Ne gjithashtu mund të themi se sa energji ka dikush pasi i shikon sytë për një kohë.

Nuk është për t'u habitur që shumica e këtyre gjërave ndodhin pa i vërejtur as ne. Është e lehtë të humbasësh të dhënat e dhëna nga gjuha e trupit të dikujt nëse nuk i kushton vëmendje ose nuk i kushton vëmendje.

Bllokimi i dikujt me sytë mbyllur quhet bllokim i syve dhe zakonisht zgjat për disa sekonda. Zakonisht do ta shihni këtë në bisedë kur dikush nuk pajtohet me ju ose thotë diçka që nuk i pëlqen. Mbani një sy për këtë sinjal dhe rregulloni bisedën në përputhje me rrethanat për të mësuar më shumë.

Çfarë do të thotë shikimi i syve

Kontakti me sy është një formë e fuqishme komunikimi. Vështrimi i syve është akti i shikimit në sytë e dikujt për një kohë të gjatë, zakonisht kur një çift është duke u ballafaquar.

Ekziston gjithashtu një formë meditimi që quhet shikimi i shpirtit. Vëzhgimi i shpirtit është një formë e lashtë meditimi që daton në shekullin e 18-të. Dy njerëz shikojnë në sytë e njëri-tjetrit për aq kohë sa të munden derisa të kalojnë në një formë të ekstazës hipnotike për të krijuar një lidhje më të thellë.

Çfarë do të thotë të bardhët e syve të tyre

Ne kemi evoluar siç bëjnë njerëzit përmes ndryshimeve në përbërjen tonë biologjike. Të bardhët e syve tanë u treguan të tjerëve se ku po shohim.

Kjo mund t'u ketë dërguar sinjale të tjerëve se ka rrezik ose neveri. A keni parë ndonjëherë njëshoku apo kolegu i rrotullon sytë pas shpine dikujt? Kjo është ajo që të bardhët e syve tanë na kanë lejuar të bëjmë, t'u sinjalizojmë të tjerëve se çfarë po ndodh vërtet brenda.

Një shembull tjetër është "të bardhët e syve të armikut". Shprehja përdoret për të treguar se armiku është kapur i pavetëdijshëm.

E bardha e syve tanë është një pjesë e rëndësishme e trupit. Qëndroni vigjilent ndaj ndryshimeve te njerëzit dhe në pamjen e të bardhëve të syve të tyre.

Çfarë do të thotë blici i vetullave

Blici i vetullave është një mënyrë për të thënë përshëndetje joverbale, shumica e njerëzve nuk do të kenë kujdes që të bëjnë as blicin e vetullave. Është një sinjal që ne ju njohim.

Njerëzve nuk do t'u shkëlqejnë vetullat nëse janë të huaj ose nëse nuk na pëlqejnë. Nëse shiheni si agresiv, nuk do të merrni një blic vetullash.

Pyetësit përdorin blicin e vetullave për të parë nëse të burgosurit e njohin njëri-tjetrin. Ata do t'i bëjnë qëllimisht të kalojnë pranë njëri-tjetrit për të parë se si komunikojnë jo verbalisht. Blici është një shenjë e fortë se ata e njohin njëri-tjetrin.

Provojeni këtë herën tjetër që të ecni në një zonë të mbushur me njerëz, merrni kontakt me sy me dikë dhe ndezni vetullën tuaj. Shumica e njerëzve do ta kthejnë blicin me një buzëqeshje dhe disa do të flasin ndonjëherë me ju nëse jeni në një kafene. Mund të jetë argëtuese kur filloni të përdorni gjuhën e trupit tuaj për të komunikuar jo verbalisht.

Kontakti me sy Ku shikoni

A keni menduar ndonjëherë se si mund të ndikojë kontakti me sy i një personiemocionet? Kontakti me sy është i rëndësishëm për ruajtjen e ndërveprimeve sociale dhe mund të përdoret për të sinjalizuar ndjenjat e tërheqjes, zemërimit dhe trishtimit. Nëse doni të lini një përshtypje të qëndrueshme te të tjerët, ia vlen të kushtoni kohë për të kuptuar kontaktin me sy.

Kur njerëzit takohen, personi që është më i varur ose i preokupuar zakonisht do të shikojë larg fillimisht.

Vlen të përmendet se duhet të mbajë kontaktin me sy jo më shumë se një deri në dy sekonda, çdo gjë pas kësaj do ta bëjë personin të ndihet i pakëndshëm nga kontakti me sy. Në mënyrë tipike, njerëzit bëjnë kontakt me sy për më pak se një sekondë dhe më pas shikojnë larg. Për më shumë se kaq, dhe ju jeni ju mund të dërgoni sinjalin e gabuar. Kontakti me sy duhet të ndërtohet brenda jush që nga lindja.

Kontakti me sy të zemëruar

Kur një person është i zemëruar me ju, ata do të priren t'ju djegin me sytë e tyre. Nëse nuk doni t'i mërzitni më, është më mirë të prishni kontaktin me sy sa më shpejt të jetë e mundur.

E vetmja e keqe e kësaj është se tregon anën tuaj të nënshtruar dhe mund t'ju vërë në rrezik në mënyra të tjera. Është më mirë t'i jepni atij personi pak kohë për t'u qetësuar përpara se të afroheni përsëri. Ndonjëherë është më mirë të largoheni dhe ta shmangni atë person të gjithë së bashku.

Çfarë do të thotë një vështrim anash

Ndonjëherë do të vini re njerëzit që ju shikojnë në mënyrë të sikletshme, që do të thotë se ata kthejnë kokën dhe ju shikojnë me një vështrim të hutuar. Kjo ështëvetëm një shikim anash. Mund të nënkuptojë se ata nuk janë të sigurt për atë që po bëjnë dhe duhet të kenë më shumë kujdes ose që ju duhet të jeni të vetëdijshëm për atë që po ndodh. Nëse është nga seksi i kundërt, në vend të kësaj mund të tregojë flirtim.

Si të mbani kontaktin me sy me një audiencë

Kontakti me sy me audiencën është i rëndësishëm për një folës. Kontakti me sy mund të krijojë një lidhje emocionale midis folësit dhe audiencës. Është gjithashtu e rëndësishme të shmangni kontaktin me sy vetëm me një individ në audiencë, pasi kjo mund t'i bëjë të tjerët të ndihen të lënë anash ose të dalluar.

Nëse doni të dini nëse audienca juaj po mërzitet, duhet të shikoni shkallën mesatare të injorimit të njerëzve në tërësi. Shpejtësia mesatare e pulsimit tek njerëzit është 12 deri në 24 pulsime në minutë. Sa më i ngadalshëm të jetë shpejtësia e pulsimit, aq më të fokusuar janë. Sa më e lartë të jetë shkalla e ndezjes, aq më pak të angazhuar janë ata.

Pyetjet e bëra më shpesh

Si të lexoni sytë për emocione

Për të deshifruar emocionet nga sytë e dikujt, kushtojini vëmendje bebëzave, qepallave dhe vetullave të tyre. Për shembull, sytë e zgjeruar mund të tregojnë habi, ndërsa sytë e ngushtë mund të sinjalizojnë shqyrtim ose dyshim. Vetullat e ngritura shpesh sugjerojnë mosbesimin ose tronditjen, ndërsa vetullat e rrahura mund të tregojnë përqendrim ose bezdi. Mbani mend, leximi i emocioneve përmes syve nuk është një shkencë ekzakte dhe mund të ndryshojë shumë midis individëve.

Si të lexoni Psikologjinë e Syve

Studimi i
Elmer Harper
Elmer Harper
Jeremy Cruz, i njohur edhe me pseudonimin e tij Elmer Harper, është një shkrimtar i pasionuar dhe entuziast i gjuhës së trupit. Me një sfond në psikologji, Jeremy ka qenë gjithmonë i magjepsur nga gjuha e pashprehur dhe shenjat delikate që rregullojnë ndërveprimet njerëzore. Duke u rritur në një komunitet të larmishëm, ku komunikimi joverbal luajti një rol jetik, kurioziteti i Jeremy-t për gjuhën e trupit filloi që në moshë të re.Pas përfundimit të diplomës në psikologji, Jeremy filloi një udhëtim për të kuptuar ndërlikimet e gjuhës së trupit në kontekste të ndryshme sociale dhe profesionale. Ai mori pjesë në seminare të shumta, seminare dhe programe të specializuara trajnimi për të zotëruar artin e dekodimit të gjesteve, shprehjeve të fytyrës dhe qëndrimeve.Nëpërmjet blogut të tij, Jeremy synon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me një audiencë të gjerë për të ndihmuar në përmirësimin e aftësive të tyre të komunikimit dhe për të përmirësuar të kuptuarit e sinjaleve joverbale. Ai mbulon një gamë të gjerë temash, duke përfshirë gjuhën e trupit në marrëdhënie, biznes dhe ndërveprime të përditshme.Stili i shkrimit të Jeremy-t është tërheqës dhe informues, pasi ai ndërthur ekspertizën e tij me shembuj të jetës reale dhe këshilla praktike. Aftësia e tij për të zbërthyer konceptet komplekse në terma lehtësisht të kuptueshëm i fuqizon lexuesit të bëhen komunikues më efektivë, si në mjedise personale ashtu edhe në ato profesionale.Kur nuk shkruan apo hulumton, Jeremy-t i pëlqen të udhëtojë në vende të ndryshmepërjetoni kultura të ndryshme dhe vëzhgoni se si shfaqet gjuha e trupit në shoqëri të ndryshme. Ai beson se të kuptuarit dhe përqafimi i shenjave të ndryshme joverbale mund të nxisë ndjeshmërinë, të forcojë lidhjet dhe të mbushë boshllëqet kulturore.Me angazhimin e tij për të ndihmuar të tjerët të komunikojnë në mënyrë më efektive dhe ekspertizën e tij në gjuhën e trupit, Jeremy Cruz, i njohur ndryshe si Elmer Harper, vazhdon të ndikojë dhe frymëzojë lexuesit në mbarë botën në udhëtimin e tyre drejt zotërimit të gjuhës së pashprehur të ndërveprimit njerëzor.