Çfarë do të thotë kur dikush ju shikon?

Çfarë do të thotë kur dikush ju shikon?
Elmer Harper

Tabela e përmbajtjes

Kur bëhet fjalë për të kuptuar se çfarë do të thotë kur dikush ju shikon, mund të ketë shumë arsye të ndryshme. Shumica e njerëzve mendojnë se shikimi i ngulur është një shenjë agresioni, si kur shihni luftëtarët e boksit ose MMA të përballen përpara fillimit të luftës. Por, ka shumë shpjegime të tjera të mundshme se përse dikush mund t'ju shikojë. Ne do t'i hedhim një vështrim 5 arsyeve pse dikush do t'ju vështrojë.

Këtu janë disa arsye të mundshme pse dikush mund t'ju vështrojë.

 1. Ata ose janë të interesuar për ju ose ju duken tërheqëse.
 2. Ata po përpiqen t'ju frikësojnë.
 3. > <3 në të vërtetë ata po përpiqen të kuptojnë se kush jeni duke u përpjekur për të kuptuar se kë. fare.
 4. Ata po përpiqen të komunikojnë në mënyrë joverbale me ju.

Para se të kuptojmë se përse dikush po ju vështron, ne duhet të kuptojmë kontekstin rreth asaj që po ndodh në mënyrë që të lexojmë më mirë situatën përpara se të marrim ndonjë vendim se pse ata po ju shikojnë.

Shiko gjithashtu: Shefi i gjuhës së trupit ju pëlqen.Tabela e Përmbajtjes
 • Çfarë më tregon dikush kur? kuptimi në gjuhën e trupit dhe si duhet ta përdorim atë?
 • 5 Arsyet pse dikush do t'ju vështronte.
  • 1. Ata ose janë të interesuar për ju ose ju duken tërheqës.
  • 2. Ata po përpiqen t'ju frikësojnë.
  • 3. Ata po përpiqen të kuptojnë se kush jeni ju.
  • 4. Ata mund të humbasin nëdikush, edhe nëse është i huaj, është sepse është i interesuar. Ndoshta u duken tërheqëse ose kanë krijuar një lloj lidhjeje me ta. Megjithatë, ekziston një mënyrë e dytë se si njerëzit e shikojnë dikë, e cila mund të jetë ose mënyra e tyre e sjellshme për të përshëndetur të huajin ose një mënyrë frikësuese që tregon se duan të fillojnë një grindje. Në përgjithësi, ka vetëm një arsye pse njerëzit duan t'i shikojnë të tjerët, qoftë nga kurioziteti apo nga konfrontimi.

   14. Çfarë do të thotë kur dikush shikon duart e tua?

   Të shikosh sytë në duart e dikujt është e çuditshme nëse thjesht po i shikon pa asnjë arsye. Nëse jeni duke parë dikë duke bërë diçka teknike ose administrative, mund të shihet si e përshtatshme.

   15. Çfarë do të thotë kur dikush të ngul sytë për një kohë të gjatë?

   Të ngulësh sytë dikë për një kohë të gjatë është e çuditshme; në përgjithësi do të thotë se dikush po përpiqet t'ju frikësojë dhe mund të sinjalizojë mbizotërim ose kërcënim. Të shikosh dikë për një kohë të gjatë është e çuditshme një arsye tjetër pse nuk duhet ta bësh.

   Mendimet përfundimtare.

   Kur bëhet fjalë për atë që do të thotë kur dikush të vështron, ka një sërë arsyesh. Ato kryesore janë tërheqja ose frikësimi. Nëse ju ka pëlqyer leximi i këtij artikulli, shikoni Çfarë do të thotë kur një djalë ju shikon dhe buzëqesh me veten? (Zbulojeni Tani) faleminderit që lexoni. Kontaktoni nëse keni ndonjë pyetje.

   mendova dhe në fakt nuk të shikonte fare.
  • 5. Ata po përpiqen të komunikojnë në mënyrë joverbale me ju.
 • Çfarë duhet të bëni nëse dikush ju shikon?
  • Nëse ndiheni të pasigurt, largohuni nga zona.
  • Nëse ndiheni rehat dhe të sigurt, bëni kontakt me sy dhe buzëqeshni.
  • Nëse nuk jeni i sigurt><8Pyetjet <3 dhe pyetni se çfarë të bëni, thjesht<36>>1. Çfarë do të thotë kur dikush ju shikon?
  • 2. A është e sjellshme të shikosh dikë?
  • 3. Po sikur të mos e shikoni dikë?
  • 4. Pse njerëzit i shikojnë të tjerët?
  • 5. Cilat janë disa nga gjërat që mund të ndodhin kur shikoni dikë?
  • 6. çfarë do të thotë kur një mashkull të shikon aksidentalisht?
  • 7. Çfarë do të thotë kur një djalë të buzëqesh kur të sheh?
  • 8. çfarë do të thotë kur dikush të shikon nga larg.
  • 9. çfarë do të thotë kur dikush të shikon shumë?
  • 10. çfarë do të thotë kur dikush nuk mund të ndalojë së vështruari ty?
  • 11. çfarë do të thotë kur dikush ju shikon dhe buzëqesh?
  • 12. çfarë do të thotë kur dikush shikon në buzët tuaja?
  • 13. Çfarë do të thotë kur dikush ju vështron pa i mbyllur sytë?
  • 14. Çfarë do të thotë kur dikush shikon në duart tuaja?
  • 15. Çfarë do të thotë kur dikush ju shikon për një kohë të gjatë?
 • Mendimet përfundimtare.
 • Çfarë do të thotë kontekst në gjuhën e trupit dhe si duhet ta përdorimajo?

  Mënyra se si lëvizni, bëni gjeste dhe u përgjigjeni njerëzve të tjerë quhet gjuha e trupit. Mënyra se si lëvizni – nëse jeni duke ecur apo duke folur – dërgon mesazhe të forta se kush jeni, çfarë po thoni dhe çfarë dëshironi. Komunikuesit e mirë dinë të përdorin gjuhën e trupit në avantazhin e tyre dhe se si mund të lexojnë gjuhën e trupit të njerëzve të tjerë për t'i kuptuar plotësisht ato.

  Konteksti i situatës është i rëndësishëm të merret parasysh kur interpretohet gjuha e trupit. Ka shumë faktorë të ndryshëm që mund të ndikojnë në mënyrën se si ndihet dikush, kështu që është e rëndësishme të dini se çfarë po ndodh rreth tij përpara se të nxirrni përfundime të shpejta ta pranoni dhe ta regjistroni këtë dhe mund të vini re më shumë për njerëzit përreth jush.

  Duhet të mendoni se kush është rreth tyre, ku janë, kohën e ditës ose natës, ky informacion do të japë të dhëna të dobishme se përse po ju shikon me sy të keq, mund të jetë një tregues se përse po ju vështron ty. Për shembull, nëse jeni vetëm dhe në një parking natën vonë dhe dikush po ju shikon ose ju ndjek, ky mund të jetë një tregues i telasheve. Ekziston një libër brilant i quajtur Dhurata e frikës që flet për shenjat dhe sinjalet e rrezikut.

  Një shembull tjetër është se ju jeni në shkollë dhe një djalë ose një vajzë ju shikon dhe buzëqesh. Ti e di që po të kontrollojnë. Pra, gjithçka lidhet me kontekstin se ku ndodhet ai personduke shfaqur sinjalin e gjuhës së trupit. Në rregull, le të shohim pesë arsyet kryesore pse dikush do t'ju vështronte.

  5 Arsyet pse Dikush do t'ju Vështojë.

  1. Ata ose janë të interesuar për ju ose ju duken tërheqës.

  Nëse dikush ju duket tërheqës, ndonjëherë do t'ju shikojë pa e kuptuar. Kjo ndodh sepse, si rezultat i biologjisë evolucionare, njerëzit janë të programuar të pëlqejnë atë që shohin. Nëse dikush ju shikon dhe nuk e kupton, nuk është domosdoshmërisht e vrazhdë. Mendoni për kontekstin që rrethon sjelljen e tyre, çfarë po ndodh ose me kë janë ata.

  A e vunë re që po i shikonit dhe e thyen shikimin e tyre? Çfarë ndodhi kur i vutë re që të shikonin? Nëse nuk jeni të sigurt si mik se çfarë ata mendojnë se po ndodh, duke i ndërgjegjësuar miqtë do t'ju ndihmojnë të vendosni nëse ju pëlqen apo jo.

  2. Ata po përpiqen t'ju frikësojnë.

  Arsyeja e dytë më e zakonshme që një person po ju vështron është se ata po përpiqen t'ju frikësojnë, kjo mund të jetë sepse ata po përpiqen t'ju bëjnë të ndiheni inferiorë dhe ata kanë fuqinë në atë pozicion. Ata duan t'ju luftojnë ose t'ju trembin. Mendoni përsëri për atë që i keni bërë këtij personi, a e njihni këtë person? Cilado qoftë arsyeja, nëse ndiheni të zvarritur ose të frikësuar, dil që andej ose shko në një vend të sigurt.

  3. Ata po përpiqen të kuptojnë se kush jeni ju.

  Ndonjëherë një person do ta bëjë këtëtë shikojnë ose të shikojnë sikur po përpiqen të kuptojnë se çfarë po thua ose në çfarë konteksti ndodhesh. Kjo zakonisht ndodh sepse ata janë të hutuar ose nuk e kuptojnë se për çfarë po flisni, ndonjëherë ata do të shikojnë larg. Nëse mendoni se është kështu, ju mund të merrni drejtimin dhe të sqaroni atë që keni thënë ose t'i pyesni nëse e kuptojnë se çfarë po ndodh.

  4. Ata mund të jenë të humbur në mendime dhe në fakt të mos të shikojnë fare.

  Me të vërtetë mund të jetë kaq e thjeshtë ata mund të jenë në kokën e tyre duke ëndërruar me sy të hapur ose duke menduar për diçka tjetër së bashku. Ju do ta vini re këtë nëse ai person e bën atë shumë - nganjëherë quhet një ëndërrimtar. Unë ëndërroja shumë kur isha më i ri dhe kisha shumë kohë në duar për të parë ditët. Natyrisht, një mësues më tha.

  5. Ata po përpiqen të komunikojnë joverbalisht me ju.

  A keni qenë ndonjëherë duke u përpjekur t'i tregoni dikujt diçka pa fjalë? Epo, unë kam dhe shikimi i tyre duket se është metoda ime e preferuar. Ndonjëherë njerëzit do t'ju shikojnë kur dikush ka hyrë në një dhomë dhe ju nuk e keni vënë re ose keni thënë diçka dhe keni vënë re se ai është pas jush. Kushtojini vëmendje nëse është një mik që ju vështron pa asnjë arsye, ai mund të përpiqet t'ju tregojë në vizionin tuaj periferik për të parë nëse ka dikë për të cilin sapo keni folur.

  Ne kemi diskutuar pesë arsyet kryesore pse dikush mund tëshikoj ty. Tani le të shohim se çfarë duhet të bësh dhe si duhet të reagosh në situata të ndryshme.

  Çfarë duhet të bësh nëse dikush të shikon?

  • Nëse ndihesh i pasigurt, largohu nga zona.
  • Nëse ndihesh rehat, bëj kontakt me sy dhe buzëqesh.
  • Nëse nuk je i sigurt se çfarë të bësh nga zona. .

   Një nga mënyrat më të mira për t'u marrë me një situatë të frikshme është t'i tregosh dikujt. Nëse jeni në një situatë që ju bën të ndiheni të pasigurt ose të pakëndshëm, është e rëndësishme t'i tregoni dikujt pse ndiheni në këtë mënyrë. Tregoni personin në tuajin që po ju shikon në mënyrë që shoku juaj të dijë se kush janë ata. Pastaj dil nga atje me dikë nëse mundesh ose shiko përreth dhe gjej një vend të sigurt.

   Nëse ndihesh rehat dhe i sigurt, bëj kontakt me sy dhe buzëqesh.

   Buzëqeshja është një mënyrë e natyrshme për të komunikuar ngrohtësi dhe çiltërsi. Nëse mendoni se ai person është i tërhequr nga ju dhe ju pëlqen, jepini një buzëqeshje dhe shikoni se si reagojnë. Mos u përpiqni të bëni një akt, thjesht ji vetvetja kur jeni duke buzëqeshur dhe mbani kontaktin me sy. Kjo do të japë një ndjenjë besimi dhe nuk do të bëhet e vështirë. "Një person e di kur ju e keni kapur duke parë ju."

   Nëse nuk jeni të sigurt se çfarë të bëni, thjesht injorojini ata.

   Nëse nuk jeni të sigurt për personin që ju shikon, atëherë një rregull i thjeshtë është ta shpërfillni atë. Shpresojmë, ata do të mërziten dhe do të vazhdojnë të ecinpër t'u kujdesur për biznesin tuaj.

   Shiko gjithashtu: Çfarë do të thotë shtrëngimi i duarve (gjuha e trupit)

   Pyetje dhe përgjigje

   1. Çfarë do të thotë kur dikush ju shikon?

   Kur dikush ju shikon, ai ju shikon me vëmendje për një periudhë të gjatë kohore.

   2. A është e sjellshme të shikosh dikë?

   Jo, nuk është e sjellshme të vështrosh sytë. Në shumicën e rasteve shikimi i dikujt konsiderohet i vrazhdë dhe ndërhyrës.

   3. Po nëse nuk mund të mos e shikoni dikë?

   Nuk ka përgjigje përfundimtare për këtë pyetje pasi varet nga situata në të cilën ndodh shikimi. Nëse shikoni dikë, mund ta bëjë atë të ndihet i pakëndshëm ose i kërcënuar. Në disa raste, mund të konsiderohet edhe si ngacmim. Megjithatë, nëse po e shikoni dikë sepse po e admironi ose po bën diçka interesante, përgjithësisht konsiderohet e sjellshme dhe lajkatare. Konteksti është çelësi për të kuptuar nëse sjellja juaj është e justifikuar apo jo.

   4. Pse njerëzit i shikojnë të tjerët?

   Ka disa arsye pse mund të shikoni dikë. Mund të jetë sepse je kurioz për personin, sepse ndihesh agresiv ndaj personit, ose sepse po përpiqesh të vendosësh dominim mbi personin.

   5. Cilat janë disa nga gjërat që mund të ndodhin kur shikoni dikë?

   Akti i shikimit të shikimit konsiderohet i vrazhdë në shumë kultura. Mund të shihet edhe si kërcënim, pasi shpesh bëhet për të frikësuar dikë. Nësepersoni që shikohet ndihet i parehatshëm, mund të fillojë të ndihet i shqetësuar apo edhe i frikësuar. Në disa raste, shikimi i ngulur mund të çojë në agresion dhe dhunë.

   6. çfarë do të thotë kur një burrë ju shikon aksidentalisht?

   Ka shumë arsye pse njerëzit i shikojnë të tjerët. Jeni kurioz për identitetin e personit? Po përpiqeni të frikësoni personin? Apo thjesht në një humor të keq? Cilado qoftë arsyeja, disa njerëz ndihen të parehatshëm kur të tjerët i shikojnë, gjë që është plotësisht e kuptueshme.

   7. Çfarë do të thotë kur një djalë ju buzëqesh kur ju sheh?

   Nëse një djalë ju buzëqesh kur ju sheh, kjo do të thotë se ai ju duket tërheqës dhe është i interesuar të krijojë kontakt me sy me ju. Nëse je i huaj, ai mund të jetë duke u përpjekur të flirtojë me ty. Kjo tregon se ai është i dashuruar me ju!

   8. çfarë do të thotë kur dikush të shikon nga larg.

   Njerëzit shikojnë njëri-tjetrin për shumë arsye. Një arsye e zakonshme është tërheqja estetike. Por ka edhe arsye të tjera pse njerëzit shikojnë ngulur. Ndoshta ata po përpiqen të frikësojnë, ose ndoshta po përpiqen të kuptojnë diçka. Cilado qoftë arsyeja, njerëzit në përgjithësi duket se e shijojnë atë!

   9. çfarë do të thotë kur dikush të shikon shumë?

   Ka shumë arsye të ndryshme pse njerëzit mund të shikojnë një person tjetër. Ata mund të jenë të interesuar për personin që po shikojnë dhe duan të mësojnë më shumë rreth tyre, ata mund të përpiqenfrikësoni personin, ose thjesht nga kurioziteti. Njerëzit gjithashtu mund të shikojnë dikë sepse e shohin atë tërheqës.

   10. çfarë do të thotë kur dikush nuk mund të ndalojë së vështruari ty?

   Ka shumë arsye pse njerëzit i shikojnë të tjerët. Disa nga arsyet më të zakonshme janë se personi që po shikojnë është interesant, është i mërzitur, është i zemëruar ose i mërzitur me personin ose është i humbur në mendime.

   11. çfarë do të thotë kur dikush ju shikon dhe buzëqesh?

   Arsyet e zakonshme për të ngulur sytë përfshijnë Tërheqjen. Disa njerëz mund të shikojnë një person që e shohin fizikisht tërheqës. Kuriozitet. Nëse dikush po ju vështron, mund të jetë për shkak se ata janë kureshtarë për ju - ndoshta keni veshur një veshje interesante ose flokët tuaj janë ngjitur lart. Mosrespektimi. Disa njerëz mund ta shohin dikë tërheqës, por nuk do ta pranojnë atë, dhe kështu do t'i shikojnë ata pa i lejuar ata ta shohin atë duke ngulur sytë.

   12. çfarë do të thotë kur dikush shikon buzët e tua?

   Mund të ketë shumë arsye pse njerëzit i shikojnë të tjerët. Atyre mund t'u duket interesante që po i shikojnë sepse janë kureshtarë për personin. Ata mund të përpiqen të kuptojnë diçka rreth ose me personin. Ata gjithashtu mund të përpiqen ta bëjnë personin të ndihet jo rehat.

   13. Çfarë do të thotë kur dikush ju vështron pa i mbyllur sytë?

   Një mënyrë që njerëzit të shikojnë
  Elmer Harper
  Elmer Harper
  Jeremy Cruz, i njohur edhe me pseudonimin e tij Elmer Harper, është një shkrimtar i pasionuar dhe entuziast i gjuhës së trupit. Me një sfond në psikologji, Jeremy ka qenë gjithmonë i magjepsur nga gjuha e pashprehur dhe shenjat delikate që rregullojnë ndërveprimet njerëzore. Duke u rritur në një komunitet të larmishëm, ku komunikimi joverbal luajti një rol jetik, kurioziteti i Jeremy-t për gjuhën e trupit filloi që në moshë të re.Pas përfundimit të diplomës në psikologji, Jeremy filloi një udhëtim për të kuptuar ndërlikimet e gjuhës së trupit në kontekste të ndryshme sociale dhe profesionale. Ai mori pjesë në seminare të shumta, seminare dhe programe të specializuara trajnimi për të zotëruar artin e dekodimit të gjesteve, shprehjeve të fytyrës dhe qëndrimeve.Nëpërmjet blogut të tij, Jeremy synon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me një audiencë të gjerë për të ndihmuar në përmirësimin e aftësive të tyre të komunikimit dhe për të përmirësuar të kuptuarit e sinjaleve joverbale. Ai mbulon një gamë të gjerë temash, duke përfshirë gjuhën e trupit në marrëdhënie, biznes dhe ndërveprime të përditshme.Stili i shkrimit të Jeremy-t është tërheqës dhe informues, pasi ai ndërthur ekspertizën e tij me shembuj të jetës reale dhe këshilla praktike. Aftësia e tij për të zbërthyer konceptet komplekse në terma lehtësisht të kuptueshëm i fuqizon lexuesit të bëhen komunikues më efektivë, si në mjedise personale ashtu edhe në ato profesionale.Kur nuk shkruan apo hulumton, Jeremy-t i pëlqen të udhëtojë në vende të ndryshmepërjetoni kultura të ndryshme dhe vëzhgoni se si shfaqet gjuha e trupit në shoqëri të ndryshme. Ai beson se të kuptuarit dhe përqafimi i shenjave të ndryshme joverbale mund të nxisë ndjeshmërinë, të forcojë lidhjet dhe të mbushë boshllëqet kulturore.Me angazhimin e tij për të ndihmuar të tjerët të komunikojnë në mënyrë më efektive dhe ekspertizën e tij në gjuhën e trupit, Jeremy Cruz, i njohur ndryshe si Elmer Harper, vazhdon të ndikojë dhe frymëzojë lexuesit në mbarë botën në udhëtimin e tyre drejt zotërimit të gjuhës së pashprehur të ndërveprimit njerëzor.