Çfarë do të thotë vetulla e rrudhur (gjuhë e trupit)

Çfarë do të thotë vetulla e rrudhur (gjuhë e trupit)
Elmer Harper

Njerëzit me vetulla të dredhura kanë fytyra shumë ekspresive. Kjo mund të shihet në vijat në ballin tuaj dhe midis vetullave tuaja. Këto linja krijohen me kalimin e kohës kur njerëzit rriten dhe përdorin fytyrat e tyre për të shprehur atë që thonë.

Termi "vetulla e rrudhur" përdoret shpesh për të përshkruar dikë që duket i shqetësuar ose i shqetësuar. Një brazdë është një vijë, rrudhë ose rrudhë në lëkurë, e shkaktuar zakonisht nga lëvizja e muskujve poshtë saj. Në ballë, brazda zakonisht quhen si brazda vetullash ose vija të vetullave.

Ndërsa brazda e vetullave mund të duket si shenjë shqetësimi ose trishtimi, ato mund të shkaktohen edhe nga emocione të tjera, si kurioziteti ose konfuzioni. Në fakt, shumë njerëz që kanë vetulla të dredhura janë në të vërtetë mjaft të lumtur!

Pra, nëse shihni dikë me vetull të brazda, mos supozoni automatikisht se ai është i vetulluar, i hutuar ose i zemëruar. Mund të jenë thjesht rrudha të shkaktuara nga një shprehje e emocioneve me kalimin e kohës, dhe jo domosdoshmërisht një tregues se si ndihen në të vërtetë.

Në vijim do t'i hedhim një vështrim 6 kuptimeve të asaj që mund të thotë vetulla e rrudhur.

Shiko gjithashtu: Pse bëhem i varur nga gjërat lehtësisht?Tabela e Përmbajtjes [tregoni]
 • 6 Kuptimi i Çfarë do të thotë. 3>Stresi.
 • Ankthi.
 • Përqendrimi.
 • Të menduarit intensiv.
 • Mendimet përfundimtare

6 Kuptimet e Çfarë do të thotë vetulla e rrudhur?

Të gjitha shprehjet e mëposhtme varen nga konteksti; juduhet të shikojë rrethinën e personit për të parë se çfarë po ndodh dhe çfarë bisede po zhvillohet. Kjo do t'ju japë të dhëna se përse një person po gërryen ballin në radhë të parë.

 1. Shqetësim.
 2. Shqetësim.
 3. Stresi.
 4. Ankth.
 5. Ankth.
 6. Ankth.
 7. Ankth.
 8. Ankth.
 9. Ankth.
 10. Ankth>Shqetësim.

  Do të shihni një vetull të dredhur kur dikush është i shqetësuar për diçka që dikush ka thënë ose bërë. Për shembull, mund të keni një bisedë me partnerin tuaj për diçka të keqe që ju ka ndodhur atë ditë dhe mund t'i shihni ata duke mbledhur vetullat për të treguar shqetësim.

  Shqetësohuni.

  Ky është njësoj si një shqetësim në një farë mënyre, nëse ju kanë dhënë disa lajme shqetësuese, mund t'i shtrëngoni ballin derisa t'i përpunoni këtë. të pakëndshme. Ky stres mund të jetë fizik, mendor ose emocional. Shenjat e mundshme të stresit fizik përfshijnë lëvizjen nga njëra anë në tjetrën, mbrojtjen e tyre dhe gërvishtjen e ballit. Kur njerëzit janë të stresuar, trupi i tyre do të tregojë sinjale të tilla si vetullat e dredhura dhe tipare të tjera të fytyrës që ofrojnë të dhëna.

  Ankth.

  Kur njerëzit ndihen të shqetësuar, ata e tregojnë atë. Ata mund të fërkojnë kokën ose të lëshojnë një psherëtimë të madhe kur shqetësohen ose ndihen të stresuar. Ju gjithashtu do të shihni një brazdëvetulla.

  Përqendrimi.

  Ndonjëherë kur përqendrohem, bëj ballë kur përpiqem të marr informacion ose të kuptoj diçka.

  Shiko gjithashtu: Gjuha e trupit Shëndeti dhe Social (Kujdes që nuk mund ta rregulloni atë që nuk mund ta shihni)

  Mendim intensiv.

  Kur njerëzit mendojnë intensivisht, ata shpesh rrudhen dhe rrudhen vetullat e tyre. Kjo ndodh për shembull kur ata janë duke zgjidhur një problem ose duke parë ekranin e kompjuterit.

  Si duket vetulla e rrudhur?

  Vullullimi është një shprehje fytyre që mund të shkaktohet nga gjëra të ndryshme. Për shembull, kur dikush është i trishtuar ose i zhgënjyer, ai mund të ketë një vrull në fytyrë. Edhe pse shumica e njerëzve vrenjten kur janë të përqendruar në diçka.

  Vetullat e rrudhura janë një shprehje që duket sikur personi ka vija të thella në ballë. Mund të shkaktohet nga shumë gjëra, të tilla si përqendrimi ose shqetësimi.

  Mendimet përfundimtare

  Kur bëhet fjalë për vetullat e brazda, ka disa kuptime të ndryshme, por ju mund ta kuptoni këtë duke i kushtuar vëmendje kontekstit rreth tyre. Kjo do t'ju japë të gjitha të dhënat që ju nevojiten kur përpiqeni ta kuptoni këtë. Shpresojmë që ju pëlqeu duke lexuar këtë postim dhe nëse po, ju lutemi shikoni Gjuha e trupit të fytyrës (Udhëzues i plotë)
Elmer Harper
Elmer Harper
Jeremy Cruz, i njohur edhe me pseudonimin e tij Elmer Harper, është një shkrimtar i pasionuar dhe entuziast i gjuhës së trupit. Me një sfond në psikologji, Jeremy ka qenë gjithmonë i magjepsur nga gjuha e pashprehur dhe shenjat delikate që rregullojnë ndërveprimet njerëzore. Duke u rritur në një komunitet të larmishëm, ku komunikimi joverbal luajti një rol jetik, kurioziteti i Jeremy-t për gjuhën e trupit filloi që në moshë të re.Pas përfundimit të diplomës në psikologji, Jeremy filloi një udhëtim për të kuptuar ndërlikimet e gjuhës së trupit në kontekste të ndryshme sociale dhe profesionale. Ai mori pjesë në seminare të shumta, seminare dhe programe të specializuara trajnimi për të zotëruar artin e dekodimit të gjesteve, shprehjeve të fytyrës dhe qëndrimeve.Nëpërmjet blogut të tij, Jeremy synon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me një audiencë të gjerë për të ndihmuar në përmirësimin e aftësive të tyre të komunikimit dhe për të përmirësuar të kuptuarit e sinjaleve joverbale. Ai mbulon një gamë të gjerë temash, duke përfshirë gjuhën e trupit në marrëdhënie, biznes dhe ndërveprime të përditshme.Stili i shkrimit të Jeremy-t është tërheqës dhe informues, pasi ai ndërthur ekspertizën e tij me shembuj të jetës reale dhe këshilla praktike. Aftësia e tij për të zbërthyer konceptet komplekse në terma lehtësisht të kuptueshëm i fuqizon lexuesit të bëhen komunikues më efektivë, si në mjedise personale ashtu edhe në ato profesionale.Kur nuk shkruan apo hulumton, Jeremy-t i pëlqen të udhëtojë në vende të ndryshmepërjetoni kultura të ndryshme dhe vëzhgoni se si shfaqet gjuha e trupit në shoqëri të ndryshme. Ai beson se të kuptuarit dhe përqafimi i shenjave të ndryshme joverbale mund të nxisë ndjeshmërinë, të forcojë lidhjet dhe të mbushë boshllëqet kulturore.Me angazhimin e tij për të ndihmuar të tjerët të komunikojnë në mënyrë më efektive dhe ekspertizën e tij në gjuhën e trupit, Jeremy Cruz, i njohur ndryshe si Elmer Harper, vazhdon të ndikojë dhe frymëzojë lexuesit në mbarë botën në udhëtimin e tyre drejt zotërimit të gjuhës së pashprehur të ndërveprimit njerëzor.