Teknikat e gjuhës për të bindur këdo që të bëjë diçka (Udhëzues i plotë)

Teknikat e gjuhës për të bindur këdo që të bëjë diçka (Udhëzues i plotë)
Elmer Harper

Ka shumë mjete dhe teknika për të bindur këdo që të bëjë diçka nëse nuk është në dijeni të faktit që ju po përpiqeni ta bëni këtë.

Ne mund të përdorim teknika të gjuhës natyrore për t'i ndihmuar njerëzit e tjerë të relaksohen ose për t'i folur rreth mënyrave tona të të menduarit, si p.sh. toni i zërit, shpejtësia me të cilën flasim, fjalët që përdorim dhe mënyra se si i përdorim gjuhën më poshtë>

Teknika të fuqishme bindëse

Teknikat bindëse janë mjete ose metoda që përdoren për të bindur të tjerët që të pajtohen me një argument. Teknikat bindëse ndahen në tre kategorizime të ndryshme.

 1. Cadence
 2. Shpejtësia
 3. Gjuha e trupit
 4. Gjuha hipnotike & NLP
 5. Pyetje
 6. Elevation

Cadence

Ajo që është kadenca sipas një kërkimi të shpejtë në Google kadenca e zërit është një sekuencë notash ose akordesh që përbëjnë mbylljen e një fraze muzikore. Një mënyrë më e thjeshtë për të thënë se çfarë është ritmi është toni i zërit tuaj dhe mënyra se si e përdorni tonin tuaj për të theksuar fjalët në një bisedë për t'i shtypur mendimin tuaj një personi.

Ju mund të keni vënë re tashmë se zërat tanë ndryshojnë kur bëhemi më emocionalë për diçka, zakonisht toni i zërit do të rritet kur ne zgjohemi më shumë emocionalisht.

Herën tjetër kur vëreni ndryshimin e zërit të dikujt në bisedë.bëni një pyetje, do ta dini se keni shkaktuar diçka brenda tyre. Kjo do të japë një ide nëse duhet të tërhiqeni apo të shtypni për më shumë informacion.

Një shembull tjetër kur njerëzit përdorin ritmin është kur një prind ose epror përpiqet të theksojë pikën e tyre. Ata do të përdorin një ton zëri më të thellë me një përkulje më poshtë për të kuptuar pikën e tyre.

Nëse dëshironi të provoni duke përdorur tonin tuaj të zërit, atëherë provoni këtë ushtrim.

Kini parasysh se si tingëllon fjalia e mëposhtme me fjalë të ndryshme të theksuara me shkronja të zeza.

 • Ju po e krijoni <88 këtë thoni për këtë.'<> unë, unë nuk thashë asgjë nga këto.
 • Ti po shpik atë rreth mua, unë nuk thashë asgjë nga kjo.
 • Ti po e shpik për mua , unë nuk thashë asgjë nga këto.
 • Ti po shpik për mua, Unë unë
nuk e thashë asnjë nga unë. 3> thuaj ndonjë nga këto.
 • Ti po e shpik atë për mua, unë nuk tha asnjë nga këto.
 • Ti po e trillon këtë për mua, unë nuk thashë asnjë për këtë.
 • Ti po e shpik për mua, unë nuk thashë asnjë nga

  kuptimet e ndryshme të

  që t'i jap kuptime të ndryshme bisedës

  . personi ose njerëzit që dëgjojnë.

  Toni i zërit tuaj do të ndikojë në mënyrën se si personi e merr mesazhin tuaj. Shumica e hipnotizuesve do të përdorin kadencën e tyre për tëbëjnë subjektet e tyre të relaksohen në mënyrë që të mund të kalojnë në ekstazë.

  Chris Voss përdor një teknikë të njohur si zëri i DJ-së në radio. Kjo teknikë është përdorur në situata pengjeje me rrezik të lartë për të qetësuar pengun ose terroristin në mënyrë që të negociojë.

  Ne ju rekomandojmë shumë të lexoni librin e tij "Mos e ndani dallimin" për një kuptim më të detajuar të kësaj teknike dhe shumë mjete të tjera që mund të përdorni në jetën tuaj të përditshme.

  Gjëja kryesore që duhet mbajtur mend për tonin e zërit është se njerëzit me autoritet do të përdorin një fjali të ulët për të dëgjuar

  një përkulje e lartë lart, kjo nënkupton pasiguri.

  Një teknikë e thjeshtë për të folur me një ton më të thellë është të uleni drejt dhe ta drejtoni zërin poshtë në stomak. Provoni të theksoni disa pjesë të fjalimit tuaj që dëshironi të nënvizoni rreth njerëzve.

  Një mjet i mrekullueshëm që mund të përdorim për të bindur njerëzit është përdorimi i tonit të zërit. Mendoj se duhet mbajtur mend.

  Shpejtësia

  Kur flisni me njerëzit, kini parasysh sa shpejt ose ngadalë flasin ata. Kjo do t'ju japë një ide se sa të emocionuar ose të relaksuar janë ata.

  Pasi të kuptojmë se sa të emocionuar ose të relaksuar janë, mund të fillojmë të pasqyrojmë shpejtësinë e tyre për t'i çuar ata nga një gjendje e emocionuar në një gjendje më të relaksuar ose anasjelltas.

  Kjo është një superfuqi që jo shumë njerëz e dinë, po, duhet kohë për t'u zhvilluar, por ju duhet të praktikoni kur është e mundurdhe rreth.

  Të paktën, provojeni një herë. Nuk keni asgjë për të humbur dhe gjithçka për të fituar.

  Gjuha e trupit

  Gjashtëdhjetë për qind e të gjithë komunikimit është joverbal, kështu që ne duhet ta marrim parasysh këtë kur përdorim teknika gjuhësore për të bindur njerëzit. Është më shumë se gjysma e asaj që po themi në të vërtetë.

  Kur duam të bindim dikë, duhet të përdorim gjeste të hapura, pëllëmbët, këmbët, gjoksin.

  Sa lëvizja është kaq e rëndësishme kur kupton gjuhën e trupit, mund të përdorësh aftësinë tënde të sapogjetur me gjuhën për të pasur superfuqi që nuk e dinit kurrë se ekzistonin.

  y Gjuha NLP

  Është bërë e qartë se ndërsa ne mund të përdorim termin "hipnozë" për të përshkruar mënyrën se si e përdorim gjuhën, shumica e komunikimit është për të kontrolluar mendimet e të tjerëve. E gjithë gjuha është bindës nëse e mendon në atë mënyrë.

  Fjalët ose mund t'i tërheqin ose shpërqendrojnë njerëzit në një nivel emocional, të vetëdijshëm dhe të pavetëdijshëm. Njerëzit përdorin fjalët në një mënyrë që u duket e natyrshme pa menduar për fjalët që po flasin. Ju mund të zgjidhni gjuhën e tyre ose përdorimin e fjalëve dhe të filloni t'i përdorni ato në gjuhën tuaj për të ndërtuar raporte të quajtura teknika pasqyrimi.

  Nëse dëshironi që dikush të ndihet në një mënyrë të caktuar, fillimisht duhet t'i tërhiqni vëmendjen dhe t'i drejtoni në një rrugë që dëshironi të jetë rezultati.

  Për shembull, mund të bëni një pyetje në lidhje me një kohë kur u ndjenë në një mënyrë të caktuar dhe më pas pasqyroni atë.Tregojuni atyre një histori për një kohë kur keni qenë në të njëjtën situatë dhe si keni arritur ta kapërceni sfidën dhe cilat mjete dhe taktika keni përdorur për të arritur rezultatin.

  Teknikat e gjuhës bindëse janë një grup mjetesh që i ndihmojnë njerëzit të bindin të tjerët të mbështesin këndvështrimin e tyre. Gjuha bindëse është një lloj komunikimi që duhet të jetë optimist dhe mbështetës për të bindur njerëzit. Gjuha duhet të ketë gjithashtu një tërheqje emocionale për personin që e lexon.

  Ka shumë teknika gjuhësore bindëse që përdoren në marketing, reklamim dhe fusha të tjera. Në mënyrë që këto teknika të jenë efektive, ato duhet të përdoren me tonin dhe kontekstin e duhur.

  Pyetje

  Përdorni pyetje për t'i bindur njerëzit të ndiejnë atë që dëshironi të ndjejnë ju

  Për t'i bindur njerëzit, duhet të futeni brenda kokës së tyre. Cila është mënyra më e mirë për ta bërë këtë? Bëjuni atyre një pyetje.

  Pyetja që duhet të bëni për të bindur dikë quhet pyetje kryesore. Pyetjet kryesore janë të shkëlqyera sepse ato japin përgjigjen ose rezultatin që kërkoni.

  Disa shembuj të pyetjeve kryesore janë supozimet e ngulitura, idetë e lidhura, shkaku dhe efekti dhe pajtueshmëria me mua.

  Pyetje të ngulitura

  Duke bërë një pyetje të integruar, supozohet se ata kanë përpunuar rezultatin. Për shembull, ju mund t'i thoni njërit prej fëmijëve tuaj: “Do të jeshtë shkosh në shtrat deri në orën 22, apo jo?”

  Idetë e lidhura

  Idetë e lidhura janë mënyra për të lidhur idetë së bashku përpara se të bëni një pyetje. Nëse po përpiqeni të blini një makinë të re nga tregtari kryesor, mund të thoni diçka si "Ford ka thënë se do të më ofrojë 20% ulje në blerjen time nëse mund të blej me para në dorë" "Çfarë marrëveshjesh keni një blerës me para në dorë?" Vendosja e ideve përpara një pyetjeje është një mënyrë e shkëlqyeshme për t'i thënë personit tjetër se keni më shumë informacion për diçka.

  Gjithmonë mund ta shpalosni këtë fakt përpara se të bëni pyetjen me qëllim që të bindni personin tjetër, ne nuk ju sugjerojmë ta bëni këtë, por është një mënyrë për të hyrë brenda kokës së dikujt.

  Shkaku dhe Pasoja

  Si do të ndikojë ky person një shembull, si do të ketë një shembull tjetër? nëse pyesni kolegun tuaj nëse e filloni atë projekt, si do të ndikojë në projektet e tjera për të cilat jeni duke punuar tashmë? Kjo ose do të theksojë se ata duhet të përfundojnë një projekt ose se kanë kohë të mjaftueshme për të filluar një projekt të ri.

  Pajtohem me mua

  Pajtohem me mua, pyetjet janë pyetje që e bëjnë personin tjetër të pajtohet me ju. Një shembull i një pyetjeje dakord me mua do të ishte "Nëse ai koment do të bëhej në fytyrën tuaj, do të mërziteshit gjithashtu?" Një shembull tjetër do të ishte "Ju pranoni që kostoja e jetesës po rritet shumë shpejt"?

  Pyetjet kryesore të mësipërme janë se si nebindim dikë që të pajtohet me ne ose të mendojë për atë që duam. Ato janë mjete dhe teknika gjuhësore që shumica e njerëzve nuk do t'i shohin të vijnë nëse nuk janë të trajnuar.

  Metaforat ose Tregimi i Tregimeve

  Të tregosh një histori është përdorur për të bindur që nga agimi i kohës. Është mënyra se si paraardhësit tanë e përcollën njohurinë dhe se si ne evoluam në atë që jemi sot. Tregimi i historive është mënyra se si njerëzit komunikojnë. Ato na lejojnë të ndajmë informacione, të fitojmë perspektiva të reja dhe të lidhemi me të tjerët në një mënyrë personale.

  Mendoni për Biblën ose Kuranin, të cilat janë plot me histori dhe metafora se si të jetojmë një jetë të mirë sipas Zotit. Të dy librat janë plot me mesazhe të fshehura që mund të interpretohen në mënyra të ndryshme, siç kemi zbuluar.

  Ne mund të përdorim metafora për t'i bindur njerëzit të bëjnë gjërat që ne duam që ata të bëjnë. Një histori është në thelb një mjet për ndërtimin e figurave në mendjet e të tjerëve dhe brenda asaj historie, ne mund të përdorim komanda të ngulitura për të bindur dëgjuesit për mënyrën tonë të të menduarit.

  Mënyra se si funksionon kjo është se mendja e konsumatorit është e shpërqendruar dhe ndjekja e komplotit të tregimit në mënyrë të pandërgjegjshme është e lirë të marrë të gjithë informacionin, në fakt, ne kemi anashkaluar shembullin tonë <1 në mënyrë kritike për t'i treguar konsumatorit. një histori për herën e fundit që keni qenë me pushime dhe rezultati juaj ishte që dikush të pushonte duke përdorur një histori për tëmaskoni komandat tuaja të ngulitura..

  Mund t'u tregoni atyre për kohën kur keni shkuar në Karaibe kur të mbërrini në aeroport në momentin kur hapen dyert automatike, atëherë kur bëhesh më i relaksuar. "Ti rri duarkryq dhe shijon çdo moment të tij, duke e ditur se nuk ke pse të bësh asgjë tjetër veçse të relaksoheni dhe të shijoni udhëtimin" "Ju bëhesh më i relaksuar kur hapen dyert për në avion. Ndërsa i afrohesh hotelit, ndjen që një peshë të hiqet nga supet. Ju e dini se do të kaloni një kohë të mirë dhe do të filloni të ndiheni vërtet të relaksuar”.

  Komandat e integruara janë një mënyrë e shkëlqyeshme për të përfshirë çdo histori dhe për të bindur një person që të arrijë rezultatin që dëshironi.

  Gjuha e parasupozimit

  Një supozim është një pohim që përmban një supozim që duhet të jetë i vërtetë ose jo. Nëse do të kuptojmë se çfarë do të thotë fjalia, duhet ta pranojmë supozimin si të vërtetë.

  Shiko gjithashtu: Çfarë do të thotë kur dikush ju bën të ndiheni ngrohtë?

  Fjalët lënë jashtë detaje të rëndësishme të temës. Këto struktura, kur përdoren siç duhet, janë një nga modelet gjuhësore më të vështira për t'u dalluar në biseda natyrore.

  Shiko gjithashtu: Si i bëjnë meshkujt Sigma femrat? (Zbulojeni tani)

  Parasupozimet janë deklarata ose pyetje

  Kush ishte në festë? Supozon se në radhë të parë ka pasur një festë.

  Kush ka më shumë para këtu? Supozohet se kanë para në to.

  E keni parë atë dokumentar? Unë supozoj se keni pasur një televizor dhe keni qenë në shtëpi.

  Kur të merrni përgjigje nga ne, do të ketëmundësi për të folur. Ju lutemi, na tregoni nëse dëshironi një telefonatë.

  Gjuha arrogante mund të përdoret për të bindur dikë ose për të ngulitur mendimin në mendjen e tij se diçka ishte kështu në radhë të parë, ne mund të përdorim teknikën kur duam të nënkuptojmë diçka ose t'i referohemi diçkaje që mund të mos jetë realisht e vërtetë ose të anashkalojmë të menduarit e tyre në radhë të parë. 0>Ka shumë mënyra për t'i bindur njerëzit që teknikat gjuhësore të besojnë në mënyrën tonë të të menduarit. Një mënyrë është përdorimi i një argumenti logjik, i cili është një sekuencë deklaratash për të mbështetur përfundimin.

  Një mënyrë tjetër është përdorimi i emocioneve, i cili mund të bëhet përmes tregimit ose dëshmisë nga të tjerët. Një mënyrë tjetër është duke theksuar fjalët në fjalimin tonë për të nxjerrë në pah atë që duam që ata të kuptojnë.

  Si çdo gjë tjetër, duhet kohë për të mësuar këto mjete dhe teknika dhe do t'ju duhet t'i praktikoni ato çdo ditë derisa t'i futni ato në gjuhën tuaj natyrore.

  Ka disa libra të mrekullueshëm mbi bindjen atje, kështu që duhet t'i kontrolloni patjetër. Nëse dëshironi të mësoni më shumë rreth bindjes, shikoni blogun tonë këtu.
 • Elmer Harper
  Elmer Harper
  Jeremy Cruz, i njohur edhe me pseudonimin e tij Elmer Harper, është një shkrimtar i pasionuar dhe entuziast i gjuhës së trupit. Me një sfond në psikologji, Jeremy ka qenë gjithmonë i magjepsur nga gjuha e pashprehur dhe shenjat delikate që rregullojnë ndërveprimet njerëzore. Duke u rritur në një komunitet të larmishëm, ku komunikimi joverbal luajti një rol jetik, kurioziteti i Jeremy-t për gjuhën e trupit filloi që në moshë të re.Pas përfundimit të diplomës në psikologji, Jeremy filloi një udhëtim për të kuptuar ndërlikimet e gjuhës së trupit në kontekste të ndryshme sociale dhe profesionale. Ai mori pjesë në seminare të shumta, seminare dhe programe të specializuara trajnimi për të zotëruar artin e dekodimit të gjesteve, shprehjeve të fytyrës dhe qëndrimeve.Nëpërmjet blogut të tij, Jeremy synon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me një audiencë të gjerë për të ndihmuar në përmirësimin e aftësive të tyre të komunikimit dhe për të përmirësuar të kuptuarit e sinjaleve joverbale. Ai mbulon një gamë të gjerë temash, duke përfshirë gjuhën e trupit në marrëdhënie, biznes dhe ndërveprime të përditshme.Stili i shkrimit të Jeremy-t është tërheqës dhe informues, pasi ai ndërthur ekspertizën e tij me shembuj të jetës reale dhe këshilla praktike. Aftësia e tij për të zbërthyer konceptet komplekse në terma lehtësisht të kuptueshëm i fuqizon lexuesit të bëhen komunikues më efektivë, si në mjedise personale ashtu edhe në ato profesionale.Kur nuk shkruan apo hulumton, Jeremy-t i pëlqen të udhëtojë në vende të ndryshmepërjetoni kultura të ndryshme dhe vëzhgoni se si shfaqet gjuha e trupit në shoqëri të ndryshme. Ai beson se të kuptuarit dhe përqafimi i shenjave të ndryshme joverbale mund të nxisë ndjeshmërinë, të forcojë lidhjet dhe të mbushë boshllëqet kulturore.Me angazhimin e tij për të ndihmuar të tjerët të komunikojnë në mënyrë më efektive dhe ekspertizën e tij në gjuhën e trupit, Jeremy Cruz, i njohur ndryshe si Elmer Harper, vazhdon të ndikojë dhe frymëzojë lexuesit në mbarë botën në udhëtimin e tyre drejt zotërimit të gjuhës së pashprehur të ndërveprimit njerëzor.