Si të komandoni respekt si grua (Këshilla dhe truke)

Si të komandoni respekt si grua (Këshilla dhe truke)
Elmer Harper

Tabela e përmbajtjes

Ky artikull ka të bëjë me atë se si të respektosh si grua. Ai diskuton mënyrat e ndryshme që mund të përdorim për të marrë respekt nga njerëzit dhe rëndësinë e përdorimit të teknikës së duhur në kohën e duhur.

Artikulli flet për teknikat e ndryshme që janë në dispozicion për gratë për të kërkuar respekt nga njerëzit dhe çfarë është e rëndësishme të mbani parasysh kur i përdorni ato.

Ka shumë mënyra për të kërkuar respekt si grua. Një mënyrë është të jesh kompetent në fushën tënde dhe të jesh i njohur për arritjet e tua, thënia shekullore dija është fuqi dhe fuqia kërkon respekt. Një mënyrë tjetër është ta mbani veten me besim dhe ekuilibër.

Kini kujdes për gjuhën e trupit tuaj dhe sigurohuni që po projektoni një imazh të forcës dhe vetëvlerësimit, ne do të trajtojmë më shumë për gjuhën e trupit më vonë në këtë artikull.

Dhe së fundi, vishni pjesën. Zgjidhni veshje që janë profesionale dhe të përshtatshme për rastin. Kini parasysh tendencat, por mos e teproni. Ju dëshironi të dukeni sikur e keni kontrollin, jo sikur po përpiqeni shumë.

Kur bëhet fjalë për të urdhëruar respekt nga të tjerët në çdo fushë, së pari duhet të kuptojmë se çfarë është respekti në mënyrë që të fitojmë respekt.

Kuptoni respektin së pari

Sipas Wikipedia, "Respekti, i quajtur edhe vlerësim, është një ndjenjë ose veprim pozitiv i treguar ndaj dikujt ose diçkaje që konsiderohet e rëndësishme ose mbahet me respekt ose respekt të lartë. Ajo përcjell një ndjenjë admirimipër cilësi të mira ose të vlefshme. Është gjithashtu procesi i nderimit të dikujt duke shfaqur kujdes, shqetësim ose konsideratë për nevojat ose ndjenjat e tij”

Me sa më sipër në mendje, së pari duhet të tregojmë respekt për të fituar respekt. "Atë që ne projektojmë, ne reflektojmë." Tregimi i respektit ndaj të tjerëve është një pjesë e rëndësishme e fitimit të besimit, ndërtimit të raportit dhe më pas fitimit të respektit nga të tjerët.

Pjesa e dytë është se si ne komunikojmë verbalisht dhe joverbalisht. Është e rëndësishme të jemi të qartë në fjalimin tonë, të kemi një personalitet të veçantë dhe të kemi një kuptim të vërtetë të asaj që po themi të mbështetur me njohuri.

Shiko gjithashtu: 99 Fjalë negative që fillojnë me I (me përkufizim)

Kur flasim nga e vërteta duke kuptuar temën në fjalë, kjo rrezaton në të gjithë dhomën ose me këdo që po flasim. Nga ana tjetër, nëse nuk e njeh temën në fjalë, tregohu i interesuar, dëgjo me angazhim, trego interes me kontakt të mirë me sy dhe anoje kokën anash për të treguar një vesh, mund të mësosh më shumë për kontaktin e duhur me sy këtu.

E treta që mund të bëjmë për të respektuar si grua është të kemi një gjuhë të mirë trupore, mënyrën se si vishemi, mënyrën se si e vlerësojmë veten, do të reflektojmë se si hyjmë në dhomë. Ne kemi shkruar një artikull të thelluar mbi gjuhën e trupit të sigurt këtu.

Ecja në çdo dhomë duhet të jetë një përvojë e sigurt dhe e ngrohtë. Ne duhet të ecim me kokën lart, duke projektuar besimin e brendshëm dhengrohtësi. Njerëzit do t'ju vënë re menjëherë dhe do të tërhiqen nga ju. Kështu kërkon respekt si grua.

Askush nuk dëshiron të jetë pranë dikujt që është ose i turpshëm ose i turpshëm. E njëjta gjë vlen edhe kur flisni nga një vend i diturisë dhe kuptimit. Vetëbesimi i tepërt mund të shfaqet si arrogancë, e cila nuk është tërheqëse. Ju dëshironi të ndani njohuritë tuaja, por jo në një mënyrë që të duket si autore.

Kjo mund të jetë e vështirë për t'u bërë nëse jeni introvert, por ka disa këshilla dhe truke më poshtë që do t'ju ndihmojnë ta hiqni atë maskë përgjithmonë.

Këshilla dhe truke për të komanduar respekt si grua

  1. Lëvizni shpejt me zërin tuaj. në bisedë. Ju duhet të lëvizni vetëm aq shpejt sikur të jeni në një pishinë.
  2. Përdorni dorën tuaj për të tërhequr vëmendjen përpara se të flisni.
  3. Ndani lavdërimet me të tjerët. Kur ndani lavdërime, ju largoni nga vetja dhe e drejtoni vëmendjen te personi tjetër. Kjo ndihmon në ndërtimin e raportit dhe tregoni se nuk jeni një person egoist.
  4. Përdorni gjuhën e trupit tuaj, jini të sigurt në çdo lëvizje që bëni.
  5. Jini joreagues kur dëgjoni diçka që nuk ju pëlqen, merrni një minutë për të medituar dhe më pas përgjigjuni.

Pyetje dhe përgjigje>

Nuk ka asnjë përgjigje për këtë pyetje pasi varet ngagruaja individuale dhe situata. Megjithatë, disa këshilla për respektimin e lartë si grua mund të përfshijnë veshjen dhe sjelljen profesionale, të folurit me autoritet dhe të qenit këmbëngulës. Është gjithashtu e rëndësishme të jesh i vetëdijshëm dhe i respektuar për arritjet dhe ekspertizën e dikujt në mënyrë që të merret seriozisht.

2. Si mund të ngriheni për veten tuaj dhe të merreni seriozisht?

Të merreni seriozisht si individ mund të jetë e ndërlikuar, pasi ka shumë mënyra për të pohuar veten në mënyrë efektive.

Shiko gjithashtu: Çfarë do të thotë kur dikush ju shikon me sy të gjerë?

Një aspekt i rëndësishëm është të jesh i qartë dhe i drejtpërdrejtë në komunikim. Shpesh, njerëzit kanë frikë të flasin dhe të pohojnë veten, por është e rëndësishme të jemi të qartë dhe konciz kur shprehni mendimet dhe ndjenjat e dikujt. Kjo ndihmon për të shmangur keqkuptimet dhe nxit një ndjenjë respekti.

Një faktor tjetër kyç është të jesh i vetëdijshëm se si e prezanton veten. Është e rëndësishme të dukeni të sigurt dhe profesional, edhe në situata të vështira. Kjo tregon se individi është serioz dhe ia vlen të merret seriozisht.

Në fund të fundit, është e rëndësishme të ngriheni për veten tuaj në mënyrë të respektueshme dhe të jeni të qëndrueshëm në demonstrimin e besueshmërisë dhe llogaridhënies.

3. Cilat janë disa gjëra që mund të bëni për të krijuar besim?

Ka shumë gjëra që mund të bëni për të krijuar besim. Disa gjëra janë të sjelljes, të tilla si kontakti me sy, buzëqeshja dhe mbajtja e qëndrimit të mirë. Të tjerët janë më shumëpër mënyrën se si e prezantoni veten, të tilla si të visheni mirë dhe të flisni qartë. projektimi i besimit ka të bëjë gjithashtu me të qenit autentik - nëse nuk ndihesh i sigurt, është mirë ta falsifikosh derisa ta arrish, por sigurohu që përfundimisht të bëhesh i sigurt në lëkurën tënde.

4. Si mund të punoni për të ndërtuar një reputacion pozitiv?

Ka disa gjëra që mund të bëni për të ndërtuar një reputacion pozitiv:

  • 1. Sigurohuni që prania juaj në internet të jetë profesionale dhe e lëmuar. Kontrolloni tre herë nëse profilet, uebsajti dhe blogu juaj i mediave sociale janë të përditësuara dhe pa gabime.
  • 2. Bëhuni aktiv në komunitetin tuaj dhe bëhuni vullnetar për ngjarje dhe organizata lokale.
  • 3. Ndërtoni marrëdhënie me kolegët, klientët dhe klientët tuaj. Jini miqësor, të dobishëm dhe gjithmonë të gatshëm për të ecur më shumë.
  • 4. Gjithmonë veproni me integritet dhe ndershmëri. Nëse bëni një gabim, pranoni atë dhe kërkoni falje.
  • 5. Jini proaktiv në adresimin e çdo ankese ose reagimi negativ. Drejtojuni atyre kokë më kokë dhe punoni për ta zgjidhur situatën sa më shpejt

5. Cilat janë disa gjëra që mund të bëni për të qenë më këmbëngulës?

Ka shumë gjëra që mund të bëhen për të qenë më këmbëngulës. Një mënyrë për të qenë më këmbëngulës është të flisni për veten tuaj. Kjo mund të arrihet duke komunikuar në mënyrë efektive dhe të ndershme. Është gjithashtu e rëndësishme të jeni të vetëdijshëm për ndjenjat dhe nevojat tuaja dhe të jeni në gjendjekomunikoni këto në mënyrë efektive. Për më tepër, është e dobishme të jeni të vetëdijshëm për ndjenjat dhe nevojat e të tjerëve në mënyrë që të jeni në gjendje të negocioni në mënyrë efektive. Së fundi, është e rëndësishme të jesh këmbëngulës dhe konsistent në pohimin e vetvetes.

6. Si mund të bëhesh më rehat kur flet?

Ka disa gjëra që mund ta ndihmojnë dikë të bëhet më i rehatshëm duke folur. Njëra është të praktikoni të flisni para pasqyrës ose me një mik. Kjo mund të ndihmojë që personi të ndihet më rehat kur flet në publik. Mund të jetë gjithashtu e dobishme të jesh i vetëdijshëm për shenjat e gjuhës së trupit që mund të dërgojnë mesazhin e gabuar, si kryqëzimi i krahëve ose shmangia e kontaktit me sy. Është gjithashtu e rëndësishme të jesh i sigurt në atë që thua dhe të jesh i përgatitur për t'iu përgjigjur pyetjeve.

Përmbledhje

Mënyra për të fituar respekt si grua është të kuptosh këndvështrimin e tjetrit dhe të tregosh se po dëgjon. Për ta bërë këtë, duhet të bëni pyetje, të nxirrni informacion nga personi tjetër dhe të jeni të sjellshëm dhe të sjellshëm. Thjesht bërja e pyetjeve mund të jetë një mjet i fuqishëm për të kuptuar se çfarë mendon ose ndjen dikush tjetër. Mund t'ju ndihmojë gjithashtu të merrni më shumë informacion rreth situatës.

Shpresojmë që të keni pëlqyer leximin e këtij artikulli. Nëse keni, sigurohuni që të shikoni postimet tona të tjera mbi gjuhën dhe bindjen këtu.
Elmer Harper
Elmer Harper
Jeremy Cruz, i njohur edhe me pseudonimin e tij Elmer Harper, është një shkrimtar i pasionuar dhe entuziast i gjuhës së trupit. Me një sfond në psikologji, Jeremy ka qenë gjithmonë i magjepsur nga gjuha e pashprehur dhe shenjat delikate që rregullojnë ndërveprimet njerëzore. Duke u rritur në një komunitet të larmishëm, ku komunikimi joverbal luajti një rol jetik, kurioziteti i Jeremy-t për gjuhën e trupit filloi që në moshë të re.Pas përfundimit të diplomës në psikologji, Jeremy filloi një udhëtim për të kuptuar ndërlikimet e gjuhës së trupit në kontekste të ndryshme sociale dhe profesionale. Ai mori pjesë në seminare të shumta, seminare dhe programe të specializuara trajnimi për të zotëruar artin e dekodimit të gjesteve, shprehjeve të fytyrës dhe qëndrimeve.Nëpërmjet blogut të tij, Jeremy synon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me një audiencë të gjerë për të ndihmuar në përmirësimin e aftësive të tyre të komunikimit dhe për të përmirësuar të kuptuarit e sinjaleve joverbale. Ai mbulon një gamë të gjerë temash, duke përfshirë gjuhën e trupit në marrëdhënie, biznes dhe ndërveprime të përditshme.Stili i shkrimit të Jeremy-t është tërheqës dhe informues, pasi ai ndërthur ekspertizën e tij me shembuj të jetës reale dhe këshilla praktike. Aftësia e tij për të zbërthyer konceptet komplekse në terma lehtësisht të kuptueshëm i fuqizon lexuesit të bëhen komunikues më efektivë, si në mjedise personale ashtu edhe në ato profesionale.Kur nuk shkruan apo hulumton, Jeremy-t i pëlqen të udhëtojë në vende të ndryshmepërjetoni kultura të ndryshme dhe vëzhgoni se si shfaqet gjuha e trupit në shoqëri të ndryshme. Ai beson se të kuptuarit dhe përqafimi i shenjave të ndryshme joverbale mund të nxisë ndjeshmërinë, të forcojë lidhjet dhe të mbushë boshllëqet kulturore.Me angazhimin e tij për të ndihmuar të tjerët të komunikojnë në mënyrë më efektive dhe ekspertizën e tij në gjuhën e trupit, Jeremy Cruz, i njohur ndryshe si Elmer Harper, vazhdon të ndikojë dhe frymëzojë lexuesit në mbarë botën në udhëtimin e tyre drejt zotërimit të gjuhës së pashprehur të ndërveprimit njerëzor.