Gjuha e trupit të syve (Mësoni të lexoni lëvizjen e syve)

Gjuha e trupit të syve (Mësoni të lexoni lëvizjen e syve)
Elmer Harper

Tabela e përmbajtjes

Gjuha e trupit është një formë e komunikimit joverbal që përfshin gjestet, qëndrimin dhe shprehjet e fytyrës. Mund të përdoret për të interpretuar mesazhet që njerëzit përpiqen të përcjellin.

Sytë janë një nga pjesët më të dobishme të trupit në gjuhën e trupit. Kontakti me sy ndryshon nga personi në person dhe shprehet në mënyra të ndryshme. Për shembull, disa njerëz nuk e pëlqejnë kontaktin me sy, ndërsa të tjerëve u duket shumë ndërhyrës ose i pakëndshëm. Mënyra se si i shikojmë të tjerët flet shumë për mendimet dhe ndjenjat tona për ta.

Leximi i gjuhës së trupit të syve.

Si mund ta shohin njerëzit atë që po mendoni? Ata mund të lexojnë gjuhën e trupit tuaj. Shprehjet e fytyrës, gjestet, toni i zërit dhe kontakti me sy janë të gjitha të dhëna për t'i ndihmuar njerëzit të kuptojnë se çfarë ndjen ose mendon një person tjetër.

Sytë janë një nga pjesët më të rëndësishme të trupit të përfshirë në komunikimin joverbal. Ekspertët thonë se njerëzit shpesh përdorin sytë për të komunikuar me të tjerët përpara se të flasin. Si rezultat, leximi i kontaktit me sy është një pjesë e rëndësishme e të kuptuarit se si ndihet dikush për ju ose për fjalët tuaja.

Leximi i kontaktit me sy është thelbësor në komunikimin njerëzor. Nëse dikush nuk ju shikon kur po flet, mund të mos jetë i interesuar për atë që po thoni. Kjo është gjithashtu e vërtetë kur lexoni gjuhën e trupit, e cila mund t'ju ndihmojë të kuptoni se si ndihen të tjerët për fjalët tuaja.

Gjëja e parë që na duhetqë tregon se folësi ose subjekti po lufton me atë që po thotë.

Kjo mund të jetë si rezultat i vështirësisë në formimin e fjalive, vështirësisë në rikujtimin e fjalëve ose vështirësisë në të kuptuarit e personit tjetër.

Personi mund të fillojë të rrudhet ndërsa balli i tij gërvishtet dhe ata përpiqen të formojnë një fjali koherente. Si alternativë, personi mund të ketë sy të zbehtë për shkak të zhgënjimit ose mosmiratimit.

Çfarë do të thotë kur dikush të vështron sytë nga ty?

Kur ne rrahim sytë, ne po përpiqemi të shohim diçka më të mirë. Është një instinkt themelor dhe zakonisht ndodh kur nuk kemi syzet ose kontaktet e duhura.

Por ndonjëherë njerëzit rrahin sytë për arsye të tjera. Kërcimi i syrit mund të jetë gjithashtu një shenjë konfuzioni, trishtimi ose zemërimi.

Shiko gjithashtu: Gjuha e trupit të personit të turpshëm (fakte të plota)

Konteksti është i rëndësishëm kur shihni dikë që gërvishtet. Ju duhet të merrni parasysh atë që thonë ata përpara se të arrini të bëni një përfundim se çfarë do të thotë në të vërtetë shikimi i syve.

Çfarë do të thotë kur një djalë ju shikon me sy të gjerë?

Nga këndvështrimi i një personi, kjo mund të jetë një shenjë dashurie dhe romantike. Megjithatë, nga këndvështrimi i personit tjetër, mund të jetë çdo gjë nga konfuzioni në befasi deri tek paniku.

Përsëri, konteksti është i rëndësishëm për të interpretuar atë që po ndodh në të vërtetë me djalin.

Çfarë është konteksti në termat e gjuhës së trupit

Konteksti është gjithçka që shihni në mjedis kur shikoni dikë. Për shembull, kurdikush po flet me një shef, konteksti i bisedës është shumë i ndryshëm nga ai kur ai është duke folur me një pjesëtar të familjes.

Kështu që kur analizojmë këdo, duhet të mendojmë se kush është në dhomë, për çfarë biseda bëhet fjalë, çfarë po bëjnë ata atje dhe si duken në përgjithësi.

Të kuptojmë mjedisin. ndjenjat. Për shembull, nëse ata kanë qenë nën stres nga mjedisi rreth tyre, ata do të kenë mënyra të caktuara për të treguar emocione ose shqetësime.

Me kë po flasin?

Para se të flisni me dikë, është e rëndësishme të dini se kush janë dhe nëse do të ndiheshin rehat pranë jush apo jo. Njerëz të ndryshëm do të kenë një nivel të ndryshëm rehatie me një të huaj kundrejt një shoku të vjetër, për shembull.

Ata mund të ndihen më rehat kur flasin me miqtë sesa me të huajt sepse i njohin më mirë.

Nëse janë oficer policie, ata do të sillen ndryshe nga mënyra se si do të sillen kur flasin me kolegun e tyre të punës, të cilin e dinë mirë. 1>

Gjëja tjetër që duhet të bëjmë është të përshkruajmë personin që po lexojmë. Disa argumentojnë se kjo duhet të jetë e para, megjithatë, është e parëndësishme. Thjesht duhet ta bëjmë atë.

Çfarë është ANiveli bazë?

Me fjalë të thjeshta, një bazë është se si një person sillet kur nuk është nën stres.

Nuk ka asnjë sekret të madh për të marrë një bazë.

Thjesht duhet t'i vëzhgojmë ata në mjedisin e tyre të zakonshëm të përditshëm dhe, nëse nuk mund ta bëjmë këtë, duhet të bëjmë pyetje të thjeshta. kalon në gjuhën e trupit të tyre.

Mënyra më e mirë për t'u lexuar mirë nga këdo është të lexoni lëvizjet joverbale të kokës në grupe.

Pse të lexoni në grupe?

Leximi në grupe është mënyra më e mirë për të analizuar dhe do t'u japë përdoruesve një kuptim më të mirë të asaj që ai person po thotë në të vërtetë pa ata të mos e thonë fjalën.

grupe.

Një shembull është: Kur jemi duke folur me dikë dhe bëjmë një pyetje të thjeshtë, ai më pas thotë, po dhe tund kokën në të njëjtën kohë.

Shumica e njerëzve me pak njohuri mbi temën e gjuhës së trupit do të thoshin se kjo është një shenjë mashtruese. Kur në fakt, kjo nuk do të thotë se ata nuk janë dakord me ne, por na jep një pikë të dhënash.

Megjithatë, nëse shohim tundjen e kokës dhe përgjigjen verbale të "po", pastaj një zhvendosje në një karrige dhe një nuhatje të mprehtë, atëherë kjo do të klasifikohej si një ndryshim grupi.

Ne do të dinim nga kjo pikë e të dhënave sediçka po ndodh dhe ne duhet të gërmojmë më thellë ose thjesht ta shmangim bisedën krejtësisht.

Kjo është arsyeja pse leximi në grupe është kaq i rëndësishëm. Ekziston një rregull i thjeshtë që përdorin të gjithë ekspertët e gjuhës së trupit, dhe ai është se nuk ka absolute.

Mendimet përfundimtare

Sytë janë dritaret e shpirtrave dhe në gjuhën e trupit kjo është e vërtetë. Gjuha e trupit të syve mund të na tregojë shumë për atë që në të vërtetë po ndodh me një person. Ne mund të dallojmë nëse ata janë të interesuar për atë që ne duhet të themi, nëse po dashurohen me ne, nëse ndihen të përgjumur apo të sëmurë dhe gjithçka tjetër në mes.

Mund të dallojmë nëse dikush është i interesuar për atë që po themi duke i parë në sy. Gjuha e trupit të syve zbulon shumë për personin dhe disponimin e tij.

Ka tre lloje të kontaktit me sy: i qëndrueshëm, i drejtpërdrejtë dhe i shmangur. Kontakti i qëndrueshëm me sy është një tregues se personi tjetër është i sigurt dhe i interesuar.

Kontakti i drejtpërdrejtë me sy përdoret për të identifikuar dikë si një kërcënim ose rival, ndërsa sytë e shmangur nënkuptojnë se ai nuk dëshiron të bëjë asgjë me atë situatë.

Leximi i syve është një nga sinjalet më të lehta të gjuhës së trupit për t'u analizuar pasi zakonisht nuk mbulohen me syze dielli. Shpresojmë që të keni shijuar të mësoni për gjuhën e trupit të syve nëse keni kontrolluar gjuhën tjetër të trupit tonë pas postimit duke parë dyshemenë.

për të kuptuar kur lexoni sytë është kontakti me sy.

Kontakti me sy.

Çfarë është kontakti me sy? Kontakti me sy është kur njerëzit shikojnë njëri-tjetrin në të njëjtën kohë në sy.

Shumica e njerëzve pyesin se çfarë do të thotë kontakti i caktuar me sy kur ndjejnë se diçka është jashtë ose dikush i shikon në mënyrë të çuditshme. Është një ndërtim për ne të vërejmë se si dikush na shikon ose bën kontakt me sy.

Koha mesatare që dikush duhet të të shikojë është dy sekonda dhe më pas të shikojë larg. Nëse vëreni se dikush ju shikon për një periudhë të gjatë kohore, ka diçka.

Një shënim që duhet mbajtur mend është se kultura luan një rol të madh në kontaktin me sy.

Shmangia e kontaktit me sy.

Kur dikush shmang kontaktin me sy, ai zakonisht dërgon një sinjal se nuk ju pëlqen ose nuk dëshiron të flasë me ju në atë moment. Ne gjithashtu shmangim kontaktin me sy kur ndiejmë se ai person ka turp ta përdorë atë.

Nëse një person shmang kontaktin me sy në disa raste në mjedise të ndryshme shoqërore, mund të konkludojmë se ata na konsiderojnë të papëlqyeshëm, të neveritshëm ose nuk na pëlqejnë ata me të cilët jemi. Kushtojini vëmendje kur e shihni këtë sjellje te një person.

Vështrimi i syve me status të lartë.

Sa më i lartë të jetë një person në shoqëri, aq më shumë do të përdorë kontaktin me sy kur flet dhe dëgjon. Ju e shihni këtë kur një shef hyn në një dhomë ose një person i famshëm flet me një grup. Njerëzit që përdorin më pak kontakt me sy ndërsa flasin shihen si më pak dominues ose më paktë fuqishëm.

Kur dikush na shikon nga një status më i lartë, kjo na bën të ndihemi të rëndësishëm ose më mirë, thjesht diçka për të mbajtur në mendje herën tjetër që do të flasim me një shef ose person me status të lartë.

Ne mund ta përdorim këtë në avantazhin tonë kur flasim ose flasim me dikë, mbajmë kontakt të mirë me sy me të.

Fillimi i një bisede. personi dhe ata natyrisht do t'ju shikojnë derisa të flisni. Është vërtet e lehtë të shikosh fytyrën/sytë e tyre të tërheqësh vëmendjen e tyre dhe të bësh një pyetje të thjeshtë.

Vështrimi i syve.

Çfarë do të thotë shikimi i syve në gjuhën e trupit?

Syri ka një sërë kuptimesh të ndryshme. Ne mund të shohim një vështrim sysh kur një çift fejohet në mënyrë romantike me njëri-tjetrin. Mund të jetë një shenjë tërheqjeje ose agresioni. Ju mund ta shihni këtë ndryshim në çifte, pasi një marrëdhënie fillon të ndryshojë nga miqësore në romantike.

Vështrimi i kontaktit me sy është një mjet për tërheqjen romantike. Shumica e njerëzve do t'i bëjnë sytë e tyre të zbuten dhe fytyra e tyre relaksohet kur shfaqin kontaktin me sy me personin që duan të bien në sy.

Ne gjithashtu duhet të marrim parasysh ndryshimin midis kontaktit me sy dhe shikimit. Kontakti me sy zakonisht shihet si një shenjë respekti dhe interesi për personin tjetër, ndërsa shikimi i shikimit zakonisht shihet si agresiv, jopersonal dhe i çuditshëm. Kjo dërgon njësinjal i qartë për personin tjetër se diçka është në rregull dhe se ata po sillen në mënyrë të çuditshme.

Dallimi kryesor këtu është se kur shikojmë, ne jemi më të vetëdijshëm për atë që po ndodh dhe po përgatitemi që diçka të ndodhë.

Kur vështrojmë, gjejmë diçka ose dikë interesant dhe duam të dimë më shumë.

Të kuptojmë se çfarë më tej është gjuha e trupit. Personalisht, mua më duket kjo fushë magjepsëse, një nga më të vështirat për t'u lexuar, por e denjë për studim, pasi është një nga disa shenja joverbale që nuk mund t'i kontrollojmë. Kur shohim dikë ose diçka që na pëlqen, bebëzat do të zgjerohen.

“Përkufizimi i zgjerimit është veprimi i zmadhimit ose zgjerimit të diçkaje”.

Ne mund ta përdorim këtë në avantazhin tonë kur takohemi dhe shumica e restoranteve do ta bëjnë këtë duke errësuar dritat, duke i lejuar bebëzat të thithin sa më shumë dritë të jetë e mundur. Kjo nga ana tjetër do të bëjë që bebëzat të zmadhohen, duke i dërguar sinjalin e gjuhës së trupit personit tjetër në një nivel nënndërgjegjeshëm.

Nga ana tjetër, shtrëngimi i bebëzës do të thotë e kundërta e zgjerimit të bebëzës. Kur shohim diçka që nuk na pëlqen ose dikë që nxënësit tanë do të ngushtohen ose bëhen më të vogla.

Të shtrëngosh bebëzat do të thotë t'i ngushtosh ato.

Një shembull i kësaj ështëkur një fëmijë nuk e pëlqen darkën e tij. Hidhini një sy në sytë e tyre dhe shikoni se si ngushtohen bebëzat. Më pas, ndërsa po shërbehen shkretëtirat, hidhini një sy sesi bebëzat zgjerohen ose rriten ndërsa po shërbehet një copë e bukur puding me çokollatë.

Më pas, do të hedhim një vështrim se çfarë do të thotë në të vërtetë sytë e mbyllur dhe ka një sërë kuptimesh të ndryshme që mund të ngatërrojnë disa.

Sytë e mbyllura. Simbol i zakonshëm i gjuhës së trupit që do të thotë se personit nuk i pëlqen ajo që po thotë ose nuk i pëlqen ose është i shqetësuar ose i shqetësuar për atë që po thua.

Një shembull i kësaj është në ambientet e sallës së shitjes nëse po i shisje një makinë një klienti dhe do të mbyllësh marrëveshjen dhe financat personale vijnë dhe ata mbyllin sytë për një periudhë të gjatë kohore. vëreni bllokimin e syve, mendoni përsëri për temën e fundit që ishte në diskutim dhe trajtojeni çështjen.

Ia vlen të theksohet se konteksti është çelësi për të kuptuar se çfarë po ndodh në të vërtetë. Nëse dikush bllokon sytë kur është me një partner romantik, mund të nënkuptojë se po bllokon gjithçka përveç teje.

Leximi i asaj që po ndodh tjetër rreth nesh na jep një kuptim më të mirë të asaj që nuk është absolute në joverbalekomunikimi.

Më pas, do të hedhim një vështrim se përse njerëzit i mbulojnë sytë.

Mbulimi i syve.

Kur njerëzit kanë bërë diçka të gabuar, ata shpesh mbulojnë fytyrat e tyre për të mos u thënë. Ju ndoshta e keni parë këtë të ndodhë si me fëmijët ashtu edhe me të rriturit. Kjo është një shprehje e emocioneve negative, shqetësimit ose mungesës së besimit, dhe gjithashtu mund të shihet si një siklet.

Sytë e qetë.

Sytë e qetë ose të relaksuar janë një shenjë rehatie dhe besimi.

Sytë e ngushtë.

Çfarë tregon ngushtimi i syve që do të thotë gjithashtu ngushtimi i syve në gjuhën e trupit që do të thotë ngushtimi i syve të <0 shtrëngimi i nxënësve. Nëse shihni dikë që ngushton sytë në një bisedë, e dini se diçka nuk shkon. Disa njerëz do të ngushtojnë sytë kur ndiejnë frikë, dyshim ose shqetësim. Mbani mend se konteksti është çelësi për të kuptuar se çfarë po ndodh vërtet brenda dikujt.

Syri i dridhur.

Muskuli orbicularis oculi është një muskul i vendosur në qepallat sipas faqes së internetit të NCBI, muskuli ndodhet rreth qepallave të sipërme dhe të poshtme.

Funksioni kryesor i syrit orbicularis është mbyllja e qepallave të syrit. Kur shohim dikë me një sy që dridhet, kjo zakonisht do të thotë nga këndvështrimi i gjuhës së trupit, stres, ankth ose frikë. Kjo është një pikë e shkëlqyer e të dhënave për t'u mbajtur mend.

Të flasësh me sy të mbyllur Çfarë bënDo të thotë?

Në disa kultura, të folurit me sy mbyllur është një shenjë nderimi. Në të tjerat është një simbol i pandershmërisë ose që personi nuk beson atë që thotë.

Të flasësh me sy mbyllur mund të jetë gjithashtu një mënyrë që njerëzit të shmangin shpërqendrimet, si p.sh. njoftimet e telefonit dhe bisedat që ndodhin rreth tyre.

Është e pazakontë kur e shihni këtë, prandaj kushtojini vëmendje të shihni se çfarë po ndodh tjetër rreth tyre. Marrja e kontaktit me sy me dikë është një sinjal i rëndësishëm shoqëror. Është një mënyrë për të përcjellë interesin për atë që dikush po thotë, dhe gjithashtu tregon se keni besim në veten tuaj.

Shiko gjithashtu: Shenjat që një grua po flirton me burrin tuaj. (Gjeni të dhëna)

Por a ka më shumë se kaq? Kontakti i rëndë me sy ose shikimi i zgjatur mund të nënkuptojnë se një person është i thellë në mendime ose duke menduar për atë që sapo është thënë.

Nëse ata e bëjnë këtë shpesh ose e vëreni këtë, atëherë e dini se ata janë duke përpunuar informacionin, ata janë mendimtarë.

Gjuha e trupit Lëvizja e syve për një burrë.

Lëvizja e syve ose dritarja e qasjes së syve në shenjat e personave. Lëvizja e syve është një tregues shumë i fuqishëm i asaj që një person mendon ose ndjen.

Ka shumë teori të ndryshme rreth asaj se çfarë tregon lëvizja e syve, por shumica e profesionistëve të gjuhës së trupit pajtohen se është individuale për ta.

Megjithatë, ka disa përjashtime si p.sh.sytë poshtë djathtas.

Çfarë do të thotë Sytë Poshtë dhe Djathtas?

Sytë e çiltër tani shihen si përpunim emocional. Vërehet se njerëzit i mbajnë sytë poshtë kur ndihen të trishtuar, nervozë ose shfaqin ankth.

Kjo mund të vërehet në situata të ndryshme, si p.sh. kur jeni përballë mjekut ose gjatë bisedave të vështira.

Tani ne shikojmë sytë e zemëruar.

Sytë e zemëruar.

Shihen zakonisht një sy i tërbuar, dhe zakonisht shfaqet një sy i tëri. në ballin e tyre. Zakonisht e shihni këtë përpara se një person të humbasë kontrollin ose të përballet fizikisht me dikë.

Ata janë pothuajse në pikën pa kthim. Kur e shihni këtë, është e rëndësishme të largoheni ose të ndryshoni temën fare.

Disa njerëz do t'ju shikojnë në mënyrë agresive përpara se të zemërohen. Mund ta dalloni kur dikush po ju vështron në mënyrë agresive, sepse ata do t'i mbyllin sytë mbi ju sikur po synojnë poshtë tytës së një pushke snajperi. Kjo zakonisht do të thotë se një zënkë do të ndodhë.

Sytë e mprehta.

Kur shohim sytë e dikujt që lëvizin ose shigjetojnë përpara dhe mbrapa, kjo zakonisht shihet si përpunim i informacionit negativ.

Kur amigdala zbulon rrezikun, truri do të fillojë një përgjigje frike për të na mbrojtur. Kjo mund të shihet në lëvizjet e syve ose se si fytyra e dikujt mund të duket më e tendosur.

Sytë e tronditur.

Kur jemi të shokuar, priremi të kemi njëvështrim shumë i gjerë dhe i ngurtë. Sytë dhe goja mund të hapen dhe vetullat mund të ngrihen. Ky veprim është një refleks natyral ndaj asaj që na ka tronditur, pasi ndihmon në përgatitjen për luftë ose arratisje.

Sytë që qajnë.

Njerëzit që qajnë zakonisht janë nën stres të fortë emocional. Kjo është zakonisht një formë e paracaktuar e fëmijërisë për të marrë atë që duan ose janë vërtet të mërzitur dhe nuk kanë asnjë mënyrë tjetër për të çliruar emocionet.

Megjithatë, kur analizojmë dikë, nuk mund të përdorim thjesht dikë që qan për të nënkuptuar se është me të vërtetë i mërzitur, duhet të lexojmë në grupe informacioni.

Dikush që është i uritur ose i mërzitur mund të jetë gjithashtu i ftohtë, i mërzitur, por mund të jetë i mërzitur. 0>Disa njerëz do të jenë po aq të mërzitur, por nuk mund të shprehen së jashtmi dhe do ta përvetësojnë trishtimin e tyre, por kurrë nuk e tregojnë atë.

Mënyra për të kuptuar nëse dikush ndihet vërtet i mërzitur kur qan është nëse shtrëngon një objekt si një këmishë, unazë, gjerdan ose një pjesë të trupit.

Mos harroni se nuk mund të themi më shumë në mënyrë të sigurtë, por nuk mund të thuhet në mënyrë të sigurt nga brenda, es.

Kur dikush sheh sytë e dikujt që i ka rënë, zakonisht do të thotë se ata po përpunojnë diçka nga brenda dhe nuk janë në gjendje të artikulojnë atë që po mendojnë. Ju do të shihni dikë që rrah sytë kur është thënë ose bërë diçka e diskutueshme dhe ai po përpiqet t'i artikulojë fjalët.

Sytë e zhurmshme janë një shenjë e gjuhës së trupit
Elmer Harper
Elmer Harper
Jeremy Cruz, i njohur edhe me pseudonimin e tij Elmer Harper, është një shkrimtar i pasionuar dhe entuziast i gjuhës së trupit. Me një sfond në psikologji, Jeremy ka qenë gjithmonë i magjepsur nga gjuha e pashprehur dhe shenjat delikate që rregullojnë ndërveprimet njerëzore. Duke u rritur në një komunitet të larmishëm, ku komunikimi joverbal luajti një rol jetik, kurioziteti i Jeremy-t për gjuhën e trupit filloi që në moshë të re.Pas përfundimit të diplomës në psikologji, Jeremy filloi një udhëtim për të kuptuar ndërlikimet e gjuhës së trupit në kontekste të ndryshme sociale dhe profesionale. Ai mori pjesë në seminare të shumta, seminare dhe programe të specializuara trajnimi për të zotëruar artin e dekodimit të gjesteve, shprehjeve të fytyrës dhe qëndrimeve.Nëpërmjet blogut të tij, Jeremy synon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me një audiencë të gjerë për të ndihmuar në përmirësimin e aftësive të tyre të komunikimit dhe për të përmirësuar të kuptuarit e sinjaleve joverbale. Ai mbulon një gamë të gjerë temash, duke përfshirë gjuhën e trupit në marrëdhënie, biznes dhe ndërveprime të përditshme.Stili i shkrimit të Jeremy-t është tërheqës dhe informues, pasi ai ndërthur ekspertizën e tij me shembuj të jetës reale dhe këshilla praktike. Aftësia e tij për të zbërthyer konceptet komplekse në terma lehtësisht të kuptueshëm i fuqizon lexuesit të bëhen komunikues më efektivë, si në mjedise personale ashtu edhe në ato profesionale.Kur nuk shkruan apo hulumton, Jeremy-t i pëlqen të udhëtojë në vende të ndryshmepërjetoni kultura të ndryshme dhe vëzhgoni se si shfaqet gjuha e trupit në shoqëri të ndryshme. Ai beson se të kuptuarit dhe përqafimi i shenjave të ndryshme joverbale mund të nxisë ndjeshmërinë, të forcojë lidhjet dhe të mbushë boshllëqet kulturore.Me angazhimin e tij për të ndihmuar të tjerët të komunikojnë në mënyrë më efektive dhe ekspertizën e tij në gjuhën e trupit, Jeremy Cruz, i njohur ndryshe si Elmer Harper, vazhdon të ndikojë dhe frymëzojë lexuesit në mbarë botën në udhëtimin e tyre drejt zotërimit të gjuhës së pashprehur të ndërveprimit njerëzor.