Si duket gjuha e trupit të zemëruar (Shihni shenjat)

Si duket gjuha e trupit të zemëruar (Shihni shenjat)
Elmer Harper

Tabela e përmbajtjes

Gjuha e trupit mund të interpretohet në shumë mënyra të ndryshme, por ka shenja të qarta që ajo komunikon zemërimin.

Gjuha e trupit të zemëruar mund të marrë shumë forma, duke përfshirë skuqjen e fytyrës, shtrëngimin e duarve në grusht dhe tension në tempuj. Ju gjithashtu do të vini re se trupi i tyre po tensionohet ose tendoset dhe një ndryshim në frymëmarrje është një tjetër shenjë e zakonshme e zemërimit.

Kur ndihemi të sulmuar ose të frustruar, ne automatikisht përgatitemi të mbrohemi dhe kjo është e natyrshme përgjigje. Kjo përgjigje quhet "model lufto-fluturim-ngrirje".

Do të vini re se trupi juaj është i tensionuar ndërsa mendja juaj përgatitet të luftojë këndin tuaj dhe njerëzit përreth jush do të kuptojnë ndryshimin e gjuhës së trupit tuaj dhe ndryshimin e energjisë.

Ne do t'i hedhim një vështrim më poshtë mënyrave të tjera për të zbutur gjuhën e trupit të zemëruar dhe si të maskoni fjalët tuaja joverbale në më shumë detaje më poshtë.

Si duket gjuha juaj e trupit kur jeni i zemëruar

Do të ketë momente në jetën tuaj kur zemëroheni me të tjerët. Miqtë, anëtarët e familjes dhe madje edhe kolegët e punës. Të dish se si dukesh kur je i zemëruar dhe shenjat e gjuhës së trupit mund t'ju shpëtojë nga një situatë ngjitëse.

Shumica e njerëzve të zemëruar përdorin shprehjet e tyre të fytyrës që mund të përfshijnë një vrenjtje, buzë të shtrënguara, dhëmbë të shtrënguar dhe të ndezur vrimat e hundës.

Nëse doni të dini se si dukeni kur zemëroheni, atëherë shikimi në pasqyrë nuk do të funksionojë. TëGjëja më e mirë që mund të bëni është të punoni me ndjenjën në mënyrë që të shikoni vërtetë veten.

Gjuha e trupit për të dalluar kur jeni të zemëruar. Ju mund të përdorni një buzëqeshje të detyruar. Ju nuk do të dëshironi të bëni kontakt me sy. Koka juaj do të ulet në varësi të asaj se sa jeni të zemëruar.

Shprehjet tuaja të fytyrës nuk do të përputhen me atë që po thoni. Toni i zërit tuaj do të bëhet më i lartë ndërsa adrenalina juaj vërshon rreth trupit tuaj.

Nëse vëreni ndonjë nga sa më sipër përpara se të zbresë mjegulla e kuqe, gjëja më e mirë për të bërë është të largoheni pa thënë asnjë fjalë. Mund të provoni gjithashtu të kapni diçka të butë si një jastëk ose arush pelushi dhe ta shtrëngoni derisa të kalojë zemërimi. Gjëja më e rëndësishme është të dilni nga situata që po ju zemëron.

Si të dalloni kur dikush po zemërohet me gjuhën e trupit

Një nga më të dukshmet dhe Shenjat e zakonshme që dikush po zemërohet gjithnjë e më shumë është gjuha e trupit të tyre. Personi mund të bëhet më i ngurtë ose të fillojë të lëvizë me duart ose flokët e tij. Ata gjithashtu mund të përjetojnë një rritje të papritur të volumit të zërit, e cila mund të jetë një shenjë zemërimi.

Për të dalluar nëse dikush po zemërohet, është e rëndësishme të jeni në gjendje të identifikoni shenja të tjera, si p.sh. duke ngritur zërin, duke ndryshuar intensitetin e shprehjeve të fytyrës ose duke lëvizur shumë.

Gjuha e trupit nuk duhet parë si e vetmja shenjë që dikush është bërëgjithnjë e më i zemëruar sepse jo gjithmonë lidhet me sjellje të tjera dhe mund të çojë në pozitive false.

Shiko gjithashtu: Si të ndaloni së kontrolluari telefonin tuaj pas një ndarjeje me ish-in tuaj.

Kur lexoni gjuhën e trupit, është e rëndësishme të kërkoni grupe sjelljesh. Çdo ndryshim i papritur në sjellje njihet si një ndryshim i sjelljes dhe nëse vëreni ndonjë ndryshim në gjuhën e trupit të tyre, kjo mund të jetë një shenjë paralajmëruese se ata po bëhen më të zemëruar.

Gjuha e trupit për t'u kujdesur. Kur dikush zemërohet

 • Tension i fytyrës.
 • Grushta të shtrënguara.
 • Qëndrim ndryshim.
 • Ndryshim i frymëmarrjes.
 • Skuqje në fytyrë.
 • Skuqje në vesh.
 • Duke ju ngul sytë poshtë.
 • Trupi bllokohet.
 • Drahët e kryqëzuar.
 • Pushtimi i hapësirës tuaj personale.
 • Shtypja e diçkaje intensivisht.
 • Psherëtima (frymëmarrje e thellë nga jashtë)
 • Fërkimi i kofshëve ulur.
 • Bllokimi i duarve.
 • Duart që fshehin fytyrën.
 • Fytyrë që fërkon.
 • Supat e ngritura.
 • Frimat e hundës të ndezura.
 • Qëndrimi i ngurtë.
 • Rrotullimi i syve.
 • Shkalla e ngadaltë e vezullimit.

Mësuesit mund t'i përdorë këto shenja fizike për të zbuluar kur një nxënës po zemërohet dhe të ndërmarrë veprimet e duhura.

Prindërit mund t'i përdorin këto sinjale për të vlerësuar se çfarë mendojnë dhe ndjejnë fëmijët e tyre.

Të dashurit mund t'i përdorin këto sugjerime për të ndihmuar miqtë e tyre që mund të luftojnë me zemërimin.

Juduhet të vërehet më shumë se një nga sjelljet e mësipërme për të arritur në përfundimin se dikush është i zemëruar. Për të mësuar më shumë rreth leximit të gjuhës së trupit, shikoni këtë artikull.

Gjuha e trupit kur dikush është i zemëruar

Kur dikush është i zemëruar, ai e ka kaluar pikën e përpjekjes për ta fshehur atë ose shtypin ndjenjat e tyre të vërteta ata nuk janë më në kontroll të gjuhës së trupit të tyre pasi truri i tyre tani ka kaluar nga truri që mendon në trurin automatik të quajtur amigdala.

Ka lloje të ndryshme të gjuhës së trupit që njerëzit përdorin kur ata ndihen të zemëruar. Një individ mund të përdorë gjeste të caktuara kur ndjen zemërim, të cilat mund të përfshijnë shtrëngimin e grushteve, shtrëngimin e duarve, tërheqjen e llapave të veshit, fërkimin e duarve mbi fytyrën e tyre ose prekjen e mjekrës ose fërkimin e saj intensivisht.

Kur ju vini re gjuhën joverbale të trupit të një personi të zemëruar, është më mirë t'i shmangni ato. Mos u thoni të qetësohen pasi nuk po mendojnë në mënyrë racionale. Është më mirë të mbroni situatën derisa ata të qetësohen.

Si të kontrolloni gjuhën e trupit kur jeni të zemëruar? ju nuk po veproni sipas impulseve tuaja.

Ju jeni bërë të vetëdijshëm për ndjenjën dhe tani mund të ndërmerrni veprime për të kontrolluar ose ndryshuar sjelljen ose ndjenjën tuaj.

Ka pesë hapa për të kontrolluar trupin gjuha kur zemërohet:

 • Pranonindjenja.
 • Merrni frymë thellë.
 • Gjeni një shpërqendrim.
 • Mos bëni asnjë lëvizje të papritur.
 • Përdor teknika relaksimi.
 • 11>

  Të kontrollosh gjuhën e trupit kur je i zemëruar ka të bëjë vetëm me ndryshimin e gjendjes në gjendjen fillestare ose normale. Kjo do ta kthejë gjuhën e trupit në gjendjen tuaj normale. Nuk ka të bëjë me kontrollin e joverbaleve tuaja; ka të bëjë me ndryshimin e humorit dhe pjesa tjetër do të kujdeset për veten.

  Gjuha e trupit kur merreni me klientët e zemëruar

  Gjuha e trupit është një faktor i rëndësishëm në trajtimin e klientëve të zemëruar.

  Kur dikush zemërohet, zëri i personit mund të bëhet më i fortë dhe më i fortë, ose mund të ngrejë duart me zhgënjim.

  Nëse keni të bëni me një klient të zemëruar, gjuha e trupit është mënyra më e mirë për të kuptoni se si t'i trajtoni ato.

  Përdorimi i gjuhës së trupit tuaj mund të ndihmojë në shqetësimin e situatës dhe ta ktheni klientin në një gjendje normale.

  Duhet të përdorni një buzëqeshje Duchenne. Këtu buzëqeshni me cepin e syve dhe buzëqeshja shuhet. Sado e vështirë të jetë kjo, përpiquni të qetësoni klientin e zemëruar.

  Përdorni gjuhë të hapur të trupit, si gjeste me duar të hapura, krahë të hapur dhe këmbë të drejtuara drejt tyre.

  Një herë. nëse e keni gjuhën e trupit tuaj të saktë, atëherë mund të filloni t'i bindni ata me fjalët tuaja.

  Si ta shfaqni zemërimin me gjuhën e trupit

  Gjuha e trupit është më e zakonshmemënyra për të shprehur zemërimin. Çelësi për të shfaqur zemërimin me gjuhën e trupit tuaj është thjesht ta lini të shkojë. Megjithatë, nëse jeni duke aktruar ose dëshironi të falsifikoni zemërimin, ka disa gjëra që mund të bëni për të shfaqur zemërimin me gjuhën e trupit tuaj.

  Gestet e gjuhës së trupit të zemëruar.

  • Krijoni një fytyrë të kuqe.
  • Ngrini vetullat tuaja.
  • Shtypni grushtat.
  • Tengojeni nofullën tuaj.
  • Kryqini dhëmbët e tyre së bashku.
  • Tregoni drejt tyre.
  • Palosni krahët.
  • Shikojini ato intensivisht.

  Përmbledhje

  Trupi gjuha mund të jetë e vështirë për t'u lexuar saktë. Ajo që e bën gjuhën e trupit të vështirë për t'u lexuar është se ajo ndryshon në varësi të kulturave dhe rajoneve të ndryshme, gjë që mund ta bëjë të vështirë përcaktimin se çfarë ndjejnë njerëzit.

  Gjëja më e keqe që mund të bësh në një situatë me dikë që është i mërzitur, i frustruar ose i zemëruar po përpiqeni t'i largoni nga ndjenjat e tyre. Kjo vetëm do t'i zemërojë ata.

  Gjëja më e mirë që mund të bëni është të jeni empatik dhe të përpiqeni të zbuloni se çfarë e shkaktoi zemërimin, në mënyrë që ata të ndjehen të dëgjuar.

  Është gjithashtu e rëndësishme që ju të mos tregoni çdo shenjë zemërimi ose zhgënjimi kur komunikoni me dikë që ka gjuhën e trupit të zemëruar, sepse kjo vetëm do ta përshkallëzojë situatën më tej.

  Gjëja më e mirë për të bërë është t'i lejoni ata të qetësohen natyrshëm dhe ta trajtojnë situatën më pas nëse është e nevojshme.

  Shiko gjithashtu: 100 fjalë negative që fillojnë me W (me përkufizime)

  Shpresojmë që ky postim të ketë qenë me interes për ju dhe nëse dëshironi të dini më shumë rreth trupitkomunikimi gjuhësor ose joverbal, ju lutemi shikoni më shumë këtu.
Elmer Harper
Elmer Harper
Jeremy Cruz, i njohur edhe me pseudonimin e tij Elmer Harper, është një shkrimtar i pasionuar dhe entuziast i gjuhës së trupit. Me një sfond në psikologji, Jeremy ka qenë gjithmonë i magjepsur nga gjuha e pashprehur dhe shenjat delikate që rregullojnë ndërveprimet njerëzore. Duke u rritur në një komunitet të larmishëm, ku komunikimi joverbal luajti një rol jetik, kurioziteti i Jeremy-t për gjuhën e trupit filloi që në moshë të re.Pas përfundimit të diplomës në psikologji, Jeremy filloi një udhëtim për të kuptuar ndërlikimet e gjuhës së trupit në kontekste të ndryshme sociale dhe profesionale. Ai mori pjesë në seminare të shumta, seminare dhe programe të specializuara trajnimi për të zotëruar artin e dekodimit të gjesteve, shprehjeve të fytyrës dhe qëndrimeve.Nëpërmjet blogut të tij, Jeremy synon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me një audiencë të gjerë për të ndihmuar në përmirësimin e aftësive të tyre të komunikimit dhe për të përmirësuar të kuptuarit e sinjaleve joverbale. Ai mbulon një gamë të gjerë temash, duke përfshirë gjuhën e trupit në marrëdhënie, biznes dhe ndërveprime të përditshme.Stili i shkrimit të Jeremy-t është tërheqës dhe informues, pasi ai ndërthur ekspertizën e tij me shembuj të jetës reale dhe këshilla praktike. Aftësia e tij për të zbërthyer konceptet komplekse në terma lehtësisht të kuptueshëm i fuqizon lexuesit të bëhen komunikues më efektivë, si në mjedise personale ashtu edhe në ato profesionale.Kur nuk shkruan apo hulumton, Jeremy-t i pëlqen të udhëtojë në vende të ndryshmepërjetoni kultura të ndryshme dhe vëzhgoni se si shfaqet gjuha e trupit në shoqëri të ndryshme. Ai beson se të kuptuarit dhe përqafimi i shenjave të ndryshme joverbale mund të nxisë ndjeshmërinë, të forcojë lidhjet dhe të mbushë boshllëqet kulturore.Me angazhimin e tij për të ndihmuar të tjerët të komunikojnë në mënyrë më efektive dhe ekspertizën e tij në gjuhën e trupit, Jeremy Cruz, i njohur ndryshe si Elmer Harper, vazhdon të ndikojë dhe frymëzojë lexuesit në mbarë botën në udhëtimin e tyre drejt zotërimit të gjuhës së pashprehur të ndërveprimit njerëzor.