Gjuha e trupit nervor (Udhëzues i plotë)

Gjuha e trupit nervor (Udhëzues i plotë)
Elmer Harper

Nervozizmi është një ndjenjë me të cilën shumë njerëz duhet të përballen në jetën e tyre të përditshme. Mund të shkaktohet nga një fjalim apo intervistë e ardhshme apo edhe takim.

Nervozizmi është një përgjigje e natyrshme ndaj ngjarjeve të caktuara, por gjithashtu mund të çojë në disa simptoma fizike si rritja e rrahjeve të zemrës dhe djersitja.

Gjuha e trupit të një personi mund të japë shenja nervozizmi si shmangia e kontaktit me sy dhe ngacmimi me objektet dhe të folurit shpejt ose me zë të lartë.

Ata do të priren të përdorin biberonët ose përshtatësit . Përshtatësit janë një mënyrë për të na ndihmuar të ndihemi më rehat duke krijuar më shumë hapësirë ​​për të kontrolluar trupin tonë dhe duke u përpjekur ta kthejmë atë nën kontroll. Ju do ta shihni këtë nëse ata fërkojnë kofshët e tyre ose fërkojnë duart së bashku.

Shembuj të gjuhës nervore të trupit

Gjuha e trupit është një formë e rëndësishme joverbale e komunikimit që mund të zbulojë shumë për si ndihet një person. Emocionet negative zakonisht lidhen me disa lloje të gjuhës së trupit, si më poshtë.

 • Këtu janë disa shembuj të gjuhës së trupit nervor:
 • Rrotullimi i shpatullave nga brenda.
 • Shmangia e kontaktit me sy.
 • Të prekësh fytyrën ose flokët vazhdimisht ose të gërvishtesh.
 • Lëvizja nga njëra anë në tjetrën (Elefanti i lidhur me zinxhir).
 • Këmbët kërcejnë kur uleni.
 • Gazmë. 9>
 • Fërkimi i kofshës ulur poshtë.
 • Ajrimiveshje.
 • Rrotullimi i një unaze.
 • Shtrëngoni dorën së bashku.
 • Tkurrje poshtë në një karrige.
 • Kryqëzimi i krahëve.
 • Kushimi i thonjve.

Çfarë janë nervozët e zakonshëm Shenjat e gjuhës së trupit

Gjuha e trupit është një nga mënyrat më të fuqishme për të komunikuar. Kur jeni nervoz, shpesh është e lehtë të shihni lëvizjet tuaja.

Ka disa shenja të zakonshme të gjuhës së trupit që tregojnë se si ndiheni. Ato përfshijnë lëkundjen, lojën me flokët ose bizhuteritë, të folurit shumë shpejt, të folurit shumë butë, shmangien e kontaktit me sy dhe më shumë. Kështu që herën tjetër që dikush mund të jetë nervoz rreth jush ose në një situatë që dëshiron ta shmangë - përpiquni t'i kushtoni vëmendje gjuhës së trupit të tij!

Gjuha nervore e trupit në të shkruar

Trupi nervor gjuha në të shkruar përbëhet nga fragmente fjalish, mendime të papërfunduara dhe fjali pa fjalë, të cilat të gjitha kontribuojnë në ndjenjat e shqetësimit dhe shqetësimit për lexuesin. Thuhet shpesh se “nuk ka rëndësi se çfarë thua se si

Gjuha nervore e trupit 10 shenjat kryesore

Nëse vëreni se dikush është nervoz, mund ta tregoni . Kjo nuk është për shkak se ata dridhen ose shikojnë gjithmonë përreth. Gjuha e trupit nervor është më delikate se kaq.

Ka disa shenja të zakonshme të nervave, këtu janë 10 kryesoret:

1) Mungesa e kontaktit me sy.

2) Qëndrimi mbrojtës.

3) Shtrëngimi i duarve.

4) I shpejtëtë folurit.

5) Muskujt e ngurtë.

6) Humbja e zërit ose kërcitja.

Shiko gjithashtu: Çfarë do të thotë kur dikush ju bën të ndiheni inferior?

7) Zhvendosja e shikimit majtas-djathtas ndërsa flet ose dëgjon të tjerët, por jo kur duke bërë kontakt me sy me dëgjuesin. Sytë e shikuesit duket se po skanojnë për një rrugë daljeje.

8) Kafshimi i thonjve

9) Muaj i thatë.

10) Djersitje pëllëmbësh.

Të gjitha sa më sipër duhet të merren në kontekst sepse nuk ka konstante kur bëhet fjalë për gjuhën e trupit. Për të mësuar se si të lexoni gjuhën e trupit, sigurohuni që të lexoni blogun tonë mbi dekodimin e gjuhës së trupit këtu

Çfarë do të parandalojë gjuhën nervore të trupit

Disa njerëz janë bekuar me dhuratën e të qenit në gjendje të fshehin nervat e tyre, por për ata që nuk munden, ka shumë mënyra për të reduktuar gjuhën e trupit nervor. Një mënyrë është të përgatiteni për një situatë stresuese. Të dish se çfarë do të ndodhë dhe të jesh i përgatitur mendërisht do të reduktojë shumë ndjenjat e nervozizmit. Një mënyrë tjetër është ta vendosni veten në një situatë ku ka të ngjarë të ndiheni nervoz, gjë që do t'ju japë reagime se si të kontrolloni ndjenjën nervore.

Shumë njerëz sugjerojnë që kur përballeni me një situatë stresuese që ju bën nervoz, është e dobishme të mbështillni gishtat e këmbëve në këpucët tuaja. Kjo do t'i japë mendjes tuaj diçka për t'u përqëndruar dhe do të çlirojë çdo energji të tepërt.

Gjuha e trupit nervor mund të jetë e vështirë për t'u kontrolluar dhe ju do të filloni të mbylleni. Ju gjithashtu mund të merrni pëllëmbët e buta dhe tuajatzëri do të fillojë të plasaritet ose të zbehet. Nëse filloni të ndiheni në këtë mënyrë, merrni frymë thellë dhe përsëritni këto fjalë në mendjen tuaj: "FALNI PARA SYRI". Kjo do të thotë të përqendroheni vetëm në atë që po ndodh para jush.

Mund të jetë e vështirë të kontrolloni pyetjet tuaja nervore për gjuhën e trupit. Ju mund të jeni në gjendje të kontrolloni atë që të tjerët mendojnë për ju, por jo slitën emocionale në të cilën ndodhet trupi juaj.

Këtu janë disa mënyra të mundshme se si mund ta kontrolloni këtë lloj sjelljeje:

 1. Praktikoni fjalimin tuaj ose përgjigjuni pyetjeve paraprakisht për t'u përgatitur.
 2. Përsëritni rreshtat në kokën tuaj përpara ngjarjes.
 3. Merrni frymë thellë dhe ngadalë.
 4. <88>Shiko personin që flet me ty, në vend që të shikosh dorën tënde.
 5. Lulni gishtat e këmbëve në këpucë kur filloni të ndiheni nervozë.
 6. Përsëriteni në kokën tuaj para syve.

Gjuha e trupit kur dikush është nervoz

Një person që është nervoz shpesh ka një ritëm më të lartë të zemrës, ritmin e frymëmarrjes dhe presionin e gjakut. Personi gjithashtu mund të ketë djersitje të tepërt dhe gojë të thatë. Ata gjithashtu mund të kenë bebëza të zgjeruara, tension të shtuar të muskujve dhe ulje të lëvizjeve të trupit.

Ndonjëherë personi që është nervoz do të shmangë kontaktin me sy ose do ta mbajë atë për një kohë të gjatë, gjë që mund ta bëjë personin tjetër të ndihet i pakëndshëm. Do të vini re një dorë të lagur ose të njomë kur e tundni. Ata mund të dridhen nga frika ose mund të grumbullohen në fytyrë.

Kur dallonidikush që duket nervoz, pyesni se si ndihen. Nëse ata duan ndihmë, sigurojini ata se gjithçka do të jetë në rregull, jini të butë me njerëzit.

Të pyesësh dikë se si ndihet mund të jetë e pakëndshme, por është gjithashtu mënyra më e mirë për t'i treguar atyre se kujdeseni dhe jeni duke u mbështetur ata të kenë sukses.

Si duket gjuha nervore e trupit tek femra

Kur njerëzit janë nervozë, ka një tendencë që ata të shfaqin simptoma fizike të cilat mund të vërehen përmes gjuhës së trupit të tyre. Nervozizmi mund t'i bëjë njerëzit të shqetësohen, të bëhen më pak të artikuluar dhe madje të skuqen.

Shiko gjithashtu: 96 fjalë të Halloween-it që fillojnë me L (me përkufizime)

Nervozizmi në përgjithësi karakterizohet nga një ndjenjë tensioni e ndjekur nga një çlirim i adrenalinës ose kortizolit. Njerëzit kanë një përgjigje të natyrshme lufte ose ikje ndaj kërcënimeve. Ata gjithashtu mund të ndihen të turpëruar ose të poshtëruar në situatën në të cilën ndodhen. Sistemi nervor do të lëshojë hormone që e bëjnë personin më vigjilent dhe të kërkojë siguri.

Në këtë seksion do të shqyrtojmë pamjen e gjuhës së trupit femëror kur ka të bëjë me të qenit nervoz dhe çfarë mund të thotë. Siç e dini, ka shumë forma të ndryshme të gjuhës së trupit që mund të shprehin emocione pozitive dhe negative si lumturia, trishtimi, zemërimi

Më poshtë janë disa nga shenjat më të zakonshme që dikush mund të ketë gjuhën e trupit nervor:

 • Duart e përdredhura në flokë
 • Të lëvizësh në sediljen e dikujt
 • Të shikosh larg nga dikush kurata flasin
 • Duke folur shpejt ose me zë të lartë

Kur lexoni gjuhën e trupit, ne gjithmonë ju rekomandojmë që të merrni një bazë të mirë të personi paraprakisht dhe më pas lexohet brenda kontekstit të situatës dhe çdo devijim. Mund të mësoni më shumë rreth leximit të gjuhës së trupit këtu………

Si duket gjuha nervore e trupit të një mashkulli

Gjuha nervore e trupit të një mashkulli duket sikur ai po përpiqet të mbrojë veten. Ai mund të përpiqet të krijojë një distancë ose të mbulohet me duart e tij. Ai gjithashtu shmang kontaktin me sy dhe flet me zë të ulët ndërsa qëndron në qoshe.

Meshkujt nervozë zakonisht përpiqen të shmangin komunikimin dhe mund të shikojnë shpesh nëpër dhomë. Ata gjithashtu tundin këmbët e tyre dhe shmangin uljen, duke preferuar të ngrihen në këmbë edhe nëse nuk është e rehatshme për ta.

Këto janë vetëm disa shenja nervore të gjuhës së trupit për meshkujt. Mos harroni të lexoni në kontekst, të dëgjoni dhe të shikoni se çfarë po ndodh vërtet.

Shenjat që tregojnë se ai është nervoz rreth jush Gjuha e trupit

Ka disa shenja të gjuhës së trupit që mund të tregojnë frikë ose nervozizëm.

Zhvendosja e peshës nga një këmbë në tjetrën është një nga shenjat më të zakonshme se ai është nervoz rreth jush. Njerëzit nervozë shpesh e zhvendosin peshën e tyre nga njëra anë në tjetrën, pasi duan të lëvizin nga një vend në tjetrin pa u larguar. Mund të nënkuptojë gjithashtu se ai nuk ndihet rehat me atë që po thoni ose mund të jetë një shenjëankthi.

Të prekësh fytyrën e tij është një tjetër shenjë treguese që një person ndihet i shqetësuar. Prekja e fytyrës, veçanërisht ballit ose hundës, mund të sinjalizojë pasiguri dhe pasiguri.

Një shembull më ekstrem i këtij lloji të gjuhës së trupit do të ishte nervozizmi. Kjo përfshin gjëra të tilla si loja me flokët, përtypja e thonjve, rrotullimi i flokëve

Tërheqja nervore e gjuhës së trupit është në thelb një përgjigje instinktive ndaj dikujt që ata e pëlqejnë. Personi nervoz zakonisht ndihet qesharak me një person që i pëlqen dhe bëhet më nervoz kur flet me ju.

Instinkti mund t'i atribuohet dëshirave primare për mbrojtje dhe kujdes. Besohet gjithashtu se akti i shfaqjes së nervozizmit, gjithashtu tregon dobësi që mund t'i bëjë njerëzit të ndihen të tërhequr.

Tërheqja nervore e gjuhës së trupit është një formë e lidhjes fiziologjike e cila mund të ndodhë në sekonda dhe ka ndikime të ndryshme në marrëdhënie. dashuria, madje edhe mjedisi i vendit të punës.

Përmbledhje

Është një keqkuptim i zakonshëm që nervozizmi ose ankthi komunikohet vetëm nëpërmjet zërit, por komunikohet edhe nëpërmjet gjuhës së trupit. Qëndrimi, lëvizjet dhe shprehjet e fytyrës së personit mund të jenë një dhuratë e gjuhës së trupit nervor. Kur i dalloni këto gjeste nervoze, mbani mend se ata ndihen kështu për një arsye. Jini të mirë, sigurojini ata dhe ata do të vijnë.

Nëse dëshironi të mësoni më shumërreth gjuhës së trupit, ju lutemi lexoni bloget tona këtu.
Elmer Harper
Elmer Harper
Jeremy Cruz, i njohur edhe me pseudonimin e tij Elmer Harper, është një shkrimtar i pasionuar dhe entuziast i gjuhës së trupit. Me një sfond në psikologji, Jeremy ka qenë gjithmonë i magjepsur nga gjuha e pashprehur dhe shenjat delikate që rregullojnë ndërveprimet njerëzore. Duke u rritur në një komunitet të larmishëm, ku komunikimi joverbal luajti një rol jetik, kurioziteti i Jeremy-t për gjuhën e trupit filloi që në moshë të re.Pas përfundimit të diplomës në psikologji, Jeremy filloi një udhëtim për të kuptuar ndërlikimet e gjuhës së trupit në kontekste të ndryshme sociale dhe profesionale. Ai mori pjesë në seminare të shumta, seminare dhe programe të specializuara trajnimi për të zotëruar artin e dekodimit të gjesteve, shprehjeve të fytyrës dhe qëndrimeve.Nëpërmjet blogut të tij, Jeremy synon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me një audiencë të gjerë për të ndihmuar në përmirësimin e aftësive të tyre të komunikimit dhe për të përmirësuar të kuptuarit e sinjaleve joverbale. Ai mbulon një gamë të gjerë temash, duke përfshirë gjuhën e trupit në marrëdhënie, biznes dhe ndërveprime të përditshme.Stili i shkrimit të Jeremy-t është tërheqës dhe informues, pasi ai ndërthur ekspertizën e tij me shembuj të jetës reale dhe këshilla praktike. Aftësia e tij për të zbërthyer konceptet komplekse në terma lehtësisht të kuptueshëm i fuqizon lexuesit të bëhen komunikues më efektivë, si në mjedise personale ashtu edhe në ato profesionale.Kur nuk shkruan apo hulumton, Jeremy-t i pëlqen të udhëtojë në vende të ndryshmepërjetoni kultura të ndryshme dhe vëzhgoni se si shfaqet gjuha e trupit në shoqëri të ndryshme. Ai beson se të kuptuarit dhe përqafimi i shenjave të ndryshme joverbale mund të nxisë ndjeshmërinë, të forcojë lidhjet dhe të mbushë boshllëqet kulturore.Me angazhimin e tij për të ndihmuar të tjerët të komunikojnë në mënyrë më efektive dhe ekspertizën e tij në gjuhën e trupit, Jeremy Cruz, i njohur ndryshe si Elmer Harper, vazhdon të ndikojë dhe frymëzojë lexuesit në mbarë botën në udhëtimin e tyre drejt zotërimit të gjuhës së pashprehur të ndërveprimit njerëzor.