Çfarë do të thotë kur dikush kalon përmes telefonit tuaj

Çfarë do të thotë kur dikush kalon përmes telefonit tuaj
Elmer Harper

Mund të keni vënë re se dikush ka kaluar përmes telefonit tuaj ose e ka kapur duke e parë kur nuk jeni pranë. Ja çfarë mund të nënkuptojë dhe si ta parandaloni që të mos ndodhë përsëri.

Kur dikush kalon përmes telefonit tuaj, kjo do të thotë se ai po shikon të dhënat dhe informacionet tuaja private. Kjo mund të bëhet pa lejen ose dijeninë tuaj dhe mund të jetë një shkelje e privatësisë suaj. Nëse ndiheni sikur dikush ka kaluar përmes telefonit tuaj pa pëlqimin tuaj, duhet t'i flisni për këtë dhe t'i kërkoni të ndalojë.

Por çfarë do të thotë se pse po e bëjnë këtë në radhë të parë dhe a mund t'i ndaloni? Këtu janë 7 arsye për të ndodhur kjo dhe më poshtë do të hedhim një vështrim se përse mund ta parandaloni që të ndodhë përsëri.

Kuptoni këtë së pari për të zhbllokuar të vërtetën.

Ka shumë arsye pse është e rëndësishme të mendoni për kontekstin që rrethon një person përpara se ta gjykoni atë. Duhet të mendoni se çfarë i ka ndodhur personit ose çfarë po i ndodh personit që po shikon telefonin tuaj. A i keni ofenduar në ndonjë mënyrë, i keni mërzitur, a kanë një sfond të ngatërruar?

Shiko gjithashtu: 100 fjalë negative që fillojnë me një (listë)

Disa arsye të mundshme pse partneri juaj do të donte të shikonte përmes telefonit tuaj mund të jenë sepse nuk ju beson, ndihet i pasigurt në lidhje ose mund të jetë në kërkim të dëshmive të tradhtisë. Nëse jeni të sinqertë me veten se pse është kjonëse ndodh, do t'ju ndihmojë të kuptoni se si ta trajtoni problemin.

7 Arsyet pse dikush do të kalojë përmes telefonit tuaj.

 1. Ata po përpiqen të mbledhin informacione për ju.
 2. Ata janë të mërzitur dhe nuk kanë asgjë tjetër për të bërë.
 3. > Personat po përpiqen të shohin se çfarë lloji të tyre kanë ju. ju jeni.
 4. Ata po përpiqen të zbulojnë sekretet tuaja.
 5. Ata po përpiqen të shohin se me kë po flisni dhe çfarë po thoni.
 6. Ata po përpiqen t'ju kontrollojnë.

Ata po përpiqen të mbledhin informacione rreth jush.

Kur dikush po përpiqet të gjejë më shumë informacion rreth jush. Kjo mund të bëhet për një sërë arsyesh, të tilla si përpjekja për t'ju njohur më mirë ose për të mësuar më shumë për interesat dhe seksualitetin tuaj. Nëse dikush po kalon përmes telefonit tuaj, ai mund të jetë duke kërkuar për diçka specifike, si p.sh. informacionin e kontaktit, fotot ose mesazhet tuaja.

Ata janë të mërzitur dhe nuk kanë asgjë tjetër për të bërë.

Nëse dikush është i mërzitur dhe nuk ka asgjë tjetër për të bërë, kjo do të thotë se ndoshta nuk është shumë i interesuar për atë që po ndodh rreth tij. Kjo mund të jetë për shkak të një sërë arsyesh, të tilla si të mos kenë asgjë tjetër për t'u zënë kohën ose vëmendjen e tyre, ose të ndjehen sikur nuk po ndodh asgjë e re ose emocionuese. Ndonjëherë njerëzit gjithashtu mund të ndihen të mërzitursepse nuk sfidohen mendërisht apo fizikisht, ndaj nuk kanë asgjë për t'i stimuluar. Mund të jetë thjesht për shkak të mërzisë.

Ata po përpiqen të shohin nëse keni ndonjë gjë për t'u fshehur prej tyre.

Mund të ketë disa arsye pse dikush do të donte të kontrollonte telefonin tuaj. Ata mund të përpiqen të shohin nëse keni ndonjë gjë për t'u fshehur prej tyre, ose mund të kërkojnë diçka specifike që ata mendojnë se e keni. Sido që të jetë, është gjithmonë më mirë të jesh i hapur dhe i sinqertë me personin që kalon përmes telefonit tënd.

Ata po përpiqen të shohin se çfarë lloj personi jeni ju.

Ata po përpiqen të shohin se çfarë lloj personi jeni. Ata duan të dinë nëse jeni të besueshëm apo jo. Nëse nuk keni asgjë për të fshehur, atëherë nuk keni asgjë për t'u shqetësuar. Sidoqoftë, nëse e bëni këtë, atëherë keni diçka për t'u shqetësuar. Vetëm ju mund t'i përgjigjeni këtyre pyetjeve.

Ata po përpiqen të zbulojnë sekretet tuaja.

Ka shumë arsye pse dikush mund të përpiqet të zbulojë sekretet tuaja. Ndoshta ata janë kureshtarë për ju dhe duan të dinë më shumë për ju. Ndoshta ata po përpiqen të përdorin sekretet tuaja kundër jush në një farë mënyre. Ose, mund të ndodhë që ata thjesht duan t'ju kontrollojnë duke ditur gjëra për ju që ju nuk dëshironi që ata t'i dinë. Cilado qoftë arsyeja, është e rëndësishme të jeni të vetëdijshëm se dikush mund të përpiqet të hyjë në jetën tuaj në këtë mënyrë. Mbani vigjilent dhe jini të kujdesshëm për atë që ndanitë tjerët.

Ata po përpiqen të shohin me kë po flisni dhe çfarë po thoni.

Nëse dikush po kalon përmes telefonit tuaj, ai po përpiqet të shohë me kë po flisni dhe çfarë po thoni. Kjo mund të jetë sepse ata janë dyshues ndaj jush, ose sepse duan të kontrollojnë atë që po bëni. Sido që të jetë, kjo nuk është një shenjë e mirë.

Ata po përpiqen t'ju kontrollojnë.

Ka shumë mënyra që njerëzit mund të përpiqen t'ju kontrollojnë. Një mënyrë është duke kaluar përmes telefonit tuaj. Kjo mund të bëhet pa lejen tuaj ose edhe pa e ditur ju. Nëse dikush kalon përmes telefonit tuaj, ai mund të jetë në kërkim të diçkaje specifike, ose thjesht mund të jetë duke u përpjekur të përgjojë. Sido që të jetë, është një shkelje e privatësisë suaj dhe nuk është diçka që duhet të toleroni. Nëse dikush ju bën këtë, është e rëndësishme të qëndroni në këmbë dhe t'i tregoni se nuk lejohet të kalojë përmes telefonit tuaj pa lejen tuaj. Nga ana pozitive, tani e dini se për çfarë është ky person dhe mund të merreni me të në përputhje me rrethanat.

Në vijim do të shqyrtojmë mënyrat për të ndaluar dikë që të kalojë përmes telefonit tuaj.

Si të ndaloni dikë që kalon përmes telefonit tuaj

 1. Fjalëkalimi mbroni telefonin tuaj.
 2. Vendosni telefonin tuaj në një kuti të kyçur në ekran. me ty gjithmonë.
 3. Ndrysho kodkalimin.
 4. Mos lejo askënd tjetër ta dijë kodin tënd.
 5. Përdor një siguriaplikacioni.
 6. Thuaju mirë që të ndalojnë.
 7. Pyeti ata pse duan të kalojnë përmes telefonit tënd.
 8. Hiqi telefonin tënd prej tyre.
 9. Ndrysho kodkalimin.

Tani do të hedhim një vështrim në disa nga pyetjet më të shpeshta.

Pyetjet e bëra më të shpeshta<1Ok>I

Përgjimi i telefonit të partnerit në përgjithësi nuk konsiderohet në rregull. Mund t'i inkriminojë ata dhe t'i bëjë ata të ndihen mosbesues. Nëse po kërkoni një mënyrë për të rindërtuar besimin, kjo nuk është mënyra për ta bërë atë. Është një pushtim i privatësisë dhe mund të dëmtojë marrëdhënien tuaj. Nga ana tjetër, do të të pëlqente nëse dikush ta bënte atë për ty?

Çfarë duhet të bëni në vend që të kontrolloni telefonin e partnerit tuaj?

Nëse ndiheni të pasigurt në marrëdhënien tuaj dhe jeni të tunduar të kontrolloni telefonin e partnerit tuaj, bëni një hap prapa dhe pyesni veten pse. A ka mungesë komunikimi apo besimi? Nëse po, këto janë çështje për të cilat duhet të punoni së bashku si ekip. Kalimi në telefonin e partnerit tuaj pa lejen e tij është një shkelje e besimit dhe vetëm sa do t'i përkeqësojë gjërat. Nëse ndiheni kurioz për atë që ka në telefonin e tyre, bëni një bisedë me ta. Me përpjekje nga të dyja palët, ju mund të ndërtoni një bazë besimi dhe të përmirësoni marrëdhënien tuaj.

Të kalosh përmes telefonit të partnerit tradhton besimin e tyre

Kur kaloni përmes telefonit të partnerit tuaj pa lejen e tij,tradhëton besimin e tyre. Ky akt mosbesimi mund të shkaktojë pasiguri dhe të bëjë supozime në një marrëdhënie. Një marrëdhënie e shëndetshme ndërtohet mbi besimin e ndërsjellë.

A është sinjalizimi i telefonit të partnerit tuaj për probleme më të thella të marrëdhënies?

Nëse po kaloni përmes telefonit të partnerit tuaj pa lejen e tij, kjo është një shenjë se ka probleme më të thella në marrëdhënie. Gjurmimi i tillë do të krijojë më shumë mosbesim dhe distancë mes jush. Nëse jeni të shqetësuar për diçka në telefonin e partnerit tuaj, gjëja më e mirë për të bërë është të flisni me të drejtpërdrejt për këtë. Komunikimi i sinqertë është çelësi për zgjidhjen e çdo problemi të marrëdhënies.

Si të dini nëse dikush ju ka shkuar përmes telefonit

Nëse dyshoni se dikush ka shikuar përmes telefonit tuaj, ka disa gjëra që mund t'jua japin atë. Për shembull, nëse ata fillojnë të përmendin gjëra që kanë parë në llogaritë tuaja të mediave sociale ose të pyesin për mesazhet që keni marrë, ka të ngjarë që ata të kenë kaluar përmes telefonit tuaj pa lejen tuaj.

Si ta ndaloj të dashurën time që të përgjojë telefonin tim?

Ka disa gjëra që mund të bëni për të ndaluar të dashurën tuaj të përgjojë telefonin tuaj. Së pari, mund të përpiqeni ta mbani telefonin tuaj sa më shumë që të jetë e mundur larg shikimit të saj. Së dyti, mund të vendosni një fjalëkalim ose kodkalim në telefonin tuaj në mënyrë që ajo të ketë nevojë për lejen tuaj për të hyrë në të. Më në fund, mund të flisni me të përse nuk e dëshironipër të përgjuar telefonin tuaj dhe për t'i kërkuar asaj të respektojë privatësinë tuaj.

Shiko gjithashtu: Çfarë ndodh kur injoroni një narcisist (Pse urrejnë të injorohen!)

Mendimet përfundimtare.

Kur bëhet fjalë për të përgjuar telefonin e partnerit tuaj, në të vërtetë varet besimi në marrëdhënie. Nëse mendoni se partneri juaj po mashtron dhe po shikon telefonin e tij pa leje, ju automatikisht mendoni se ai ka diçka për të fshehur. Ndoshta ka çështje më të thella nga sa mendoni në fillim. Këshilla jonë do të ishte të kërkoni një ekspert marrëdhëniesh. Shpresojmë të keni gjetur përgjigjen që keni kërkuar, deri herën tjetër faleminderit që lexoni. Ju gjithashtu mund të gjeni interesant Çfarë do të thotë kur telefoni i dikujt shkon drejtpërdrejt në postën zanore.
Elmer Harper
Elmer Harper
Jeremy Cruz, i njohur edhe me pseudonimin e tij Elmer Harper, është një shkrimtar i pasionuar dhe entuziast i gjuhës së trupit. Me një sfond në psikologji, Jeremy ka qenë gjithmonë i magjepsur nga gjuha e pashprehur dhe shenjat delikate që rregullojnë ndërveprimet njerëzore. Duke u rritur në një komunitet të larmishëm, ku komunikimi joverbal luajti një rol jetik, kurioziteti i Jeremy-t për gjuhën e trupit filloi që në moshë të re.Pas përfundimit të diplomës në psikologji, Jeremy filloi një udhëtim për të kuptuar ndërlikimet e gjuhës së trupit në kontekste të ndryshme sociale dhe profesionale. Ai mori pjesë në seminare të shumta, seminare dhe programe të specializuara trajnimi për të zotëruar artin e dekodimit të gjesteve, shprehjeve të fytyrës dhe qëndrimeve.Nëpërmjet blogut të tij, Jeremy synon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me një audiencë të gjerë për të ndihmuar në përmirësimin e aftësive të tyre të komunikimit dhe për të përmirësuar të kuptuarit e sinjaleve joverbale. Ai mbulon një gamë të gjerë temash, duke përfshirë gjuhën e trupit në marrëdhënie, biznes dhe ndërveprime të përditshme.Stili i shkrimit të Jeremy-t është tërheqës dhe informues, pasi ai ndërthur ekspertizën e tij me shembuj të jetës reale dhe këshilla praktike. Aftësia e tij për të zbërthyer konceptet komplekse në terma lehtësisht të kuptueshëm i fuqizon lexuesit të bëhen komunikues më efektivë, si në mjedise personale ashtu edhe në ato profesionale.Kur nuk shkruan apo hulumton, Jeremy-t i pëlqen të udhëtojë në vende të ndryshmepërjetoni kultura të ndryshme dhe vëzhgoni se si shfaqet gjuha e trupit në shoqëri të ndryshme. Ai beson se të kuptuarit dhe përqafimi i shenjave të ndryshme joverbale mund të nxisë ndjeshmërinë, të forcojë lidhjet dhe të mbushë boshllëqet kulturore.Me angazhimin e tij për të ndihmuar të tjerët të komunikojnë në mënyrë më efektive dhe ekspertizën e tij në gjuhën e trupit, Jeremy Cruz, i njohur ndryshe si Elmer Harper, vazhdon të ndikojë dhe frymëzojë lexuesit në mbarë botën në udhëtimin e tyre drejt zotërimit të gjuhës së pashprehur të ndërveprimit njerëzor.