Çfarë do të thotë kur ajo dëshiron hapësirë ​​(ka nevojë për hapësirë)

Çfarë do të thotë kur ajo dëshiron hapësirë ​​(ka nevojë për hapësirë)
Elmer Harper

Tabela e përmbajtjes

Nëse e dashura, gruaja ose partneri juaj ju ka informuar papritur se dëshiron pak hapësirë, ju mund të dëshironi të kuptoni shkakun dhe çfarë veprimi mund të bëni. Nëse është kështu, atëherë ju keni mbërritur në vendin e duhur për të zbuluar përgjigjen.

Shiko gjithashtu: Gjerdan prekës i gjuhës së trupit (Zbuloni pse)

Kur një vajzë ju thotë se i duhet pak hapësirë, zakonisht do të thotë se ajo duhet të bëjë një hap prapa dhe të rivlerësojë ndjenjat e saj për ju. Mund të jetë sepse ajo ndihet e mbingarkuar nga marrëdhënia, ose sepse nuk është e sigurt nëse dëshiron të vazhdojë më me të. Mund të nënkuptojë gjithashtu se asaj i duhet kohë për të kuptuar se çfarë dëshiron vërtet nga marrëdhënia.

Pavarësisht arsyes, kur një vajzë thotë se dëshiron hapësirë, është e rëndësishme të respektosh dëshirat e saj dhe t'i japësh kohën dhe hapësirën e nevojshme për t'i menduar gjërat. Sigurohuni që t'i bëni të ditur se jeni ende pranë saj nëse është e nevojshme, por gjithashtu le të dijë se do të respektoni çfarëdo vendimi që ajo merr në lidhje me marrëdhënien.

Në vijim do t'i hedhim një vështrim 6 arsyeve pse ajo e ka kërkuar këtë hapësirë.

6 Arsyet pse ajo thotë se ka nevojë për hapësirë.

  1. Ajo ka nevojë për kohë për të reflektuar dhe përpunuar nga ndjenja aktuale.
  2. Ajo ka nevojë për kohë për të menduar për prioritetet e saj.
  3. Ajo mund t'i duhet të krijojë një plan ose vendim se si të ecë përpara.
  4. Ajo ka nevojëkohë për veten ose me miqtë për të ndihmuar në përballimin e situatës aktuale.
  5. Ajo mund të jetë duke u përpjekur t'ju tregojë diçka pa e thënë në mënyrë eksplicite.

Ajo ka nevojë për kohë për të reflektuar dhe përpunuar ndjenjat e saj.

Nëse dikush ju thotë se ka nevojë për hapësirë, është e rëndësishme ta pranoni fjalën dhe t'i jepni hapësirën që u nevojitet. Kjo është një shenjë se ata kanë nevojë për kohë për të menduar dhe përpunuar ndjenjat e tyre. Mund të jetë një shenjë e stresit emocional ose shqetësimit dhe gjithashtu mund të jetë një shenjë se ata ndihen të mbingarkuar nga një situatë.

Duke u dhënë atyre hapësirën që kërkojnë u lejon atyre të marrin kohën e nevojshme për të reflektuar mbi emocionet e tyre dhe për të dalë me një plan veprimi. Në varësi të personit, kjo mund të nënkuptojë çdo gjë, nga të marrësh pak kohë vetëm për t'u shkëputur nga teknologjia ose të shkosh për një shëtitje në natyrë; çdo gjë që ndihmon në procesin e tyre të vetë-reflektimit dhe të të kuptuarit të vetvetes.

Lërini kohën dhe respektin e nevojshëm pasi procesi i të gjithëve është i ndryshëm, por në fund do t'i ndihmojë ata të përballojnë çfarëdo problemi apo shqetësimi që mund të kenë.

Ajo dëshiron të bëjë një pushim nga situata aktuale.

Ajo mund të jetë duke ndier një pushim të nevojshëm, dhe ajo mund të ndihet e pushtuar nga nevojat. Ajo po ndihet sikur është në telash dhe nuk mund të gjejë pozitën e tij në këtë situatë. Kjo mund të jetë për shkak se është një marrëdhënie e re ose mund të jetë për shkak se diçka kandryshuar brenda saj. Është më mirë t'i jepni hapësirë ​​për ta lejuar të marrë pak kohë dhe të shohë se çfarë ndodh.

Ajo ka nevojë për kohë për të menduar për prioritetet e saj.

Kur ajo ju thotë se ka nevojë për hapësirë, do të thotë se asaj i duhet kohë për të menduar për prioritetet e saj. Mund të jenë prioritete personale si kujdesi për shëndetin e saj mendor dhe fizik ose qëllimet profesionale si puna në një projekt ose përparim në karrierë.

Sido që të jetë, është e rëndësishme të respektohet vendimi i saj dhe t'i jepet kohë dhe hapësirë ​​për të kuptuar se çfarë i nevojitet. Është gjithashtu e rëndësishme që të mos e marrësh këtë personalisht pasi mund të ketë të bëjë më shumë me jetën e saj sesa me marrëdhënien tënde.

Lejojini asaj kohën dhe hapësirën që të kthehet kur të jetë gati dhe mos e bëni presion që të marrë një vendim deri atëherë. Jini mbështetës, mirëkuptues, i sjellshëm dhe i durueshëm gjatë kësaj periudhe, në mënyrë që marrëdhënia juaj të mbetet e fortë edhe nëse jeni të ndarë për një kohë.

Ajo mund të ketë nevojë të krijojë një plan ose vendim se si të ecë përpara.

Kur e dashura juaj ju thotë se ka nevojë për hapësirë, mund të jetë e vështirë për t'u përpunuar. Ju mund të ndjeni një sërë emocionesh, nga konfuzioni dhe pasiguria tek zemërimi dhe lëndimi. Është e rëndësishme të mbani mend se nevoja e një individi për hapësirë ​​nuk është një reflektim mbi atë se sa kujdeset për ju ose vetë marrëdhënien.

Ajo mund të ketë nevojë për kohë për të menduar për ndjenjat e saj dhe për të dalë me një plan osevendim se si të ecim përpara. Nëse e bën këtë, përpiquni t'i respektoni dëshirat e saj dhe t'i jepni hapësirën që i nevojitet.

Lërini asaj pak kohë dhe distancë në mënyrë që të mund të reflektojë mbi ndjenjat e tyre pa u ndier nën presion nga dikush tjetër. Vendosja e kufijve të qartë gjatë kësaj kohe mund të ndihmojë të siguroheni që të dy të mbeteni të respektueshëm për nevojat e njëri-tjetrit gjatë kësaj periudhe të vështirë.

Edhe pse mund të jetë e vështirë, është e rëndësishme të jesh mbështetës dhe mirëkuptues duke respektuar mirëqenien tënde në proces.

Ajo ka nevojë për kohë për veten ose me miqtë për të ndihmuar në përballimin e situatës aktuale.

Kur ajo ju thotë se i duhet kohë për veten ose me miqtë për të ndihmuar në përballimin e situatës aktuale, është e rëndësishme që dëshira e saj të respektohet. Të gjithë e trajtojnë stresin dhe situatat e vështira në mënyra të ndryshme dhe është e kuptueshme që asaj mund t'i duhet pak kohë larg të tjerëve në mënyrë që të përpunojë emocionet e saj.

Inkurajoni që të marrë një pushim nga burimi i stresit të saj dhe t'i jepni mbështetjen që i nevojitet. Lërini të kuptojë se është mirë që ajo të marrë pak kohë vetëm ose të kalojë pak kohë cilësore me miqtë e ngushtë që mund t'i ofrojnë mbështetje emocionale.

Kujtojini asaj të praktikojë kujdesin ndaj vetes dhe sigurohuni që ajo të kujdeset për veten gjatë kësaj kohe të vështirë. Mbi të gjitha, komunikoni hapur dhe sigurohuni që të jeni pranë saj nëse ajo ka nevojë ndonjëherë për ndonjë gjë.

Ajo mund të jetëduke u përpjekur t'ju tregojë diçka pa e thënë në mënyrë eksplicite.

Kur dikush ju thotë se ka nevojë për hapësirë, mund të jetë e vështirë të kuptosh se çfarë po përpiqet të thotë pa e thënë në mënyrë eksplicite. Ata mund të përpiqen t'ju thonë se kanë nevojë për pak kohë larg marrëdhënies ose se diçka nuk është në rregull dhe duhet të adresohet. Mund të jetë një shenjë e dëshirës për më shumë distancë emocionale ose ndarje fizike.

Sido që të jetë rasti, është e rëndësishme të dëgjoni me vëmendje atë që ata thonë dhe të përpiqeni të kuptoni ndjenjat e tyre pa nxituar në përfundime. Është gjithashtu e rëndësishme të mos injoroni kërkesën e tyre për hapësirë ​​pasi kjo mund t'i bëjë ata të ndihen të pavlefshëm. Nëse kujdeseni për ta, respektoni dëshirat e tyre dhe jepini kohën dhe hapësirën që u nevojitet, në mënyrë që të mund të ktheheni së bashku në një mënyrë më të shëndetshme.

Në vijim do t'i hedhim një vështrim disa pyetjeve të bëra më shpesh

Pyetje të bëra më shpesh.

Cili është ndryshimi midis nevojës për hapësirë ​​dhe dëshirës për hapësirë ​​në një marrëdhënie, dhe dëshirës për hapësirë ​​në një marrëdhënie?<11 . Nevojë për hapësirë ​​në një marrëdhënie nënkupton që njëri ose të dy partnerët kanë nevojë për kohë larg njëri-tjetrit për të zgjidhur çështjet e brendshme ose për t'u fokusuar në shëndetin e tyre mendor, ndërsa dëshira për hapësirë ​​sugjeron që çifti është ndarë dhe mund të ketë nevojë për një pushim ose distancë për të rivlerësuarmarrëdhënie. Në disa raste, çiftet mund të vendosin të bëjnë një pushim nëse ndihen sikur po ndahen, por kjo duhet të diskutohet hapur me të dyja palët që bien dakord për këtë. Është e rëndësishme që çiftet të kuptojnë se kur njëri prej tyre ka nevojë ose dëshiron hapësirë, në mënyrë që të sigurohet që marrëdhënia e tyre të mbetet e shëndetshme dhe e fortë.

Çfarë do të thotë kur ajo dëshiron hapësirë?

Kur dikush thotë se ka nevojë për 'hapësirë', mund të nënkuptojë një sërë gjërash. Mund të jetë se ata janë të mbingarkuar me marrëdhënien dhe kanë nevojë për pak kohë për veten e tyre për të kuptuar se çfarë duan. Mund të nënkuptojë gjithashtu se ata ndihen sikur partneri i tyre po i mbyt dhe kanë nevojë për një hapësirë ​​​​të frymëmarrjes për të qenë në gjendje të relaksohen në marrëdhënie. Mund të nënkuptojë se ka një problem mes tyre dhe partnerit të tyre dhe atyre u duhet pak kohë për të përpunuar se si ndihen.

Shiko gjithashtu: 90 fjalë negative që fillojnë me Y (me përkufizime)

Hapësira nuk duhet të jetë domosdoshmërisht një gjë e keqe; shpesh mund të nënkuptojë që personi ka nevojë për kohë larg marrëdhënies në mënyrë që të fitojë perspektivë për situatën dhe të kthehet më i fortë se më parë. Nëse dikush kërkon hapësirë, është e rëndësishme të mos e marrësh personalisht, por të përpiqet të kuptojë pse mund t'i duhet dhe t'i japë kohën dhe respektin që meriton.

Sa kohë dhe hapësirë ​​duhet t'i jepni asaj?

Kur bëhet fjalë për marrëdhëniet, është e rëndësishme t'i jepni partnerit tuaj hapësirë ​​dhe kohë. Duke u dhënë atyre mundësinëtë mendojnë dhe të reflektojnë vetë mund t'i ndihmojnë ata të jenë më të hapur dhe të sinqertë me ju. Gjithashtu mund t'i ndihmojë ata të zhvillojnë një kuptim më të mirë të vetes dhe të ndjenjave të tyre.

Dhënia e hapësirës dikujt lejon kohë për vetëkujdes, gjë që është thelbësore për të pasur një marrëdhënie të shëndetshme. Nëse jeni duke luftuar me shumë afërsi ose nevojë në marrëdhënien tuaj, jepini vetes leje të bëni një hap prapa dhe të kuptoni se çfarë funksionon më mirë për të dy.

Kjo mund të nënkuptojë çdo gjë, nga pushimi nga kalimi i kohës së bashku deri te netët e ndara me miqtë. Çfarëdo që të vendosni, sigurohuni që të jetë e përshtatshme për të dy dhe se është diçka që përfiton nga marrëdhënia në përgjithësi. Në fund të fundit, varet nga individi.

Si t'i jepni asaj hapësirë ​​pa u ndier xheloz?

T'i jepni dikujt hapësirë ​​mund të jetë e vështirë, veçanërisht nëse ndihemi xhelozë. Megjithatë, është e rëndësishme të mbani mend se një marrëdhënie e shëndetshme kërkon që të dy partnerët të kenë njëfarë pavarësie.

Për t'i dhënë asaj hapësirë ​​pa u ndjerë xheloze, kujtojini vetes se ajo është një individ me nevojat dhe dëshirat e veta dhe ju duhet t'i respektoni ato.

Inkurajoni atë të ndjekë aktivitetet që i pëlqejnë dhe të kalojë kohë me miqtë ose familjen. Lërini të kuptojë se jeni duke i mbështetur interesat e saj dhe dëshironi që ajo të ketë lirinë për t'i eksploruar ato pa u ndjerë në faj.

Ftojeni.partneri juaj për një kohë cilësore së bashku, por gjithashtu lejoni momente kur secili prej jush do të marrë hapësirë ​​për vete. Mos harroni se shkëputja nga njëri-tjetri mund ta bëjë lidhjen tuaj edhe më të fortë në planin afatgjatë, ndaj mos kini frikë të lini dhe t'i besoni partneres tuaj.

Si mund ta dini nëse ajo dëshiron të ndahet?

Ndarja është një vendim i vështirë për të dy partnerët dhe mund të jetë e vështirë të dihet nëse e dashura juaj dëshiron t'i japë fund lidhjes. Është e rëndësishme t'i kushtoni vëmendje çdo ndryshimi në sjelljen e saj që mund të tregojë se ajo ndihet ndryshe për marrëdhënien.

Nëse ajo ndalon së bërë plane me ju, anulon takimet shpesh ose është bërë e largët dhe e tërhequr, mund të jetë një shenjë se ajo po mendon t'i japë fund gjërave. Ajo gjithashtu mund të shprehë pakënaqësi me marrëdhënien ose të fillojë të flasë për të kërkuar gjëra të ndryshme nga jeta nga ato që keni së bashku.

Një tregues tjetër kyç është nëse ajo fillon të kalojë më pak kohë rreth jush ose nuk ndalon t'ju prezantojë me miqtë dhe familjen e saj. Nëse këto shenja janë të pranishme, mund të nënkuptojë se ajo po mendon të ndahet dhe mund të jetë koha për një bisedë serioze mes jush të dyve.

Çfarë duhet të bëni nëse e shihni atë në takime me një djalë tjetër gjatë pushimit?

Nëse e shihni ish të dashurën tuaj në një takim me një djalë tjetër gjatë periudhës së ndarjes, gjëja e parë që duhet të bëni është të qëndroni të qetë. Është e natyrshme qëndjeni një sërë emocionesh kur përballeni me një situatë të tillë, por është e rëndësishme të mos veproni nga zemërimi ose lëndimi.

Në vend të kësaj, kushtoni pak kohë vetes dhe mendoni se si dëshironi t'i qaseni çështjes. Sigurohuni që t'i shprehni ndjenjat tuaja në një mënyrë të respektueshme dhe të ndershme; Mos kini frikë të shprehni mendimin tuaj dhe të shpjegoni pse nuk jeni rehat me situatën.

Jini të hapur për të diskutuar çdo shqetësim që mund të keni. Nëse është e mundur, përpiquni t'i mbani linjat e komunikimit të hapura - edhe nëse është vetëm një ose dy tekste të rastësishme - në mënyrë që të dy të qëndroni në të njëjtën faqe për atë që po ndodh gjatë periudhës së ndarjes.

Mendimet përfundimtare

Kur vjen puna tek ajo që do të thotë kur ajo dëshiron hapësirë, zakonisht nuk është një shenjë e mrekullueshme. Ju duhet t'i jepni asaj kohën që ajo ka nevojë për ju, kjo mund të bëjë ose prishë marrëdhënien tuaj dhe mund të mos e ktheni atë. Kur e dashura juaj tha se ajo ka nevojë për hapësirë, përgatituni për secilin rezultat. Shpresojmë që të keni gjetur përgjigjen e pyetjes suaj në postimin që mund të dëshironi të shikoni Si ta ktheni ish të dashurën tuaj kur ajo dëshiron të jetë shoqe
Elmer Harper
Elmer Harper
Jeremy Cruz, i njohur edhe me pseudonimin e tij Elmer Harper, është një shkrimtar i pasionuar dhe entuziast i gjuhës së trupit. Me një sfond në psikologji, Jeremy ka qenë gjithmonë i magjepsur nga gjuha e pashprehur dhe shenjat delikate që rregullojnë ndërveprimet njerëzore. Duke u rritur në një komunitet të larmishëm, ku komunikimi joverbal luajti një rol jetik, kurioziteti i Jeremy-t për gjuhën e trupit filloi që në moshë të re.Pas përfundimit të diplomës në psikologji, Jeremy filloi një udhëtim për të kuptuar ndërlikimet e gjuhës së trupit në kontekste të ndryshme sociale dhe profesionale. Ai mori pjesë në seminare të shumta, seminare dhe programe të specializuara trajnimi për të zotëruar artin e dekodimit të gjesteve, shprehjeve të fytyrës dhe qëndrimeve.Nëpërmjet blogut të tij, Jeremy synon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me një audiencë të gjerë për të ndihmuar në përmirësimin e aftësive të tyre të komunikimit dhe për të përmirësuar të kuptuarit e sinjaleve joverbale. Ai mbulon një gamë të gjerë temash, duke përfshirë gjuhën e trupit në marrëdhënie, biznes dhe ndërveprime të përditshme.Stili i shkrimit të Jeremy-t është tërheqës dhe informues, pasi ai ndërthur ekspertizën e tij me shembuj të jetës reale dhe këshilla praktike. Aftësia e tij për të zbërthyer konceptet komplekse në terma lehtësisht të kuptueshëm i fuqizon lexuesit të bëhen komunikues më efektivë, si në mjedise personale ashtu edhe në ato profesionale.Kur nuk shkruan apo hulumton, Jeremy-t i pëlqen të udhëtojë në vende të ndryshmepërjetoni kultura të ndryshme dhe vëzhgoni se si shfaqet gjuha e trupit në shoqëri të ndryshme. Ai beson se të kuptuarit dhe përqafimi i shenjave të ndryshme joverbale mund të nxisë ndjeshmërinë, të forcojë lidhjet dhe të mbushë boshllëqet kulturore.Me angazhimin e tij për të ndihmuar të tjerët të komunikojnë në mënyrë më efektive dhe ekspertizën e tij në gjuhën e trupit, Jeremy Cruz, i njohur ndryshe si Elmer Harper, vazhdon të ndikojë dhe frymëzojë lexuesit në mbarë botën në udhëtimin e tyre drejt zotërimit të gjuhës së pashprehur të ndërveprimit njerëzor.