Pse e vendosim gishtin në gojë (Çfarë do të thotë në të vërtetë?)

Pse e vendosim gishtin në gojë (Çfarë do të thotë në të vërtetë?)
Elmer Harper

Një nga gjestet më të zakonshme që njerëzit përdorin është të vendosin gishtin në gojë. Kjo mund të ketë një shumëllojshmëri kuptimesh, në varësi të mënyrës se si përdoret dhe kontekstit të situatës.

Kuptimi i këtij gjesti mund të ndryshojë nga personi në person, por shpesh ka të bëjë me të jesh i heshtur ose t'i thuash dikujt tjetër të heshtë.

Ky gjest zakonisht rrjedh nga fëmijëria; një prind i thotë një fëmije të jetë i qetë në një lojë fshehjeje dhe kërkimi ose me një vështrim të ashpër në fytyrë.

Vendosja e gishtit në gojë është një gjest universal i përdorur në mbarë botën.

Gishti i gjuhës së trupit në gojë tabela e përmbajtjes

 • Të kuptojmë se si të lexojmë gjuhën e trupit
 • Cili është konteksti në gjuhën e trupit
 • Si të bëhet baza në gjuhën e trupit
 • Gjuha e trupit do të thotë gisht mbi gojë
 • Gishti mbi gojë për një burrë
 • Gishti mbi gojë për gruan do të thotë
 • A do të thotë një gisht mbi gojë ai person gënjen
 • Përmbledhje

Të kuptoni se si të lexoni gjuhën e trupit

Gjuha e trupit mund t'ju tregojë shumë për personin tjetër. Mund t'ju tregojë gjithashtu nëse personi nuk ndihet mirë, i stresuar, i lumtur apo i trishtuar dhe ju mund të ndjeni edhe shumë emocione të tjera.

Ka shumë pjesë të ndryshme të trupit që japin sinjale të ndryshme për të treguar se si ata ndjejn. Për shembull, nëse dikush kryqëzon krahët, mund të nënkuptojë se ai ndihet i mbrojtur ose i ruajtur, porkjo do të varet gjithashtu nga konteksti i situatës.

Mund të përdoret gjithashtu për të gjetur se çfarë duan ose kanë nevojë njerëzit, këto quhen joverbale që komunikojnë mendimet dhe ndjenjat e tyre.

Shiko gjithashtu: Pse mërzitem kaq lehtë me nënën time?

Do të përdorni natyrshëm shenja joverbale në jetën tuaj të përditshme.

Gjuha e trupit është një faktor i rëndësishëm në komunikimin dhe të kuptuarit e të tjerëve.

Cili është konteksti në gjuhën e trupit

Konteksti është mjedisi ose rrethanat e një ngjarjeje, situate etj.

Konteksti në gjuhën e trupit mund të shpjegohet duke shqyrtuar tre pjesë kryesore:

 • Vendosja: mjedisi dhe situata e komunikimit.
 • Personi: emocionet dhe synimet.
 • Komunikimi: shprehjet e fytyrës dhe gjestet e folësi.

Kur analizojmë gjuhën e trupit të dikujt tjetër, duhet të marrim parasysh të tre shembujt e mësipërm në mënyrë që të marrim një lexim të vërtetë të situatës.

Si të bazë në gjuhën e trupit

Më poshtë janë disa këshilla të dobishme për përcaktimin bazë.

Një bazë është një mënyrë për të analizuar një person në mjedisin e tij natyror. Ju duhet të vini re çdo rriqër, tregim ose sinjal që ata bëjnë natyrshëm kur janë të relaksuar.

Pasi të keni një bazë të mirë të gjuhës së trupit natyral të dikujt, mund ta përdorni këtë informacion nëse devijojnë prej tij.

8>Gjuha e trupit do të thotë gisht mbi gojë

Gishti mbi gojë njihet në botën e gjuhës së trupit si njëilustrator.

Ilustruesi është një mënyrë për të kontrolluar një bisedë për t'u shprehur me më shumë se vetëm fjalë.

Ne e shohim këtë komunikim joverbal kur dikush përpiqet të heshtë.

Zakonisht do ta shihni këtë gjest të përdorur nga mësuesit. Ata e përdorin atë për të kontrolluar volumin në një dhomë kur një student është veçanërisht "me zë".

Gishti mbi gojë për një mashkull

Gesti përdoret më shpesh për të heshtur një person që flet shumë, dhe gjesti mund të shihet në shumë kultura të ndryshme.

Kur një person zhytet në diçka, ai shpesh shihet duke prekur gojën me gishta. Kjo tregon se ata duan të qëndrojnë të fokusuar dhe nuk duan të shqetësohen.

Gishti mbi gojë për gruan do të thotë

Shpesh do ta shihni këtë gjest nga një grua ose prind për t'i mbajtur fëmijët e tyre të heshtur.

Një grua mund të vendosë gishtin mbi gojën e saj kur mbyll një burrë në mënyrë që t'i çojë diku

A do të thotë një gisht mbi gojë që ai person gënjen

Në të kaluarën, fjalët e një personi ishin e vetmja mënyrë për të verifikuar se ata po thoshin të vërtetën. Në ditët e sotme, për shkak të obsesionit të mediave sociale dhe të famshëmve për të postuar shumë foto në Instagram, ne mund të dallojmë nëse një person gënjen vetëm duke parë gjuhën e trupit të tij.

Vënia e gishtit mbi gojë mund të shihet si shtypja e diçkaje ose frenimi i diçkaje. është një mënyrët'i thuash vetes të heshtë, ashtu siç do të bënte një prind.

Megjithatë, përmbajtja është e rëndësishme kur analizohet gjuha e trupit.

Përmbledhje

Gishti në gojë në gjuhën e trupit komunikimi është një mënyrë e fuqishme në të cilën një person shpreh mendimet dhe ndjenjat e tij pa fjalë.

Shihet kur dikush përpiqet të jetë i qetë ose dëshiron që ju të jeni të qetë. Ky person mund ta përdorë këtë formë komunikimi për t'u rikuperuar ose për të ndaluar të flasë.

Shiko gjithashtu: Çfarë do të thotë kur dikush ju kthen shpinën?

Ky është një gjest që ekziston për një kohë të gjatë dhe është adoptuar nga shumë kultura. Në disa kultura, ky gjest mund të ketë kuptime të ndryshme si jo mirë, ndaloni së foluri ose më shumë sugjerues, etj.

Nëse dëshironi të mësoni më shumë rreth gjuhës së trupit të gojës, ju lutemi shikoni blogun tonë tjetër në prekjen e gojës.
Elmer Harper
Elmer Harper
Jeremy Cruz, i njohur edhe me pseudonimin e tij Elmer Harper, është një shkrimtar i pasionuar dhe entuziast i gjuhës së trupit. Me një sfond në psikologji, Jeremy ka qenë gjithmonë i magjepsur nga gjuha e pashprehur dhe shenjat delikate që rregullojnë ndërveprimet njerëzore. Duke u rritur në një komunitet të larmishëm, ku komunikimi joverbal luajti një rol jetik, kurioziteti i Jeremy-t për gjuhën e trupit filloi që në moshë të re.Pas përfundimit të diplomës në psikologji, Jeremy filloi një udhëtim për të kuptuar ndërlikimet e gjuhës së trupit në kontekste të ndryshme sociale dhe profesionale. Ai mori pjesë në seminare të shumta, seminare dhe programe të specializuara trajnimi për të zotëruar artin e dekodimit të gjesteve, shprehjeve të fytyrës dhe qëndrimeve.Nëpërmjet blogut të tij, Jeremy synon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me një audiencë të gjerë për të ndihmuar në përmirësimin e aftësive të tyre të komunikimit dhe për të përmirësuar të kuptuarit e sinjaleve joverbale. Ai mbulon një gamë të gjerë temash, duke përfshirë gjuhën e trupit në marrëdhënie, biznes dhe ndërveprime të përditshme.Stili i shkrimit të Jeremy-t është tërheqës dhe informues, pasi ai ndërthur ekspertizën e tij me shembuj të jetës reale dhe këshilla praktike. Aftësia e tij për të zbërthyer konceptet komplekse në terma lehtësisht të kuptueshëm i fuqizon lexuesit të bëhen komunikues më efektivë, si në mjedise personale ashtu edhe në ato profesionale.Kur nuk shkruan apo hulumton, Jeremy-t i pëlqen të udhëtojë në vende të ndryshmepërjetoni kultura të ndryshme dhe vëzhgoni se si shfaqet gjuha e trupit në shoqëri të ndryshme. Ai beson se të kuptuarit dhe përqafimi i shenjave të ndryshme joverbale mund të nxisë ndjeshmërinë, të forcojë lidhjet dhe të mbushë boshllëqet kulturore.Me angazhimin e tij për të ndihmuar të tjerët të komunikojnë në mënyrë më efektive dhe ekspertizën e tij në gjuhën e trupit, Jeremy Cruz, i njohur ndryshe si Elmer Harper, vazhdon të ndikojë dhe frymëzojë lexuesit në mbarë botën në udhëtimin e tyre drejt zotërimit të gjuhës së pashprehur të ndërveprimit njerëzor.