Çfarë do të thotë kur dikush prek gishtat e tyre

Çfarë do të thotë kur dikush prek gishtat e tyre
Elmer Harper

Tabela e përmbajtjes

Kur bëhet fjalë për të goditur gishtat, ka shumë kuptime të ndryshme se përse dikush po e bën këtë. Në këtë postim, ne do t'i hedhim një vështrim 6 arsyeve kryesore pse dikush do t'i trokasë gishtat.

Kur dikush prek gishtat e tij, ai zakonisht tregon se është i padurueshëm ose dëshiron që diçka të ndodhë më shpejt. Kjo mund të interpretohet ndryshe në varësi të kontekstit, por në përgjithësi, është një shenjë padurimi. Në disa raste, mund të jetë gjithashtu një zakon nervor ose një mënyrë për të çliruar energji.

Konteksti është çelësi për të kuptuar pse dikush do t'i prekte gishtat. Pyetja tjetër është se çfarë është konteksti?

Kuptoni së pari kontekstin.

Konteksti është thjesht ajo që po ndodh rreth personit që po vëzhgoni. Duhet të kuptoni kontekstin në mënyrë që të hamendësoni më mirë se përse personi prek gishtat në radhë të parë.

Gjërat për të menduar: ku janë ata? Me kë janë? Për çfarë është biseda? Pasi t'i marrim parasysh këto gjëra, mund të bëjmë një gjykim më të mirë se përse dikush mund t'i trokasë gishtin.

6 Arsyeja pse Somone do të trokiste gishtat.

  1. Është një zakon nervoz.
  2. Ata janë të padurueshëm.
  3. Janë të mërzitur për të menduar për muzikën. .
  4. Ata po përpiqen të tërheqin vëmendjen tuaj.

1. Është një zakon nervoz.

Kur shohim dikë që i prekgishtat, mund të jetë për shkak të nervave. Është një mënyrë për të qetësuar veten ose për të lehtësuar energjinë nervore. Konteksti do të luante një rol të madh për të kuptuar nëse kjo është për shkak të nervave apo jo.

Një shembull do të ishte kur një shef hyn në një dhomë dhe një koleg ulet papritmas dhe fillon t'i trokasë gishtat.

2. Ata janë të paduruar.

Pritja mund të jetë zhgënjyese, veçanërisht kur jeni vonë. Prekja e gishtërinjve së bashku është një shenjë e gjuhës së trupit që u tregon të gjithëve se po bëheni të paduruar.

3. Ata janë të mërzitur.

Kur dikush mërzitet, ai mund të fillojë të trokasë gishtat së bashku ose në tryezë për të lehtësuar mërzinë. Konteksti do të luajë një rol të fortë në përcaktimin nëse janë të mërzitur apo jo.

4. Ata janë duke kërcyer muzikën në kokën e tyre.

Një gjë e thjeshtë për t'u kuptuar është kur dikush po troket me gishta së bashku, thjesht mund të jetë se ata janë duke dëgjuar muzikë dhe duke e shijuar atë.

5. Ata janë duke menduar.

Ata ndoshta po mendojnë për diçka që i ka vënë në një gjendje të hutuar, ose mund të përpiqen të kuptojnë se cili është hapi tjetër!

6. Ata po përpiqen të tërheqin vëmendjen tuaj.

Ndonjëherë trokitja ose përplasja e gishtave mund të jetë një mënyrë për të tërhequr vëmendjen. Është një lëvizje mjaft komplekse dhe mund të jetë një mënyrë delikate për të tërhequr dikë.

Këto janë gjashtë arsyet tona kryesore për atë që do të thotë kur dikush prekgishtat e tyre. Më pas, do t'i hedhim një vështrim disa pyetjeve të bëra zakonisht..

Pyetje dhe përgjigje.

Pse njerëzit trokasin gishtat?

Ka shumë arsye pse njerëzit mund të prekin gishtat. Disa njerëz trokasin gishtat kur mendojnë ose përqendrohen. Të tjerët mund të prekin gishtat kur janë të mërzitur ose të shqetësuar. Disa njerëz mund të prekin gishtat për të mbajtur ritmin ose për t'i ndihmuar ata të mendojnë.

Çfarë mund të zbulojë prekja e gishtave për personalitetin e një personi?

Trokitja me gishta mund të zbulojë një sërë gjërash rreth një personi, si p.sh. nëse ai është i padurueshëm, i frustruar ose i mërzitur. Ai gjithashtu mund t'u sinjalizojë njerëzve të tjerë nëse u pëlqen muzika që po luhet.

A është përtypja e gishtave një zakon i dobishëm apo i dëmshëm?

Varet nga konteksti nëse prekja e gishtit është e dobishme apo e dëmshme. Në një mënyrë, mund të jetë e dobishme, si për shembull qetësimi i vetes, dhe në të tjerat, mund t'u thotë njerëzve me autoritet se do të jeni në telashe.

Shiko gjithashtu: Çfarë do të thotë kur ajo dëshiron hapësirë ​​(ka nevojë për hapësirë)

Si quhet kur trokitni gishtat?

Kjo quhet "përgjimi i gishtit".

Çfarë do të thotë kur dikush troket me gishtat e dikujt në tavolinë? se janë të paduruar ose të shqetësuar. Është një mënyrë për të çliruar energjinë dhe mund të përdoret gjithashtu për të ndihmuar në qetësimin e vetvetes. Prekja e gishtave është gjithashtu një mënyrë për të treguar se jeni të mërzitur ose nuk jeni të interesuarçfarë po ndodh rreth jush. Disa njerëz e bëjnë këtë sepse ndihet mirë, ose sepse i ndihmon të përqendrohen. Është gjithashtu një mënyrë e zakonshme e komunikimit kur dikush nuk është në gjendje të flasë.

Çfarë do të thotë kur dikush troket anash kokës së tij?

Kur dikush troket anash kokës, ai po përpiqet të komunikojë diçka të rëndësishme. Kjo mund të bëhet me një dorë ose me dy, por goditja e kokës me gishtin tregues është mënyra më e zakonshme për ta bërë këtë. Është e rëndësishme të përpiqeni dhe të interpretoni atë që personi po përpiqet të thotë, pasi mund të jetë diçka thelbësore. Fëmijët mund ta përdorin këtë gjest më shpesh se të rriturit, por ai mund të shihet tek njerëzit e të gjitha moshave.

Çfarë do të thotë kur trokitni gishtat së bashku?

Të prekni gishtat së bashku është një mënyrë për t'i treguar dikujt se jeni duke u bërë i padurueshëm ose po mendoni për diçka.

Shiko gjithashtu: Kuptimi i botës deluzive të narcisistëve

Pse dikush i troket vazhdimisht gishtat? 1>

Përmbledhje

Çfarë do të thotë kur dikush prek gishtat? Mund të nënkuptojë shumë gjëra të ndryshme, në varësi të kontekstit të situatës. Asnjë lëvizje e gjuhës së trupit nuk mund të tregojë diçka të mirë apo të keqe; së pari duhet të lexojmë situatën. Nëse e keni gjetur të dobishëm këtë postim, duhet të shikoni gjithashtu Çfarë do të thotë gjuha e trupit të duarve (Zbuloni më shumë) për këshilla më të dobishme. Deri herën tjetër faleminderitpër lexim.
Elmer Harper
Elmer Harper
Jeremy Cruz, i njohur edhe me pseudonimin e tij Elmer Harper, është një shkrimtar i pasionuar dhe entuziast i gjuhës së trupit. Me një sfond në psikologji, Jeremy ka qenë gjithmonë i magjepsur nga gjuha e pashprehur dhe shenjat delikate që rregullojnë ndërveprimet njerëzore. Duke u rritur në një komunitet të larmishëm, ku komunikimi joverbal luajti një rol jetik, kurioziteti i Jeremy-t për gjuhën e trupit filloi që në moshë të re.Pas përfundimit të diplomës në psikologji, Jeremy filloi një udhëtim për të kuptuar ndërlikimet e gjuhës së trupit në kontekste të ndryshme sociale dhe profesionale. Ai mori pjesë në seminare të shumta, seminare dhe programe të specializuara trajnimi për të zotëruar artin e dekodimit të gjesteve, shprehjeve të fytyrës dhe qëndrimeve.Nëpërmjet blogut të tij, Jeremy synon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me një audiencë të gjerë për të ndihmuar në përmirësimin e aftësive të tyre të komunikimit dhe për të përmirësuar të kuptuarit e sinjaleve joverbale. Ai mbulon një gamë të gjerë temash, duke përfshirë gjuhën e trupit në marrëdhënie, biznes dhe ndërveprime të përditshme.Stili i shkrimit të Jeremy-t është tërheqës dhe informues, pasi ai ndërthur ekspertizën e tij me shembuj të jetës reale dhe këshilla praktike. Aftësia e tij për të zbërthyer konceptet komplekse në terma lehtësisht të kuptueshëm i fuqizon lexuesit të bëhen komunikues më efektivë, si në mjedise personale ashtu edhe në ato profesionale.Kur nuk shkruan apo hulumton, Jeremy-t i pëlqen të udhëtojë në vende të ndryshmepërjetoni kultura të ndryshme dhe vëzhgoni se si shfaqet gjuha e trupit në shoqëri të ndryshme. Ai beson se të kuptuarit dhe përqafimi i shenjave të ndryshme joverbale mund të nxisë ndjeshmërinë, të forcojë lidhjet dhe të mbushë boshllëqet kulturore.Me angazhimin e tij për të ndihmuar të tjerët të komunikojnë në mënyrë më efektive dhe ekspertizën e tij në gjuhën e trupit, Jeremy Cruz, i njohur ndryshe si Elmer Harper, vazhdon të ndikojë dhe frymëzojë lexuesit në mbarë botën në udhëtimin e tyre drejt zotërimit të gjuhës së pashprehur të ndërveprimit njerëzor.