Çfarë do të thotë kur dikush shikon ballin tuaj.

Çfarë do të thotë kur dikush shikon ballin tuaj.
Elmer Harper

Tabela e përmbajtjes

Është vërtet e vështirë të thuash se çfarë do të thotë dikush kur shikon në ballin tënd. Ka shumë kuptime të ndryshme, por një gjë është e sigurt që ju e keni vënë re këtë dhe dëshironi të zbuloni pse. Në këtë postim, ne do t'i hedhim një vështrim kuptimeve më të zakonshme të shikimit në ballë.

Arsyeja kryesore që dikush do të shikojë ballin tuaj është sepse ndihet i parehatshëm duke parë në sytë tuaj. Kjo është për shkak se ata ndjehen të frikësuar ose të frikësuar për t'ju parë drejtpërdrejt.

Ka shumë interpretime të tjera se çfarë do të thotë kur dikush shikon në ballin tuaj. Disa besojnë se është një mënyrë për të treguar respekt, ndërsa të tjerë besojnë se është një mënyrë për të vlerësuar dikë ose për të bërë një gjykim. Ne besojmë se shumica e njerëzve do të shikojnë ballin tuaj për të kuptuar se çfarë po shprehni në mënyrë joverbale pasi balli është një nga zonat më ekspresive të trupit.

Gjëja e parë që duhet të kuptoni është konteksti rreth arsyes se përse ky person po shikon ballin tuaj, kjo do t'ju japë të dhëna dhe ide për situatën tuaj.

Kuptojeni kontekstin e parë. Kur flasim për kontekstin nga këndvështrimi i gjuhës së trupit, duhet të kemi parasysh se ku janë, kohën e ditës dhe njerëzit me të cilët janë. Kjo do t'ju japë një kuptim të qartë të situatave sociale dhe hierarkisë rreth tyre.

Në vijim nedo të shqyrtojë më thellë arsyen pse njerëzit shikojnë ballin në një bisedë.

Pse njerëzit shikojnë ballin tuaj?

Balli është një zonë shumë ekspresive e fytyrës. Mund të tregojë ndjenjat, nivelin e përqendrimit dhe gjendjen mendore të një personi.

Njerëzit kanë më shumë gjasa të kalojnë më shumë kohë duke parë ballin e dikujt sesa çdo pjesë tjetër të fytyrës. Kjo ndodh sepse përmban shumë të dhëna të rëndësishme për emocionet, mendimet dhe qëllimet e një personi dhe është një nga vendet më të mëdha në fytyrë.

Ju duhet të merrni parasysh kontekstin që rrethon shprehjen e ballit të tij. Ku janë, me kë janë dhe çfarë po bëjnë. Kur të kuptoni kontekstin, kjo do t'ju japë dhe idenë se çfarë po ndodh në të vërtetë.

Ka disa shenja të gjuhës së trupit që duhet t'i kuptoni kur bëhet fjalë për leximin e ballit.

Sigurimet e gjuhës së trupit të ballit.

Kur bëhet fjalë për ballin, ka shumë emocione që mund të mësojmë nga dikush. e lumturisë, ajo manifestohet në mënyra të ndryshme. Kur shohim një person shumë të lumtur, mund të shohim kërcitjen e vijave sipër syve dhe përgjatë ballit.

Nuk do të shihni lumturinë e përditshme apo humor të këndshëm të shfaqur në ballin e dikujt.

Frika.

Frika është një nga emocionet më të fuqishme, me një bollëkmanifestimet fizike.

Frika është një sinjal i gjuhës së trupit që është aq i ngjashëm me të tjerët sa mund të interpretohet si i njëjtë. Kjo është arsyeja pse të kuptuarit e kontekstit fillimisht është vërtet i rëndësishëm.

Shiko gjithashtu: Kuptimi i Gruas Alfa (Bini në kontakt me alfa tuaj të brendshme.)

A mund të shihni gjithashtu djersitje, frymëmarrje të shpejtë dhe frymëmarrje të cekët? A është rritur shkalla e tyre e ndezjes? Ju duhet të merrni parasysh të gjitha tregimet joverbale. Frika ka kaq shumë kuptime të ndryshme sa mund të jetë e vështirë të përcaktohet saktësisht se çfarë po ndodh.

Ka vetëm një mënyrë për të dalluar nëse dikush është i frikësuar ose shfaq frikë, dhe kjo është përmes mikroshprehjeve.

Çfarë është një mikroshprehje?

Mikroshprehjet janë shprehje të shpejta dhe të pavullnetshme të fytyrës që zgjasin vetëm disa sekondë. Këto shprehje mund të shpërndajnë emocionet e vërteta të një personi edhe kur ata përpiqen t'i fshehin ato. Mikroshprehjet mund të përdoren për të dhënë të dhëna për mendimet dhe ndjenjat e tyre, veçanërisht kur dikush është mashtrues.

Kur shihni dikë që ndez syrin e tij merr hua dhe më pas rrudh linjat sipër syve. Është një vështrim tronditës që shfaqet në fytyrë.

Trishtim.

Të vizatoni së bashku vetullat dhe ballin drejt mesit, sipër vetullave, është një sinjal trishtimi dhe gjithashtu shumë emocione të tjera. Kjo mund të jetë gjithashtu një mikroshprehje dhe mund të shkëlqejë në të gjithë fytyrën shumë shpejt ose mund të zgjatet në varësi të asaj se çfarë ndjen ose përpiqet të fshehë ai person.

Zemërimi.

Zemërimi është i ngjashëmpër trishtim në atë që sytë do të bashkohen dhe do të bëjnë një gjest të vrenjtur. Ju mund ta shihni këtë në ballin e njerëzve: janë ose një ose dy rreshta që janë midis syve, pikërisht mbi hundë.

Mënyra se si e shprehim zemërimin dhe trishtimin është jashtëzakonisht e ngjashme. Kur njerëzit janë të zemëruar, sytë e tyre mund të mbyllen pak më shumë dhe të afrohen më shumë. Kjo mund të shihet në ballin e një personi në një vijë të vazhdueshme, ose dy vija që janë midis syve. Këto linja janë vertikale, kur shikoni fytyrat e njerëzve a mund ta shihni këtë vijë të gërshetuar në lëkurën e tyre

Pyetjet e bëra më shpesh

A e shikojnë njerëzit zakonisht ballin tuaj kur flasin me ju?

Jo, njerëzit zakonisht nuk shikojnë ballin tuaj kur flasin me ju. Kjo mund të duket e çuditshme ndaj mos e bëni. Merrni në tërësi foton dhe bëhuni natyral.

A mendoni se do të thotë ndonjë gjë kur dikush të shikon ballin?

Në përgjithësi, njerëzit mund të shikojnë në ballin e dikujt për të vlerësuar se çfarë po ndodh me ta. Balli është një pjesë e trupit që është e dukshme dhe reflekton më shumë se si ndihet një person me të vërtetë.

Shiko gjithashtu: Çfarë e bën një narcisist të pakëndshëm?

A mendoni se është e vrazhdë nëse dikush të shikon ballin kur flet me ty?

Nuk ka asnjë përgjigje universale për këtë pyetje pasi mund të varet nga konteksti dhe marrëdhënia midis dy personave të përfshirë. Megjithatë, në përgjithësi, mund të konsiderohet e vrazhdë nëse dikush shikon në ballin tuajkur ata flasin me ju, pasi mund të shihet si një shenjë mosrespektimi ose mosinteresimi.

Çfarë mendoni se njerëzit po përpiqen të komunikojnë kur shikojnë ballin tuaj?

Kur njerëzit shikojnë në ballin tuaj, ata mund të përpiqen të kuptojnë se çfarë po mendoni ose ndjeni. Nëse keni një vetull të dredhur, kjo mund të nënkuptojë se jeni të përqendruar në diçka ose dikë. Ata gjithashtu mund të përpiqen të deshifrojnë gjendjen shpirtërore duke lexuar shprehjen tuaj të fytyrës.

Mendimet përfundimtare

Pse dikush shikon ballin tuaj mund të ndihet e çuditshme, por e vetmja gjë është e sigurt se ata po përpiqen të kuptojnë diçka për ju. Kjo mund të nënkuptojë që personi po përpiqet të kuptojë nëse jeni të lumtur apo thënë apo ndoshta ai ka vënë re dikë në ballin tuaj. Cilado qoftë arsyeja, ai gjithmonë kthehet në kontekst së pari për të kuptuar pse. Për të mësuar më shumë rreth shenjave joverbale të kokës, shikoni Koka e gjuhës së trupit (Udhëzuesi i plotë) shpresojmë që të keni pëlqyer duke lexuar këtë postim deri herën tjetër.
Elmer Harper
Elmer Harper
Jeremy Cruz, i njohur edhe me pseudonimin e tij Elmer Harper, është një shkrimtar i pasionuar dhe entuziast i gjuhës së trupit. Me një sfond në psikologji, Jeremy ka qenë gjithmonë i magjepsur nga gjuha e pashprehur dhe shenjat delikate që rregullojnë ndërveprimet njerëzore. Duke u rritur në një komunitet të larmishëm, ku komunikimi joverbal luajti një rol jetik, kurioziteti i Jeremy-t për gjuhën e trupit filloi që në moshë të re.Pas përfundimit të diplomës në psikologji, Jeremy filloi një udhëtim për të kuptuar ndërlikimet e gjuhës së trupit në kontekste të ndryshme sociale dhe profesionale. Ai mori pjesë në seminare të shumta, seminare dhe programe të specializuara trajnimi për të zotëruar artin e dekodimit të gjesteve, shprehjeve të fytyrës dhe qëndrimeve.Nëpërmjet blogut të tij, Jeremy synon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me një audiencë të gjerë për të ndihmuar në përmirësimin e aftësive të tyre të komunikimit dhe për të përmirësuar të kuptuarit e sinjaleve joverbale. Ai mbulon një gamë të gjerë temash, duke përfshirë gjuhën e trupit në marrëdhënie, biznes dhe ndërveprime të përditshme.Stili i shkrimit të Jeremy-t është tërheqës dhe informues, pasi ai ndërthur ekspertizën e tij me shembuj të jetës reale dhe këshilla praktike. Aftësia e tij për të zbërthyer konceptet komplekse në terma lehtësisht të kuptueshëm i fuqizon lexuesit të bëhen komunikues më efektivë, si në mjedise personale ashtu edhe në ato profesionale.Kur nuk shkruan apo hulumton, Jeremy-t i pëlqen të udhëtojë në vende të ndryshmepërjetoni kultura të ndryshme dhe vëzhgoni se si shfaqet gjuha e trupit në shoqëri të ndryshme. Ai beson se të kuptuarit dhe përqafimi i shenjave të ndryshme joverbale mund të nxisë ndjeshmërinë, të forcojë lidhjet dhe të mbushë boshllëqet kulturore.Me angazhimin e tij për të ndihmuar të tjerët të komunikojnë në mënyrë më efektive dhe ekspertizën e tij në gjuhën e trupit, Jeremy Cruz, i njohur ndryshe si Elmer Harper, vazhdon të ndikojë dhe frymëzojë lexuesit në mbarë botën në udhëtimin e tyre drejt zotërimit të gjuhës së pashprehur të ndërveprimit njerëzor.