Çfarë do të thotë kur dikush shikon orën e tij? (Gjuha e trupit)

Çfarë do të thotë kur dikush shikon orën e tij? (Gjuha e trupit)
Elmer Harper

Kur dikush shikon orën e tij ose të saj, kjo ka disa kuptime të ndryshme. Ne do të hedhim një vështrim se përse e keni zgjedhur këtë për t'u përpjekur të kuptojmë pse dikush shikon orën e tij/saj.

Kuptimi prapa një personi që shikon orën e tij varet nga konteksti i situatës. Mund të tregojë se janë të mërzitur ose të paduruar. Mund të nënkuptojë gjithashtu se ata janë duke pritur që dikush të shfaqet, ose mund të nënkuptojë se ata duhet të largohen dhe të kenë një kohë të caktuar për të qenë diku tjetër.

Shiko gjithashtu: 67 fjalë të Halloween-it që fillojnë me J (me përkufizim)

Një rregull i thjeshtë këtu është Ai Në përgjithësi pranohet se kur dikush shikon orën e tij, ai tregon se është i mërzitur dhe dëshiron të largohet.

Megjithatë, ka interpretime të tjera të mundshme të kësaj gjuhe të trupit. Personi mund të jetë duke kontrolluar kohën nga zakoni, mund të jetë duke kërkuar për një shpërqendrim nga një bisedë e vështirë ose mund të jetë duke pritur për një kohë specifike.

Ne duhet të marrim parasysh kontekstin e situatës që gjeni personi që shikon orën e tij. Ku janë ata? Çfarë ore të ditës është? Me kë janë? A kanë ata një vend për të qenë? A janë vonë për një takim apo një takim? Është e rëndësishme të kuptojmë skenarin për të ditur se sa urgjent ose jo urgjent mund të ndihet ky person.

Ne po kërkojmë të dhëna se përse dikush po shikon orën e tij në radhë të parë. Nëse nuk jeni të sigurt pse dikush po shikonorën e tyre, është më mirë t'i pyesni drejtpërdrejt.

Shiko gjithashtu: Si të silleni me miqtë që ju fyejnë?

Çfarë do të thotë nëse dikush shikon orën e tyre gjatë një bisede?

Ka disa gjëra të mundshme që mund të nënkuptojnë nëse dikush shikon orën e tij gjatë një bisede. Atyre mund t'u mbarojë koha, mund të jenë të mërzitur ose mund të përpiqen t'i sinjalizojnë personit tjetër se biseda ka mbaruar.

A është e vrazhdë të shikosh orën tënde gjatë një bisede?

Të shikosh orën tënde gjatë një bisede mund të shihet si e vrazhdë sepse mund të interpretohet si një shenjë se nuk jeni të interesuar për bisedën dhe jeni të etur për t'u larguar.

Cilat janë disa arsye të tjera pse dikush mund të shikojë orën e tij?

Disa arsye të tjera pse dikush mund të shikojë orën e tij janë për të kontrolluar kohën, për t'u siguruar që janë në orar ose për të parë sa kohë i ka mbetur.

Cilat janë disa shenja të gjuhës së trupit për t'u kërkuar përveçse dikush që shikon orën e tyre?

Ka disa shenja të gjuhës së trupit që mund të tregojnë se dikush nuk ndjehet rehat ose gati të largohet. Këto sugjerime përfshijnë: rrëmujën, shikimin nëpër dhomë, kontrollimin e kohës dhe goditjen e këmbës së tyre.

Truk për gjuhën e trupit.

Ka një truk të mirë që mund të bëni kur dëshironi që dikush të largohet nga dhoma me ju: mund të prekni shiko pa tërhequr vëmendjen dhe më pas drejtoje trupin drejt derës. Kjo do të japëlarg nga sinjalet joverbale për njerëzit përreth jush, të cilët janë gati të largohen pa u thënë drejtpërdrejt atyre.

Përmbledhje

Nëse dikush shikon orën e tij gjatë një bisede, kjo mund të nënkuptojë se ata po vrapojnë jashtë kohe, i mërzitur ose gati për të përfunduar bisedën. Shenjat e gjuhës së trupit që mund të tregojnë se dikush është gati për t'u larguar përfshijnë: rrëmujën, shikimin nëpër dhomë, kontrollimin e orës dhe goditjen e këmbës. Merrni parasysh kontekstin dhe duhet të jeni në gjendje të kuptoni pse dikush po shikon orën e tij.
Elmer Harper
Elmer Harper
Jeremy Cruz, i njohur edhe me pseudonimin e tij Elmer Harper, është një shkrimtar i pasionuar dhe entuziast i gjuhës së trupit. Me një sfond në psikologji, Jeremy ka qenë gjithmonë i magjepsur nga gjuha e pashprehur dhe shenjat delikate që rregullojnë ndërveprimet njerëzore. Duke u rritur në një komunitet të larmishëm, ku komunikimi joverbal luajti një rol jetik, kurioziteti i Jeremy-t për gjuhën e trupit filloi që në moshë të re.Pas përfundimit të diplomës në psikologji, Jeremy filloi një udhëtim për të kuptuar ndërlikimet e gjuhës së trupit në kontekste të ndryshme sociale dhe profesionale. Ai mori pjesë në seminare të shumta, seminare dhe programe të specializuara trajnimi për të zotëruar artin e dekodimit të gjesteve, shprehjeve të fytyrës dhe qëndrimeve.Nëpërmjet blogut të tij, Jeremy synon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me një audiencë të gjerë për të ndihmuar në përmirësimin e aftësive të tyre të komunikimit dhe për të përmirësuar të kuptuarit e sinjaleve joverbale. Ai mbulon një gamë të gjerë temash, duke përfshirë gjuhën e trupit në marrëdhënie, biznes dhe ndërveprime të përditshme.Stili i shkrimit të Jeremy-t është tërheqës dhe informues, pasi ai ndërthur ekspertizën e tij me shembuj të jetës reale dhe këshilla praktike. Aftësia e tij për të zbërthyer konceptet komplekse në terma lehtësisht të kuptueshëm i fuqizon lexuesit të bëhen komunikues më efektivë, si në mjedise personale ashtu edhe në ato profesionale.Kur nuk shkruan apo hulumton, Jeremy-t i pëlqen të udhëtojë në vende të ndryshmepërjetoni kultura të ndryshme dhe vëzhgoni se si shfaqet gjuha e trupit në shoqëri të ndryshme. Ai beson se të kuptuarit dhe përqafimi i shenjave të ndryshme joverbale mund të nxisë ndjeshmërinë, të forcojë lidhjet dhe të mbushë boshllëqet kulturore.Me angazhimin e tij për të ndihmuar të tjerët të komunikojnë në mënyrë më efektive dhe ekspertizën e tij në gjuhën e trupit, Jeremy Cruz, i njohur ndryshe si Elmer Harper, vazhdon të ndikojë dhe frymëzojë lexuesit në mbarë botën në udhëtimin e tyre drejt zotërimit të gjuhës së pashprehur të ndërveprimit njerëzor.