Çfarë do të thotë kur një djalë fërkon krahun tuaj lart e poshtë (Gjuha e trupit)

Çfarë do të thotë kur një djalë fërkon krahun tuaj lart e poshtë (Gjuha e trupit)
Elmer Harper

Tabela e përmbajtjes

Pra, një djalë të ka fërkuar krahun lart e poshtë dhe nuk e kupton vërtet se çfarë do të thotë? Në këtë postim, ne e kuptojmë.

Kur një djalë të fërkon krahun lart e poshtë, mund të nënkuptojë shumë gjëra të ndryshme. Në varësi të mënyrës se si ju fërkon krahun, kuptimi pas tij mund të interpretohet ndryshe. Nëse është një prekje e butë dhe fërkim i butë i krahut tuaj, atëherë mund të jetë një shenjë dashurie ose rehatie. Nga ana tjetër, nëse është një prekje më e fortë dhe fërkim më i fuqishëm lart e poshtë krahut, atëherë mund të interpretohet si një shenjë dominimi ose kontrolli.

Shiko gjithashtu: Gjëra qesharake për t'i thënë një narcisisti (21 kthime)

Thënë kjo, gjuha e trupit është një faktor i rëndësishëm për të kuptuar atë që dikush po komunikon me ju përmes veprimeve të tij. Shpesh është e vështirë të deshifrosh saktësisht se cilat janë qëllimet e dikujt kur ai shprehet në mënyrë delikate përmes prekjes fizike, si p.sh. fërkimi i krahut lart e poshtë.

Në vijim do të hedhim një vështrim se cilat shenja të gjuhës së trupit dhe pse mendojmë se konteksti është i rëndësishëm për të kuptuar kur një djalë ju prek dhe disa arsye që ai do të kuptonte se përse nuk është gjuha e trupit tuaj?

komunikimi verbal që përfshin sjellje fizike, shprehje dhe gjeste. Ai përfshin shprehjet e fytyrës, kontaktin me sy, qëndrimin, orientimin e trupit, gjestet dhe madje edhe tonin e zërit.

Gjuha e trupit mund të përdoret për të treguaremocione të tilla si interesi, zemërimi ose lumturia. Kuptimi i bazave të gjuhës së trupit mund të jetë shumë i dobishëm si në marrëdhëniet personale ashtu edhe në ato profesionale. Është e rëndësishme të mësoni se si të interpretoni gjuhën e trupit në mënyrë që të kuptojmë se çfarë thotë dikush në të vërtetë pa pasur nevojë t'i pyesim drejtpërdrejt, për shembull nëse ju fërkon krahun lart e poshtë dhe buzëqeshni, ky është një sinjal ose sinjal. Është gjithashtu e dobishme për të kuptuar se si njerëzit mund të ndihen në çdo situatë të caktuar.

Shiko gjithashtu: Gym Crush deshifrimi i shenjave të tërheqjes në palestër (interes)

Nëse jeni në gjendje të lexoni me saktësi gjuhën e trupit të njerëzve, do të jeni më të pajisur për t'u përgjigjur siç duhet dhe për të kuptuar pse njerëzit bëjnë atë që bëjnë. Duke thënë të gjitha këto, nëse e kuptoni se çfarë konteksti është ky, do t'ju japë një ide të madhe se çfarë po ndodh në të vërtetë.

Pse më duhet të kuptoj kontekstin?

Komunikimi joverbal mund të jetë shumë i fuqishëm dhe zbulon shumë për atë që një person ndjen ose mendon. Është e rëndësishme të kuptojmë gjuhën e trupit dhe rëndësinë e saj për të marrë një pamje të plotë të mënyrës se si dikush po komunikon me ne.

Konteksti na ofron të dhëna që mund të na ndihmojnë të interpretojmë kuptimin pas sinjaleve joverbale. Për shembull, nëse dikush kryqëzon krahët, mund të nënkuptojë se ai është në mbrojtje në një kontekst, por në një kontekst tjetër, mund të nënkuptojë thjesht se është i ftohtë. Kështu që ju duhet të mendoni se ku jeni, çfarë po bëni, me kë jeni dhe bisedën kur jenianalizoni çdo gjuhë të trupit.

Të kuptuarit e kontekstit na ndihmon të kuptojmë se çfarë po ndodh vërtet me një person. Pa kuptuar kontekstin e një situate, rrezikojmë të keqkuptojmë kuptimin e gjuhës së trupit dhe formave të tjera të komunikimit joverbal. Për këtë arsye, është e rëndësishme të merret parasysh konteksti kur përpiqeni të deshifroni gjuhën e trupit.

5 Arsyet pse një djalë do t'ju fërkonte krahun lart e poshtë në radhë të parë?

  1. Për të treguar dashuri.
  2. Për t'ju qetësuar.
  3. Për t'ju bërë të ndiheni mirë.
  4. Për t'ju bërë të ndiheni mirë.
  5. Të jap një përqafim pa pasur nevojë të të përqafojë në të vërtetë.

Mendimet përfundimtare

Kur bëhet fjalë për të kuptuar pse një djalë do të të fërkojë krahun lart e poshtë kontekstit, do të luajë një rol të madh në atë që do të thotë në të vërtetë.

Me kalimin e viteve kam fërkuar krahët e shumë vajzave dhe zakonisht është një shenjë e mirë që më pëlqejnë ato. Mund të shihet si flirtim ose i kujdesshëm, prandaj kushtojini vëmendje shenjave të gjuhës së trupit të tij përpara se të vendosni për atë që po ndodh në të vërtetë.

Shpresojmë që të keni gjetur përgjigjen e pyetjes suaj në postim, mund të gjeni gjithashtu këtë gjuhë interesante të trupit duke prekur shpatullën tuaj
Elmer Harper
Elmer Harper
Jeremy Cruz, i njohur edhe me pseudonimin e tij Elmer Harper, është një shkrimtar i pasionuar dhe entuziast i gjuhës së trupit. Me një sfond në psikologji, Jeremy ka qenë gjithmonë i magjepsur nga gjuha e pashprehur dhe shenjat delikate që rregullojnë ndërveprimet njerëzore. Duke u rritur në një komunitet të larmishëm, ku komunikimi joverbal luajti një rol jetik, kurioziteti i Jeremy-t për gjuhën e trupit filloi që në moshë të re.Pas përfundimit të diplomës në psikologji, Jeremy filloi një udhëtim për të kuptuar ndërlikimet e gjuhës së trupit në kontekste të ndryshme sociale dhe profesionale. Ai mori pjesë në seminare të shumta, seminare dhe programe të specializuara trajnimi për të zotëruar artin e dekodimit të gjesteve, shprehjeve të fytyrës dhe qëndrimeve.Nëpërmjet blogut të tij, Jeremy synon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me një audiencë të gjerë për të ndihmuar në përmirësimin e aftësive të tyre të komunikimit dhe për të përmirësuar të kuptuarit e sinjaleve joverbale. Ai mbulon një gamë të gjerë temash, duke përfshirë gjuhën e trupit në marrëdhënie, biznes dhe ndërveprime të përditshme.Stili i shkrimit të Jeremy-t është tërheqës dhe informues, pasi ai ndërthur ekspertizën e tij me shembuj të jetës reale dhe këshilla praktike. Aftësia e tij për të zbërthyer konceptet komplekse në terma lehtësisht të kuptueshëm i fuqizon lexuesit të bëhen komunikues më efektivë, si në mjedise personale ashtu edhe në ato profesionale.Kur nuk shkruan apo hulumton, Jeremy-t i pëlqen të udhëtojë në vende të ndryshmepërjetoni kultura të ndryshme dhe vëzhgoni se si shfaqet gjuha e trupit në shoqëri të ndryshme. Ai beson se të kuptuarit dhe përqafimi i shenjave të ndryshme joverbale mund të nxisë ndjeshmërinë, të forcojë lidhjet dhe të mbushë boshllëqet kulturore.Me angazhimin e tij për të ndihmuar të tjerët të komunikojnë në mënyrë më efektive dhe ekspertizën e tij në gjuhën e trupit, Jeremy Cruz, i njohur ndryshe si Elmer Harper, vazhdon të ndikojë dhe frymëzojë lexuesit në mbarë botën në udhëtimin e tyre drejt zotërimit të gjuhës së pashprehur të ndërveprimit njerëzor.