Çfarë do të thotë të jesh me dy fytyra (shpjegohet)

Çfarë do të thotë të jesh me dy fytyra (shpjegohet)
Elmer Harper

Termi "me dy fytyra" përdoret shpesh për të përshkruar dikë që është mashtrues ose i pandershëm. Mund të përdoret gjithashtu për të përshkruar dikë që ka dy personalitete dhe/ose qasje të ndryshme ndaj jetës.

Një person me dy fytyra është dikush që është i pandershëm dhe nuk i mban premtimet. Ata janë gjithashtu dikush që ka një mendim negativ për të gjithë. Ata do të thonë gjithçka për të marrë atë që duan, por është gjithmonë në kurriz të njerëzve të tjerë.

Të jesh me dy fytyra do të thotë të jesh i pasinqertë dhe të kesh një personalitet të rremë ose hipokrit. Shpesh përdoret për të përshkruar njerëzit që janë të aftë të shtiren se janë diçka që nuk janë.

Njerëzit me dy fytyra shpesh janë të mirë në fshehjen e qëllimeve të tyre të vërteta. Ata mund të buzëqeshin dhe të sillen sikur të jenë miku juaj, por pas shpine mund të flasin keq për ju. Kjo e bën të vështirë besimin tek ata.

Nëse jeni me dy fytyra, njerëzit mund të mos e dinë se cili është mendimi juaj i vërtetë për diçka. Ju mund t'i thoni një gjë një personi dhe pastaj t'i thoni të kundërtën një personi tjetër. Kjo mund t'ju bëjë të dukeni të pabesueshëm dhe konfuzë.

Është e rëndësishme të jesh i sinqertë dhe i sinqertë. Ne do t'i hedhim një vështrim më poshtë në dhjetë nga shenjat më të zakonshme të një personi me dy fytyra.

12 nga shenjat më të zakonshme që një person është me dy fytyra.

Duke vepruar tepër i emocionuar për t'ju parë .

Njerëzit me dy fytyra shpesh do të shtiren të emocionuar për t'ju parë - ju automatikisht do të merrni këtë atmosferë tësinqeriteti dhe shqisat e merimangës do të fiken, duke dërguar një sinjal në zorrën tuaj.

Dëgjoni këtë ndjenjë nëse ndjeni se personi po emocionohet shumë për t'ju parë pa asnjë arsye.

Flisni për veten .

Shumica e njerëzve me dy fytyra do të flasin vetëm për veten dhe jetën e tyre. Ata kurrë nuk do t'ju pyesin për atë që po ndodh në jetën tuaj. Ata do të flasin shumë dhe do të përpiqen të tregohen për gjërat që kanë.

Gjuha negative e trupit.

Gjuha e trupit të tyre nuk është konstante në përputhje me atë që ata thonë, gjë që ju vë në lëvizje buzë. Ata do t'ju hedhin vështrime të pista dhe shikime anash, do t'ju ngulin sytë poshtë kur të thoni diçka dhe do të përpiqen t'ju kontrollojnë.

Ata kërkojnë vëmendje për të vërtetuar veten.

Nëse takoni dikë që është kërkimi i vazhdueshëm i vëmendjes për të vërtetuar se si ndihen ose gjërat që kanë, kjo është sepse ata kanë nevojë për konfirmim se pëlqehen nga të tjerët. Njerëzit e rremë kanë nevojë për këtë vërtetim dhe reagime aty, në mënyrë që të ndihen të pëlqyer ose të miratuar.

Agresivë pasive.

Shumica e njerëzve me dy fytyra janë pasiv-agresiv për të kuptuar se çfarë është pasiv-agresiv. këtë postim këtu. njerëzit me dy fytyra do të gjejnë gjithmonë një mënyrë për t'ju fyer me një kompliment. Për shembull, ata do të pyesin nëse keni humbur peshë dhe do t'ju ndjekin me një gërmim (nga portofoli juaj) njerëz si ky do të flasin pas shpine me siguri.

Ata nuk ju dëgjojnë.

Sa herë qëju përpiqeni t'i përgjigjeni pyetjes së tyre, ata do të vazhdojnë të flasin, apo me një ton shpërfillës në zërin e tyre që telegrafon mosmiratim dhe bezdi? A reagojnë ata në mënyrë të papërshtatshme apo sillen të mërzitur me kompaninë tuaj?

Ata flasin për fatkeqësitë e të tjerëve.

Nëse ky person po flet për fatkeqësitë e të tjerëve, mund të vini bast se do të flasin edhe për ty.

Shumica e njerëzve me dy fytyra do të vrapojnë të gjithë tek të gjithë pas shpine.

Ata do të sillen të shqetësuar për personin kur në fakt marrin gëzim nga ai tjetri fatkeqësitë e një personi

Ata pëlqejnë të tregohen.

Shumica e njerëzve me dy fytyra pëlqejnë të tregojnë gjërat që kanë bërë për të tjerët. Për shembull, nëse ata kanë dhuruar disa para për bamirësi, ata do t'u tregojnë të gjithëve se sa dhe sa të mrekullueshëm janë ata që e kanë bërë këtë, dhe do të vënë në dyshim se çfarë keni bërë për bamirësinë nëse nuk keni bërë asgjë.

Fake. njerëzit me dy fytyra do të jenë të mirë me të tjerët vetëm nëse kjo i bën ata të duken mirë me njerëzit e tjerë.

Përgatitni gjërat.

Do të dëgjoni vazhdimisht të njëjtën histori nga një person me dy fytyra dhe ata nuk e kuptojnë se po e bëjnë këtë. Do të filloni të kuptoni gënjeshtrat e personalitetit vetëpromovues.

Ata ju ndërpresin vazhdimisht.

Shumica e njerëzve me dy fytyra do t'ju ndërpresin vazhdimisht ndërsa jeni duke folur ose pyesin vendasin tuaj për gjërat që keni thënë ose keni bërë. Nëse dikush nuk mund të jetëu munduan të të dëgjojnë për atë që po thua, atëherë ata nuk janë aspak të interesuar për ty si person.

Ata u bënë jashtëzakonisht xhelozë për suksesin tënd.

Njerëzit me dy fytyra mund të jini xhelozë sepse mendojnë se suksesi i tyre nuk përputhet me atë që meritojnë, ose sepse e kanë zili suksesin e dikujt tjetër dhe duan ta kenë atë për vete.

Të Buzëqesh vazhdimisht.

Shumë njerëz që vazhdimisht ju buzëqeshin po përpiqen të miqësohen me ju dhe të nxjerrin informacion nga ju për të mirën e tyre. Meqenëse është kështu, ndoshta është më mirë t'i shmangni ato!

Nuk ka mënyrë më të mirë për të përcaktuar nëse dikush është i rremë sesa t'i pyesni se çfarë mendojnë për veten e tyre. Nëse ata thonë se janë një person i mirë dhe nuk kanë një kockë të keqe në trupin e tyre, atëherë ndoshta është e sigurt të supozohet se keni të bëni me dikë që nuk e njeh reflektimin e tyre.

Ka shumë Më shumë mënyra për të kuptuar nëse ky person është me dy fytyra apo fallco, ne kemi dëgjuar më të zakonshmet më lart.

Si të silleni me njerëzit me dy fytyra.

Shumica e njerëzve me dy fytyra do të qeshin dhe të shkojnë mirë me ju në fytyrën tuaj, por ata do të duan të jenë miqtë tuaj dhe të marrin informacion nga ju. Këta janë të njëjtët njerëz që përpiqen të marrin informacion për ju ose fakte për të tjerët.

Ata më pas do ta marrin këtë informacion dhe do të fillojnë të përhapin gënjeshtra ose akuza të rreme për ju. Ata madje do të zbukurojnëfaktet dhe e bëjnë më keq historinë për ju. Ata do të shtrembërojnë fjalët tuaja kundër jush.

Personi me dy fytyra do të komplotojë rënien tuaj dhe nuk dëshiron që ju të keni sukses. Shumica e njerëzve me dy fytyra janë ziliqarë. Ata nuk kanë në zemër interesat tuaja më të mira; ata thjesht duan që ju të dështoni në jetë që të mund të flasin për ju pas shpine.

Mënyra e parë për t'u marrë me një person me dy fytyra.

Është e vështirë të dish se si të trajtosh një person që thotë një gjë dhe bën një tjetër. Ata mund të jenë gënjeshtarë, mund të kenë ndonjë sëmundje mendore ose thjesht po luajnë lojëra.

Pavarësisht arsyes, mënyra e parë për t'u marrë me ta është të mbyllni bisedën sa më shpejt që të mundeni .

Këta njerëz po përpiqen të marrin informacion nga ju që mund t'i përdorin kundër jush. Arsyeja pse ata duan informacion nga ju është që të përhapin thashetheme për ju. Jini të prerë dhe të drejtpërdrejtë, mbajuni fakteve dhe mbajini ato minimale.

Mënyra e dytë për t'u marrë me një person me dy fytyra.

Ka shumë mënyra për t'u marrë me një person me dy fytyra -person me fytyrë, por mënyra e dytë është të jesh gjithmonë vetvetja. Jini të sinqertë dhe qëndroni në vlerat tuaja thelbësore. Dije se ku dëshiron të shkosh dhe mos lejoni askënd që t'ju ndalojë për të arritur atë qëllim.

Njerëzit me dy fytyra do të përpiqen të sulmojnë karakterin tuaj, por nëse jeni të vërtetë me veten tuaj dhe qëndroni në atë që keni thënë dhe dëshironi për të arritur një person me dy fytyra nuk do të ketë ku të shkojë me ju dhe të marrëmërziteni ose vazhdoni.

Mënyra e tretë për t'u marrë me një person me dy fytyra.

Përpiquni t'i njihni më mirë për të kuptuar motivimet e tyre; jini të vetëdijshëm për atë që thonë dhe bëjnë në situata të ndryshme dhe jini të sinqertë dhe të sinqertë me ta për shqetësimet tuaja. Kjo mund t'i ndihmojë ata të kuptojnë se çfarë po bëjnë, ose nëse e dinë se çfarë po bëjnë, ju i keni thirrur dhe ata mund ta ndalojnë këtë sjellje.

Qëndroni të qetë.

Për të gjitha sa më sipër , gjithmonë mbani mend të vini nga një vend i qetë dhe përpiquni të mos emocionoheni.

Është e rëndësishme të qëndroni të qetë dhe të niveluar kur keni të bëni me njerëz me dy fytyra. Kur emocionohesh, është e lehtë të bësh gabime dhe të lejosh zemërimin ose frikën të ndryshojnë hapësirën tënde të kokës.

Marrja e frymës thellë mund t'ju ndihmojë të rifitoni një ndjenjë qartësie që do t'ju lejojë të përqendroheni në detyrën në fjalë.

Pyetje dhe përgjigje

Cilët janë disa shembuj të zakonshëm të sjelljes me dy fytyra?

Sjellja me dy fytyra mund të shfaqet në mënyra të ndryshme. Për shembull, dikush mund t'i thotë dikujt një gjë në fytyrë dhe më pas të thotë diçka krejtësisht të ndryshme pas shpine. Një shembull tjetër mund të jetë t'i premtosh dikujt një gjë dhe më pas të mos e zbatosh atë premtim. Ka shumë shembuj të tjerë, por këta janë disa nga më të zakonshmit.

A ka ndonjë ndryshim midis të qenit me dy fytyra dhe të qenit fallco?

Përgjigja për këtë pyetje varet nga mënyra se si e përcaktoni "me dy fytyra"dhe "të rreme". Nëse e konsideroni "me dy fytyra" që do të thotë se dikush është i pasinqertë dhe i pandershëm, atëherë "i rremë" do të ishte një term i ngjashëm, por më pak i rëndë.

Nëse, megjithatë, e konsideroni "me dy fytyra" do të thotë se dikush është në gjendje të paraqesë bindshëm dy persona të ndryshëm, atëherë "fake" nuk do të ishte një term i saktë.

Çfarë e motivon dikë të jetë me dy fytyra?

Disa arsye të mundshme pse dikush mund të jetë me dy fytyra mund të jenë sepse ata po përpiqen të fitojnë favore me shumë njerëz ose grupe, duan të duken si në krye, kanë frikë të ofendojnë dikë ose duan të duket sikur kanë informacion të brendshëm.

Për më tepër, disa njerëz mund të jenë me dy fytyra për shkak të ndarjes së besnikërisë midis dy grupeve të ndryshme njerëzish, që duan të krijojnë kaos ose sepse u pëlqen të jenë dyfytyrësh.

Cilat janë pasojat e të qenit me dy fytyra?

Ka disa pasoja të mundshme të të qenit me dy fytyra. Për një, njerëzit mund të mos ju besojnë sepse ata kurrë nuk e dinë se cilin version të jush do të marrin.

Përveç kësaj, mund të jetë emocionalisht rraskapitëse të mbash gjurmët se cilit person supozohet t'i prezantohesh çdo person, dhe ju mund të përfundoni duke u larguar nga të tjerët.

Më në fund, nëse nuk jeni të kujdesshëm, mund të përfundoni duke kundërshtuar veten dhe duke zbuluar rastësisht ndjenjat tuaja të vërteta.

Shiko gjithashtu: Çfarë është Micro Mashtrimi? (Si e dalloni)

Si mund ta dalloni nëse dikush është me dy fytyra?

Thepërkufizimi i dy fytyrave është "I jepet tradhtisë ose mashtrimit". Pra, nëse dikush është me dy fytyra, ai ndoshta është i pandershëm ose i pabesë.

Ka shumë mënyra të tjera për të kuptuar nëse ky person është me dy fytyra apo i rremë, ne kemi renditur më të zakonshmet më sipër.

Nuk ka asnjë përgjigje të vetme për këtë pyetje, pasi mënyra më e mirë për t'u marrë me një person me dy fytyra do të ndryshojë në varësi të situatës individuale.

Si e dini nëse jeni një person me dy fytyra?

Nëse ju jeni duke folur vazhdimisht pas shpinës së njerëzve ose duke përdorur informacionin që ata ju kanë thënë për të fituar dorën e parë, atëherë ju jeni në fakt një person me dy fytyra.

Çfarë janë njerëzit me 2 fytyra?

Një person me dy fytyra është dikush që është i pasinqertë dhe hipokrit.

Si silleni me kolegët me dy fytyra?

Gjëja më e rëndësishme që duhet të mbani mend kur keni të bëni me kolegë me dy fytyra është të ruani gjakftohtësinë tuaj dhe të mos i lejoni ata të shohin se po e bëjnë për ju.

Përpiquni të jeni personi më i madh dhe të jeni gjithmonë profesionist dhe miqësor, pavarësisht se çfarë thonë apo bëjnë. Nëse mundeni, përpiquni t'i shmangni sa më shumë që të jetë e mundur dhe mos u tërhiqni nga drama e tyre.

Nëse duhet të punoni ngushtë me ta, jini të përzemërt dhe të drejtpërdrejtë, por mos i lini të përfitojnë nga ti. Nëse ata thonë ose bëjnë diçka që ju shqetëson, mos hezitoni të flisni dhe t'i bëni të ditur se nuk do ta toleroni atë lloj sjelljeje.

Shiko gjithashtu: Ish-i im u zhvendos menjëherë (duket i lumtur)

Përmbledhje

Çfarë do të thotë të jesh me dy fytyra? Në përgjithësi konsiderohet të jetë një gjë e keqe. Do të thotë që nuk je i sinqertë me njerëzit dhe se po përpiqesh t'i mashtrosh.

Është e rëndësishme të jesh i sinqertë me njerëzit dhe të jesh vetvetja. përndryshe, ju thjesht do të përfundoni duke lënduar njerëzit në planin afatgjatë.

Nëse ju ka pëlqyer të lexoni këtë artikull, atëherë shikoni të tjerët në bodylangugematters.com
Elmer Harper
Elmer Harper
Jeremy Cruz, i njohur edhe me pseudonimin e tij Elmer Harper, është një shkrimtar i pasionuar dhe entuziast i gjuhës së trupit. Me një sfond në psikologji, Jeremy ka qenë gjithmonë i magjepsur nga gjuha e pashprehur dhe shenjat delikate që rregullojnë ndërveprimet njerëzore. Duke u rritur në një komunitet të larmishëm, ku komunikimi joverbal luajti një rol jetik, kurioziteti i Jeremy-t për gjuhën e trupit filloi që në moshë të re.Pas përfundimit të diplomës në psikologji, Jeremy filloi një udhëtim për të kuptuar ndërlikimet e gjuhës së trupit në kontekste të ndryshme sociale dhe profesionale. Ai mori pjesë në seminare të shumta, seminare dhe programe të specializuara trajnimi për të zotëruar artin e dekodimit të gjesteve, shprehjeve të fytyrës dhe qëndrimeve.Nëpërmjet blogut të tij, Jeremy synon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me një audiencë të gjerë për të ndihmuar në përmirësimin e aftësive të tyre të komunikimit dhe për të përmirësuar të kuptuarit e sinjaleve joverbale. Ai mbulon një gamë të gjerë temash, duke përfshirë gjuhën e trupit në marrëdhënie, biznes dhe ndërveprime të përditshme.Stili i shkrimit të Jeremy-t është tërheqës dhe informues, pasi ai ndërthur ekspertizën e tij me shembuj të jetës reale dhe këshilla praktike. Aftësia e tij për të zbërthyer konceptet komplekse në terma lehtësisht të kuptueshëm i fuqizon lexuesit të bëhen komunikues më efektivë, si në mjedise personale ashtu edhe në ato profesionale.Kur nuk shkruan apo hulumton, Jeremy-t i pëlqen të udhëtojë në vende të ndryshmepërjetoni kultura të ndryshme dhe vëzhgoni se si shfaqet gjuha e trupit në shoqëri të ndryshme. Ai beson se të kuptuarit dhe përqafimi i shenjave të ndryshme joverbale mund të nxisë ndjeshmërinë, të forcojë lidhjet dhe të mbushë boshllëqet kulturore.Me angazhimin e tij për të ndihmuar të tjerët të komunikojnë në mënyrë më efektive dhe ekspertizën e tij në gjuhën e trupit, Jeremy Cruz, i njohur ndryshe si Elmer Harper, vazhdon të ndikojë dhe frymëzojë lexuesit në mbarë botën në udhëtimin e tyre drejt zotërimit të gjuhës së pashprehur të ndërveprimit njerëzor.