Pse një narcisist dëshiron t'ju lëndojë? (Udhëzues i plotë)

Pse një narcisist dëshiron t'ju lëndojë? (Udhëzues i plotë)
Elmer Harper

Ka shumë arsye pse një narcisist do të donte t'ju lëndonte në artikullin ne do të shqyrtojmë arsyen pse një narcisist dëshiron vërtet t'ju lëndojë dhe se si ne mund ta trajtojmë këtë person në mënyrën më të mirë të mundshme.

Një narcisist, nga natyra, është një person i përqendruar te vetja, i cili ka një ndjenjë të fortë të së drejtës dhe pak ose aspak. Ata kanë një ndjenjë madhështore të vetëvlerësimit dhe shpesh do t'i ekzagjerojnë arritjet e tyre.

Ka shumë shkolla mendimi se pse një narcisist dëshiron t'ju lëndojë. Ne do të hedhim një vështrim në disa nga arsyet më të zakonshme pse një narcisist dëshiron t'ju lëndojë më poshtë.

5 Arsyet pse një narcisist dëshiron t'ju lëndojë.

1. Njerëzit e lënduar lëndojnë njerëzit.

Një besim është se ata thjesht po përpiqen të mbrojnë veten. Duke ju nënçmuar, ata ndihen më mirë për veten dhe pasiguritë e tyre.

Narcisistët kanë një tendencë për t'i larguar gjërat te njerëzit e tjerë për shkak të pasigurive të tyre. Ata do të përpiqen t'ju lëndojnë para se ju t'i lëndoni ata. Kjo është për shkak se ata po ushqejnë një frikë të rrënjosur thellë se dikush do t'i "ngrijë një" dhe ata duan të jenë ata në pushtet.

2. Ata duan t'ju kontrollojnë.

Një besim tjetër është se narcisistët duan t'ju kontrollojnë dhe duke ju lënduar, ata mund ta bëjnë këtë. Narcistët njihen për nevojën e tyre të pandërprerë për admirim, aq sa ata shpesh e kanë të vështirë të ruajnëmarrëdhëniet.

Ata gjithashtu mund të kënaqen duke ju bërë të ndjeni dhimbje pasi kjo i bën ata të ndihen të fuqishëm. Ata duan që ju të dorëzoheni ndaj kërkesave që ata bëjnë ndaj jush, sepse ata kërkojnë t'ju kontrollojnë duke ju rrahur mendërisht derisa të dorëzoheni plotësisht.

3. Nuk e ke bërë kurrë këtë premtim.

Shumica e njerëzve me narcisizëm janë mashtrues për atë që u detyrohesh dhe çfarë mendojnë se i zotëron, edhe pse këto gjëra janë të paarsyeshme dhe të pamundura për t'u përmbushur.

Ata nuk mund të dallojnë ndryshimin midis dëshirave të tyre dhe realitetit. Gjithçka që ata dinë është se ju i keni zhgënjyer dhe keni thyer një premtim që nuk e dinit se e kishit bërë.

Shiko gjithashtu: Si t'i afroheni gruas së moshuar (Filloni një bisedë, merrni një takim)

Sigurisht, në mendjen e tyre, ata kanë çdo të drejtë të jenë të zemëruar me ju.

4. Ju po falsifikoni emocionet tuaja.

Kur një narcisist ju bën emocional, ata do të supozojnë se është e rreme. Kjo sepse kur qajnë, qajnë lot krokodili; ata po e falsifikojnë, kështu që ju duhet të bëni të njëjtën gjë. Mos harroni se një narcisist do të jetë dramatik dhe emocional në mënyrë që të marrë atë që dëshiron dhe të mendojë se ju do të bëni të njëjtën gjë me ta.

5. Është i gjithë faji juaj.

Një narcisist do të përpiqet t'ju bëjë të mendoni se gjithçka që shkon keq në jetën e tyre është faji juaj. Ata ju fajësojnë për gabimet e tyre, ju fajësojnë nëse bie shi dhe do t'ju fajësojnë nëse dështojnë në një test ose nuk kanë gjetur një punë që dëshironin.

Ata nuk janë në gjendje të arsyetojnë me veten dhe nuk e dinë pse ndihen të zemëruarkështu që ata do ta projektojnë atë mbi ju dhe do t'ju ngacmojnë.

Është e vështirë të dihet nëse keni të bëni me një narcisist, sepse ata janë të mirë në maskimin e tyre. Ata janë vampirë emocionalë dhe mund të thithin jetën nga ju pa e kuptuar as ju. Atyre u mungon empatia dhe dhembshuria, gjë që e bën të vështirë për t'u përballur me ta.

Pavarësisht arsyes, është e rëndësishme të mbani mend se nuk është faji juaj dhe se nuk e keni merituar dhimbjen që ju është shkaktuar.

Shiko gjithashtu: Pse nuk ndiej asnjë lidhje me familjen time (Tjetërsimi familjar)

Çfarë mund të bëni për të mbrojtur veten nga përpjekjet e një narcisisti për t'ju lënduar?

Ka shumë gjëra që mund të bëni për të mbrojtur veten nga përpjekjet e një narcisisti për t'ju lënduar. Një gjë që mund të bëni është të përpiqeni të shmangni afrimin shumë me ta.

Një gjë tjetër që mund të bëni është të përpiqeni të mbani distancën tuaj prej tyre. Nëse duhet të jeni pranë tyre, përpiquni të jeni edhe me njerëz të tjerë. Së fundi, mund të përpiqeni të shmangni të qenit vetëm me ta. Shikoni më shumë ide këtu se si të mbroheni nga një narcisist.

Pyetje të zakonshme & Përgjigjet.

1. Cili do të ishte motivimi për një narcisist që të dëshironte të lëndonte dikë?

Mund të ketë shumë motivime përse një narcisist mund të dëshirojë të lëndojë dikë. Disa arsye mund të jenë sepse personi i ka bërë keq atyre në një farë mënyre dhe ata duan të hakmerren kështu që mendojnë, ose sepse personi është një kërcënim i perceptuar për egon e tyre osestatusi.

Për më tepër, narcisistët gjithashtu mund t'i lëndojnë njerëzit thjesht sepse munden, ose sepse kjo u jep atyre një ndjenjë fuqie dhe kontrolli.

2. Cilat janë disa nga mënyrat se si një narcisist mund të përpiqet të lëndojë dikë?

Ka shumë mënyra që një narcisist mund të përpiqet të lëndojë dikë. Ata mund të përpiqen të minojnë vetëvlerësimin e personit, t'i bëjnë ata të ndihen të pavlefshëm ose të përpiqen të ekspozojnë të metat dhe dobësitë e tyre.

Narcisistët mund të përpiqen gjithashtu të manipulojnë ose të ndezin personin, duke i bërë ata të vënë në dyshim realitetin ose mendjen e tyre. Për më tepër, narcisistët mund të përpiqen ta izolojnë personin nga miqtë, familja ose sistemi mbështetës, duke i bërë ata të ndihen të vetmuar dhe të pafuqishëm. Në disa raste, narcisistët madje mund të përdorin dhunë fizike për të pohuar fuqinë dhe kontrollin e tyre mbi personin.

3. Cilat janë disa nga rezultatet e mundshme të përpjekjeve të një narcisisti për të lënduar dikë?

Ka disa rezultate të mundshme të përpjekjeve të një narcisisti për të lënduar dikë. Ata mund të kenë sukses në shkaktimin e dhimbjes dhe dëmtimit të personit tjetër, ose mund të përfundojnë duke i shkaktuar më shumë dëm vetes sesa personit tjetër. Sido që të jetë, zakonisht është një situatë humbje-humbjeje për të dyja palët e përfshira.

Përmbledhje

Në përmbledhje, pse një narcisist dëshiron t'ju lëndojë është sepse qëllimi i tij është të përballen me ju për dhimbjen që besojnë se ju i keni shkaktuar. Ata duan t'ju bëjnë të ndiheni të njëjtëdhimbjes që ndjenin kur i lëndonit. Kjo nevojë për hakmarrje shpesh vjen nga një vend i lëndimit dhe pakënaqësisë së thellë. Nëse ju duk i dobishëm ky artikull, ju lutemi shikoni artikujt tanë të tjerë mbi tema të ngjashme.
Elmer Harper
Elmer Harper
Jeremy Cruz, i njohur edhe me pseudonimin e tij Elmer Harper, është një shkrimtar i pasionuar dhe entuziast i gjuhës së trupit. Me një sfond në psikologji, Jeremy ka qenë gjithmonë i magjepsur nga gjuha e pashprehur dhe shenjat delikate që rregullojnë ndërveprimet njerëzore. Duke u rritur në një komunitet të larmishëm, ku komunikimi joverbal luajti një rol jetik, kurioziteti i Jeremy-t për gjuhën e trupit filloi që në moshë të re.Pas përfundimit të diplomës në psikologji, Jeremy filloi një udhëtim për të kuptuar ndërlikimet e gjuhës së trupit në kontekste të ndryshme sociale dhe profesionale. Ai mori pjesë në seminare të shumta, seminare dhe programe të specializuara trajnimi për të zotëruar artin e dekodimit të gjesteve, shprehjeve të fytyrës dhe qëndrimeve.Nëpërmjet blogut të tij, Jeremy synon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me një audiencë të gjerë për të ndihmuar në përmirësimin e aftësive të tyre të komunikimit dhe për të përmirësuar të kuptuarit e sinjaleve joverbale. Ai mbulon një gamë të gjerë temash, duke përfshirë gjuhën e trupit në marrëdhënie, biznes dhe ndërveprime të përditshme.Stili i shkrimit të Jeremy-t është tërheqës dhe informues, pasi ai ndërthur ekspertizën e tij me shembuj të jetës reale dhe këshilla praktike. Aftësia e tij për të zbërthyer konceptet komplekse në terma lehtësisht të kuptueshëm i fuqizon lexuesit të bëhen komunikues më efektivë, si në mjedise personale ashtu edhe në ato profesionale.Kur nuk shkruan apo hulumton, Jeremy-t i pëlqen të udhëtojë në vende të ndryshmepërjetoni kultura të ndryshme dhe vëzhgoni se si shfaqet gjuha e trupit në shoqëri të ndryshme. Ai beson se të kuptuarit dhe përqafimi i shenjave të ndryshme joverbale mund të nxisë ndjeshmërinë, të forcojë lidhjet dhe të mbushë boshllëqet kulturore.Me angazhimin e tij për të ndihmuar të tjerët të komunikojnë në mënyrë më efektive dhe ekspertizën e tij në gjuhën e trupit, Jeremy Cruz, i njohur ndryshe si Elmer Harper, vazhdon të ndikojë dhe frymëzojë lexuesit në mbarë botën në udhëtimin e tyre drejt zotërimit të gjuhës së pashprehur të ndërveprimit njerëzor.