Përfitimet e heshtjes në marrëdhënie (trajtimi i heshtur)

Përfitimet e heshtjes në marrëdhënie (trajtimi i heshtur)
Elmer Harper

Tabela e përmbajtjes

Nëse po pyesni veten nëse heshtja mund të ndihmojë marrëdhënien tuaj, keni ardhur në vendin e duhur.

Shiko gjithashtu: 48 fjalë negative që fillojnë me G. (me përkufizim)

Heshtja mund të jetë një mjet shumë i dobishëm për t'u përdorur në një marrëdhënie. Kur jetojmë një jetë të ngarkuar dhe kemi shumë gjëra, mund të jetë një gjë e mrekullueshme të heshtni me partnerin tuaj dhe thjesht të kënaqeni duke qenë në praninë e tij. Ai i jep secilit prej jush kohë për të reflektuar se çfarë t'i thoni njëri-tjetrit dhe në disa raste mund të zbusë argumentet nga shpërthyerja pasi na lejon të mendojmë për të dyja palët.

Mund të ketë raste kur nuk është aq e dobishme dhe pikërisht atëherë kur përdoret si një formë ndëshkimi. Trajtimi afatgjatë i heshtur me të vërtetë nuk është i mirë në një marrëdhënie dhe nuk është i mirë për shëndetin mendor të asnjërit.

Në vijim do të shqyrtojmë 5 arsyet pse heshtja mund të jetë e dobishme në një marrëdhënie.

5 Përfitimet e heshtjes në marrëdhënie.

  1. Mund të çojë në një situatë më të ngushtë> Mund t'i inkurajojë të dy partnerët të dëgjojnë më shumë njëri-tjetrin.
  2. Mund t'i japë secilit kohë për të menduar për atë që dëshiron të thotë.
  3. Në një botë me ritme të shpejta, mund të jetë një mënyrë për të ngadalësuar dhe për t'u lidhur.

A mund të çojë heshtja në një marrëdhënie në një intimitet më të madh, intimitet më të madh. Kur heshtim me dikë, nuk po mbajmë vetëm fjalë - po hapim gjithashtu mundësinë për të vërtetënlidhje. Në heshtje, ne mund të jemi më të pranishëm me njëri-tjetrin dhe më të përshtatur me nevojat e njëri-tjetrit. Ne gjithashtu mund të heqim dorë nga axhendat dhe supozimet tona dhe thjesht të jemi në moment. Kur jemi vërtet të pranishëm me njëri-tjetrin, mund të krijojmë një nivel më të thellë intimiteti.

A mund të ndihmojë heshtja në një marrëdhënie për të zbutur situatat e tensionuara?

Heshtja në një marrëdhënie mund të ndihmojë në zbutjen e situatave të tensionuara. Heshtja mund të sigurojë një moment që të dy partnerët të qetësohen dhe të mendojnë për atë që thonë ose bëjnë. Në vapën e momentit, mund të jetë e vështirë të mbani mend se çfarë është e rëndësishme për marrëdhënien, por të bëni një pushim për të heshtur së bashku mund t'ju ndihmojë t'i ktheni gjërat në perspektivë.

A mund të inkurajojë heshtja në një marrëdhënie të dy partnerët të dëgjojnë më shumë njëri-tjetrin?

Marrëdhëniet mund të ndihmohen nga heshtja duke i inkurajuar të dy partnerët të dëgjojnë më shumë njëri-tjetrin. Kur ka heshtje, të dy partnerët kanë mundësinë të dëgjojnë vërtet atë që thotë tjetri. Kjo mund të çojë në biseda më kuptimplote dhe një kuptim më të thellë të njëri-tjetrit.

Shiko gjithashtu: Si të fyeni një djalë që ju ka thyer zemrën?

A mund t'i japë kohë heshtja në një marrëdhënie secilit person të mendojë për atë që dëshiron të thotë?

Heshtja mund t'i japë secilit kohë për të menduar për atë që dëshiron të thotë. Kjo mund të jetë një gjë e mirë, pasi mund të ndihmojë në parandalimin e debateve ose lëndimit të ndjenjave. Megjithatë, mund të jetë edhe një gjë e keqe, pasi mund të çojë në keqkuptimeose pakënaqësi. Nëse nuk jeni të sigurt se çfarë po mendon personi tjetër, është gjithmonë më mirë të pyesni.

A mund të ndihmojë heshtja në një marrëdhënie në një botë me ritme të shpejta?

Nuk ka dyshim se bota me ritme të shpejta në të cilën jetojmë sot mund të jetë stresuese dhe dërrmuese ndonjëherë. Kjo shpesh mund të çojë në prishje të komunikimit në marrëdhëniet tona. Megjithatë, ka diçka për të thënë për fuqinë e heshtjes në një marrëdhënie.

Në mes të gjithë zhurmës dhe kaosit, heshtja mund të na ndihmojë të lidhemi me të dashurit tanë në një nivel më të thellë. Mund të na japë hapësirën për të dëgjuar me të vërtetë atë që ata thonë dhe për të qenë vërtet të pranishëm me ta në këtë moment. Në një botë që është vazhdimisht në lëvizje dhe në ndryshim, heshtja mund të sigurojë një ndjenjë stabiliteti dhe lidhjeje shumë të nevojshme.

Në vijim do të hedhim një vështrim në disa nga pyetjet më të zakonshme.

pyetjet e bëra shpesh

A ndihmon heshtja në një marrëdhënie?

Në disa marrëdhënie, heshtja mund të jetë një dobi dhe e dobishme në një marrëdhënie. Për shembull, nëse dy njerëz po debatojnë dhe ata bëjnë një pushim për t'u qetësuar, heshtja mund të ndihmojë në shpërndarjen e situatës. Në marrëdhënie të tjera, heshtja mund të mos jetë aq e dobishme. Nëse dikush po përpiqet të komunikojë me partnerin e tij dhe ai vazhdimisht përballet me heshtje, kjo mund të krijojë tension dhe ta përkeqësojë situatën.

Si ndikon heshtja në një marrëdhënie?

Efekti iHeshtja në një marrëdhënie mund të jetë pozitive ose negative, në varësi të situatës. Nëse të dy partnerët janë të kënaqur me heshtjen dhe e përdorin atë si një mënyrë për t'u çlodhur dhe çlodhur së bashku, atëherë mund të jetë një përvojë e shëndetshme dhe lidhëse. Megjithatë, nëse një person nuk ndjen rehat me heshtje dhe ndjen nevojën për të mbushur çdo moment me një bisedë, kjo mund të krijojë tension dhe distancë mes dy njerëzve. Për të mbajtur një marrëdhënie të shëndetshme, është e rëndësishme të jeni në gjendje të komunikoni hapur për nevojat dhe pritshmëritë në lidhje me heshtjen dhe komunikimin në përgjithësi.

Kush duhet ta thyejë heshtjen në një marrëdhënie?

Në disa raste, mund të jetë më mirë që një person të thyejë heshtjen për të përmirësuar komunikimin. Në raste të tjera, mund të jetë më mirë që të dy njerëzit të punojnë së bashku për të thyer heshtjen. Në fund të fundit, vendimi se kush duhet të thyejë heshtjen në një marrëdhënie duhet të bazohet në situatën specifike dhe nevojat e njerëzve të përfshirë. Normalisht pasi të kenë kohë për të reflektuar dhe qetësuar të dyja palët do të ndihen mirë me thyerjen e heshtjes.

Pse është e fuqishme heshtja për një mashkull?

Ka shumë arsye pse heshtja është e fuqishme për një mashkull. Për një, ajo mund të shihet si një formë e forcës. Një burrë që është në gjendje të qëndrojë i heshtur përballë fatkeqësive shpesh shihet si i fortë dhe i kontrolluar.

Heshtja mund të përdoret gjithashtu si një mjet për të krijuar njëajri i misterit. Një burrë që hesht dhe nuk jep shumë për veten mund të shihet si misterioz dhe intrigues. Së fundi, heshtja mund të përdoret për të përcjellë besim.

Një burrë që ndihet rehat në heshtje shihet shpesh si i sigurt dhe i sigurt në vetvete. Të gjitha këto cilësi janë tërheqëse për shumë njerëz, prandaj heshtja shpesh konsiderohet e fuqishme tek një mashkull. Shikoni informacionin për një mashkull sigma në Sigma Male Define (Udhëzues përfundimtar)

A funksionon trajtimi i heshtur në marrëdhëniet në distancë?

Trajtimi në heshtje është një taktikë e zakonshme që përdoret në marrëdhëniet në distancë, por nuk është gjithmonë efektive. Nëse po mendoni të përdorni një trajtim të heshtur për të zgjidhur një konflikt me partnerin tuaj, mendoni nëse ai do të ndihmojë në të vërtetë në adresimin e çështjes. Në disa raste, trajtimi në heshtje mund të shkaktojë më shumë dëm sesa dobi.

Sa duhet të zgjasë trajtimi në heshtje?

Trajtimi në heshtje është një formë abuzimi emocional që përdoret për të kontrolluar dhe ndëshkuar personin në fund. Është një mënyrë pasive-agresive për të komunikuar pakënaqësinë ose zemërimin. Trajtimi i heshtur mund të zgjasë për ditë, javë apo edhe muaj. Çelësi për të mbajtur mend është se trajtimi i heshtur është një zgjedhje e bërë nga personi që kryen abuzimin. Nuk është një mënyrë efektive për të zgjidhur konfliktin ose për të komunikuar ndjenjat. Nëse jeni në pritje të trajtimit të heshtur, është e rëndësishme qëkontaktoni miqtë, familjen ose një terapist për mbështetje.

Mendimet përfundimtare

Në përgjithësi, heshtja në një marrëdhënie mund të jetë shumë e dobishme dhe mund të ndihmojë një çift të lidhet në një nivel më të thellë. Vetëm të heshtësh ndërsa shikon një film mund të jetë një gjë shumë e shëndetshme për të bërë në një marrëdhënie. Heshtja mund të jetë fuqi! Megjithatë, mos e përdorni heshtjen si ndëshkim në një marrëdhënie. Pak kohë të heshtësh pas një debati mund të ndihmojë në zbutjen e situatës, por të qëndrosh i heshtur për periudha të gjata kohore nuk i bën mirë askujt. Ju gjithashtu mund të dëshironi të shikoni Çfarë do të thotë kur dikush ju bën të ndiheni ngrohtë
Elmer Harper
Elmer Harper
Jeremy Cruz, i njohur edhe me pseudonimin e tij Elmer Harper, është një shkrimtar i pasionuar dhe entuziast i gjuhës së trupit. Me një sfond në psikologji, Jeremy ka qenë gjithmonë i magjepsur nga gjuha e pashprehur dhe shenjat delikate që rregullojnë ndërveprimet njerëzore. Duke u rritur në një komunitet të larmishëm, ku komunikimi joverbal luajti një rol jetik, kurioziteti i Jeremy-t për gjuhën e trupit filloi që në moshë të re.Pas përfundimit të diplomës në psikologji, Jeremy filloi një udhëtim për të kuptuar ndërlikimet e gjuhës së trupit në kontekste të ndryshme sociale dhe profesionale. Ai mori pjesë në seminare të shumta, seminare dhe programe të specializuara trajnimi për të zotëruar artin e dekodimit të gjesteve, shprehjeve të fytyrës dhe qëndrimeve.Nëpërmjet blogut të tij, Jeremy synon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me një audiencë të gjerë për të ndihmuar në përmirësimin e aftësive të tyre të komunikimit dhe për të përmirësuar të kuptuarit e sinjaleve joverbale. Ai mbulon një gamë të gjerë temash, duke përfshirë gjuhën e trupit në marrëdhënie, biznes dhe ndërveprime të përditshme.Stili i shkrimit të Jeremy-t është tërheqës dhe informues, pasi ai ndërthur ekspertizën e tij me shembuj të jetës reale dhe këshilla praktike. Aftësia e tij për të zbërthyer konceptet komplekse në terma lehtësisht të kuptueshëm i fuqizon lexuesit të bëhen komunikues më efektivë, si në mjedise personale ashtu edhe në ato profesionale.Kur nuk shkruan apo hulumton, Jeremy-t i pëlqen të udhëtojë në vende të ndryshmepërjetoni kultura të ndryshme dhe vëzhgoni se si shfaqet gjuha e trupit në shoqëri të ndryshme. Ai beson se të kuptuarit dhe përqafimi i shenjave të ndryshme joverbale mund të nxisë ndjeshmërinë, të forcojë lidhjet dhe të mbushë boshllëqet kulturore.Me angazhimin e tij për të ndihmuar të tjerët të komunikojnë në mënyrë më efektive dhe ekspertizën e tij në gjuhën e trupit, Jeremy Cruz, i njohur ndryshe si Elmer Harper, vazhdon të ndikojë dhe frymëzojë lexuesit në mbarë botën në udhëtimin e tyre drejt zotërimit të gjuhës së pashprehur të ndërveprimit njerëzor.