Si të ofendoni të gjithë menjëherë.

Si të ofendoni të gjithë menjëherë.
Elmer Harper

Pra, ju dëshironi të dini se si t'i ofendoni të gjithë ose madje të shmangni ta bëni këtë. Nëse është kështu, ju keni ardhur në vendin e duhur. Unë kam arritur ta bëj këtë pa u përpjekur në disa raste. Nëse ky postim, ne kuptojmë se si ta bëjmë këtë, por gjithashtu ju tregojmë mënyra për ta shmangur këtë.

Duke qenë një interpretues në skenë dhe duke ecur përreth, kam arritur t'i ofendoj të gjithë menjëherë duke bërë deklarata gjithëpërfshirëse se ku jetojnë njerëzit ose nga cila pjesë e vendit vijnë.

Turma është kundër meje shumë shpejt dhe është e vështirë të rifitosh kontrollin ose të fillosh përsëri. Nëse udhëtoni në këtë rrugë, atëherë do t'ju duhet të përballeni me pasojat.

Në vijim do të hedhim një vështrim në 5 nga mënyrat më të mira për t'i ofenduar të gjithë dhe për t'i rifituar ata.

Shiko gjithashtu: Gjuha e trupit të syve të gënjyer (Të shohësh përmes syve të mashtrimit)
  1. Bëni përgjithësime gjithëpërfshirëse për një grup njerëzish.
  2. Përhapni thashetheme dhe thashetheme,>
  3. përhapëse, ose thashetheme autorizuese. ton.
  4. Bëni supozime për opinionin e një personi tjetër bazuar në gjininë, moshën ose përkatësinë e tyre etnike.
  5. Bëni shaka rreth temave të ndjeshme si feja, politika ose shëndeti mendor.

Kur bëni çfarëdo lloj deklarate për një grup njerëzish,><8 është më mirë të përdoreni ndonjeherë dhe jo shumë të dëmshme. përgjithësime gjithëpërfshirëse për një grup njerëzish.

Bërja e përgjithësimeve gjithëpërfshirëse për një grup njerëzish është një mënyrë e sigurtpër të ofenduar të gjithë përnjëherë. Pavarësisht nëse bëhet fjalë për supozime për një gjini, racë, fe ose kulturë të tërë, këto deklarata mund të jenë lënduese dhe mund të mos bazohen gjithmonë në të vërtetën.

Është e rëndësishme të mbani mend se megjithëse mund të ketë disa ngjashmëri mes anëtarëve të një grupi të caktuar, secili është unik në mënyrën e vet dhe nuk duhet të gjykohet nga opinionet e të tjerëve. Është gjithashtu e rëndësishme të pranohet se deklaratat e përgjithshme shpesh përdoren për të forcuar opinionin e dikujt dhe mund të jenë të rrënjosura në stereotipe ose paragjykime.

Kur bëni çfarëdo lloj deklarate për një grup njerëzish, është më mirë të bëni kujdes dhe të mos bëni supozime që mund të dëmtojnë dikë tjetër.

Përhapni thashetheme dhe përhapni thashetheme.

Përhapja e thashethemeve dhe thashethemeve është një nga mënyrat më të zakonshme për të ofenduar të gjithë menjëherë. Mund të shkatërrojë lehtësisht marrëdhëniet, të dëmtojë reputacionin dhe të shkaktojë shumë shqetësime.

Edhe nëse thashethemet ose thashethemet nuk janë të vërteta, ato mund të kenë një efekt negativ tek të përfshirët. Njerëzit duhet të jenë gjithmonë të kujdesshëm për atë që thonë ose shkruajnë në internet pasi shpesh mund të përhapet shpejt dhe të ketë pasoja të gjera.

Njerëzit duhet të mendojnë me kujdes përpara se të përsërisin thashethemet ose thashethemet që dëgjojnë nga të tjerët. Të bësh këtë mund të shkatërrojë miqësitë dhe të shkaktojë lëndime të panevojshme për njerëzit e pafajshëm. Prandaj, përhapja e thashethemeve dhe thashethemeve mund të jetë një aktivitet tepër i dëmshëm qëduhet shmangur me çdo kusht.

Flisni me një ton autoritativ, patronizues ose nënçmues.

Të flasësh me një ton autoritativ, patronues ose nënçmues është një mënyrë e sigurt për të ofenduar të gjithë në dhomë. Ky lloj komunikimi nënkupton epërsi dhe tregon se ju mendoni se dini më mirë se të gjithë të tjerët. Mund t'i bëjë njerëzit të ndihen të nënçmuar, të mosrespektuar dhe madje të zemëruar.

Për të maksimizuar potencialin tuaj ofendues kur flisni me të tjerët, përpiquni të përdorni fraza të tilla si "Unë jam eksperti këtu" ose "Ti duhet të më dëgjosh sepse unë e di më mirë". Sigurohuni që të flisni ngadalë dhe me qëllim, duke theksuar fjalët tuaja sikur të jeni duke folur me to. Përdorimi i gjuhës tepër formale mund të jetë gjithashtu efektiv në largimin e njerëzve.

Nëse keni nevojë të mos pajtoheni me dikë, mos kini frikë ta bëni këtë në një mënyrë të fortë dhe të sigurt. Bërja e këtyre gjërave do të sigurojë që të gjithë të kuptojnë tonin tuaj dhe të dinë saktësisht se si ndiheni për ta.

Bëni supozime për opinionin e një personi tjetër bazuar në gjininë, moshën ose përkatësinë e tyre etnike.

Shiko gjithashtu: Pse djemtë puthen me sy hapur (Kurrë mos i besoni një burri)

Bërja e supozimeve për opinionin e një personi tjetër bazuar në gjininë, moshën ose përkatësinë e tyre etnike është një mënyrë e sigurt për të ofenduar të gjithë menjëherë. Jo vetëm që është e gabuar të supozohet se të gjithë njerëzit e së njëjtës gjini, moshë ose përkatësi etnike ndajnë të njëjtat mendime, por lehtë mund të çojë në keqkuptime dhe lëndime.

Është e rëndësishme tëmos harroni se individët janë unikë dhe mund të mos pajtohen me ata që janë të ngjashëm në pamje. Është thelbësore të përpiqemi për respekt të ndërsjellë kur përfshihemi në biseda me të tjerët dhe të jemi gjithmonë të ndërgjegjshëm për gjuhën e përdorur kur shprehim mendimet e dikujt.

Duke marrë parasysh ndjenjat e të tjerëve dhe duke shmangur supozimet e bazuara vetëm në gjininë, moshën ose përkatësinë e tyre etnike, ne mund të sigurojmë që këndvështrimet e të gjithëve të dëgjohen <1 <1 këndvështrime të tilla të ndjeshme, pa gjykuar tema politike, pa gjykuar tema të tilla. shëndetin mendor.

Bërja e shakave për tema të ndjeshme si feja, politika ose shëndeti mendor mund të jetë një mënyrë e shkëlqyer për të ofenduar të gjithë menjëherë. Shakatë rreth këtyre temave shpesh mund të shihen si të pandjeshme dhe lënduese, kështu që është e rëndësishme të siguroheni që shakatë të mos i drejtohen ndonjë grupi apo individi të caktuar.

Kam parë që kjo të shkojë anash për shumë njerëz shikoni këtë video se dështimi ishte i tmerrshëm për komedianin.

Është gjithashtu e rëndësishme të mbani mend se jo të gjithëve mund t'i duken qesharake të njëjtat shaka dhe disa njerëzve mund t'i duken ato fyese. Prandaj, është praktika më e mirë të shmangni shakatë për tema të ndjeshme, nëse nuk jeni të sigurt se audienca juaj do ta vlerësojë dhe kuptojë shakanë. Nëse keni dyshime, është më mirë të bëni kujdes dhe të shmangni fare këtë lloj humori.

Në vazhdim do t'i hedhim një synë pyetjet më të shpeshta.

Pyetjet e bëra më shpesh

Pse njerëzit ofendohen kaq shpejt?

Njerëzit ofendohen kaq shpejt sepse shpesh janë shumë të ndjeshëm ndaj çdo kritike apo komenti që mund të shihet si ofendues. Kjo mund të jetë edhe për shkak të pasigurive dhe mungesës së vetëbesimit.

Niveli i ndjeshmërisë së njerëzve mund të ndryshojë shumë, në varësi të mjedisit dhe kulturës në të cilën janë rritur. Njerëzit madje mund të ofendohen kur nuk ishte menduar, thjesht për shkak të interpretimit të tyre të situatës.

Në disa raste, njerëzit mund të kenë përjetuar trauma të së kaluarës që mund t'i bëjë ata të jenë tepër të ndjeshëm dhe të prirur për t'u ofenduar shpejt. Është e rëndësishme që të gjitha palët e përfshira të mbeten të respektueshme dhe të kuptueshme kur komunikojnë me njëri-tjetrin, në mënyrë që të shmangen konfliktet e panevojshme.

Të mësosh se si të diskutosh tema në mënyrën e duhur është thelbësore për të parandaluar që ofendimi të merret shumë shpejt.

Si sillesh me njerëzit që ofendohen lehtësisht?

Kur të kesh respekt ndaj dikujt që është lehtësisht i ofenduar, është e rëndësishme të mbash një qëndrim me dikë që është lehtësisht e fyer. Shmangni komentet ose shakatë që mund të merren në mënyrë të gabuar, pavarësisht sa i pafajshëm është qëllimi.

Në vend të kësaj, përqendrohuni në të kuptuarit pse personi ndihet i ndjeshëm dhe jini të dhembshur dhe empatik. Jini të sinqertë dhe të hapur kurkomunikoni me ta dhe përpiquni të arrini një marrëveshje me të cilën të dy jeni të kënaqur.

Të tregosh durim dhe mirësi mund të ndihmojë në zbutjen e një situate të tensionuar, ndërkohë që ndihmon në ndërtimin e besimit mes vetes dhe personit tjetër. Nëse është e nevojshme, shpjegoni pozicionin tuaj në një mënyrë të qetë pa u bërë mbrojtës, pasi kjo vetëm mund t'i përkeqësojë gjërat.

Të marrësh kohë për t'u qetësuar mund të jetë gjithashtu e dobishme nëse tensionet janë të larta - duke i lejuar të dyja palët t'i qasen bisedës me një perspektivë më të qartë. Nëse nuk mund ta bëni këtë, atëherë largohuni nga ai person ose grup njerëzish. Mos harroni pikëpamjet e ndryshme kulturore të botës, si p.sh. Lindja e Mesme, do të kenë toleranca të ndryshme ndaj ofendimit.

Cila është rrënja e të qenit ofenduar?

Rrënja e të qenit ofenduar është shpesh mungesa e mirëkuptimit ose ndjeshmërisë. Kur dikush thotë diçka që nuk përputhet me grupin tonë të vlerave ose besimeve, mund të jetë e vështirë për t'u dëgjuar dhe e lehtë për t'u ofenduar.

Ne mund të ndihemi të gjykuar ose të sulmuar dhe kjo mund të na bëjë që të reagojmë në mënyrë mbrojtëse. Kjo përgjigje instinktive shpesh është e rrënjosur në frikë, qoftë nga frika se mos gaboheni apo frika nga mospërshtatja. Për të parandaluar ofendimin kaq lehtë, duhet të përpiqemi të vendosim veten në vendin e tjetrit dhe të kuptojmë se nga vijnë ata përpara se të përgjigjemi.

Me praktikë, ne mund të bëhemi më mendjehapur dhe tolerantë, duke reduktuar shanset për t'u ndjerëofenduar nga fjalët ose veprimet e një personi tjetër.

Çfarë thoni kur ofendoni dikë? Ne i rekomandojmë këto veprime.

Kur ofendoni dikë, është e rëndësishme të merrni përgjegjësi për fjalët dhe veprimet tuaja. Pranimi i lëndimit që keni shkaktuar dhe kërkimi i faljes menjëherë mund të ndihmojë shumë në rivendosjen e marrëdhënieve.

Filloni faljen tuaj duke shprehur keqardhje për atë që ndodhi, më pas shpjegoni se çfarë shkoi keq dhe si planifikoni të shmangni situata të ngjashme në të ardhmen. Shmangni justifikimet ose vënien me gishta ndaj kujtdo tjetër të përfshirë; në vend të kësaj, përqendrohuni në mënyrën se si fjalët ose sjellja juaj ndikuan te personi tjetër dhe shprehni keqardhje të sinqertë për çdo dhimbje ose shqetësim që mund t'i keni shkaktuar.

Së fundi, kërkoni falje dhe ofroni për të korrigjuar nëse është e mundur. Në fund të fundit, të qenit i sinqertë për gabimin tuaj dhe ta zotëroni atë mund të ndihmojë në riparimin e çdo ure të thyer midis jush dhe personit që keni ofenduar.

Mendimet përfundimtare

Ka shumë mënyra se si mund t'i ofendoni të gjithë menjëherë, por pse do të dëshironit? Është më mirë të mbroni reputacionin tuaj, ju lutemi mendoni për këtë përpara se të përpiqeni të ofendoni njerëzit pasi mund të jetë e mbushur me rrezik, nuk e dini se si do të reagojnë njerëzit. Shpresojmë që të keni shijuar leximin e këtij postimi dhe të keni gjetur përgjigjen tuaj, ju gjithashtu mund të dëshironi të shikoni gjërat që i bëjnë njerëzit të mos ju pëlqejnë për më shumë informacion mbi këtë temë.
Elmer Harper
Elmer Harper
Jeremy Cruz, i njohur edhe me pseudonimin e tij Elmer Harper, është një shkrimtar i pasionuar dhe entuziast i gjuhës së trupit. Me një sfond në psikologji, Jeremy ka qenë gjithmonë i magjepsur nga gjuha e pashprehur dhe shenjat delikate që rregullojnë ndërveprimet njerëzore. Duke u rritur në një komunitet të larmishëm, ku komunikimi joverbal luajti një rol jetik, kurioziteti i Jeremy-t për gjuhën e trupit filloi që në moshë të re.Pas përfundimit të diplomës në psikologji, Jeremy filloi një udhëtim për të kuptuar ndërlikimet e gjuhës së trupit në kontekste të ndryshme sociale dhe profesionale. Ai mori pjesë në seminare të shumta, seminare dhe programe të specializuara trajnimi për të zotëruar artin e dekodimit të gjesteve, shprehjeve të fytyrës dhe qëndrimeve.Nëpërmjet blogut të tij, Jeremy synon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me një audiencë të gjerë për të ndihmuar në përmirësimin e aftësive të tyre të komunikimit dhe për të përmirësuar të kuptuarit e sinjaleve joverbale. Ai mbulon një gamë të gjerë temash, duke përfshirë gjuhën e trupit në marrëdhënie, biznes dhe ndërveprime të përditshme.Stili i shkrimit të Jeremy-t është tërheqës dhe informues, pasi ai ndërthur ekspertizën e tij me shembuj të jetës reale dhe këshilla praktike. Aftësia e tij për të zbërthyer konceptet komplekse në terma lehtësisht të kuptueshëm i fuqizon lexuesit të bëhen komunikues më efektivë, si në mjedise personale ashtu edhe në ato profesionale.Kur nuk shkruan apo hulumton, Jeremy-t i pëlqen të udhëtojë në vende të ndryshmepërjetoni kultura të ndryshme dhe vëzhgoni se si shfaqet gjuha e trupit në shoqëri të ndryshme. Ai beson se të kuptuarit dhe përqafimi i shenjave të ndryshme joverbale mund të nxisë ndjeshmërinë, të forcojë lidhjet dhe të mbushë boshllëqet kulturore.Me angazhimin e tij për të ndihmuar të tjerët të komunikojnë në mënyrë më efektive dhe ekspertizën e tij në gjuhën e trupit, Jeremy Cruz, i njohur ndryshe si Elmer Harper, vazhdon të ndikojë dhe frymëzojë lexuesit në mbarë botën në udhëtimin e tyre drejt zotërimit të gjuhës së pashprehur të ndërveprimit njerëzor.