Çfarë do të thotë të shikosh poshtë në gjuhën e trupit

Çfarë do të thotë të shikosh poshtë në gjuhën e trupit
Elmer Harper

Kur dikush shikon poshtë në dysheme, kjo mund të nënkuptojë një sërë gjërash në varësi të kontekstit që ne shohim të shfaqur këtë gjuhë të trupit. Gjithmonë duhet të merren parasysh shumë konsiderata kur lexoni gjuhën e trupit. Për shembull, kur shihni dikë që shikon poshtë në dysheme.

Ne përgjithësisht e konsiderojmë shikimin nga poshtë në dysheme me turp, faj ose pikëllim. Mund të jetë gjithashtu një shenjë se ndiheni të shfryrë, të dëshpëruar ose përgjithësisht të dëshpëruar.

Përpara se të kuptojmë vërtet se çfarë do të thotë të shikosh poshtë, së pari duhet të marrim parasysh kontekstin dhe mjedisin në të cilin shohim gjuhën e trupit.

Duhet të mendoni për situatën e personit dhe kontekstin e bisedës për të vendosur kokën që bie poshtë.

duhet të identifikoni informacionin e parë të trupit.

Gjuha e trupit përbëhet nga ajo që njerëzit bëjnë me trupin e tyre dhe si e përdorin hapësirën e tyre.

Kjo përfshin gjestet, shprehjet e fytyrës, kontaktin me sy, tonin e zërit dhe qëndrimin.

Një grup ose grupime mund të identifikohen lehtësisht duke vënë në dukje se cilat sinjale të tjera janë të pranishme tek i njëjti person në të njëjtën kohë. Do të thotë të shikosh dyshemenë nga poshtë?

Të shikosh në dysheme mund të komunikojë një sërë ndjenjash si turpi, siklet, cenueshmëria dhe mungesa einteresi.

Mund të interpretohet gjithashtu si mosinteresim ose ndjesi mosmiratimi nga të tjerët në dhomë.

Është e vështirë të dihet se çfarë ndjejnë saktësisht, por ka të dhëna që mund të jepen për të ndihmuar në deshifrimin e gjuhës së trupit të tyre dhe për t'i kuptuar më mirë ata dhe situatën e tyre.

Gjërat për të menduar kur shihni përpara duke u ulur. ku jeni ju? Cili është konteksti që shihni se koka po bie? Çfarë bisedash po zhvillohen? Kush është në dhomë me ju? Shefi i IE, oficeri i policisë apo prindi?

Shiko gjithashtu: Fjalë dashurie që fillojnë me R (me përkufizim)

Mendoni pse ai person do të ulte kokën, nëse është i turpëruar apo përpiqet të shmangë kontaktin e drejtpërdrejtë me sy? Kjo duhet t'ju ndihmojë të kuptoni se çfarë do të thotë koka që shikon në dysheme.

Çfarë do të thotë kur dikush shikon poshtë?

Kur shohim dikë që shikon poshtë, mund të bëjmë shumë supozime rreth tij. Kjo është për shkak se kur njerëzit shikojnë poshtë, ata duket se janë në një gjendje turpi ose trishtimi. Ju keni dëgjuar shprehjen "varni kokën nga turpi". Kjo është ajo që do të thotë kur sheh dikë që shikon poshtë.

Në përgjithësi, kur njerëzit shikojnë poshtë do të thotë se ata ndihen të turpëruar ose të turpëruar për diçka që kanë bërë ose kanë thënë.

Është një shenjë e vetëvlerësimit të ulët dhe mungesë besimi në veten e tyre ose larg për të shmangur kontaktin me sy.

Fëmijët zakonisht do t'i keni ndëshkuar në gjuhën e tyre për shkak të këtij trupi.gabim – kështu që zakonisht shoqërohet me të qortuar ose ndëshkuar për gabim.

Nëse shihni dikë që shikon poshtë ndërsa i shajnë ose i bërtasin, është një shenjë e fortë se ai ndihet fajtor ose është në kërkim të pendimit.

Çfarë do të thotë kur dikush ecën duke parë poshtë?

Të mendosh për diçka që ecën poshtë, do të thotë se dikush tjetër ecën shpesh ecën poshtë. Mund të shihet gjithashtu si një shenjë depresioni ose trishtimi që dikush ndihet i dëshpëruar ose sapo ka marrë një lajm të keq.

Kur ka qenë hera e fundit që keni ecur me kokën ulur, a keni menduar për diçka? Apo po ndiheshit pak të ulët?

Kur shqyrtojmë gjuhën e trupit tonë, mund të lexojmë mirë të tjerët që shfaqin të njëjtat joverbale si ne.

Çfarë do të thotë kur dikush shikon poshtë kur flet?

Kur dikush shikon poshtë kur është duke folur, mund të nënkuptojë se është i zënë ngushtë ose i turpëruar. Kjo është për shkak se njerëzit priren të shikojnë lart kur ndihen të sigurt dhe të fuqishëm.

Kryesisht, njerëzit e përdorin atë për ta bërë bisedën më interesante, por në të vërtetë do të thotë se ata ndihen të parehatshëm ose të shqetësuar për atë që thonë ose po përpiqen të theksojnë trishtimin ose një ndjenjë më negative në bisedë.

Kur e shihni këtë sjellje se cili ishte konteksti në të cilin jeni vënë re? Çfarë bisedash po ndodhnin? Pasi ne mund ta kuptojmëkontekst ne mund të kemi një pamje më të mirë se si ndihet ai person në të vërtetë.

Shiko gjithashtu: Çfarë do të thotë kur një djalë merr telefonin tuaj?

Çfarë do të thotë kur dikush ju shikon lart e poshtë?

Kur dikush ju shikon lart e poshtë, kjo është zakonisht një shenjë negative në gjuhën e trupit. Një gjest mosrespektimi ndaj dikujt.

Duke thënë se, nëse është pjesëtar i seksit të kundërt, mund të të kontrollojnë si bashkëshort të mundshëm.

Kuptimi i përgjithshëm është se ata po të vlerësojnë dhe kanë vënë re pamjen tënde, si dhe veshjen tënde.

Është e rëndësishme të merret parasysh konteksti i gjuhës së trupit. Për shembull, nëse shihni dikë që ju shikon kur jeni në një bisedë të nxehtë - a kanë ata motive të këqija? Çfarë lloj personi mund të shikojë dikë kur ai ka një motiv të fshehtë?

Mendoni se ku e keni parë gjuhën e trupit të dikujt që ju shikonte lart e poshtë për t'ju dhënë një kuptim dhe kontekst të vërtetë.

Mendimet përfundimtare

Kur shihni gjuhën e trupit të dikujt që shikon poshtë ose në dysheme ose duke ecur, kjo përgjithësisht konsiderohet një shenjë më e dobët për botën përreth tyre.

Zakonisht, kjo bëhet në mënyrë të pandërgjegjshme nga personi që shfaq gjuhën më të dobët të trupit pasi ai ndihet paksa i dobët dhe nuk do të vërë re se si po sillet.

Kur vëreni dikë që shikon poshtë, duhet të mendoni se çfarë po ndodh rreth tij ose çfarë po ndodh në jetën e tij shtëpiake nëpër të marrë një lexim të vërtetë mbi personin.

Ne ju sugjerojmë të shikoni bloget tona të tjera se si të lexoni gjuhën e trupit dhe gjithashtu se si t'i jepni bazë dikujt përpara se të bëni një analizë të plotë për dikë që shikon poshtë.
Elmer Harper
Elmer Harper
Jeremy Cruz, i njohur edhe me pseudonimin e tij Elmer Harper, është një shkrimtar i pasionuar dhe entuziast i gjuhës së trupit. Me një sfond në psikologji, Jeremy ka qenë gjithmonë i magjepsur nga gjuha e pashprehur dhe shenjat delikate që rregullojnë ndërveprimet njerëzore. Duke u rritur në një komunitet të larmishëm, ku komunikimi joverbal luajti një rol jetik, kurioziteti i Jeremy-t për gjuhën e trupit filloi që në moshë të re.Pas përfundimit të diplomës në psikologji, Jeremy filloi një udhëtim për të kuptuar ndërlikimet e gjuhës së trupit në kontekste të ndryshme sociale dhe profesionale. Ai mori pjesë në seminare të shumta, seminare dhe programe të specializuara trajnimi për të zotëruar artin e dekodimit të gjesteve, shprehjeve të fytyrës dhe qëndrimeve.Nëpërmjet blogut të tij, Jeremy synon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me një audiencë të gjerë për të ndihmuar në përmirësimin e aftësive të tyre të komunikimit dhe për të përmirësuar të kuptuarit e sinjaleve joverbale. Ai mbulon një gamë të gjerë temash, duke përfshirë gjuhën e trupit në marrëdhënie, biznes dhe ndërveprime të përditshme.Stili i shkrimit të Jeremy-t është tërheqës dhe informues, pasi ai ndërthur ekspertizën e tij me shembuj të jetës reale dhe këshilla praktike. Aftësia e tij për të zbërthyer konceptet komplekse në terma lehtësisht të kuptueshëm i fuqizon lexuesit të bëhen komunikues më efektivë, si në mjedise personale ashtu edhe në ato profesionale.Kur nuk shkruan apo hulumton, Jeremy-t i pëlqen të udhëtojë në vende të ndryshmepërjetoni kultura të ndryshme dhe vëzhgoni se si shfaqet gjuha e trupit në shoqëri të ndryshme. Ai beson se të kuptuarit dhe përqafimi i shenjave të ndryshme joverbale mund të nxisë ndjeshmërinë, të forcojë lidhjet dhe të mbushë boshllëqet kulturore.Me angazhimin e tij për të ndihmuar të tjerët të komunikojnë në mënyrë më efektive dhe ekspertizën e tij në gjuhën e trupit, Jeremy Cruz, i njohur ndryshe si Elmer Harper, vazhdon të ndikojë dhe frymëzojë lexuesit në mbarë botën në udhëtimin e tyre drejt zotërimit të gjuhës së pashprehur të ndërveprimit njerëzor.