Dërgimi i tekstit të thatë në një marrëdhënie (shembuj të teksteve të thata)

Dërgimi i tekstit të thatë në një marrëdhënie (shembuj të teksteve të thata)
Elmer Harper

Të kuptuarit e mesazheve të thata 📲

Texting thatë është një term që përdoret për të përshkruar një stil të mesazheve që i mungon emocioni, angazhimi ose entuziazmi. Zakonisht përfshin përgjigje të shkurtra me një fjalë dhe mund ta bëjë të vështirë vazhdimin e një bisede. Pra, çfarë tregon teksti i thatë? Mund të nënkuptojë një sërë gjërash, të tilla si mosinteresimi, zënia ose një preferencë për komunikim personal.

Shiko gjithashtu: Lista e fjalëve të Halloween (me përkufizim)

Çfarë tregon teksti i thatë 💬

A është mesazhi i thatë një flamur i kuq? Jo gjithmone. Shkrimi i thatë i mesazheve thjesht mund të tregojë se personi është i zënë në punë ose i preokupuar me detyra të tjera. Megjithatë, mund të sinjalizojë gjithashtu se personi nuk është aq i investuar në bisedë sa ju.

A nuk ka interes për mesazhet e thata? 🙅🏾

Ndërsa është e mundur që mesazhet e thata mund të mos kenë interes, është gjithashtu e mundur që personi thjesht të mos jetë i shkëlqyeshëm në dërgimin e mesazheve. Ata mund të mos dinë se si të shprehen përmes tekstit ose preferojnë të flasin personalisht. Pra, është e rëndësishme t'u jepni atyre përfitimin e dyshimit dhe të mos nxitoni në përfundime.

Shembuj të teksteve të thata 🧐

Çfarë është një shembull i Dry Dërgimi i mesazheve?

Një shembull tipik i mesazheve të thata do të ishte përgjigjja me përgjigje me një fjalë si "sigurisht", "cool" ose "në rregull". Këto përgjigje nuk ofrojnë shumë hapësirë ​​për të vazhduar bisedën dhe mund ta bëjnë atë të ndihet robotike ose jo interesante.

A është toksike Dry Texting?

Texting thatë mund të jetë toksiknë një marrëdhënie nëse krijon vazhdimisht ndjenja pasigurie, zhgënjimi ose vetmie. Megjithatë, është e rëndësishme të mbani mend se të gjithë kanë stile të ndryshme komunikimi dhe zakone të ndryshme të dërgimit të mesazheve, dhe ajo që mund t'i duket e thatë një personi mund të jetë krejtësisht normale për një tjetër.

20 Shembuj të një tekstuesi të thatë? 🎧

 1. "K."
 2. "Mirë."
 3. "Sigurisht."
 4. "Çfarëdo qoftë."
 5. "Po."
 6. "Cool."
 7. "Mirë."
 8. "Bërë."
 9. "Lol."
 10. "Mhm."
 11. "Mirë."
 12. "Mirë."
 13. "Jo."
 14. "Ndoshta."
 15. "Më vonë."
 16. "I zënë."
 17. "I lodhur."
 18. "Po."
 19. "Jo."
 20. "Idk."

Parandalimi i mesazheve të thata 🙈

Texting thatë kundër mesazheve flirte .

Texting flirty përfshin përdorimin e një gjuhe lozonjare, tërheqëse që ndihmon për të vazhduar bisedën. Në të kundërt, mesazhet e thata përdorin përgjigje të shkurtra që nuk ofrojnë shumë për personin tjetër për t'u përgjigjur. Për të parandaluar mesazhet e thata, përpiquni të përfshini më shumë elemente flirte ose tërheqëse në mesazhet tuaja.

Vazhdimi i bisedës .

Një mënyrë për të vazhduar bisedën është duke pyetur hapur - Pyetje të përfunduara që inkurajojnë personin tjetër të tregojë më shumë për veten e tyre. Kjo do të ndihmojë në shmangien e marrjes së një përgjigjeje të thatë dhe me një fjalë dhe do ta bëjë bisedën më tërheqëse.

Kur mendojmë për pyetje të hapura pasi dikush t'ju dërgojë tekste të thata, këtu janë disa ide nëse nuk janë të interesuar.

 1. Çfarëishte momenti kryesor i ditës suaj sot, dhe pse u dallua për ju?
 2. Nëse mund të udhëtoni kudo në botë tani, ku do të shkonit dhe çfarë do të dëshironit të bënit atje?
 3. Cili është një libër, film ose shfaqje televizive që ju ka pëlqyer kohët e fundit dhe çfarë ju pëlqeu më shumë në të?
 4. A mund të më tregoni për një kohë kur u përballët me një sfidë ose pengesë dhe si e kapërceve atë?
 5. Cilat janë disa nga hobi apo pasionet tuaja dhe si u interesuat për to?

Unë nuk do të sugjeroja t'i përdorni ato si më sipër, duhet të shtoni tuajat rrotullohu kur i përgjigjesh një teksti të thatë.

Këshilla nga eksperti i marrëdhënieve 💏

Vlerësimi i stilit të mesazheve

Nëse jeni Duke vënë re një model të mesazheve të thata në marrëdhënien tuaj, është e rëndësishme të vlerësoni stilin e mesazheve si ju ashtu edhe partneri juaj. A jeni të dy duke kontribuar në tharjen, apo është e njëanshme? Kuptimi i kësaj mund t'ju ndihmojë të trajtoni problemin dhe të gjeni një zgjidhje që funksionon për të dy.

Të kuptuarit e preferencave të mesazheve

Mos harroni se jo të gjithëve u pëlqen të dërgojnë mesazhe dhe disa njerëz mund të preferojnë bisedat ballë për ballë ose telefonike. Është thelbësore të kuptoni preferencat e komunikimit të partnerit tuaj dhe të përshtateni në përputhje me rrethanat. Flisni me ta se si ndihen për dërgimin e mesazheve dhe nëse kanë ndonjë preferencë apo shqetësim specifik.

Si të rregulloni një bisedë me tekst të thatë 👨🏿‍🔧

Emoji, GIF,dhe pikëçuditëse .

Përdorimi i emoji-ve, GIF-ve dhe pikëçuditjeve mund të ndihmojë që mesazhet tuaja me tekst t'i bëjnë më tërheqëse dhe ekspresive. Ata shtojnë emocione dhe energji në mesazhet tuaja, duke i bërë ata të ndihen më pak të thatë dhe robotikë.

Duke bërë pyetje të hapura .

Për të rregulluar një bisedë me tekst të thatë, provo të pyesësh pyetje të hapura që kërkojnë më shumë se një përgjigje me një fjalë. Kjo e inkurajon personin tjetër që të ndajë më shumë për veten, mendimet dhe ndjenjat e tij, gjë që mund të ndihmojë që biseda të jetë më tërheqëse dhe më e këndshme për të dy.

Shiko gjithashtu: Çfarë do të thotë kur një djalë ju mban dorën? (Bllokimi i gishtave)

Njohja e kohës për të vazhduar .

Nëse keni provuar gjithçka për të vazhduar bisedën dhe partneri juaj vazhdon të dërgojë mesazhe të thata, mund të jetë koha për të rivlerësuar marrëdhënien. Mendoni nëse ky stil i mesazheve është një problem për ju dhe mbani mend se ka dikush që do të jetë në gjendje të komunikojë në një mënyrë që ju bën të ndiheni të dëgjuar dhe të vlerësuar.

Pyetjet e bëra më shpesh 🤨

Çfarë tregon mesazhi i thatë?

Textimi i thatë mund të tregojë mosinteresim, ngarkim ose preferencë për komunikim personal. Është e rëndësishme të mos nxitosh në përfundime dhe në vend të kësaj të marrësh parasysh kontekstin dhe faktorët e tjerë që mund të ndikojnë në stilin e mesazheve të personit.

A është mesazhi i thatë një flamur i kuq?

Të thatë mesazhet mund të jenë një flamur i kuq nëse vazhdimisht shkakton zhgënjim, pasiguri ose vetminë një lidhje. Megjithatë, është e rëndësishme të mbani mend se të gjithë kanë stile të ndryshme komunikimi dhe zakone të ndryshme të dërgimit të mesazheve.

A do të thotë mesazhi i thatë pa interes?

Ndërsa mesazhet e thata mund të nënkuptojnë mungesë interesi, është gjithashtu është e mundur që personi thjesht nuk është i mirë në dërgimin e mesazheve ose preferon të flasë personalisht. Jepu atyre përfitimin e dyshimit dhe provoni strategji të tjera për t'i përfshirë në bisedë.

Cili është një shembull i mesazheve të thata?

Një shembull i mesazheve të thata do të ishte duke u përgjigjur me përgjigje me një fjalë si "sigurisht", "cool" ose "në rregull". Këto përgjigje nuk ofrojnë shumë hapësirë ​​për vazhdimin e bisedës dhe mund ta bëjnë atë të ndihet robotike ose jo interesante.

A është toksike mesazhi i thatë?

Textimi i thatë mund të jetë toksik në një marrëdhënie nëse krijon vazhdimisht ndjenja pasigurie, zhgënjimi ose vetmie. Megjithatë, është thelbësore të merren parasysh stilet individuale të komunikimit dhe zakonet e dërgimit të mesazheve përpara se ta etiketoni atë si toksik.

Mendimet përfundimtare

Textimi i thatë mund të jetë një përvojë zhgënjyese dhe dekurajuese në një marrëdhënie . Megjithatë, duke kuptuar arsyet e këtij stili komunikimi, duke përdorur strategji për t'i bërë bisedat më tërheqëse dhe duke ditur se kur është koha për të vazhduar më tej, mund të lundroni me besim në botën e mesazheve të thata.
Elmer Harper
Elmer Harper
Jeremy Cruz, i njohur edhe me pseudonimin e tij Elmer Harper, është një shkrimtar i pasionuar dhe entuziast i gjuhës së trupit. Me një sfond në psikologji, Jeremy ka qenë gjithmonë i magjepsur nga gjuha e pashprehur dhe shenjat delikate që rregullojnë ndërveprimet njerëzore. Duke u rritur në një komunitet të larmishëm, ku komunikimi joverbal luajti një rol jetik, kurioziteti i Jeremy-t për gjuhën e trupit filloi që në moshë të re.Pas përfundimit të diplomës në psikologji, Jeremy filloi një udhëtim për të kuptuar ndërlikimet e gjuhës së trupit në kontekste të ndryshme sociale dhe profesionale. Ai mori pjesë në seminare të shumta, seminare dhe programe të specializuara trajnimi për të zotëruar artin e dekodimit të gjesteve, shprehjeve të fytyrës dhe qëndrimeve.Nëpërmjet blogut të tij, Jeremy synon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me një audiencë të gjerë për të ndihmuar në përmirësimin e aftësive të tyre të komunikimit dhe për të përmirësuar të kuptuarit e sinjaleve joverbale. Ai mbulon një gamë të gjerë temash, duke përfshirë gjuhën e trupit në marrëdhënie, biznes dhe ndërveprime të përditshme.Stili i shkrimit të Jeremy-t është tërheqës dhe informues, pasi ai ndërthur ekspertizën e tij me shembuj të jetës reale dhe këshilla praktike. Aftësia e tij për të zbërthyer konceptet komplekse në terma lehtësisht të kuptueshëm i fuqizon lexuesit të bëhen komunikues më efektivë, si në mjedise personale ashtu edhe në ato profesionale.Kur nuk shkruan apo hulumton, Jeremy-t i pëlqen të udhëtojë në vende të ndryshmepërjetoni kultura të ndryshme dhe vëzhgoni se si shfaqet gjuha e trupit në shoqëri të ndryshme. Ai beson se të kuptuarit dhe përqafimi i shenjave të ndryshme joverbale mund të nxisë ndjeshmërinë, të forcojë lidhjet dhe të mbushë boshllëqet kulturore.Me angazhimin e tij për të ndihmuar të tjerët të komunikojnë në mënyrë më efektive dhe ekspertizën e tij në gjuhën e trupit, Jeremy Cruz, i njohur ndryshe si Elmer Harper, vazhdon të ndikojë dhe frymëzojë lexuesit në mbarë botën në udhëtimin e tyre drejt zotërimit të gjuhës së pashprehur të ndërveprimit njerëzor.