Si të rregulloni një marrëdhënie kur dikush po humbet ndjenjat. (Humbja e interesit)

Si të rregulloni një marrëdhënie kur dikush po humbet ndjenjat. (Humbja e interesit)
Elmer Harper

Nëse ndiheni sikur lidhja juaj ka munguar kohët e fundit, mos u shqetësoni - ne ju kemi mbuluar. Vazhdoni të lexoni për të zbuluar pse mund të ndodhë kjo dhe çfarë mund të bëni për ta rregulluar atë!

Nëse jeni në një lidhje dhe po filloni të humbni ndjenjat për partnerin tuaj, mund të jetë e vështirë ta dini çfarë të bëni. Është e rëndësishme të komunikoni me partnerin tuaj dhe të përpiqeni ta zgjidhni problemin së bashku. Nëse nuk jeni të sigurt se si t'i rregulloni gjërat, këtu janë disa këshilla:

Flisni për atë që po ndodh: është e rëndësishme të jeni të sinqertë me partnerin tuaj për mënyrën se si ndiheni. Diskutimi i problemit mund t'ju ndihmojë të kuptoni se çfarë po ndodh dhe të gjeni një mënyrë për ta rregulluar atë.

Kaloni kohë së bashku: kalimi i kohës së bashku mund të ndihmojë në rindezjen e shkëndijës që ka humbur. Provoni të bëni gjëra që të dy ju pëlqejnë, apo edhe diçka të re për të cilën jeni të interesuar të dyve.

Jini të dashur: gjestet e vogla të dashurisë mund të shkojnë shumë. Pavarësisht nëse është një përqafim, një puthje ose thjesht mbajtje për dore, shfaqja e dashurisë fizike mund të ndihmojë që partneri juaj të ndihet i dashur dhe i vlerësuar.

Komunikoni: komunikimi i hapur është thelbësor në çdo marrëdhënie. Nëse diçka ju shqetëson, tregojini partnerit tuaj që të mund ta përballoni së bashku.

Duke ndjekur këto këshilla, mund të filloni të riparoni dëmin që është bërë dhe të rivendosni marrëdhënien tuaj në rrugën e duhur.

Në vijim do t'i hedhim një sy 7-sheve tona më të miramënyra për të rregulluar marrëdhënien tuaj.

7 mënyra për të rregulluar një marrëdhënie kur jeni duke humbur ndjenjat.

  1. Flisni me partnerin tuaj për ndjenjat tuaja.
  2. Kaloni më shumë kohë së bashku.
  3. Planifikoni aktivitete argëtuese së bashku.
  4. Planifikoni aktivitete argëtuese së bashku.
  5. Bëhuni më të dashur nga çfarë doni. 6>Kërkoni këshillim së bashku.
  6. Bëni një pushim nga njëri-tjetri.

Flisni me partnerin tuaj për ndjenjat tuaja.

Nëse ndiheni sikur po humbisni ndjenjat për partnerin tuaj, është e rëndësishme të flisni me të për këtë. Kjo mund të jetë një bisedë e vështirë, por është e rëndësishme, të jeni të sinqertë me partnerin tuaj se si ndiheni. Mundohuni të shpjegoni ndjenjat tuaja dhe pse mendoni se po humbisni interesin. Nëse është e mundur, përpiquni të sugjeroni mënyra për të rregulluar marrëdhënien. Kjo mund të përfshijë të kaloni më shumë kohë së bashku, të jeni më të dashur ose të provoni gjëra të reja së bashku. Në fund të fundit, varet nga ju dhe partneri juaj që të vendosni se çfarë do të funksionojë më mirë për marrëdhënien tuaj.

Kaloni më shumë kohë së bashku .

Nuk është e pazakontë që një person në një lidhje të humbasë interesin ose të ndihet më pak i investuar se dikur. Nëse e gjeni veten në këtë situatë, është e rëndësishme të komunikoni me partnerin tuaj dhe të përpiqeni të gjeni mënyra për të kaluar më shumë kohë së bashku. Kjo mund të përfshijë më shumë përpjekje për të parë njëri-tjetrin, planifikimin e daljeve të veçanta ose thjesht marrjenkoha për të folur dhe për t'u lidhur në një nivel më të thellë. Duke marrë këto hapa, ju mund të ndihmoni për të rindezur shkëndijën në marrëdhënien tuaj dhe për t'i mbajtur të dy partnerët të lumtur.

Planifikoni aktivitete argëtuese së bashku.

Kur njëri partner në një marrëdhënie fillon të humbasë interesin ose fillon të tërhiqet, mund të jetë e vështirë për partnerin tjetër të dijë se çfarë të bëjë. Nëse e gjeni veten në këtë situatë, ka disa gjëra që mund të bëni për të rindezur shkëndijën dhe për të rikthyer argëtimin në marrëdhënien tuaj.

Një mënyrë për ta bërë këtë është të planifikoni disa aktivitete argëtuese së bashku. Kjo mund të jetë çdo gjë, nga të shkuarit në një arratisje në fundjavë deri në një klasë vallëzimi së bashku. Duke bërë diçka të re dhe emocionuese së bashku, ju mund të ndihmoni të rindezni ndjenjat që dikur kishit për njëri-tjetrin.

Një mënyrë tjetër për të rikthyer argëtimin në marrëdhënien tuaj është thjesht të kaloni më shumë kohë së bashku duke bërë gjëra që të dyve ju pëlqejnë. Kjo mund të jetë çdo gjë, nga shikimi i shfaqjes suaj të preferuar televizive së bashku deri te shëtitjet në park. Sido që të jetë, sigurohuni që të dy po merrni pjesë aktive dhe po kënaqeni.

Shiko gjithashtu: A është e çuditshme të buzëqeshësh pa shfaqur dhëmbë (Lloji i buzëqeshjes)

Nëse mendoni se marrëdhënia juaj ka humbur shkëndijën, mos u dëshpëroni. Ka gjëra që mund të bëni për të rikthyer argëtimin. Duke planifikuar aktivitete argëtuese së bashku dhe duke kaluar më shumë kohë duke bërë gjëra që të dyve ju pëlqejnë, ju mund të ndihmoni të rindezni dashurinë dhe lidhjen që keni ndarë dikur.

Flisni për atë që dëshironi nga njëmarrëdhënie.

Në çdo marrëdhënie, është thelbësore të komunikoni atë që dëshironi dhe keni nevojë nga partneri juaj. Nëse ndiheni sikur po humbisni ndjenjat për partnerin tuaj, është e rëndësishme të keni një bisedë për atë që nuk funksionon për ju në marrëdhënie. Ndoshta ndiheni sikur nuk jeni duke u dëgjuar apo mbështetur, ose ndoshta thjesht nuk po e ndjeni më shkëndijën. Sido që të jetë rasti, të flisni hapur dhe sinqerisht me partnerin tuaj është hapi i parë për të rregulluar çdo problem në marrëdhënie. Nga atje, ju mund të punoni së bashku për të gjetur një zgjidhje që funksionon për të dy ju .

Kërkoni këshillim së bashku.

Nëse ju dhe partneri juaj keni vështirësi në komunikim ose ndjenja e shkëputjes, këshillimi mund të ndihmojë. Mund të jetë e vështirë të hapeni për ndjenjat tuaja, por një këshilltar mund t'ju ofrojë një hapësirë ​​të sigurt për t'u shprehur. Këshillimi mund t'ju ndihmojë gjithashtu të mësoni aftësi të reja për të komunikuar me njëri-tjetrin dhe për të zgjidhur konfliktin. Nëse njëri partner po i humb ndjenjat për tjetrin, këshillimi mund t'i ndihmojë të dy partnerët të eksplorojnë arsyet e këtyre ndjenjave dhe të punojnë drejt rindërtimit të marrëdhënies.

Bëni një pushim nga njëri-tjetri.

Nuk është kështu e pazakontë që një person në një marrëdhënie të humbasë ndjenjat për tjetrin. Nëse kjo ndodh, është e rëndësishme të bëni një pushim nga njëri-tjetri. Ky pushim do t'ju japë kohë të dyve për të menduar për atë që dëshironi dhe nëse vazhdoniduan të jenë bashkë. Nëse vendosni se dëshironi të qëndroni së bashku, është e rëndësishme të komunikoni me njëri-tjetrin dhe të punoni për rindërtimin e marrëdhënies.

Në vijim do t'i hedhim një vështrim disa pyetjeve të bëra më shpesh.

Pyetjet e bëra më shpesh

Si ta përmirësoni marrëdhënien tuaj?

Hapi i parë për të komunikuar me partnerin tuaj është të përmirësoni marrëdhënien tuaj. Flisni për atë që ndjeni dhe çfarë keni nevojë nga marrëdhënia. Është gjithashtu e rëndësishme të dëgjoni partnerin tuaj dhe të përpiqeni të kuptoni këndvështrimin e tij.

Është gjithashtu e rëndësishme të kaloni kohë së bashku dhe të siguroheni që të dy jeni në të njëjtën faqe. Planifikoni së bashku netë takimesh argëtuese ose fundjavë larg. Gjeni kohë për t'u rilidhur dhe mbani mend se përse jeni së bashku në radhë të parë.

Më në fund, është e rëndësishme të jeni të sinqertë me njëri-tjetrin dhe të keni pritshmëri realiste. Nëse diçka nuk funksionon, mos kini frikë të flisni për të. Marrëdhëniet kërkojnë punë, por ia vlen kur je me personin e duhur.

A mund t'ju ndihmojë edhe një trajner marrëdhëniesh?

Nëse doni këshilla specifike për marrëdhënien tuaj dhe si ta riktheni atë në rrugën e duhur, një trajner marrëdhëniesh shumë i trajnuar mund t'ju ndihmojë. Trajnerët e marrëdhënieve janë trajnuar për të ndihmuar çiftet që kalojnë një problem të vështirë. Ata mund t'ju ndihmojnë të identifikoni problemet në marrëdhënien tuaj dhe t'ju japin këshilla se si t'i rregulloni ato. Ju mund të gjeni një trajner marrëdhëniesh në sajtesi Coaching for Love.

Si ta ruani marrëdhënien tuaj?

Nuk ka asnjë përgjigje të lehtë kur bëhet fjalë se si ta ruani marrëdhënien tuaj. Çdo çift është i ndryshëm dhe ajo që mund të funksionojë për një, mund të mos funksionojë për një tjetër. Megjithatë, ka disa këshilla të përgjithshme që mund të ndihmojnë në përmirësimin e komunikimit dhe rindërtimin e besimit. Nëse keni vështirësi në marrëdhënien tuaj, është e rëndësishme të kërkoni ndihmë profesionale në mënyrë që të mund të mësoni mjetet e nevojshme për t'i bërë gjërat të funksionojnë.

Shiko gjithashtu: Shenjat që tregojnë se një burrë i moshuar po dashurohet me ju (Kur ju pëlqen një djalë i moshuar)

Si e dini nëse jeni duke humbur ndjenjat për dikë?

Si e dini nëse po humbisni ndjenjat për dikë? Nëse partneri juaj mund të humbasë interesin për ju, mund të jetë e vështirë të thuhet. Këtu janë disa shenja që mund të nënkuptojnë se partneri juaj po bie nga dashuria me ju:

1. Nuk jeni më prioritet. Partneri juaj dikur gjente gjithmonë kohë për ju, por tani duket se është i zënë gjatë gjithë kohës. Ata madje mund të mos kthejnë menjëherë telefonatat ose mesazhet tuaja.

2. Ju nuk ndiheni të lidhur. Kur jeni në një lidhje, zakonisht ndiheni të afërt me partnerin tuaj. Por nëse po i humbisni ndjenjat për ta, mund ta gjeni veten duke u larguar emocionalisht prej tyre.

3. Shkëndija është zhdukur. Kur filluat të dilni për herë të parë, gjithçka ishte e re dhe emocionuese. Por nëse ato flutura janë zhdukur, mund të jetë një shenjë se marrëdhënia nuk është më aq e freskët sa dikur.

4. Gjithmonë po grindeni. Është normale përçiftet duhet të debatojnë ndonjëherë, por nëse ndiheni sikur gjithçka që bëni ndonjëherë është të grindeni, kjo mund të jetë një shenjë se diçka nuk shkon.

5. Ju jeni të mërzitur. Nëse e gjeni veten vazhdimisht të mërzitur kur jeni me partnerin tuaj, kjo mund të jetë një shenjë se ju jeni

Çfarë e shkakton humbjen e ndjenjave në një marrëdhënie?

Ka shumë arsye pse njerëzit mund të humbasin ndjenjat në një marrëdhënie. Mund të ndodhë që marrëdhënia pothuajse ka përfunduar dhe ata po humbasin interesin për të. Mund të jetë se ata ndihen sikur po merren si të mirëqenë ose se partneri i tyre nuk po investon mjaftueshëm kohë ose energji në marrëdhënie. Ndonjëherë marrëdhëniet kalojnë nëpër arna të ashpra dhe njerëzit mund të humbasin ndjenjat si rezultat. Nëse jeni në një lidhje dhe keni humbur ndjenjat për partnerin tuaj, është e rëndësishme të komunikoni me të për të provuar të kuptoni se çfarë po ndodh.

Çfarë do të thotë të humbasësh interesin për një marrëdhënie?

Nëse po humbisni interesin për një marrëdhënie, mund të jetë për shkak se marrëdhënia nuk është e shëndetshme. Mund të ketë probleme me të cilat nuk jeni të kënaqur, si p.sh. ndjenja sikur nuk po ju dëgjojnë ose ndiheni sikur po bëni gjithmonë të njëjtën gjë. Nëse jeni në një marrëdhënie të shëndetshme, duhet të ndiheni sikur partneri juaj është i interesuar për atë që keni për të thënë dhe se ai është i gatshëm të punojë në marrëdhënien me ju. Nëse nuk mendoni se partneri juaj është i interesuar për atë që duhet të bënithuaj ose nëse nuk janë të gatshëm të punojnë në lidhje, ndoshta është koha për të vazhduar më tej.

A mund të kthehen ndjenjat e humbura në një marrëdhënie?

A mund të kthehen ndjenjat e humbura në një marrëdhënie ? Është e mundur që ndjenjat e humbura të kthehen, por do të duhet kohë dhe përpjekje nga të dyja palët për ta realizuar atë. Nëse të dy jeni të gatshëm të punoni për rindërtimin e marrëdhënies, atëherë është e mundur që ndjenjat e humbura të kthehen.

Mendimet përfundimtare

Mund të jetë e vështirë kur jeni duke humbur ndjenjat në çdo marrëdhënie. Është normale t'i humbisni këto ndjenja me kalimin e kohës kur familjarizoheni me personin me të cilin jeni, mendojmë se kjo është një pjesë normale e çdo marrëdhënieje afatgjatë. Ju mund të ndihmoni për të rikthyer ndjenjat tuaja dhe nëse vëreni se një partner po humbet interesin, mund ta ktheni këtë. Shpresojmë që ta keni gjetur përgjigjen tuaj duke lexuar këtë postim, ju gjithashtu mund të dëshironi të shikoni Gaslighting në Përkufizimin e Marrëdhënieve (Gjithçka që duhet të dini.
Elmer Harper
Elmer Harper
Jeremy Cruz, i njohur edhe me pseudonimin e tij Elmer Harper, është një shkrimtar i pasionuar dhe entuziast i gjuhës së trupit. Me një sfond në psikologji, Jeremy ka qenë gjithmonë i magjepsur nga gjuha e pashprehur dhe shenjat delikate që rregullojnë ndërveprimet njerëzore. Duke u rritur në një komunitet të larmishëm, ku komunikimi joverbal luajti një rol jetik, kurioziteti i Jeremy-t për gjuhën e trupit filloi që në moshë të re.Pas përfundimit të diplomës në psikologji, Jeremy filloi një udhëtim për të kuptuar ndërlikimet e gjuhës së trupit në kontekste të ndryshme sociale dhe profesionale. Ai mori pjesë në seminare të shumta, seminare dhe programe të specializuara trajnimi për të zotëruar artin e dekodimit të gjesteve, shprehjeve të fytyrës dhe qëndrimeve.Nëpërmjet blogut të tij, Jeremy synon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me një audiencë të gjerë për të ndihmuar në përmirësimin e aftësive të tyre të komunikimit dhe për të përmirësuar të kuptuarit e sinjaleve joverbale. Ai mbulon një gamë të gjerë temash, duke përfshirë gjuhën e trupit në marrëdhënie, biznes dhe ndërveprime të përditshme.Stili i shkrimit të Jeremy-t është tërheqës dhe informues, pasi ai ndërthur ekspertizën e tij me shembuj të jetës reale dhe këshilla praktike. Aftësia e tij për të zbërthyer konceptet komplekse në terma lehtësisht të kuptueshëm i fuqizon lexuesit të bëhen komunikues më efektivë, si në mjedise personale ashtu edhe në ato profesionale.Kur nuk shkruan apo hulumton, Jeremy-t i pëlqen të udhëtojë në vende të ndryshmepërjetoni kultura të ndryshme dhe vëzhgoni se si shfaqet gjuha e trupit në shoqëri të ndryshme. Ai beson se të kuptuarit dhe përqafimi i shenjave të ndryshme joverbale mund të nxisë ndjeshmërinë, të forcojë lidhjet dhe të mbushë boshllëqet kulturore.Me angazhimin e tij për të ndihmuar të tjerët të komunikojnë në mënyrë më efektive dhe ekspertizën e tij në gjuhën e trupit, Jeremy Cruz, i njohur ndryshe si Elmer Harper, vazhdon të ndikojë dhe frymëzojë lexuesit në mbarë botën në udhëtimin e tyre drejt zotërimit të gjuhës së pashprehur të ndërveprimit njerëzor.