Është i varur nga dikush i vrazhdë (Psikologji)

Është i varur nga dikush i vrazhdë (Psikologji)
Elmer Harper

Pra, dikush ju ka mbyllur telefonin ose ju e keni mbyllur telefonin me dikë, mund të ketë disa arsye për këtë në varësi të kontekstit të situatës.

Kjo është një pyetje e vjetër "a është e pasjellshme mbyllja e telefonit me dikë"? Po, të mbyllësh telefonin me dikë është e vrazhdë. Është e barabartë me daljen në një bisedë ose përfundimin e papritur të një diskutimi. Ai dërgon mesazhin se nuk jeni të interesuar për atë që personi tjetër ka për të thënë dhe se nuk e vlerësoni kohën ose shoqërinë e tij.

Nëse duhet të përfundoni një bisedë, është më mirë ta bëni këtë me mirësjellje duke thënë diçka si, "Më falni, duhet të iki". ose "Po ndihem pak i mërzitur me këtë bisedë që duhet të shkoj"

Shiko gjithashtu: 141 Fjalë negative që fillojnë me V (me përshkrime)

Së pari, duhet të kuptojmë pse ata e përfunduan bisedën me ju. Ne duhet të marrim parasysh kontekstin dhe atë që ndodhi para dhe pas bisedës.

11 Arsyet pse njerëzit dolën lart?

 1. Ata janë të mërzitur me ty.
 2. Dikush tjetër ua ndërpreu.
 3. Ata nuk kanë sinjal celular.
 4. <8 Bateria është mbaruar>
 5. Ata i ka rënë telefoni.
 6. Shefi i tyre hyri në dhomë.
 7. Prindërit e tyre hynë në dhomë.
 8. Ata po ju thërrasin fshehurazi.
 9. Ata po drejtojnë makinën dhe po i lëshon telefonin. Policia po i ndalon. 1>

  Është e mundur që personi që keni qenëduke folur për të mbyllur telefonin sepse ata ishin të zemëruar ose të mërzitur me ju. Përndryshe, mund t'u ishte dashur të shkonin diku tjetër dhe nuk mund ta vazhdonin bisedën. Nëse kjo është një dukuri e zakonshme, mund të ia vlen të merret parasysh nëse ka diçka që po bëni që i bën njerëzit t'i japin fund bisedave papritur.

  Dikush tjetër i ndërpreu ato.

  Një prind, mësues ose shef ua ka hequr telefonin sepse po flisnin me ju në të dhe ata nuk duhet të kishin nënshkruar në celular. sinjal celular, është e mundur që kjo është arsyeja pse ata ju kanë mbyllur telefonin. Ata mund të mos jenë në gjendje të marrin ose të bëjnë telefonata, kjo është arsyeja pse ju nuk keni qenë në gjendje të kontaktoni me ta.

  Atyre u ka mbaruar krediti.

  Mund të ketë shumë arsye pse ju kanë mbyllur telefonin, por një mundësi është se atyre u ka mbaruar krediti. Nëse është kështu, ka të ngjarë sepse ata nuk mund të përballojnë të vazhdojnë bisedën. Ky është një turp, por nuk është faji juaj. Mundohuni të mos e merrni personalisht.

  Bateria e tyre mbaroi.

  Bateria e telefonit të tyre mund të ketë mbaruar, prandaj mund të jetë arsyeja pse ata ju kanë mbyllur papritur telefonin në mes të bisedës suaj. Nëse është kështu, provoni t'i telefononi më vonë për të parë nëse janë të disponueshëm për të folur.

  Ata e kanë hequr telefonin.

  Personi me të cilin po flisnit mund t'i ketë rënëtelefoni, që mund të jetë arsyeja pse ju kanë mbyllur telefonin.

  Shefi i tyre hyri në dhomë.

  Shefi i tyre hyri në dhomë dhe kjo mund të jetë arsyeja pse ata ju mbyllën telefonin. Është e mundur që ata ishin në mes të një takimi dhe nuk mund të vazhdonin bisedën e tyre. Përndryshe, shefi i tyre mund t'u kishte kërkuar atyre të bënin diçka që ata nuk donin ta bënin, dhe ata vendosën ta përfundonin telefonatën në mënyrë që të mos kishin të bënin me ju.

  Prindërit e tyre hynë në dhomë.

  Është e mundur që prindërit e tyre të hynë në dhomë dhe ata duhej të mbyllnin telefonin. Mund të ndodhte që ata nuk donin që prindërit e tyre të dinin se po flisnin me ju, ose ndoshta ishin në telashe dhe duhej ta përfundonin shpejt telefonatën. Sido që të jetë, është më mirë të mos i telefononi menjëherë. Jepuni atyre pak kohë për t'i zgjidhur gjërat dhe më pas provoni përsëri më vonë.

  Ata po ju thërrasin fshehurazi.

  Ka mundësi që personi me të cilin po përpiqeni të kontaktoni të jetë thirrur nga dikush tjetër fshehurazi dhe kjo mund të jetë arsyeja pse ata ju kanë mbyllur telefonin. Nëse dyshoni se ky është rasti, mund të provoni të telefononi përsëri në një kohë tjetër ose t'i kontaktoni me një metodë tjetër.

  Ata po drejtojnë makinën dhe po i bie telefoni.

  Ata po drejtojnë dhe i bie telefoni. dhe kjo mund të jetë arsyeja pse ata ju kanë mbyllur telefonin. Është e mundur që ata kanë qenë në mes të një bisede me ju dhe më pas kanë pasurtë mbyllnin telefonin papritur sepse nuk ishin më në gjendje të përqendroheshin në bisedë dhe duhej të përqendroheshin në drejtimin e automjetit.

  Policia i ndaloi.

  Policia i ndaloi ata për t'u marrë në pyetje dhe kjo mund të ishte arsyeja pse ju kanë mbyllur telefonin. Ka mundësi që për momentin nuk mund të flasin lirshëm dhe për këtë e kanë ndërprerë telefonatën. Mundohuni të mos shqetësoheni shumë dhe prisni që ata t'ju kontaktojnë përsëri.

  Mund të ketë shumë arsye pse dikush do t'ju mbyllë telefonin; është më mirë thjesht të bëni një bilanc dhe të përpiqeni t'i telefononi përsëri. Më pas, do t'i hedhim një vështrim disa prej pyetjeve më të shpeshta.

  Pyetjet e bëra më shpesh

  Çfarë duhet të bëni kur ju japin telefonin?

  Nëse dikush ju mbyll telefonin, gjëja më e mirë për të bërë është të përpiqeni t'i telefononi përsëri. Nëse ata nuk përgjigjen, lini një mesazh të sjellshëm duke u kërkuar atyre t'ju thërrasin. Nëse ata vazhdojnë t'i shpërfillin telefonatat tuaja, ju mund të dëshironi të merrni në konsideratë mënyra të tjera komunikimi me ta, si p.sh. dërgimi i një mesazhi me tekst ose takimi personalisht.

  A duhet të kontaktoni anëtarët e familjes së tyre nëse ju pranojnë?

  Nëse ju kanë mbyllur telefonin dhe situata është e keqe, atëherë mund të jetë e dobishme të kontaktoni miqtë e tyre ose anëtarët e familjes për të parë nëse ata mund t'i mbështesin. Megjithatë, nëse personi është në rrezik të menjëhershëm, është e rëndësishme të kontaktoni shërbimet e urgjencës.

  A konsiderohet mbyllja e telefonit me dikëi pasjellshëm?

  Po, mbyllja e telefonit me dikë konsiderohet e vrazhdë. Shihet si një shenjë mosrespektimi dhe mund të jetë lënduese. Nëse jeni në mes të një bisede dhe duhet të shkoni, është më mirë të justifikoni veten me mirësjellje dhe të thoni se do të telefononi më vonë.

  Sa e pandershme është mbyllja e telefonit me dikë?

  Të mbyllësh telefonin me dikë është një nga gjërat më mosrespektuese që mund të bësh. Kjo tregon se nuk kujdeseni për personin tjetër dhe se mendoni se koha juaj është më e rëndësishme se e tyre. Është i pasjellshëm, i pavëmendshëm dhe thjesht i poshtër. Nëse duhet të përfundoni një bisedë, bëjeni me mirësjellje. Thuaj diçka si "Më fal, duhet të iki". ose "Ishte bukur të flisja me ty." Por çfarëdo që të bëni, mos e mbyllni telefonin vetëm me personin tjetër.

  Po një tekst pasi ta mbyllin telefonin?

  Nëse ju kanë mbyllur ndonjëherë telefonin, e dini sa zhgënjyese mund të jetë. Ju mund të dëshironi t'i dërgoni një mesazh me tekst personit që shkëput komunikimin me ju, por a është kjo një ide e mirë?

  A mund të prisni një moment dhe të shihni pasi ta mbyllin telefonin?

  Nëse jeni në telefon dhe personi tjetër ju mbyll, mund të jetë zhgënjyese. Por, përpara se të telefononi ose shkëputeni, merrni një moment për të parë nëse mund të bëni ndonjë gjë për të zgjidhur situatën. Është e mundur që personit tjetër t'i duhet vetëm pak kohë për t'u qetësuar, dhe thirrja menjëherë mund t'i përkeqësojë gjërat. Nëse mund të prisni pak dhe të shihni se çfarëndodh, kjo mund t'ju kursejë të dyve pak zhgënjim në planin afatgjatë.

  Shiko gjithashtu: Pse ai ndaloi së foluri me mua (U ndal papritur)

  Mendimet përfundimtare

  Ka shumë arsye që një person mund t'ju mbyllë telefonin dhe po, është e vrazhdë nëse e keni bërë këtë nga nxitimi ose nëse jeni në një debat me të. Megjithatë, ka raste kur një person e mbyll telefonin dhe nuk është faji i tij.

  Gjithmonë kushtojini vëmendje kontekstit dhe përpiquni të mendoni se përse do ta mbyllnin telefonin në radhë të parë. Shpresojmë se e keni gjetur përgjigjen e pyetjes suaj, ju gjithashtu mund ta gjeni këtë postim të dobishëm Çfarë do të thotë kur telefoni i dikujt shkon drejtpërdrejt në postën zanore?
Elmer Harper
Elmer Harper
Jeremy Cruz, i njohur edhe me pseudonimin e tij Elmer Harper, është një shkrimtar i pasionuar dhe entuziast i gjuhës së trupit. Me një sfond në psikologji, Jeremy ka qenë gjithmonë i magjepsur nga gjuha e pashprehur dhe shenjat delikate që rregullojnë ndërveprimet njerëzore. Duke u rritur në një komunitet të larmishëm, ku komunikimi joverbal luajti një rol jetik, kurioziteti i Jeremy-t për gjuhën e trupit filloi që në moshë të re.Pas përfundimit të diplomës në psikologji, Jeremy filloi një udhëtim për të kuptuar ndërlikimet e gjuhës së trupit në kontekste të ndryshme sociale dhe profesionale. Ai mori pjesë në seminare të shumta, seminare dhe programe të specializuara trajnimi për të zotëruar artin e dekodimit të gjesteve, shprehjeve të fytyrës dhe qëndrimeve.Nëpërmjet blogut të tij, Jeremy synon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me një audiencë të gjerë për të ndihmuar në përmirësimin e aftësive të tyre të komunikimit dhe për të përmirësuar të kuptuarit e sinjaleve joverbale. Ai mbulon një gamë të gjerë temash, duke përfshirë gjuhën e trupit në marrëdhënie, biznes dhe ndërveprime të përditshme.Stili i shkrimit të Jeremy-t është tërheqës dhe informues, pasi ai ndërthur ekspertizën e tij me shembuj të jetës reale dhe këshilla praktike. Aftësia e tij për të zbërthyer konceptet komplekse në terma lehtësisht të kuptueshëm i fuqizon lexuesit të bëhen komunikues më efektivë, si në mjedise personale ashtu edhe në ato profesionale.Kur nuk shkruan apo hulumton, Jeremy-t i pëlqen të udhëtojë në vende të ndryshmepërjetoni kultura të ndryshme dhe vëzhgoni se si shfaqet gjuha e trupit në shoqëri të ndryshme. Ai beson se të kuptuarit dhe përqafimi i shenjave të ndryshme joverbale mund të nxisë ndjeshmërinë, të forcojë lidhjet dhe të mbushë boshllëqet kulturore.Me angazhimin e tij për të ndihmuar të tjerët të komunikojnë në mënyrë më efektive dhe ekspertizën e tij në gjuhën e trupit, Jeremy Cruz, i njohur ndryshe si Elmer Harper, vazhdon të ndikojë dhe frymëzojë lexuesit në mbarë botën në udhëtimin e tyre drejt zotërimit të gjuhës së pashprehur të ndërveprimit njerëzor.