Gishti i gjuhës së trupit nën hundë (çfarë do të thotë)

Gishti i gjuhës së trupit nën hundë (çfarë do të thotë)
Elmer Harper

A keni menduar ndonjëherë pse dikush mund të vendosë gishtin nën hundë? Nëse po, ju keni ardhur në vendin e duhur. Ne do të hedhim një vështrim në 6 nga arsyet më të zakonshme pse dikush do të vendosë gishtin tregues nën hundë më poshtë.

Gesti i gjuhës së trupit gisht-nën hundë zakonisht nënkupton që personi po mendon ose i thellë në mendime. Ndonjëherë mund të sinjalizojë gjithashtu se personi është i pasigurt ose heziton për diçka. Nëse shihni dikë që bën këtë gjest, është mirë t'i pyesni se për çfarë po mendojnë - ata thjesht mund të kenë nevojë për dikë për të folur! Ne e kemi parë gjithashtu këtë gjest që tregon mustaqe.

Kur merrni parasysh figurën poshtë hundës, duhet të merrni parasysh kontekstin në të cilin shihni sjelljen joverbale për ta interpretuar atë. më mirë. Konteksti do të na japë të dhëna se përse një person po bën atë që po bën.

6 Arsyet pse Somone do ta fuste gishtin nën zhurmën e tyre (gjest)

  1. Personi po mendon fort për diçka.
  2. Personi nuk është i sigurt për diçka.
  3. Personi gënjen.
  4. Personi është nervoz.
  5. Personi po përpiqet të kujtojë diçka.
  6. Personi ka kokën të ftohtë.

Personi po mendon shumë për diçka.

Personi po mendon shumë për diçka. Ata trokasin gishtin nën hundë, dhe sytë e tyre janë duke shigjetuarpërreth. Është e qartë se ata po përpiqen të zgjidhin një problem ose të kujtojnë diçka. Gjuha e tyre e trupit tregon se ata janë të thellë në mendime.

Personi nuk është i sigurt për diçka.

Personi nuk është i sigurt për diçka. Gjuha e trupit Gishti nën hundë. Ata mund të përpiqen të fshehin pasigurinë e tyre, ose mund të përpiqen të kuptojnë se çfarë të bëjnë më pas. Nëse shihni dikë me gisht nën hundë, është mirë të pyesni nëse është mirë.

Personi po gënjen.

Kur dikush gënjen, gjuha e trupit të tij shpesh jep ato larg. Një shenjë treguese e një gënjeshtari është nëse prek ose kruan hundën ndërsa janë duke folur. Kjo për shkak se ata ndihen të shqetësuar dhe të stresuar për të thënë një gënjeshtër, dhe prekja e hundës së tyre ndihmon për të lehtësuar atë tension. Nëse shihni dikë që e bën këtë, kjo është një tregues i mirë se ai nuk është i sinqertë.

Personi është nervoz.

Personi është nervoz. Ata mund të jenë duke djersitur, duart e tyre të shtrënguara në grushte ose duke trokitur në këmbë. Frymëmarrja e tyre mund të jetë e cekët dhe e shpejtë. Ata gjithashtu mund të shfaqin disa nga shenjat e mëposhtme të gjuhës së trupit: prekja ose kruarja e hundës, lëpirja e buzëve ose vërshimi i syve nëpër dhomë.

Personi po përpiqet të kujtojë diçka.

Ky është një gjest i zakonshëm që njerëzit përdorin kur përpiqen të kujtojnë diçka. Shpesh përdoret në kombinim me shenja të tjera të gjuhës së trupit, si p.shsi shikimi lart ose anash ose brazda e vetullës.

Personi e ka kokën të ftohtë. (Prekja e hundës)

Ky është një gjest i zakonshëm që njerëzit përdorin kur kanë kokën të ftohtë. Personi po përpiqet të lehtësojë presionin në sinuset e tij duke e mbajtur gishtin nën hundë.

Çfarë është gjuha e trupit?

Gjuha e trupit është një lloj komunikimi joverbal që përfshin përdorimin fizik shenja, të tilla si gjestet, qëndrimi dhe shprehjet e fytyrës. Ajo mund të përdoret për të komunikuar një gamë të gjerë mesazhesh, nga emocionet e thjeshta si lumturia ose trishtimi deri te konceptet më komplekse si fuqia ose tërheqja.

Ndërsa gjuha e trupit shpesh është nënndërgjegjeshëm, ajo mund të përdoret gjithashtu qëllimisht për të kontrolluar mënyrën se si ne perceptohemi nga të tjerët. Për shembull, dikush që qëndron drejt me shpatullat e tij mbrapa shihet shpesh si i sigurt, ndërsa dikush që shmang shikimin dhe ul shpatullat e tij mund të shihet si i nënshtruar ose nervoz.

Shiko gjithashtu: Gjuha e trupit duke ecur përpara (Dije ta ecësh atë.)

Komunikimi i mirë përfshin të qenit i vetëdijshëm për të dyja gjuhën e trupit tuaj dhe atë të personit me të cilin po komunikoni. Duke kuptuar se si funksionon gjuha e trupit, ju mund ta përdorni atë në avantazhin tuaj në një sërë situatash, nga intervistat e punës deri te ndërveprimet sociale.

Pse njerëzit prekin anën e hundës?

Atje Ka shumë arsye pse njerëzit mund të prekin anën e hundës. Mund të jetë një veprim refleksiv, i bërë pa u menduar, në përgjigje tënjë kruarje ose acarim. Ose, dikush mund ta bëjë këtë si pjesë e një zakoni nervor.

Mund të ketë gjithashtu një kuptim më simbolik. Për shembull, në disa kultura, prekja e hundës konsiderohet një shenjë respekti. Në të tjerat, mund të shihet si një mënyrë për të treguar se dikush po mendon shumë për diçka ose po përpiqet të kujtojë diçka.

Pra, ka shumë shpjegime të mundshme përse dikush mund të prekë anën e hundës. Vërtet varet nga konteksti dhe kultura në të cilën po ndodh.

çfarë do të thotë kur dikush vendos gishtin në hundë?

Kur dikush vendos gishtin në hundë, ata janë zakonisht duke treguar se ata nuk duan të vazhdojnë me bisedën ose se nuk besojnë atë që personi tjetër po thotë. Ndonjëherë, mund të jetë gjithashtu një shenjë talljeje ose talljeje.

Shiko gjithashtu: Duart në fytyrë (Gjithçka që duhet të dini dhe më shumë)

çfarë do të thotë të futësh gishtin poshtë hundës?

Të fusësh gishtin nën hundë është një mënyrë për të kontrolluar nëse kanë hundë të lëngshme. Nëse gishti juaj është i lagur pasi e keni futur nën hundë, atëherë me siguri keni hundë të lëngshme. Rrjedhja e hundës është kur mukoza në hundë rrjedh nga vrimat e hundës. Kjo mund të ndodhë kur keni një ftohje, alergji ose infeksion të sinusit.

Çfarë do të thotë një gisht nën hundë dhe gishti i madh poshtë

Kur shihni dikë që bën gishtin nën hundë dhe gjest i gishtit poshtë, do të thotë se ata mendojnë se po gënjen. Është një mënyrë për tëduke e quajtur dikë gënjeshtar pa përdorur fjalë.

Mendimet përfundimtare.

Kur vjen puna për të kuptuar se çfarë do të thotë gjuha e trupit gishti nën hundë, mund të ketë shumë interpretime në varësi të kontekstit të situatës ku shihni komunikimi joverbal. Shpresojmë që të keni gjetur përgjigjen që keni kërkuar në postim, ju gjithashtu mund ta gjeni të dobishëm këtë postim Çfarë do të thotë të prekësh hundën (Sinjalet e gjuhës së trupit)
Elmer Harper
Elmer Harper
Jeremy Cruz, i njohur edhe me pseudonimin e tij Elmer Harper, është një shkrimtar i pasionuar dhe entuziast i gjuhës së trupit. Me një sfond në psikologji, Jeremy ka qenë gjithmonë i magjepsur nga gjuha e pashprehur dhe shenjat delikate që rregullojnë ndërveprimet njerëzore. Duke u rritur në një komunitet të larmishëm, ku komunikimi joverbal luajti një rol jetik, kurioziteti i Jeremy-t për gjuhën e trupit filloi që në moshë të re.Pas përfundimit të diplomës në psikologji, Jeremy filloi një udhëtim për të kuptuar ndërlikimet e gjuhës së trupit në kontekste të ndryshme sociale dhe profesionale. Ai mori pjesë në seminare të shumta, seminare dhe programe të specializuara trajnimi për të zotëruar artin e dekodimit të gjesteve, shprehjeve të fytyrës dhe qëndrimeve.Nëpërmjet blogut të tij, Jeremy synon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me një audiencë të gjerë për të ndihmuar në përmirësimin e aftësive të tyre të komunikimit dhe për të përmirësuar të kuptuarit e sinjaleve joverbale. Ai mbulon një gamë të gjerë temash, duke përfshirë gjuhën e trupit në marrëdhënie, biznes dhe ndërveprime të përditshme.Stili i shkrimit të Jeremy-t është tërheqës dhe informues, pasi ai ndërthur ekspertizën e tij me shembuj të jetës reale dhe këshilla praktike. Aftësia e tij për të zbërthyer konceptet komplekse në terma lehtësisht të kuptueshëm i fuqizon lexuesit të bëhen komunikues më efektivë, si në mjedise personale ashtu edhe në ato profesionale.Kur nuk shkruan apo hulumton, Jeremy-t i pëlqen të udhëtojë në vende të ndryshmepërjetoni kultura të ndryshme dhe vëzhgoni se si shfaqet gjuha e trupit në shoqëri të ndryshme. Ai beson se të kuptuarit dhe përqafimi i shenjave të ndryshme joverbale mund të nxisë ndjeshmërinë, të forcojë lidhjet dhe të mbushë boshllëqet kulturore.Me angazhimin e tij për të ndihmuar të tjerët të komunikojnë në mënyrë më efektive dhe ekspertizën e tij në gjuhën e trupit, Jeremy Cruz, i njohur ndryshe si Elmer Harper, vazhdon të ndikojë dhe frymëzojë lexuesit në mbarë botën në udhëtimin e tyre drejt zotërimit të gjuhës së pashprehur të ndërveprimit njerëzor.