Pse narcisistët e rishkruajnë historinë për t'i shpëtuar përgjegjësisë? (i çmendur)

Pse narcisistët e rishkruajnë historinë për t'i shpëtuar përgjegjësisë? (i çmendur)
Elmer Harper

Tabela e përmbajtjes

Mund të ketë shumë arsye pse një person narcisist do të rishkruante historinë për t'i shpëtuar përgjegjësisë në këtë postim ne kuptojmë pse është dhe çfarë mund të bëni për këtë ose më mirë se si mund ta kundërshtoni sjelljen e tij.

Kjo bëhet për të shmangur marrjen e përgjegjësisë për keqbërjet e tyre dhe për të hedhur fajin te dikush tjetër. Narcistët mund të përdorin gjithashtu historinë revizioniste për ta bërë veten të duken më mirë se sa janë në të vërtetë ose për ta paraqitur veten si viktimë e rrethanave. Ata gjithashtu mund ta përdorin atë për të hedhur poshtë kritikat ose reagimet nga të tjerët, duke pretenduar se gjërat kanë ndodhur ndryshe nga sa kanë ndodhur në të vërtetë. Duke rishkruar historinë, narcisistët mund të shmangin përballjen me ndonjë pasojë për sjelljen e tyre dhe të shmangin mbajtjen përgjegjëse.

Në fund të fundit, kjo i lejon ata të mbajnë një imazh të pushtetit dhe kontrollit mbi mjediset e tyre duke shmangur çdo bisedë të vështirë ose të vërtetë të pakëndshme për veten e tyre.

6 taktika që narcisistët përdorin për t'i shpëtuar ngjarjeve të tyre. më mirë.
 • Riformuloni bisedat që të duken më të zgjuar.
 • Ndryshoni faktet për t'u ngjyrosur në një dritë më të favorshme.
 • Minimizoni ose injoroni të vërtetat e pakëndshme.
 • Hiqni kritikat dhe hidhni fajin për dikë tjetër.gabimet.
 • Çfarë mund të bëjmë për të luftuar një narcisist që rishkruan historinë?

  Për të luftuar një narcisist që rishkruan historinë, është e rëndësishme të qëndroni të informuar dhe të mbani shënime të sakta për çdo bisedë ose ngjarje që ndodh.

  Është gjithashtu e rëndësishme që të qëndrojmë konsistent në përgjigjet tona narcisiste dhe të mos lejojmë kontrollin tonë narcisist. Ne duhet të jemi gjithashtu të vetëdijshëm për gjendjen tonë emocionale kur përgjigjemi dhe të sigurohemi që nuk po e lejojmë veten të bëhemi tepër emocional ose mbrojtës.

  Mund të ndihmojë të kërkojmë mbështetjen e të tjerëve që mund të kenë parë të njëjtën ngjarje ose bisedë si një mënyrë për të verifikuar anën tonë të historisë. Nëse është e nevojshme, mund të jetë e dobishme të kërkoni ndihmë profesionale nga një terapist ose këshilltar i cili mund të ndihmojë në zhvillimin e strategjive efektive për trajtimin e një individi narcisist. Ju gjithashtu mund të shikoni këtë kanal në YouTube.

  Si reagon një narcisist kur nuk mund t'ju kontrollojë?

  Kur një narcisist nuk mund të kontrollojë dikë, ai shpesh bëhet armiqësor dhe agresiv. Ata mund të përpiqen të manipulojnë ose nënçmojnë personin, duke u përpjekur të përdorin çdo lloj levash për të fituar kontrollin. Ata madje mund të përdorin kërcënime ose frikësim për të marrë atë që duan.

  Narcisistët lulëzojnë me fuqi dhe dominim, kështu që kur ata nuk janë në gjendje të kontrollojnë dikë, kjo mund t'u shkaktojë atyre shqetësime të mëdha. Ata gjithashtu mund të bëhenjashtëzakonisht xheloz ose ziliqar ndaj personit që po i reziston me sukses kërkesave të tyre.

  Shiko gjithashtu: 35 fjalë të Halloween-it që fillojnë me R (me përkufizim)

  Në disa raste, një narcisist madje mund të fillojë të sulmojë karakterin ose besueshmërinë e personit për të rimarrë kontrollin. Kur një narcisist nuk mund të kontrollojë dikë, mund të çojë në një ndërveprim shumë toksik dhe të dëmshëm, i cili mund të ketë efekte afatgjata tek të dyja palët e përfshira. A sugjerojmë nëse ky është rasti juaj të kontrolloni Cila është mënyra më e mirë për të mposhtur një narcisist?

  Si e shmangin narcisistët përgjegjësinë?

  Narcisistët janë ekspertë në zhvendosjen e përgjegjësisë dhe fajësojnë. Ata priren të jenë shumë të aftë në shtrembërimin e argumenteve dhe justifikime për sjelljen e tyre të keqe. Ata shpesh ia kthejnë fajin dikujt tjetër ose përdorin teknika të tilla si ndezja e gazit, akuzat, manipulimi ose frikësimi për të shmangur marrjen e përgjegjësisë për veprimet e tyre. Narcistët gjithashtu mund të përpiqen të manipulojnë një situatë në mënyrë që ata të shihen në një dritë të mirë duke shmangur çdo përgjegjësi për veprimet e tyre. Ndonjëherë, ata madje mund të shfaqin një qëndrim epërsie ose të drejtës për ta bërë të duket sikur janë të paqortueshëm. Në fund të fundit, narcisistët do të bëjnë përpjekje të mëdha për të shmangur marrjen e përgjegjësisë kur gjërat nuk shkojnë siç duhet.

  A duhet të mbajnë përgjegjësi narcisistët?

  Narcisistët duhet të mbajnë përgjegjësi për veprimet e tyre, si çdo gjë tjetër. person tjetër. Kur dikushshfaq sjellje narcisiste, ajo mund të ketë një efekt të dëmshëm për ata që i rrethojnë dhe mund të çojë në ndjenjën e pavlefshmërisë në afat të gjatë. Njerëzve narcistikë shpesh u mungon empatia dhe nuk janë të gatshëm të njohin ose të marrin përgjegjësi për veprimet e tyre. Është e rëndësishme që ata të prekur nga narcisizmi të flasin dhe të sigurohen që narcisi të mbahet përgjegjës për sjelljen e tyre. Kjo mund të përfshijë të folurit për këtë çështje, kërkimin e ndihmës nga një profesionist i shëndetit mendor, apo edhe marrjen e veprimeve ligjore nëse është e nevojshme. Marrja e veprimeve jo vetëm që ndihmon të mbajë narcisistin përgjegjës, por gjithashtu ndihmon në mbrojtjen e të tjerëve nga vuajtja e pasojave të ngjashme në të ardhmen.

  Mendimet përfundimtare

  Kur një narcisist rishkruan historinë për t'i shpëtuar përgjegjësisë, kjo është kur ata janë më të dobëtit. Kuptoni se një narcisist do të përdorë gjithçka për t'i shpëtuar përgjegjësisë, prandaj është vërtet e rëndësishme të mbani shënime dhe të mbani gjurmët e asaj që ata kanë thënë me datat dhe oraret me njerëzit përreth tyre.

  Ky është abuzim dhe nuk duhet toleruar në asnjë rrethanë. Shpresojmë që të keni shijuar duke lexuar këtë postim dhe keni gjetur përgjigjen tuaj.

  Shiko gjithashtu: Çfarë t'i thuash një shoku që po kalon një ndarje (Ndihmo një mik)  Elmer Harper
  Elmer Harper
  Jeremy Cruz, i njohur edhe me pseudonimin e tij Elmer Harper, është një shkrimtar i pasionuar dhe entuziast i gjuhës së trupit. Me një sfond në psikologji, Jeremy ka qenë gjithmonë i magjepsur nga gjuha e pashprehur dhe shenjat delikate që rregullojnë ndërveprimet njerëzore. Duke u rritur në një komunitet të larmishëm, ku komunikimi joverbal luajti një rol jetik, kurioziteti i Jeremy-t për gjuhën e trupit filloi që në moshë të re.Pas përfundimit të diplomës në psikologji, Jeremy filloi një udhëtim për të kuptuar ndërlikimet e gjuhës së trupit në kontekste të ndryshme sociale dhe profesionale. Ai mori pjesë në seminare të shumta, seminare dhe programe të specializuara trajnimi për të zotëruar artin e dekodimit të gjesteve, shprehjeve të fytyrës dhe qëndrimeve.Nëpërmjet blogut të tij, Jeremy synon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me një audiencë të gjerë për të ndihmuar në përmirësimin e aftësive të tyre të komunikimit dhe për të përmirësuar të kuptuarit e sinjaleve joverbale. Ai mbulon një gamë të gjerë temash, duke përfshirë gjuhën e trupit në marrëdhënie, biznes dhe ndërveprime të përditshme.Stili i shkrimit të Jeremy-t është tërheqës dhe informues, pasi ai ndërthur ekspertizën e tij me shembuj të jetës reale dhe këshilla praktike. Aftësia e tij për të zbërthyer konceptet komplekse në terma lehtësisht të kuptueshëm i fuqizon lexuesit të bëhen komunikues më efektivë, si në mjedise personale ashtu edhe në ato profesionale.Kur nuk shkruan apo hulumton, Jeremy-t i pëlqen të udhëtojë në vende të ndryshmepërjetoni kultura të ndryshme dhe vëzhgoni se si shfaqet gjuha e trupit në shoqëri të ndryshme. Ai beson se të kuptuarit dhe përqafimi i shenjave të ndryshme joverbale mund të nxisë ndjeshmërinë, të forcojë lidhjet dhe të mbushë boshllëqet kulturore.Me angazhimin e tij për të ndihmuar të tjerët të komunikojnë në mënyrë më efektive dhe ekspertizën e tij në gjuhën e trupit, Jeremy Cruz, i njohur ndryshe si Elmer Harper, vazhdon të ndikojë dhe frymëzojë lexuesit në mbarë botën në udhëtimin e tyre drejt zotërimit të gjuhës së pashprehur të ndërveprimit njerëzor.