Gjuha e trupit duke ecur përpara (Dije ta ecësh atë.)

Gjuha e trupit duke ecur përpara (Dije ta ecësh atë.)
Elmer Harper

Kur ne ecim, gjuha jonë e trupit po projektohet. Mund të jetë një mënyrë për të komunikuar nëse kemi vetëbesim apo jo.

Kur ne ecim përpara dikujt, mund të jetë një mënyrë për të treguar se kemi besim dhe kontroll. Ne e bëjmë këtë duke ecur me kokën lart dhe duke u përballur me personin që kemi përpara.

Nga ana tjetër, kur ecim pas dikujt kjo mund të tregojë se nuk jemi të sigurt dhe të nënshtruar ndaj tij. Ne e bëjmë këtë duke parë poshtë në dysheme ose duke mbajtur kokën ulur dhe duke shmangur kontaktin me sy me personin që kemi përpara.

Gjuha e trupit ecja përpara mund të interpretohet në disa mënyra. Njëra është se personi është i sigurt dhe dëshiron të marrë drejtimin. Një tjetër është se personi është i paduruar dhe dëshiron të arrijë atje ku po shkon.

Shiko gjithashtu: Si të aktivizoni instinktin e heroit përmes tekstit (mesazh)

Ecja përpara mund të shihet gjithashtu si një lëvizje fuqie, duke e vënë personin përpara në kontroll. Pavarësisht nga interpretimi, gjuha e trupit duke ecur përpara është një mënyrë për të komunikuar në mënyrë joverbale.

Në këtë artikull, ne do t'i hedhim një vështrim disa mënyrave të ndryshme se si ecja përpara mund të sinjalizojë gjëra të ndryshme në situata të ndryshme.

Shiko gjithashtu: Zbuloni gjuhën e trupit të krahëve (Get A Grip)

4 arsyet kryesore pse dikush ec përpara.

 1. Tregon besim.
 2. Tregon që nuk ke frikë nga personi që qëndron pas teje> Tregon se kontrolli mund të bëhet në ju.
 3. personi pas jush ndihet i parehatshëm.

1. Tregon besim.

Kur hyn dikushpara jush, ata shfaqin besimin ose dominimin e tyre përmes gjuhës së trupit. Kjo i lejon njerëzit pas jush të dinë se ku po shkoni dhe ju dëshironi të jeni në krye.

2. Kjo tregon se nuk keni frikë nga personi pas jush.

Kur ecni para dikujt, kjo i bën të kuptojë se nuk keni frikë prej tij ndërsa ecni. Kjo është për shkak se ju nuk mund t'i shihni ato. Shumica e njerëzve që ndihen të kërcënuar ose të frikësuar nga një person do t'i mbajnë gjithmonë në sy.

3. Kjo tregon se ju keni kontrollin.

Kur ecni përpara ose shihni dikë që ecën para jush, është një mënyrë për ta portretizuar atë person si të kontrolluar.

4. Mund ta bëjë personin pas jush të ndihet i pakëndshëm.

Kur një person ecën përpara mund t'i bëjë të tjerët të ndihen rehat për disa arsye, mund të jeni duke ecur shumë shpejt dhe ata mund të dëshirojnë të flasin me ju.

Pyetje dhe përgjigje

1. Si mund të zbulojë gjuha e trupit besim kur ecni para të tjerëve?

Gjuha e trupit mund të tregojë besim kur ecën para të tjerëve nga mënyra se si një person qëndron dhe ecën.

Për shembull, një person me vetëbesim mund të qëndrojë drejt me shpatullat mbrapa dhe kokën lart, ndërsa dikush që nuk është i sigurt mund t'i ketë shpatullat e përkulura dhe kokën poshtë.

Në mënyrë të ngjashme, një person me qëllim dhe me vetëbesim mund të mos ecë me qëllim dhe me vetëbesim, mund të mos ecë, me shpatulla mbrapa dhe kokën lart.këmbët e tyre dhe shikojnë përreth me nervozizëm.

2. Si mund të siguroheni që gjuha juaj e trupit të përcjellë besim kur ecni para të tjerëve?

Nuk ka asnjë përgjigje të vetme për këtë pyetje pasi mund të ndryshojë në varësi të personit dhe situatës. Megjithatë, disa këshilla që mund të ndihmojnë përfshijnë: mbajtjen e kokës lart, shpatullat mbrapa dhe mjekrën lart; ecja me qëllim dhe shmangia e nervozizmit; dhe sigurohuni që shprehjet tuaja të fytyrës të përcjellin besim.

Përveç kësaj, mund të jetë e dobishme të praktikoni ecjen përpara të tjerëve në mënyrë që të fitoni më shumë besim.

3. Cilat janë disa shenja të zakonshme të gjuhës së trupit që përcjellin besim kur ecni para të tjerëve?

Disa shenja të zakonshme të gjuhës së trupit që përcjellin vetëbesim kur ecni përpara të tjerëve janë:

 • Qëndrimi drejt.
 • Mbajeni kokën lart.
 • Marrja e kontaktit me sy.
 • Buzëqeshja.
 • Ecja me një qëllim.

4. Cilat janë disa gjëra që duhen shmangur kur përpiqeni të përçoni besim përmes gjuhës së trupit ndërsa ecni para të tjerëve?

Disa gjëra që duhen shmangur kur përpiqeni të përcillni besim përmes gjuhës së trupit ndërsa ecni para të tjerëve janë:

 • Shmangia e kontaktit me sy.
 • Lulja.
 • Ecja shumë ngadalë ose shumë shpejt.
 • Të shikosh përreth me nervozizëm.
 • Trajtim.
 • Ecja me shpejtësi.
 • Lëvizja e shpejtë.

5. Si mund t'ju ndihmojë të dini për gjuhën e trupit për të përmirësuarkomunikoni besim kur ecni përpara një grupi njerëzish?

Gjuha e trupit është një formë e komunikimit joverbal në të cilin sjelljet fizike, si gjestet, qëndrimi dhe shprehjet e fytyrës, përdoren për të përcjellë mesazhe. Duke kuptuar dhe interpretuar shenjat joverbale që njerëzit përdorin, ju mund të kuptoni më mirë vetëbesimin që ata po përpiqen të komunikojnë.

Për shembull, nëse dikush qëndron me këmbët e vendosura fort në tokë dhe shpatullat në katror, ​​ka të ngjarë të komunikojë besim.

Nga ana tjetër, nëse dikush është i shtrirë ose i shqetësuar, ai mund të jetë i shqetësuar. Vëmendja ndaj gjuhës së trupit mund t'ju ndihmojë të kuptoni më mirë se sa i sigurt ndihet dikush dhe të komunikoni më mirë vetëbesimin tuaj.

6. Duke ecur në gjuhën e trupit në dhomë.

Kur dikush hyn në një dhomë, ata zakonisht përpiqen në mënyrë të pandërgjegjshme t'i dërgojnë një mesazh kujtdo që është në dhomë. Nëse janë të sigurt dhe të rehatshëm, do të kenë një buzëqeshje të gjerë, hapa të gjatë dhe një qëndrim të drejtë. Nëse dikush hyn në një dhomë dhe duket i pakëndshëm ose duket sikur dëshiron të largohet nga situata sa më shpejt që të mundet.

7. Njëri partner ecën përpara gjuhës së trupit tjetër.

Ecja e një partneri para tjetrit është një lloj gjuhe e trupit. Ky gjest përdoret për të treguar qartë se një person ka kontrollmbi tjetrin. Kjo mund të jetë për shkak se ata janë më të moshuar ose më dominues, ose se kanë pushtet mbi tjetrin në një farë mënyre.

Kjo zakonisht nuk është një shenjë e mirë, tregon mungesë respekti, thuajse sikur një person përpiqet të nxitojë tjetrin dhe personi tjetër nuk shqetësohet shumë për të shkuar atje ku dëshiron njëri.

><1 Përmbajtja është gjithmonë e rëndësishme për të marrë një pamje përpara dhe më pas>Përmbledhje

Njerëzit zakonisht përdorin gjuhën e trupit për të komunikuar kur janë në grup. Gjuha e trupit duke ecur përpara, Nëse dikush duket se po largohet ose po përpiqet të shmangë një situatë, kushtojini vëmendje. Kur dikush ka besim, ata priren të mbajnë kokën lart dhe të ecin me qëllim. Shpatullat e tyre janë shpesh mbrapa dhe hapi i tyre është i gjatë dhe i barabartë. Ata bëjnë kontakt me sy dhe lëvizin me hir. Nëse ju ka pëlqyer leximi i këtij postimi, atëherë mund t'ju pëlqejë Si ta përmirësoni gjuhën e trupit tuaj.
Elmer Harper
Elmer Harper
Jeremy Cruz, i njohur edhe me pseudonimin e tij Elmer Harper, është një shkrimtar i pasionuar dhe entuziast i gjuhës së trupit. Me një sfond në psikologji, Jeremy ka qenë gjithmonë i magjepsur nga gjuha e pashprehur dhe shenjat delikate që rregullojnë ndërveprimet njerëzore. Duke u rritur në një komunitet të larmishëm, ku komunikimi joverbal luajti një rol jetik, kurioziteti i Jeremy-t për gjuhën e trupit filloi që në moshë të re.Pas përfundimit të diplomës në psikologji, Jeremy filloi një udhëtim për të kuptuar ndërlikimet e gjuhës së trupit në kontekste të ndryshme sociale dhe profesionale. Ai mori pjesë në seminare të shumta, seminare dhe programe të specializuara trajnimi për të zotëruar artin e dekodimit të gjesteve, shprehjeve të fytyrës dhe qëndrimeve.Nëpërmjet blogut të tij, Jeremy synon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me një audiencë të gjerë për të ndihmuar në përmirësimin e aftësive të tyre të komunikimit dhe për të përmirësuar të kuptuarit e sinjaleve joverbale. Ai mbulon një gamë të gjerë temash, duke përfshirë gjuhën e trupit në marrëdhënie, biznes dhe ndërveprime të përditshme.Stili i shkrimit të Jeremy-t është tërheqës dhe informues, pasi ai ndërthur ekspertizën e tij me shembuj të jetës reale dhe këshilla praktike. Aftësia e tij për të zbërthyer konceptet komplekse në terma lehtësisht të kuptueshëm i fuqizon lexuesit të bëhen komunikues më efektivë, si në mjedise personale ashtu edhe në ato profesionale.Kur nuk shkruan apo hulumton, Jeremy-t i pëlqen të udhëtojë në vende të ndryshmepërjetoni kultura të ndryshme dhe vëzhgoni se si shfaqet gjuha e trupit në shoqëri të ndryshme. Ai beson se të kuptuarit dhe përqafimi i shenjave të ndryshme joverbale mund të nxisë ndjeshmërinë, të forcojë lidhjet dhe të mbushë boshllëqet kulturore.Me angazhimin e tij për të ndihmuar të tjerët të komunikojnë në mënyrë më efektive dhe ekspertizën e tij në gjuhën e trupit, Jeremy Cruz, i njohur ndryshe si Elmer Harper, vazhdon të ndikojë dhe frymëzojë lexuesit në mbarë botën në udhëtimin e tyre drejt zotërimit të gjuhës së pashprehur të ndërveprimit njerëzor.