Goja e gjuhës së trupit (Udhëzues i plotë)

Goja e gjuhës së trupit (Udhëzues i plotë)
Elmer Harper

Tabela e përmbajtjes

Goja është një nga pjesët më të rëndësishme të trupit tonë kur bëhet fjalë për gjuhën e trupit.

Mund të zbulojë shumë për një person pa pasur nevojë të thotë asnjë fjalë, nga mendimet dhe ndjenjat e tij deri tek ato që po mendojnë ose planifikojnë.

Goja përdoret shpesh për të shprehur emocione, për të marrë ushqim, frymë dhe për të folur. Gjestet e gojës shoqërohen shpesh me atë se sa mirë po komunikon personi.

Gojët mund të mbyllen ose të hapen në mënyra të ndryshme për të treguar lloje të ndryshme emocionesh. Disa njerëz mund të mbulojnë gojën me duar kur ndihen të nervozuar ose të trembur. Ka shumë kuptime të ndryshme kur bëhet fjalë për leximin e gojës brenda gjuhës së trupit.

Ky vend i dytë ne shikojmë kur mbledhim informacione për një person kur i analizojmë ata pas syve.

Tani do të hedhim një vështrim se çfarë kuptimi kanë shprehjet e fytyrës së gojës. Gjesti i parë joverbal i gojës që do të shikojmë është dora mbi gojë.

Ju gjithashtu mund të shikoni se çfarë do të thotë dora mbi gojë këtu.

Komunikimi joverbal i gojës

Buzëqeshje

Një shenjë universale e lumturisë dhe miqësisë, një buzëqeshje e vërtetë është një mënyrë e fuqishme për të komunikuar. 'Buzëqeshja e Duchenne', e karakterizuar nga kërcitja e syve, konsiderohet si lloji më autentik dhe më tërheqës i buzëqeshjes.

Kushtim i buzëve

Kjo shprehje mund të jetë një shenjë ankthi, stresi,situatë. Është një mënyrë për të lehtësuar veten ose shpesh quhet një mekanizëm përballues në gjuhën e trupit.

Gjuha e trupit lëvizja e gojës do të thotë me të vërtetë

Në shumë kultura, lëvizja e gojës është konsideruar të ketë ndikim në disponimin dhe personalitetin e dikujt.

Për shembull, një lëvizje e gojës lart konsiderohet të jetë një shenjë e lumturisë ndërsa një buzëqeshje do të shihni gjithashtu <1 shenjën e një buzëqeshje. krah për krah kjo mund të nënkuptojë se ata po ndjejnë një lloj presioni ose stresi.

Çfarë do të thotë goja e thatë në gjuhën e trupit?

Gojë e thatë është një gjendje në të cilën trupi nuk prodhon mjaft pështymë. Kjo mund të shkaktohet nga një sërë gjërash, si nervozizmi, stresi dhe ankthi.

Zakonisht mund ta dëgjoni këtë kur njerëzit janë të stresuar, pasi goja e tyre bëhet ngjitëse për shkak të akumulimit të proteinave. E kam parë shpesh këtë në TED Talks, shikoni nëse mund të dëgjoni se për çfarë po flas.

Nëse ndonjëherë keni një gojë të thatë kur jeni duke folur, mbani mend të fshini gojën shpesh dhe të pini ujë.

Tërheqja e gjuhës së trupit në gojë?

Është e rëndësishme të mbani mend se gjuha e trupit është e besueshme që dikush të përdorë shpesh kur nuk përpiqet. gojët për të shfaqur tërheqje duke lëpirë buzët ose dhëmbët e tyre, por nuk ka absolute për këtë. Ne duhet të lexojmë kontekstin që rrethon gjuhën e trupitsugjerime.

Mbulimi i gojës me gjuhën e trupit të këmishës?

Kur mbulojmë gojën, ne po përpiqemi ose të ndalojmë veten të mos themi diçka ose po përpiqemi të mbajmë diçka brenda. Mund ta bëjmë gjithashtu kur kemi thënë diçka që ka ofenduar dikë dhe më pas duam ta kthejmë atë.

Mund të jetë gjithashtu një shenjë e pasigurisë së dikujt, <4 ja kam parë ndonjëherë informacionin?

A keni parë ndonjëherë dikë të gogësisë dhe më pas t'i hapet përsëri? Është si një refleks! Por çfarë do të thotë?

Kur dikush gogëton, zakonisht është i lodhur ose i mërzitur. Por kur ju gogësheni përsëri me ta, është një shenjë se jeni gjithashtu të lodhur ose të mërzitur. Është sikur truri juaj po ju thotë të bëni një pushim gjithashtu!

Shiko gjithashtu: Ulur me një këmbë të vendosur poshtë (këmba e zhytur brenda)

A mund të jetë mashtruese gjuha e trupit?

Gjuha e trupit mund të jetë mashtruese sepse është një formë e komunikimit joverbal. Kjo do të thotë se kuptimi i gjuhës së trupit mund të interpretohet në mënyra të ndryshme nga njerëz të ndryshëm. Për shembull, një shprehje ose gjest i fytyrës mund të ketë një kuptim të ndryshëm në një kulturë sesa në një kulturë tjetër. Në mënyrë të ngjashme, lëvizjet e trupit gjithashtu mund të përcjellin kuptime të ndryshme në varësi të kontekstit në të cilin ato përdoren.

Pyetjet e bëra shpesh

Cilat janë pasojat e takimit me një burrë të martuar?

Takimi me një burrë të martuar mund të çojë në shqetësime emocionale dhe komplikime. Mund të shkaktojë dhimbje dhe faj, pasi ju po kontribuoni nëtradhëtia e besimit në marrëdhënien e një personi tjetër. Gjithashtu përgjithësisht çon në paqëndrueshmëri dhe pasiguri pasi nuk mund të prisni që personi të jetë plotësisht i përkushtuar ndaj jush.

Çfarë do të thotë kur dikush prek buzët e tyre?

Prekja e buzëve është një akt nënndërgjegjeshëm dhe shpesh nënkupton mendjemadhësinë ose të qenit në një gjendje soditëse. Mund të sugjerojë gjithashtu se dikush po ndihet i pakëndshëm ose i pasigurt dhe po kërkon rehati për veten.

Çfarë do të thotë kur dikush prek gojën e tyre?

Prekja e gojës mund të nënkuptojë gjëra të ndryshme bazuar në kontekst. Mund të sugjerojë mendjemprehtësi, nervozizëm ose një përpjekje për të shtypur komunikimin verbal.

Çfarë do të thotë kur dikush prek buzët e tyre ndërsa flet me ju?

Kjo mund të sugjerojë se ata po i konsiderojnë fjalët e tyre me kujdes ose po ndihen pak të shqetësuar. Kjo mund të tregojë gjithashtu se ata nuk janë plotësisht të sinqertë.

Çfarë do të thotë të prekësh buzët në gjuhën e trupit?

Prekja e buzëve në gjuhën e trupit shpesh tregon një sërë emocionesh, nga mendja dhe përsiatja deri te pasiguria apo mashtrimi.

Çfarë do të thotë kur një mashkull ju prekë buzët, ndërsa ju flet? , mund të nënkuptojë se ai është tërhequr nga ju, është nervoz ose po i shqyrton me kujdes fjalët e tij.

Çfarë do të thotë kur dikush vazhdon të prekë gojën?

Prekja e tepërte gojës mund të tregojë nervozizëm, siklet ose një zakon. Mund të sugjerojë gjithashtu që personi të mos zbulojë gjithçka që di ose mendon.

Çfarë do të thotë të prekësh gojën në gjuhën e trupit?

Në gjuhën e trupit, prekja e gojës shpesh sugjeron që personi është në një gjendje soditëse, nervoz ose duke u përpjekur të fshehë informacione të caktuara. buzët me gishtat e tij, mund të jetë një shenjë tërheqjeje ose nervozizmi. Mund të sugjerojë gjithashtu se ai po mendon diçka thellë.

Çfarë do të thotë kur një djalë prek buzët e tua me gishtat e tij?

Nëse një djalë prek buzët e tua me gishtat e tij, kjo zakonisht është një shenjë intimiteti dhe tërheqjeje. Megjithatë, është gjithmonë e rëndësishme të merret parasysh konteksti i përgjithshëm dhe marrëdhënia juaj me personin.

Çfarë do të thotë Fërkimi i buzëve?

Fërkimi i buzëve shpesh tregon siklet ose nervozizëm. Është një gjest vetë-qetësues që njerëzit priren ta bëjnë kur janë të shqetësuar ose të stresuar.

Çfarë do të thotë të prekësh buzët me gisht?

Të prekësh buzët me gishtin mund të sugjerojë mendim të thellë, pasiguri apo edhe siklet. Shpesh bëhet në mënyrë të pandërgjegjshme dhe nënkupton një sërë gjendjesh emocionale.

Çfarë do të thotë kur dikush mbulon gojën kur flet?

Kur dikush mbulon gojën ndërsaduke folur, mund të sugjerojë që ata nuk po thonë të gjithë të vërtetën. Përndryshe, mund të nënkuptojë se ata janë të pakëndshëm ose të turpshëm.

Çfarë do të thotë të prekësh fytyrën në gjuhën e trupit?

Prekja e fytyrës në gjuhën e trupit në përgjithësi tregon siklet, stres ose mendim të thellë. Megjithatë, kuptimi mund të ndryshojë shumë në bazë të kontekstit.

Pse i prek kaq shumë buzët?

Të prekësh buzët mund të jetë një zakon vetëngushëllues. Mund të sugjerojë gjithashtu se jeni shpesh në një gjendje të zhytur në mendime ose në ankth.

Nëse një person prek gojën ose mjekrën shpesh, çfarë do të thotë kjo?

Të prekësh gojën ose mjekrën shpesh mund të jetë një shenjë meditimi, nervozizmi ose një zakon. Mund të tregojë gjithashtu se ata po përpiqen të fshehin diçka ose nuk janë plotësisht të sinqertë.

Çfarë do të thotë kur një djalë prek buzët e tij?

Kur një djalë prek buzët e tij, mund të sugjerojë se ai është i tërhequr, i menduar ose nervoz. Është një gjest që mund të sinjalizojë një sërë gjendjesh emocionale.

Çfarë do të thotë kur një djalë prek buzët tuaja?

Nëse një djalë prek buzët tuaja, kjo shpesh sugjeron intimitet dhe tërheqje. Është një gjest dashurie dhe zakonisht nënkupton se ai ka ndjenja romantike për ju.

Çfarë do të thotë kur dikush mbulon gojën?

Mbulimi i gojës mund të tregojë se personi po përpiqet të shtypë atë që po thotë ose ndjen, duke sugjeruar siklet ose që nuk po e thotëe gjithë e vërteta.

Çfarë do të thotë të mbulosh gojën në gjuhën e trupit?

Mbulimi i gojës me gjuhën e trupit shpesh sugjeron shtypje të të folurit ose emocioneve. Mund të tregojë siklet, pandershmëri ose pasiguri.

Çfarë do të thotë të vendosësh dorën në gojë?

Vënia e dorës në gojë mund të tregojë mendjemprehtësi, habi ose një përpjekje për të mbajtur fjalët ose emocionet. Është një gjest që mund të ketë shumë kuptime të ndryshme në bazë të kontekstit.

Çfarë do të thotë fshirja e gojës në gjuhën e trupit?

Fshirja e gojës mund të jetë një shenjë shqetësimi ose mosmiratimi. Mund të shihet si një përpjekje për të "fshirë" ose për të hedhur poshtë atë që sapo është thënë.

Çfarë do të thotë kur një djalë prek gojën?

Kur një djalë prek gojën e tij, mund të sugjerojë tërheqje, mendim ose nervozizëm. Gjesti mund të përcjellë një sërë kuptimesh në varësi të kontekstit.

Çfarë do të thotë të fërkosh buzët me gishtat?

Fërkimi i buzëve me gishta zakonisht tregon stres ose shqetësim. Shpesh është një gjest vetë-qetësues i bërë në mënyrë të pandërgjegjshme kur dikush ndihet i shqetësuar.

Çfarë do të thotë të prekësh buzët?

Prekja e buzëve mund të sugjerojë mendim të thellë, nervozizëm ose tërheqje. Është një sinjal joverbal që mund të përcjellë një sërë emocionesh bazuar në kontekst.

Çfarë do të thotë të prekësh buzët?

Të prekësh buzët mund të nënkuptojë se je në thellësimendimi, ndjenja e nervozizmit ose përpjekjet për t'u qetësuar.

Mendimet përfundimtare

Siç mund ta thoni, ka shumë kuptime të ndryshme për gjuhën e trupit të gojës. Gjuha e trupit shpesh i ka rrënjët në evolucionin njerëzor, me qëllim të përcjelljes së emocioneve, mendimeve dhe qëllimeve.

Shpresoj që të keni pëlqyer të lexoni dhe të mësoni rreth gojës dhe çfarë roli duhet të luajë në të kuptuarit e gjuhës së trupit të njerëzve të tjerë.

apo edhe eksitim. Njerëzit shpesh kafshojnë buzët në mënyrë të pandërgjegjshme kur janë të thellë në mendime ose nervozë për një situatë. Ose nëse u pëlqen dikush ose diçka që shohin.

Buzët e grumbulluara

Buzët e grumbulluara mund të nënkuptojnë mosmiratim, zhgënjim ose zemërim. Kjo shprehje e fytyrës shoqërohet shpesh me frenimin e mendimeve ose emocioneve negative.

Lupja e buzëve

Lupja e buzëve mund të tregojë pritje, dëshirë ose nervozizëm. Ky veprim mund të jetë gjithashtu rezultat i tharjes së buzëve ose një mekanizmi vetë-qetësues nënndërgjegjeshëm.

Mbulimi i gojës

Mbulimi i gojës me dorë mund të jetë një shenjë befasie, sikleti ose një përpjekje për të shtypur të qeshurën ose emocione të tjera. Mund të tregojë gjithashtu një përpjekje për të fshehur pandershmërinë ose mashtrimin.

Të shfaqësh gjuhën

Ngritja e gjuhës jashtë mund të jetë një gjest lozonjare, një shenjë kundërshtimi ose një shprehje neverie. Kuptimi i këtij veprimi ndryshon shumë në varësi të kontekstit dhe personit të përfshirë.

Buzëqeshje me buzë të ngushta

Kjo lloj buzëqeshjeje, me buzët e shtrënguara së bashku, mund të tregojë mirësjellje, josinqeritet ose një përpjekje për të fshehur ndjenjat e vërteta të dikujt.

Mënyrja e buzëve

Dëshitja e buzëve

Dështimi, zhgënjimi, zhgënjimi, një shenjë e trishtimit dhe trishtimi. tendë

Edhe pse zakonisht shoqërohet me mërzi ose lodhje, gogëzimi mund të jetë gjithashtu një shenjë stresi, nervozizmi ose nevojë për më shumë oksigjen. Është e rëndësishme tëmerrni parasysh kontekstin në të cilin shfaqet gogëzimi për të kuptuar më mirë kuptimin e tij.

Kërcitja e dhëmbëve

Kërcitja e dhëmbëve ose bruksizmi mund të jetë një shenjë stresi, ankthi ose frustrimi. Kjo sjellje shpesh ndodh në mënyrë të pandërgjegjshme dhe mund të çojë në probleme të ndryshme dentare nëse nuk adresohen.

Buzëqeshja

Një buzëqeshje është një buzëqeshje e njëanshme, shpesh sarkastike ose tallëse. Mund të përcjellë ndjenja epërsie, zbavitjeje ose përbuzjeje, në varësi të kontekstit dhe marrëdhënies midis individëve të përfshirë.

Dridhja e buzëve

Drishja e buzëve mund të tregojë emocione të forta si trishtim, frikë apo edhe zemërim ekstrem. Kjo përgjigje e pavullnetshme është zakonisht një shenjë se personi po përpiqet të përmbajë emocionet e tij.

Fishkëllima

Fishkëllima mund të jetë një mjet për të shprehur kënaqësinë, për të kaluar kohën ose për të tërhequr vëmendjen. Kuptimi pas aktit të fishkëllimës mund të ndryshojë në varësi të melodisë dhe situatës.

Të flasësh me dhëmbë të shtrënguar

Të flasësh me dhëmbë të shtrënguar është shpesh një shenjë zemërimi ose frustrimi. Kjo shprehje tregon se personi po përpiqet të mbajë kontrollin mbi emocionet e tij, por po arrin pikën e tyre të thyerjes.

Rrotullimi i buzëve

Rrotullimi i buzëve nga brenda mund të nënkuptojë mendim të thellë, përqendrim ose pasiguri. Njerëzit shpesh e bëjnë këtë në mënyrë të pandërgjegjshme kur përpiqen të marrin një vendim ose mendojnë për një çështje komplekse.

Përtypjaobjektet

Përtypja e objekteve të tilla si stilolapsa, lapsa ose thonjtë mund të jetë një shenjë e nervozizmit, stresit ose mërzisë. Kjo sjellje është shpesh një mënyrë nënndërgjegjeshme për të qetësuar veten ose për të çliruar energjinë e mbyllur.

Fryrja e faqeve

Fryrja e faqeve mund të tregojë habi, mosbesim ose nevojën për të marrë frymë thellë përpara se të shprehni emocione të forta. Mund të jetë gjithashtu një gjest i këndshëm, në varësi të kontekstit. Mërmëritja mund të jetë gjithashtu një shenjë mosinteresimi ose një përpjekje për të shmangur tërheqjen e vëmendjes te vetja.

Gojë e hapur

Një gojë e hapur, me nofullën e varur hapur, mund të tregojë tronditje, habi ose mosbesim. Kjo shprehje shihet shpesh kur dikush kapet i pakujdesshëm ose përballet me lajme të papritura.

Aplikimi i shkëlqyesit të buzëve

Aplikimi i shkëlqyesit të buzëve ose buzëkuqit mund të jetë një gjest vetë-qetësues ose një mënyrë për të rritur besimin dhe për të përmirësuar pamjen e dikujt. Në disa raste, mund të jetë gjithashtu një shenjë flirti ose një përpjekje për të tërhequr vëmendjen te buzët.

Kurrullime i buzës

Kërmimi i buzës së sipërme ose një nënqeshje mund të nënkuptojë përbuzje, neveri ose përbuzje. Kjo shprehje ështëshpesh shoqërohet me ndjenja negative ndaj një personi ose një situate.

Frymëmarrja me gojë

Frymëmarrja me gojë, në vend të hundës, mund të tregojë siklet fizik, mbingarkesë ose ankth. Në disa raste, mund të jetë thjesht një zakon personal.

Fryrja e një puthjeje

Fryrja e një puthjeje është një gjest i këndshëm dhe i dashur, që përdoret shpesh për të shprehur dashurinë, admirimin ose flirtin.

Gllënjka

Akti i pirjes së një pijeje mund të nënkuptojë relaksim, kënaqësi ose nevojë për hidratim. Mund të jetë gjithashtu një mënyrë për të ndaluar gjatë një bisede, duke lejuar një reflektim ose një moment për të mbledhur mendimet e dikujt.

Çamçakëzi

Çamçakëzi mund të tregojë dëshirën për të freskuar frymën, për të lehtësuar stresin ose thjesht për të kaluar kohën. Në disa situata, mund të shihet si një shenjë rastësie ose mospërfilljeje.

Tëritja e buzëve

Trashja e buzëve mund të jetë një shenjë kënaqësie, kënaqësie ose pritjeje për diçka të këndshme, si ushqimi ose një ëmbëlsirë. Mund të interpretohet gjithashtu si një shenjë padurimi ose shqetësimi.

Mbulimi i gojës gjatë të folurit

Mbulimi i gojës me dorë ndërsa flet mund të tregojë mungesë besimi, ndroje ose dëshirë për të fshehur ndjenjat e vërteta. Mund të jetë gjithashtu një mënyrë për të mbytur zërin e dikujt kur përpiqeni të komunikoni me maturi.

Gëmëzhitja

Gëmëzhitja e një melodie mund të shprehë lumturinë, kënaqësinë ose një mjet për t'u qetësuar. Gjithashtu mundettë jetë një mënyrë për të mbushur heshtjen ose për të përcjellë një qëndrim të relaksuar e të shkujdesur.

Gëlltitja e shpejtë

Gëlltitja e shpejtë mund të jetë një shenjë nervozizmi, ankthi ose shqetësimi. Kjo sjellje mund të jetë gjithashtu rezultat i tharjes së gojës ose një reagimi fizik ndaj stresit.

Pastrimi i shpeshtë i fytit

Pastrimi i shpeshtë i fytit mund të tregojë nervozizëm, shqetësim ose nevojë për të tërhequr vëmendjen te vetja. Në disa raste, mund të jetë një shenjë e një problemi fizik, si ftohja ose alergjitë.

Mbajtja e frymës – Mbajtja e frymës mund të jetë një shenjë ankthi, frike ose pritjeje. Kjo sjellje mund të ndodhë në mënyrë të pavetëdijshme gjatë situatave të tensionuara ose të stresit të lartë.

Gjuha e trupit Gojë e hapur me të vërtetë do të thotë.

Kuptimi pas një gjesti me gojë hapur ndryshon për çdo person, por mesazhi që ai dërgon interpretohet lehtësisht nga të tjerët. Kur dëgjojmë termin "më bie nofulla ose goja ime godet dyshemenë" mendojmë se goja po hapet.

Hapja e gojës është shpesh një shprehje tronditjeje ose mosbesimi. Mund të jetë gjithashtu një mënyrë për të lehtësuar tensionin në nofull.

Është e rëndësishme të mbani parasysh kontekstin kur bëhet fjalë për ndonjë analizë joverbale. Çfarë panë, çfarë thanë dhe kush ishte rreth tyre në momentin e hapjes së gojës?

Çfarë është gjuha e trupit?

Gjuha e trupit është një formë komunikimi joverbale në të cilën përdoren sjelljet fizike, si shprehjet e fytyrës, gjestet dhe qëndrimi.për të përcjellë mesazhe. Mund të përdoret për të komunikuar emocione, synime dhe ndjenja. Është gjithashtu një formë komunikimi që mund të përdoret për të ndikuar në sjelljen e të tjerëve.

Shprehja e fytyrës dhe si lidhen ato me gjuhën e trupit të gojës?

Shprehjet e fytyrës së një personi mund të lidhen me gjuhën e trupit të gojës së tyre. Për shembull, nëse dikush është duke buzëqeshur, kjo mund të nënkuptojë se ai është i lumtur ose i kënaqur që do të përdorë sytë dhe gojën për të treguar një buzëqeshje të vërtetë. Nga ana tjetër, nëse dikush është i vrenjtur dhe me buzë të shtrënguara, mund të nënkuptojë se është i pakënaqur ose i zemëruar. Kështu që ju mund të shihni se sa e rëndësishme është goja kur lexoni shprehjet e fytyrës.

Gjuha e trupit Goja e hapur Vërtet do të thotë?

Kuptimi prapa një gjesti me gojë hapur ndryshon për çdo person, por mesazhi që ata dërgojnë interpretohet lehtësisht nga të tjerët. Kur dëgjojmë termin "më bie nofulla ose goja ime godet dyshemenë" mendojmë se goja është e hapur dhe sytë e hapur.

Hapja e gojës është shpesh një shprehje tronditjeje ose mosbesimi. Mund të jetë gjithashtu një mënyrë për të lehtësuar tensionin në nofull.

Është e rëndësishme të mbani parasysh kontekstin kur bëhet fjalë për ndonjë analizë joverbale. Çfarë panë, çfarë thanë dhe kush ishte rreth tyre në momentin e hapjes së gojës?

Gjuha e trupit Gojë e mbyllur me të vërtetë do të thotë?

Shumë njerëz mendojnë se kur dikush e ka gojën mbyllur do të thotë se atajanë të zemëruar ose nuk janë të interesuar të flasin më.

Megjithatë, kjo nuk është gjithmonë e vërtetë, sepse goja e njerëzve mund të jetë e mbyllur për shumë arsye të tjera, si ngrënia e ushqimit ose gogëzimi.

Ne zakonisht e shohim këtë shenjë joverbale të gojës të mbyllur kur njerëzit janë të relaksuar ose duke shtypur një lloj informacioni. Konteksti rreth këtij sinjali është jetik për të kuptuar se çfarë po ndodh në të vërtetë me atë person dhe pse ai po e mban gojën mbyllur.

Të kuptuarit e shenjave të frymëmarrjes (do të thotë më shumë se ju e dini)

Nxjerrja.

Nxjerrja mund të ketë disa kuptime të ndryshme brenda një konteksti të gjuhës së trupit. Për shembull, kur nxjerrim frymën, mund të psherëtimë ose të fryjmë faqet.

Kur nxjerrim frymë me zë të lartë dhe të shkurtër, zakonisht tregon stres ose zhgënjim. Zakonisht e shohim këtë shenjë joverbale kur dikush ka hequr dorë ose ka marrë ndonjë lajm të keq.

Nxjerrja e frymës me faqet e fryra dhe buzët e grumbulluara është një tjetër tregues se dikush është nën stres ose sapo është çlodhur nga një situatë stresuese.

Mund të shihni lehtësim në fytyrën e tij dhe sytë mund të zbuten pasi dikush është duke u zbutur. ose kur bashkohen me tavolinën. Kjo mund të nënkuptojë që ju jeni të lumtur t'i shihni ato.

Një shembull tjetër është pohimi duke thithur, shpesh do ta shihni këtë kur dikush është gati të pajtohet me ju dhe ai do të marrë një frymëmarrje të shkurtër përparaduke thënë po.

Mbajtja e frymës.

Mbajtja e frymës për një periudhë të gjatë kohore është zakonisht një shenjë lufte ose ikjeje. Nëse shihni dikë duke mbajtur frymën në një bisedë ose situatë, ai zakonisht është i frikësuar ose i frikësuar për diçka.

Gjuha e trupit të gjuhës (Gjithçka që duhet të dini)

Gjaja në cep të gjuhës është vërtet e vërtetë.

Nga këndvështrimi i gjuhës së trupit, gjuha është e shtyrë nga goja dhe e ndien atë në cepin e tij

megjithatë, disa kuptime të tjera për gjuhën të mbahet në cep të gojës. Mund të jetë se personi po fsheh informacione dhe shpesh është një gjest i nënshtruar ose lozonjare.

Gjuha që del midis dhëmbëve.

Kur e shihni gjuhën të dalë midis dhëmbëve, kjo ka tendencë të nënkuptojë se personi mendon se ka ikur me diçka ose mendon se është zbuluar.

Ngritja e gjuhës nga goja mund të nënkuptojë se personi nuk ju pëlqen ose është i pacipë ndaj jush, mendoni fëmijët.

Shiko gjithashtu: Pse djemtë ndalojnë papritur mesazhet? (Zbulojeni tani)

Mund të jetë gjithashtu një shenjë shqetësimi që zakonisht e shihni gjuhën të dalë nga goja në njërën anë gjatë kryerjes së një detyre.

Lpirja e dhëmbëve do të thotë zakonisht se të lëpirësh dhëmbët në një person është një ndjenjë e keqe.
Elmer Harper
Elmer Harper
Jeremy Cruz, i njohur edhe me pseudonimin e tij Elmer Harper, është një shkrimtar i pasionuar dhe entuziast i gjuhës së trupit. Me një sfond në psikologji, Jeremy ka qenë gjithmonë i magjepsur nga gjuha e pashprehur dhe shenjat delikate që rregullojnë ndërveprimet njerëzore. Duke u rritur në një komunitet të larmishëm, ku komunikimi joverbal luajti një rol jetik, kurioziteti i Jeremy-t për gjuhën e trupit filloi që në moshë të re.Pas përfundimit të diplomës në psikologji, Jeremy filloi një udhëtim për të kuptuar ndërlikimet e gjuhës së trupit në kontekste të ndryshme sociale dhe profesionale. Ai mori pjesë në seminare të shumta, seminare dhe programe të specializuara trajnimi për të zotëruar artin e dekodimit të gjesteve, shprehjeve të fytyrës dhe qëndrimeve.Nëpërmjet blogut të tij, Jeremy synon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me një audiencë të gjerë për të ndihmuar në përmirësimin e aftësive të tyre të komunikimit dhe për të përmirësuar të kuptuarit e sinjaleve joverbale. Ai mbulon një gamë të gjerë temash, duke përfshirë gjuhën e trupit në marrëdhënie, biznes dhe ndërveprime të përditshme.Stili i shkrimit të Jeremy-t është tërheqës dhe informues, pasi ai ndërthur ekspertizën e tij me shembuj të jetës reale dhe këshilla praktike. Aftësia e tij për të zbërthyer konceptet komplekse në terma lehtësisht të kuptueshëm i fuqizon lexuesit të bëhen komunikues më efektivë, si në mjedise personale ashtu edhe në ato profesionale.Kur nuk shkruan apo hulumton, Jeremy-t i pëlqen të udhëtojë në vende të ndryshmepërjetoni kultura të ndryshme dhe vëzhgoni se si shfaqet gjuha e trupit në shoqëri të ndryshme. Ai beson se të kuptuarit dhe përqafimi i shenjave të ndryshme joverbale mund të nxisë ndjeshmërinë, të forcojë lidhjet dhe të mbushë boshllëqet kulturore.Me angazhimin e tij për të ndihmuar të tjerët të komunikojnë në mënyrë më efektive dhe ekspertizën e tij në gjuhën e trupit, Jeremy Cruz, i njohur ndryshe si Elmer Harper, vazhdon të ndikojë dhe frymëzojë lexuesit në mbarë botën në udhëtimin e tyre drejt zotërimit të gjuhës së pashprehur të ndërveprimit njerëzor.