Interpretimi i dorës mbi gojë (Një udhëzues i plotë)

Interpretimi i dorës mbi gojë (Një udhëzues i plotë)
Elmer Harper

Çfarë do të thotë kur shihni dikë që vendos dorën mbi gojë në gjuhën e trupit?

Epo, ka një sërë situatash dhe rastesh që mund të shihni sjelljen joverbale të mbulimit të gojës me dorë ose duar.

Gestet e dorës mbi gojë përdoren shpesh për të treguar se dikush është turpëruar papritmas, papritur ose seriozisht në siklet ose turp.

Ndonjëherë e shohim këtë gjest kur përpiqemi të frenoni ose shtypni një lloj informacioni ose nëse është diçka që ne e kemi dhënë tashmë.

Hera e fundit që pashë këtë sjellje ishte nga vajza ime e cila po përpiqej të mos më tregonte një festë sekrete që kishin organizuar për ditëlindjen time.

Në bisedë, ajo e kuptoi shpejt gabimin e saj dhe ngriti dorën në gojë dhe tha "ops."

Kur shihni dikë që ngre dorën në gojë, ne duhet lexoni kontekstin e gjestit në mënyrë që të merrni një vlerësim të vërtetë të situatës. Në fund të fundit, asnjë pjesë e gjuhës së trupit nuk mund të na tregojë të gjithë historinë.

Shiko gjithashtu: Psikologjia prapa arsyes pse burrat ia ngulin sytë grave

Gjuha e trupit Tabela e Përmbajtjes Hand Over Mouth

 • Si ta lexoni saktë gjuhën e trupit
  • Kuptimi i kontekstit
  • Të kuptuarit e vijës bazë.
  • Grupet ose zhvendosjet
 • Çfarë do të thotë dora mbi gojë
 • Çfarë do të thotë të mbulosh gojën me dorë
 • Çfarë do të thotë dora mbi gojë kur dëgjon
 • Çfarë do të thotë dora mbi gojë kur flet
 • Çfarë do të thotë dora e gjuhës së trupitdo të thotë afër gojës
 • Çfarë do të thotë në gjuhën e trupit gjestet nga dora në gojë
 • Çfarë do të thotë kur sheh gishtat pranë gojës
 • Përmbledhje

Si të lexojmë saktë gjuhën e trupit

Të kuptojmë kontekstin

Konteksti ndihmon në përcaktimin e rrethanave në të cilat është vendosur diçka. Këto rrethana mund të kuptohen plotësisht në kontekstin e mjedisit dhe mjedisit.

Çdo ekspert i gjuhës do t'ju thotë se duhet të lexoni sjelljen në grupe informacioni në mënyrë që të kuptoni vërtetë atë që dikush po mendon.

Nuk mund të mbështetesh në faktin se dikush e ngre dorën te goja dhe më pas bën një deklaratë se nuk po thotë të vërtetën ose se po fsheh diçka.

Ke kërkuar për "dorë mbi gojë kuptimi.” Çfarë tjetër keni parë? A dëgjuat diçka që nuk ju pëlqeu? A hezitoi personi apo bëri diçka të pazakontë?

Mendo se çfarë të shtyu të mendosh për këtë temë dhe të dhëna që do të jenë aty.

Të kuptuarit e bazës.

Një bazë në gjuhën e trupit është se si një person sillet kur nuk është nën stres në jetën e tij të përditshme. Ju mund të merrni një bazë për këdo duke bërë pyetje jo stresuese që ai do t'i dijë automatikisht nga maja e kokës.

Arsyeja pse duam të kuptojmë bazën është se na jep një kuptim se si ata zakonisht veprojnë dhe nëse vërejmë ndonjë ndryshim nësjellja, kjo është një pikë e të dhënave që ne mund ta mbajmë mend dhe ta analizojmë më vonë nëse është e nevojshme.

Një nga gjërat më të rëndësishme për t'u mbajtur mend në sjelljen joverbale është leximi i gjuhës së trupit në grupe ose me ndërrime.

Grupet ose zhvendosjet

Grupet e gjuhës së trupit janë sjellje të reja që vëzhgojmë, mund ta lexojmë këtë brenda pesë ose dhjetë minutave kur një person bëhet i stresuar ose nën presion.

Për një kuptim më të thellë të gjuhës Boyd , shikoni këtë postim në blog.

Çfarë do të thotë dora mbi gojë

Gjuha e trupit dorë mbi gojë do të thotë që personi ose është duke menduar fort për atë që dëshiron të thotë ose ata po përpiqen të shtypin një të qeshur.

Çfarë do të thotë të mbulosh gojën me dorë

Në shumë kultura, mbulimi i gojës me dorën e dikujt konsiderohet si një sinjal sikleti ose turpi.

Gjesti mund të kryhet për shkak të një ndjenje sikleti ose turpi, ose për të parandaluar individin që të ofendojë të tjerët ndërsa flet.

Mbulimi i gojës mund të bëhet gjithashtu si një mënyrë për të parandaluar veten nga të folurit.

Dora mbi gojë në gjuhën e trupit shpesh lidhet me shtypjen e të qeshurës.

Kur mbuloni gojën me dorë ndërsa qeshni, po i tregoni personi me të cilin je duhet të ndalojë së qeshuri sepse është e papërshtatshme për situatën apo mjedisin.

Çfarë i jep gojës kur dëgjon

Dora e gjuhës së trupitmbi gojë kur dëgjon mund të shihet te shumë njerëz kur ata janë në procesin e frenimit nga të folurit.

Ky gjest zakonisht shihet kur dikush po përpiqet t'i kushtojë vëmendje asaj që thuhet ose po përpiqet për të frenuar emocionet e tyre.

Kini kujdes për këtë kur keni një bisedë dhe lëreni personin të flasë ose pyesni se çfarë ka në mendje.

Çfarë do të thotë dora mbi gojë kur flet

Gjuha e trupit shpesh anashkalohet nga njerëzit në bisedë. Por fakti është se trupi komunikon shumë më tepër sesa ajo që themi ne.

Dora mbi gojë mund të nënkuptojë disa gjëra të ndryshme, të tilla si mbajtja prapa informacionit ose përpjekja për të ndaluar veten të flasë për diçka.

Ata gjithashtu mund të turpërohen. Kur shihni dorën mbi gojë kur flisni, mendoni se për çfarë po flasin. Për çfarë mund të turpërohen? Çfarë tjetër po ndodh me gjuhën e trupit të tyre?

Çfarë do të thotë gjuha e trupit dora pranë gojës

Varet nga konteksti që shihni dorën e ngritur në gojë. Personi mund të jetë i thellë në mendime ose mund të jetë gati të shfaqë tronditje, befasi ose të shtypë një lloj informacioni.

Shiko gjithashtu: Çfarë do të thotë kur një djalë ju quan vogëlush?

Çfarë nënkuptojnë gjestet nga dora në gojë në gjuhën e trupit

Gjatë një ndërveprimi, gjestet e gjuhës së trupit përdoren për të shprehur emocionet, mendimet dhe mesazhet.

Gjesti dorë më gojë është zakonisht një shenjë e mbajtjesinformacion prapa ose një shenjë se ata janë të zënë ngushtë për diçka që kanë thënë ose bërë.

Çfarë do të thotë kur sheh gishtat pranë gojës

Kur gishti i tyre është afër gojës, ata zakonisht përpiqen të kuptojnë se çfarë duan të thonë.

Kur duart e tyre janë afër gojës, kjo mund të nënkuptojë se ata po përpiqen të gjejnë fjalët e duhura për mesazhin që duan të përcjellin.

Gishtat e vendosur pranë gojës së tyre mund të tregojnë pasiguri nëse duhet të flisni ose jo në atë moment. Mund të nënkuptojë gjithashtu se ata po mendojnë për atë që po ndodh në kokën e tyre dhe po përpiqen shumë që të mos reagojnë shpejt.

Përmbledhje

Të gjitha lëvizjet tona, duke përfshirë gjestet e duarve dhe shprehjet e fytyrës, janë pjesë e gjuhës që përdorim për të komunikuar me të tjerët. Dora mbi gojë ka disa kuptime të ndryshme në gjuhën e trupit.

Ka një shumëllojshmëri të gjerë të gjuhës së trupit dhe mund të jetë e vështirë për t'u kuptuar. Një keqkuptim i zakonshëm është se ne përdorim vetëm duart, krahët dhe këmbët tona për të komunikuar. Në realitet, edhe goja jonë flet!

Nëse doni të dini më shumë rreth gjuhës së trupit, ju lutemi shikoni postimet e tjera në faqen tonë.
Elmer Harper
Elmer Harper
Jeremy Cruz, i njohur edhe me pseudonimin e tij Elmer Harper, është një shkrimtar i pasionuar dhe entuziast i gjuhës së trupit. Me një sfond në psikologji, Jeremy ka qenë gjithmonë i magjepsur nga gjuha e pashprehur dhe shenjat delikate që rregullojnë ndërveprimet njerëzore. Duke u rritur në një komunitet të larmishëm, ku komunikimi joverbal luajti një rol jetik, kurioziteti i Jeremy-t për gjuhën e trupit filloi që në moshë të re.Pas përfundimit të diplomës në psikologji, Jeremy filloi një udhëtim për të kuptuar ndërlikimet e gjuhës së trupit në kontekste të ndryshme sociale dhe profesionale. Ai mori pjesë në seminare të shumta, seminare dhe programe të specializuara trajnimi për të zotëruar artin e dekodimit të gjesteve, shprehjeve të fytyrës dhe qëndrimeve.Nëpërmjet blogut të tij, Jeremy synon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me një audiencë të gjerë për të ndihmuar në përmirësimin e aftësive të tyre të komunikimit dhe për të përmirësuar të kuptuarit e sinjaleve joverbale. Ai mbulon një gamë të gjerë temash, duke përfshirë gjuhën e trupit në marrëdhënie, biznes dhe ndërveprime të përditshme.Stili i shkrimit të Jeremy-t është tërheqës dhe informues, pasi ai ndërthur ekspertizën e tij me shembuj të jetës reale dhe këshilla praktike. Aftësia e tij për të zbërthyer konceptet komplekse në terma lehtësisht të kuptueshëm i fuqizon lexuesit të bëhen komunikues më efektivë, si në mjedise personale ashtu edhe në ato profesionale.Kur nuk shkruan apo hulumton, Jeremy-t i pëlqen të udhëtojë në vende të ndryshmepërjetoni kultura të ndryshme dhe vëzhgoni se si shfaqet gjuha e trupit në shoqëri të ndryshme. Ai beson se të kuptuarit dhe përqafimi i shenjave të ndryshme joverbale mund të nxisë ndjeshmërinë, të forcojë lidhjet dhe të mbushë boshllëqet kulturore.Me angazhimin e tij për të ndihmuar të tjerët të komunikojnë në mënyrë më efektive dhe ekspertizën e tij në gjuhën e trupit, Jeremy Cruz, i njohur ndryshe si Elmer Harper, vazhdon të ndikojë dhe frymëzojë lexuesit në mbarë botën në udhëtimin e tyre drejt zotërimit të gjuhës së pashprehur të ndërveprimit njerëzor.