Kuptimi i buzëve të shtrënguara (Po dërgoni mesazhin e gabuar?)

Kuptimi i buzëve të shtrënguara (Po dërgoni mesazhin e gabuar?)
Elmer Harper

Tabela e përmbajtjes

Në gjuhën e trupit, buzët e shtrënguara mund të përdoren për të treguar mosmiratim ose trishtim.

Buzët e grumbulluara janë një gjest që shfaqet si në shprehjet e fytyrës ashtu edhe në gjuhën e trupit. Shpesh interpretohet si një shenjë mosmiratimi, trishtimi ose neverie. Mund të jetë një shenjë se dikush po mendon për diçka.

Në mënyrë tipike shihet si një gjest i pavetëdijshëm dhe shpesh shoqëron ndjenjat e zhgënjimit ose të të menduarit.

Përmbajtja
  • Si duken buzët e grumbulluara
  • Gjuha e trupit Duken buzët e mbështjellura në një buzëqeshje të vogël
  • 6>
  • Çfarë duhet të bëni kur dikush shtrëngon buzët përse ju flisni me të
  • Kur duhet të përdorni buzët e shtrënguara si shprehje
  • Kush përdor buzët e shtrënguara më shumë burrat apo gratë
  • A i shtrëngojnë fëmijët buzët si gjeste të gjuhës së trupit
Përmbledhje>What Buzët<9 ure formohet duke shtypur buzët fort së bashku, zakonisht me dhëmbët së bashku. Buzët do të jenë të ngjeshura nga jashtë, duke dalë nga fytyra. Kjo mund të bëhet duke sjellë anët e buzëve nga brenda.

Gjuha e trupit Buzëqeshje me buzë të shtrënguara

Është një sinjal joverbal dhe zakonisht përdoret si një formë mirësjelljeje.

Personi që shtrëngon buzët dhe buzëqesh një sinjalizon se nuk ka ndërmend të dëmtojë ose të dëmtojë trupin. Mund të jetë gjithashtu një tregues i pasigurisë osenervozizmi.

E gjithë sjellja e gjuhës së trupit varet nga konteksti dhe mjedisi në të cilin e shihni. Një buzëqeshje me buzë të ngjeshur mund të ketë disa kuptime të ndryshme.

Çfarë do të thotë kur shihni dikë që shtrëngon buzët në një bisedë

Ky gjest është një shenjë mosmarrëveshjeje. në një bisedë me ta, është më mirë të vlerësoni situatën. Mendoni për atë që thatë ose mënyrën se si e thatë?

Kur vëreni se diçka nuk është në rregull nga brenda, është detyra juaj të gërmoni pak më thellë nëse ndjeni nevojën.

Mos harroni të shtrëngoni buzët tuaja zakonisht bëhet në mënyrë të pandërgjegjshme, kështu që personi që shfaq gjestin nuk do ta dijë që e keni vënë re. Është më mirë të mos e theksoni këtë si një pikë të dhënash.

Mënyra më e mirë për të interpretuar plotësisht gjuhën e trupit është të keni një ide të mirë të bazës së tyre përpara se të filloni bisedën.

Shiko gjithashtu: Pse njerëzit i injorojnë tekstet (Zbuloni arsyen e vërtetë)

Një bazë është njohuria e një subjekti ose personi që e keni parë kur nuk është në një situatë stresuese.

Çfarë duhet të bëni kur dikush shtrëngon buzët>

mund të flasësh me mua, kur mund të flasësh me dikë<9 jeni mërzitur nga biseda dhe dua që ju të ndaloni. Mund të nënkuptojë gjithashtu se ata nuk kujdesen për atë që ju duhet të thoni dhe nuk do ta pranojnë praninë tuaj.

Mund të nënkuptojë gjithashtu se ata nuk janë dakordme ju ose keni nevojë për kohë për të menduar për diçka.

Disa njerëz mund të shtrëngojnë buzët kur dikush po flet me ta, sepse kjo është një mënyrë që ata të shfaqin bezdi ose largim nga puna. Ata mund të përpiqen të tregojnë se nuk pajtohen me atë që thotë tjetri ose se mendojnë se personi po tregohet i pasjellshëm për vazhdimin e një bisede të kotë.

Kur duhet të përdorni buzët e shtrënguara si shprehje

Ka një sërë mënyrash për ta shprehur mendimin tuaj në mënyrë jo verbale.

1) Kur gërvishtni buzët në të njëjtën kohë dhe ju rrahni buzët në të njëjtën kohë. , mund të nënkuptojë se ju nuk e miratoni diçka që ata bënë. Është e ngjashme me pamjen e "djallit mund t'i interesojë", por është më e qartë se ju nuk e miratoni atë që ata bënë, sesa nëse sapo keni ngërthyer në fytyrë.

2) Buzët e mbledhura dhe pulsojnë: Nëse dikush pulson me buzë të mbledhura, do të thotë se ai po mendon diçka ose po jep një përgjigje pohuese. Zakonisht konsiderohet si një përgjigje disi e turpshme ose një përgjigje ku nuk doni të jepni shumë detaje rreth asaj që po mendoni.

Ju duhet të përdorni buzët e shtrënguara kur doni të tregoni se po mendoni për diçka që dikush sapo ka thënë. Ju gjithashtu duhet të përdorni gjeste të tjera të gjuhës së trupit dhe të mos i mbani ato për më shumë se pesë sekonda pasi do të fillojë të duket e çuditshme.

Shiko gjithashtu: Pse telefoni i të dashurit tim shkon drejtpërdrejt në postën zanore?

Shumica e njerëzve përdorin buzët e shtrënguara për të shfaqur zhgënjim ose mosmiratim. Nëse doni t'i tregoni dikujtverbalisht që nuk jeni dakord me atë që thonë ata, shtrëngoni buzët dhe lëreni gjuhën e trupit tuaj të bëjë pjesën tjetër.

Kush i përdor më shumë buzët e shtrënguara burrat apo gratë

Nuk është e qartë nëse gratë përdorin buzët e grumbulluara më shumë se burrat.

Përdorimi i buzëve të grumbulluara nuk kufizohet në asnjë gjini. Si burrat ashtu edhe gratë përdorin buzët e shtrënguara për të shprehur ndjenjat ose mendimet e tyre.

A i shtrëngojnë fëmijët buzët si gjeste të gjuhës së trupit

Fëmijët do të kuptojnë gjuhën e trupit të prindërve të tyre ndërsa fillojnë të komunikojnë. Ata gjithashtu do të marrin gjeste dhe sinjale joverbale nga programet televizive që shikojnë.

Nëse shtrëngoni buzët kur jeni të zhgënjyer ose shprehni mosmarrëveshje, atëherë fëmijët tuaj ndoshta do të bëjnë të njëjtën gjë.

Përmbledhje

Siç mund të dalloni nga ky postim i shkurtër, ngjeshja e buzëve mund të ketë kuptime të ndryshme të gjuhës. e tij, dhe kuptimi i tij ndryshon në varësi të kontekstit. Shumë njerëz janë lexues të dobët të gjuhës së trupit, por leximi i gjuhës së trupit mund t'ju tregojë shumë për personin me të cilin po komunikoni.

Një mënyrë për të përmirësuar të kuptuarit tuaj të gjuhës së trupit është të praktikoni përdorimin e saj në kontekste të ndryshme, si p.sh. leximi midis rreshtave në punë ose kur jeni në një debat me personin tuaj të rëndësishëm

Gjithmonë duhet të kujtojmë se gjuha e trupit është mbresëlënëse kur lexojmë.Për të mësuar më shumë rreth kafshimit të buzëve në gjuhën e trupit, shikoni këtë postim se si të lexoni saktë kafshimin e buzëve këtu.
Elmer Harper
Elmer Harper
Jeremy Cruz, i njohur edhe me pseudonimin e tij Elmer Harper, është një shkrimtar i pasionuar dhe entuziast i gjuhës së trupit. Me një sfond në psikologji, Jeremy ka qenë gjithmonë i magjepsur nga gjuha e pashprehur dhe shenjat delikate që rregullojnë ndërveprimet njerëzore. Duke u rritur në një komunitet të larmishëm, ku komunikimi joverbal luajti një rol jetik, kurioziteti i Jeremy-t për gjuhën e trupit filloi që në moshë të re.Pas përfundimit të diplomës në psikologji, Jeremy filloi një udhëtim për të kuptuar ndërlikimet e gjuhës së trupit në kontekste të ndryshme sociale dhe profesionale. Ai mori pjesë në seminare të shumta, seminare dhe programe të specializuara trajnimi për të zotëruar artin e dekodimit të gjesteve, shprehjeve të fytyrës dhe qëndrimeve.Nëpërmjet blogut të tij, Jeremy synon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me një audiencë të gjerë për të ndihmuar në përmirësimin e aftësive të tyre të komunikimit dhe për të përmirësuar të kuptuarit e sinjaleve joverbale. Ai mbulon një gamë të gjerë temash, duke përfshirë gjuhën e trupit në marrëdhënie, biznes dhe ndërveprime të përditshme.Stili i shkrimit të Jeremy-t është tërheqës dhe informues, pasi ai ndërthur ekspertizën e tij me shembuj të jetës reale dhe këshilla praktike. Aftësia e tij për të zbërthyer konceptet komplekse në terma lehtësisht të kuptueshëm i fuqizon lexuesit të bëhen komunikues më efektivë, si në mjedise personale ashtu edhe në ato profesionale.Kur nuk shkruan apo hulumton, Jeremy-t i pëlqen të udhëtojë në vende të ndryshmepërjetoni kultura të ndryshme dhe vëzhgoni se si shfaqet gjuha e trupit në shoqëri të ndryshme. Ai beson se të kuptuarit dhe përqafimi i shenjave të ndryshme joverbale mund të nxisë ndjeshmërinë, të forcojë lidhjet dhe të mbushë boshllëqet kulturore.Me angazhimin e tij për të ndihmuar të tjerët të komunikojnë në mënyrë më efektive dhe ekspertizën e tij në gjuhën e trupit, Jeremy Cruz, i njohur ndryshe si Elmer Harper, vazhdon të ndikojë dhe frymëzojë lexuesit në mbarë botën në udhëtimin e tyre drejt zotërimit të gjuhës së pashprehur të ndërveprimit njerëzor.