Kuptimi i gjuhës së trupit për kruarjen e kokës (çfarë do të thotë?)

Kuptimi i gjuhës së trupit për kruarjen e kokës (çfarë do të thotë?)
Elmer Harper

Kruarja e kokës është një nga gjestet më të zakonshme që bëjmë kur jemi të hutuar ose të hutuar. Është gjithashtu një shenjë se po përpiqeni të kuptoni se çfarë të bëni më pas.

Është e rëndësishme të kuptoni se çfarë do të thotë ky gjest, në mënyrë që të arrini më mirë përgjigjen perfekte. Kur dikush kruan kokën, kjo zakonisht do të thotë se nuk mund të zgjidhë një problem dhe kërkon ndihmë. Mund të jetë gjithashtu sepse janë të hutuar nga diçka ose sepse po përpiqen të mendojnë për diçka për të thënë.

Ka shumë arsye që njerëzit të kruajnë kokën. Kur lexoni shenjat ose gjestet joverbale të dikujt, është gjithmonë më mirë të merrni një bazë të personit për të kuptuar plotësisht nëse kruarja e kokës devijon nga rrjedha e tyre natyrore.

Për të mësuar më shumë rreth leximit të gjuhës së trupit, kontrolloni këtë postim ose për të mësuar se si t'i vini dikujt bazë, shikoni këtë artikull.

Artikulli diskuton gjestin e kruarjes së kokës dhe çfarë mund të thotë kjo.

Gjuha e trupit gërvishtje në pjesën e sipërme të kokës

Gjuha e trupit është një term që i referohet mënyrave të shumta në të cilat trupi i një personi mund t'u komunikojë mesazhe njerëzve të tjerë. Gjuha e trupit është një formë e komunikimit joverbal dhe ajo përcjell mesazhe në mënyrë të qëllimshme dhe të paqëllimshme.

Kruarja e kokës është një shenjë se personi është duke menduar ose konfuz. Nëse e shihni këtë gjest në bisedë, është më mirë të pyesni veten nësepersoni e kupton atë që po thua..

Kthehuni te pikat kryesore që po përpiqeni të bëni vetëm për të dyfishuar dhe sigurohuni që ata të kuptojnë.

Në shembullin e kontekstit:

Ju po i kërkoni dikujt të marrë një vendim për diçka dhe e shihni që ai kruan kokën.

Sapo të vini re këtë shenjë joverbale, ju e dini se ka disa fërkime ose kundërshtime ndaj kërkesës suaj.

Më pas mund ta rregulloni bisedën duke bërë pyetje ose duke menduar se çfarë kundërshtimesh kanë dhe më pas të ofroni një zgjidhje.

Çfarë do të thotë kur shihni dikë që përdor një gisht për të gërvishtur kokën

Gërvishtja e kokës me një gisht. Kuptimi i gjestit është që dikush nuk e kupton atë që thuhet. Ata ose janë shumë të panjohur me temën, ose nuk i kanë kushtuar vëmendje bisedës.

Ne duhet ta lexojmë situatën në kontekstin ku shohim gërvishtjen e vetme. Nuk mund të mendosh vetëm sepse dikush gërvishti kokën me një gisht se nuk është i sigurt ose nuk i kushton vëmendje. Gjuha e trupit duhet të lexohet në kontekstin e situatës për të kuptuar vërtetë të gjithë mesazhin joverbal.

Kur gërvishtim kokën duke përdorur një gisht kudo në majë, në shpinë ose në anën e kokës. , sinjalizon një gjendje emocionale konfuzioni.

Çfarë do të thotë kruarja e pjesës së pasme të kokës

Kërvishtja e kokës mund të përdoret si një mënyrë për t'u shprehurkonfuzion, zhgënjim, apo edhe zemërim.

Kuptimi i gjestit shpesh interpretohet si “Nuk e di se çfarë po ndodh këtu. jam i hutuar. Ka diçka që nuk e kuptoj. Diçka nuk shkon me mua. Jam shumë i frustruar.”

Ka një sërë gjërash që mund të nënkuptojë kruarja e pjesës së pasme të kokës. Kur e shihni këtë sugjerim joverbal, mendoni se çfarë po ndodh, kush është përreth, për çfarë biseda bëhet fjalë, nëse personi ndihet nën presion, nëse ka ide komplekse që ndahen.

Kur kuptoni kontekstin, ju mund ta përdorni gjestin për të bërë analizën tuaj të shenjave të gjuhës së trupit, të tilla si kruarja e pjesës së pasme të kokës.

Gjuha e trupit që kruan kokën djali

Një shenjë pasigurie, e parë shpesh kur dikush nuk është i sigurt se çfarë të thotë ose si të veprojë.

Shenjat e pasigurisë përfshijnë:

Shiko gjithashtu: 99 fjalë negative që fillojnë me D (me përkufizim)

Kërvishtja e kokës ose fërkimi i syve

Tërheqja e rrobave dhe më pas kruarja e kokën

Duke parë poshtë dhe më pas duke kruar pjesën e pasme të kokës

Fërkimi i mjekrës ose faqes dhe lëvizja e dorës për të gërvishtur pjesën e pasme të kokës.

Ku e shihni dikë që kruan kokën në gjuhën e trupit

Kur dikush kruan kokën do të thotë se është në mëdyshje, konfuzion ose në mëdyshje.

Nuk ka përgjigje të qartë për pyetjen ; mund të jetë kudo ku një person duhet të marrë një vendim ose të ndihet nën stres.

Gesti i kruarjes së kokës është një mënyrë për tëshfaqja e konfuzionit.

Mund të shihet gjithashtu si mendim individual dhe arritja në një përfundim.

A mund të shihet si negative kruarja e kokës në një bisedë

Ne shpesh përdorin gjeste për të komunikuar emocione ose ndjenja. Disa prej tyre janë më universale, ndërsa të tjerat varen nga kultura dhe shoqëria në të cilën jetojmë.

Kruarja e kokës gjatë bisedës me dikë është një gjest që mund të shihet si negativ dhe mund të shkaktojë keqkuptim dhe konflikt.

Gjesti i kruarjes së kokës është një shenjë zhgënjimi, konfuzioni, mërzie dhe mungesë përqendrimi. Mund të tregojë gjithashtu mosbesim ose habi. Megjithatë, nuk është gjithmonë negative – kruarja e kokës ndërsa flisni mund të nënkuptojë se po mendoni për diçka të vështirë ose mund të përdoret si një gjest i sjellshëm kur nuk dini si t'i përgjigjeni diçkaje.

Kërvishtja e kokës zakonisht bëhet në mënyrë të pandërgjegjshme, siç është shumica e sjelljeve të gjuhës së trupit.

Përmbledhje

Si përmbledhur, gjuha e trupit kruarja e kokës është një sugjerim i rëndësishëm i gjuhës së trupit për t'u kuptuar. Mund t'ju tregojë nëse personi me të cilin po flisni është duke ndjekur atë që po thoni në të vërtetë dhe jo vetëm që pajtohet për hir të qetësimit të nevojave tuaja.

Shiko gjithashtu: Teknikat e gjuhës për të bindur këdo që të bëjë diçka (Udhëzues i plotë)

Kur shihni dikë që kruan kokën gjatë një bisede, pyeteni nëse ata kanë ndonjë pyetje ose duan të ngrenë ndonjë shqetësim që kanë. Mund të shohim gjithashtu dikë që kruan kokën nëse ka një zgjedhje për të bërë osenjë dilemë. Duke ditur këtë informacion, ne mund t'i ndihmojmë t'i udhëzojmë ata drejt një rezultati të favorshëm – çfarëdo që mund të jetë për ju ose ata.

Nëse dëshironi të mësoni më shumë rreth gjuhës së trupit, ju sugjerojmë të lexoni udhëzuesin tonë se si të lexoni gjuhën e trupit në mënyrën e duhur dhe më pas lexoni udhëzuesin tonë se si të bazoni një person për të marrë një kuptim të vërtetë se si t'i analizoni njerëzit.
Elmer Harper
Elmer Harper
Jeremy Cruz, i njohur edhe me pseudonimin e tij Elmer Harper, është një shkrimtar i pasionuar dhe entuziast i gjuhës së trupit. Me një sfond në psikologji, Jeremy ka qenë gjithmonë i magjepsur nga gjuha e pashprehur dhe shenjat delikate që rregullojnë ndërveprimet njerëzore. Duke u rritur në një komunitet të larmishëm, ku komunikimi joverbal luajti një rol jetik, kurioziteti i Jeremy-t për gjuhën e trupit filloi që në moshë të re.Pas përfundimit të diplomës në psikologji, Jeremy filloi një udhëtim për të kuptuar ndërlikimet e gjuhës së trupit në kontekste të ndryshme sociale dhe profesionale. Ai mori pjesë në seminare të shumta, seminare dhe programe të specializuara trajnimi për të zotëruar artin e dekodimit të gjesteve, shprehjeve të fytyrës dhe qëndrimeve.Nëpërmjet blogut të tij, Jeremy synon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me një audiencë të gjerë për të ndihmuar në përmirësimin e aftësive të tyre të komunikimit dhe për të përmirësuar të kuptuarit e sinjaleve joverbale. Ai mbulon një gamë të gjerë temash, duke përfshirë gjuhën e trupit në marrëdhënie, biznes dhe ndërveprime të përditshme.Stili i shkrimit të Jeremy-t është tërheqës dhe informues, pasi ai ndërthur ekspertizën e tij me shembuj të jetës reale dhe këshilla praktike. Aftësia e tij për të zbërthyer konceptet komplekse në terma lehtësisht të kuptueshëm i fuqizon lexuesit të bëhen komunikues më efektivë, si në mjedise personale ashtu edhe në ato profesionale.Kur nuk shkruan apo hulumton, Jeremy-t i pëlqen të udhëtojë në vende të ndryshmepërjetoni kultura të ndryshme dhe vëzhgoni se si shfaqet gjuha e trupit në shoqëri të ndryshme. Ai beson se të kuptuarit dhe përqafimi i shenjave të ndryshme joverbale mund të nxisë ndjeshmërinë, të forcojë lidhjet dhe të mbushë boshllëqet kulturore.Me angazhimin e tij për të ndihmuar të tjerët të komunikojnë në mënyrë më efektive dhe ekspertizën e tij në gjuhën e trupit, Jeremy Cruz, i njohur ndryshe si Elmer Harper, vazhdon të ndikojë dhe frymëzojë lexuesit në mbarë botën në udhëtimin e tyre drejt zotërimit të gjuhës së pashprehur të ndërveprimit njerëzor.