Kuptimi i vërtetë i gjuhës së trupit me sytë rrotullues (A jeni ofenduar?)

Kuptimi i vërtetë i gjuhës së trupit me sytë rrotullues (A jeni ofenduar?)
Elmer Harper

Rrotullimi i syve është një formë e fuqishme komunikimi dhe shpesh mund të na tregojë se çfarë mund të jetë duke menduar dikush. Këtu diskutojmë kuptimet e ndryshme që mund të gjeni kur shihni rrotullimin e syve, pasi ta lexoni këtë duhet të bëhet më e qartë

Rrotullimi i syve është një gjest që përdoret për të shprehur mërzinë, mosbesimin ose përbuzjen. Rrotullimi i syve konsiderohet i vrazhdë dhe mungesë respekti, sepse të jep përshtypjen se po e shikon nga lart personin të cilit i rrotullon sytë.

Përpara se të kuptojmë vërtet kuptimin e rrotullimit të syve, ne duhet të kemi parasysh kontekstin në të cilin e shohim këtë veprim. Çfarë po bënit kur e patë këtë?

Zakonisht do të shihni vërshimin e syve në bisedë kur dikush i ka thënë diçka negative personit ose nëse ai nuk e beson deklaratën që thuhet.

Kini parasysh. të asaj që po bënit ose bisedës që kishit për të marrë një lexim të vërtetë se çfarë do të thotë rrotullimi i syve.

Çfarë tregojnë rrotullimi i syve

Rrotullimi i syve është një gjest që tregon mosmarrëveshje, zemërim, tallje, zhgënjim, zemërim, mosbesim ose mungesë interesi.

Është një gjest joverbal që kapet më lehtë se shenjat e tjera të gjuhës së trupit dhe mund të shkaktojë një reagim emocional në të tjerët nëse interpretohen në mënyrë të gabuar.

Shiko gjithashtu: Fjalë dashurie që fillojnë me H

Pse rrotullimi i syve është mungesë respekti

Rrotullimi i syve konsiderohet mungesë respekti përperson.

Kjo ndodh sepse personi që e bën këtë zakonisht nuk pajtohet me atë që thotë personi tjetër ose beson se ajo që po thotë është e pavërtetë.

Rrotullimi i syve është një shenjë e fortë që personi është i mërzitur ose ka mendime negative. Kushtojini vëmendje kur e shihni këtë duke ndodhur në një bisedë.

A i rrotullojnë gratë sytë më shumë se burrat

Përgjigja për këtë pyetje është jo. Nuk ka asnjë provë për të mbështetur idenë se gratë rrotullojnë sytë më shumë se burrat. Duket se hulumtimi është bazuar në vëzhgime personale dhe jo në të dhëna.

Emocionet janë një pjesë e rëndësishme e jetës dhe është e vështirë për studiuesit të marrin informacion të saktë rreth tyre. Kjo ndodh sepse emocionet shpesh fshihen ose shprehen në mënyra delikate që mund të keqinterpretohen ose anashkalohen nga të tjerët. Një studim zbuloi se kur njerëzve iu kërkua të përshkruanin disponimin e tyre, dy të tretat e tyre raportuan se ndiheshin të lumtur, të kënaqur ose të kënaqur me jetën; megjithatë, kur u pyetën se si ndiheshin javën e kaluar, pothuajse gjysma thanë se ndiheshin kryesisht të trishtuara, të shqetësuara ose të frustruara.

Disa gra do të rrotullojnë sytë në një përpjekje për të shtypur ndjenjat e tyre të vërteta. Kjo më pas bëhet një mënyrë e brendshme për t'u marrë me zemërimin ose pakënaqësinë me diçka që dikush i ka thënë ose bërë atyre.

A është rrotullimi i syve një sjellje e mësuar

Rrotullimi i syve është një sjellje e mësuar. Zakonet e gjuhës së trupit janë zakonishtmësuam kur jemi të rinj nga njerëzit me të cilët ndodhemi më shumë. Tani po shohim fëmijë që shikojnë YouTube të marrin sjelljet e gjuhës së trupit nga kanalet që shikojnë më shumë, si rrotullimi i syve, ndezja e vrimave të hundës ose shprehja e lumturisë ose zemërimit.

A duhet të përdorim rrotullimin e syve në biseda

Jo, nëse mund ta ndihmojmë. Rrotullimi i syve zakonisht merret shpejt nga të tjerët si një shenjë negative që mund të keqinterpretohet se do të thotë diçka tjetër.

Ne duhet të jemi të vetëdijshëm se si e përdorim gjuhën e trupit tonë kur komunikimi dhe rrotullimi i syve është një trup negativ sugjerim gjuhësor.

Shiko gjithashtu: Fjalë dashurie që fillojnë me N (me përkufizim)

Pra, mos e përdorni nëse nuk doni të kuptoni pikën tuaj dhe nuk ju intereson se çfarë mendon vërtet personi tjetër për ju.

Ndalimi i rrotullimit të syve ose kufizimi i përdorimit

Shumica e njerëzve do ta interpretojnë rrotullimin e syve si një gjest negativ, kështu që është e rëndësishme nëse kemi zhvilluar zakonin për të kufizuar ku dhe kur e përdorim atë.

Të ndalojmë përdorimin e këtij gjesti , duhet të ndërgjegjësohemi për gjuhën tonë të trupit dhe mënyrën se si komunikojmë në mënyrë joverbale.

Pasi të ndërgjegjësohemi se si të komunikojmë, thjesht mund të zgjedhim të mos shprehim rrotullimin e syve. Kjo do të jetë e vështirë, por me kalimin e kohës ne duhet të jemi në gjendje të kontrollojmë sinjalet tona joverbale deri në pikën ku mund të ndalojmë përgjigjen automatike dhe ta zëvendësojmë atë me një më pozitive.

Në thelb, mendoni për atë që ne po bëjnë dhe thonë para se ta bëjmë ne.

Kur TiShikoni rrotullimin e syve në një marrëdhënie

Në varësi të kontekstit kur shihni dikë duke rrotulluar sytë, ne mund ta marrim atë si një sinjal negativ mosmarrëveshjeje ose mosmiratimi.

Rrotullimi i syve ndonjëherë preferohet metoda e personit që nuk dëshiron të debatojë, pasi mund të përdoret si një mënyrë për të shprehur mosmarrëveshje pa thënë asgjë.

Mund të përdoret gjithashtu si një mënyrë për të thënë, "Unë nuk jam dakord me ti, por unë nuk do të luftoj për këtë.”

Nëse vëreni rrokullisje disa herë ose në grupe, kjo mund të jetë një shenjë se ka telashe. Kur çifti të largohet nga sytë, do të ketë një diskutim për atë që ka ndodhur.

Pse dikush do të rrotullojë sytë nga ju

Rrotullimi i syve është një gjest që ka kuptime të ndryshme në varësi të konteksti.

Kuptimi më i zakonshëm është se ata nuk janë të interesuar për atë që po flisni.

Së bashku me këto kuptime, rrotullimi i syve mund të shprehë gjithashtu mosmiratim ose mosmarrëveshje me atë që keni thënë . Një interpretim tjetër i mundshëm i rrotullimit të syve do të ishte t'i tregoni dikujt se ai e ka gabim për të menduar diçka.

Ka shumë arsye për këtë sjellje, por zakonisht kjo çon në mosbesim dhe mospëlqim të personit që rrotulloi sytë ndaj tij .

Mos harroni, përpara se të bëni një gjykim, duhet të merrni parasysh kontekstin dhe bisedën në të cilën shihni sinjalin. Kjo është më e rëndësishmjapjesë e leximit të gjuhës së trupit.

Për të mësuar më shumë rreth leximit të gjuhës së trupit, shikoni këtë postim.

Çfarë duhet të bëjmë kur dikush rrotullon sytë nga ne

Kur dikush rrotullon sytë nga ju, mund të jetë vërtet e vështirë të dini se çfarë të bëni. Ka disa hapa që mund t'ju ndihmojnë të kuptoni se çfarë po ndodh dhe si të përgjigjeni.

Së pari, merrni parasysh situatën. A mund të kishin rrotulluar sytë sepse janë të mërzitur me diçka që keni bërë? Nëse po, kërkoni falje që jeni shkaku i acarimit të tyre.

Mund të kenë rrotulluar sytë sepse janë të lodhur ose të frustruar me diçka që nuk ka të bëjë me ju.

Mund të jetë kështu. ia vlen të presësh për një hapje për t'i pyetur nëse ka ndonjë gjë të gabuar ose thjesht lërini vetëm për momentin nëse zorra juaj ju thotë se nuk është kështu.

Pavarësisht situatës, përpiquni të mos e merrni atë personalisht nëse ka pasur një lloj kontakti me sy përpara se të kthenin sytë nga ju dhe biseda drejtohej drejt jush.

Gjithmonë mbani mend të mblidhni më shumë të dhëna për situatën përpara se të gjykoni për të. Mund t'ju kursejë shumë dhimbje në planin afatgjatë.

Përmbledhje

Rrotullimi i syve është një sinjal i fortë joverbal që nuk mund ta injorojmë kur e shohim në një bisedë. Ne duhet ta marrim këtë si një negative dhe të punojmë prapa për të provuar të kuptojmë se çfarë po ndodh vërtet brenda kokës së dikujt. Ajo komunikon atë qëpersoni po mendon pa e thënë me zë të lartë.

Rrotullimi i syve mund të jetë një formë e rëndësishme e komunikimit joverbal që përdoret për të shprehur se si ndihemi për atë që dikush ka thënë ose bërë.

Faleminderit për kohën për të lexuar këtë postim në blog. Shpresojmë se do t'i gjeni interesante edhe postimet e tjera të blogut tonë mbi gjuhën e trupit.
Elmer Harper
Elmer Harper
Jeremy Cruz, i njohur edhe me pseudonimin e tij Elmer Harper, është një shkrimtar i pasionuar dhe entuziast i gjuhës së trupit. Me një sfond në psikologji, Jeremy ka qenë gjithmonë i magjepsur nga gjuha e pashprehur dhe shenjat delikate që rregullojnë ndërveprimet njerëzore. Duke u rritur në një komunitet të larmishëm, ku komunikimi joverbal luajti një rol jetik, kurioziteti i Jeremy-t për gjuhën e trupit filloi që në moshë të re.Pas përfundimit të diplomës në psikologji, Jeremy filloi një udhëtim për të kuptuar ndërlikimet e gjuhës së trupit në kontekste të ndryshme sociale dhe profesionale. Ai mori pjesë në seminare të shumta, seminare dhe programe të specializuara trajnimi për të zotëruar artin e dekodimit të gjesteve, shprehjeve të fytyrës dhe qëndrimeve.Nëpërmjet blogut të tij, Jeremy synon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me një audiencë të gjerë për të ndihmuar në përmirësimin e aftësive të tyre të komunikimit dhe për të përmirësuar të kuptuarit e sinjaleve joverbale. Ai mbulon një gamë të gjerë temash, duke përfshirë gjuhën e trupit në marrëdhënie, biznes dhe ndërveprime të përditshme.Stili i shkrimit të Jeremy-t është tërheqës dhe informues, pasi ai ndërthur ekspertizën e tij me shembuj të jetës reale dhe këshilla praktike. Aftësia e tij për të zbërthyer konceptet komplekse në terma lehtësisht të kuptueshëm i fuqizon lexuesit të bëhen komunikues më efektivë, si në mjedise personale ashtu edhe në ato profesionale.Kur nuk shkruan apo hulumton, Jeremy-t i pëlqen të udhëtojë në vende të ndryshmepërjetoni kultura të ndryshme dhe vëzhgoni se si shfaqet gjuha e trupit në shoqëri të ndryshme. Ai beson se të kuptuarit dhe përqafimi i shenjave të ndryshme joverbale mund të nxisë ndjeshmërinë, të forcojë lidhjet dhe të mbushë boshllëqet kulturore.Me angazhimin e tij për të ndihmuar të tjerët të komunikojnë në mënyrë më efektive dhe ekspertizën e tij në gjuhën e trupit, Jeremy Cruz, i njohur ndryshe si Elmer Harper, vazhdon të ndikojë dhe frymëzojë lexuesit në mbarë botën në udhëtimin e tyre drejt zotërimit të gjuhës së pashprehur të ndërveprimit njerëzor.