Prekja aksidentale është një shenjë tërheqjeje (Zbuloni më shumë)

Prekja aksidentale është një shenjë tërheqjeje (Zbuloni më shumë)
Elmer Harper

Nuk është gjithmonë e lehtë të dallosh nëse dikush tërhiqet nga ty, apo nëse është thjesht miqësor. Një mënyrë për ta zbuluar është duke kërkuar për prekje aksidentale.

Shiko gjithashtu: Gjuha agresive e trupit (shenjat paralajmëruese të agresionit)

Kur njerëzit tërhiqen nga njëri-tjetri, ata shpesh prekin njëri-tjetrin pa e kuptuar. Kjo ndodh sepse personi që tërhiqet ndihet më rehat dhe më pak i ruajtur rreth personit që pëlqen.

Ka debat mbi atë se çfarë do të thotë prekja aksidentale për sa i përket tërheqjes. Disa njerëz besojnë se kjo është një shenjë se personi është tërhequr nga ju dhe po përpiqet të tërheqë vëmendjen tuaj.

Të tjerë besojnë se kjo është thjesht një mënyrë për të vlerësuar reagimin tuaj dhe për të parë se si do të përgjigjeni. Sido që të jetë, është e rëndësishme të jeni të vetëdijshëm për sinjalet që dikush po ju dërgon.

Nëse nuk jeni të interesuar për ta, bëni të qartë se nuk jeni të interesuar të vazhdoni bisedën ose t'i prekni.

Kuptoni pse dikush ju prek kur tërhiqet nga ju.

Prekja është një nga ndërveprimet më të fuqishme njerëzore. Është përdorur në lloje të ndryshme marrëdhëniesh, si seksuale, romantike, platonike dhe terapeutike.

Prekja mund të shihet si një mënyrë për të treguar dashuri ose për të përcjellë dominimin.

Të prekësh dikë kur të tërheq ai është një mënyrë për të treguar se je i interesuar për të. Ky person mund të prekë krahun, këmbën ose shpatullën e tij.

Mënyra më e shpejtë për të ndërtuarraporti është të prekësh njerëzit mbi supet e tyre gjatë bisedës me ta. Për shembull, nëse tërhiqen, ju e dini se nuk u pëlqen të preken.

Kuptoni kontaktin e prekjes aksidentale.

Konteksti është shumë më tepër sesa thjesht fjalët e përdorura në një mesazh, është gjithçka që e rrethon atë. Konteksti është ai që u jep fjalëve kuptim dhe na ndihmon të kuptojmë se çfarë po ndodh në botën përreth nesh.

Kur mendojmë për përmbajtjen duam të mendojmë se ku jemi, me kë jemi dhe në çfarë mjedisi ndodhemi.

Për shembull, jeni në një kafene me miqtë dhe takoni dikë të ri. Ju filloni të flisni me ta dhe kërkoni që t'ju japin një pecetë.

Ju prekni rastësisht dorën e tyre dhe ata ju buzëqeshin. Ju vazhdoni me bisedën.

Është e rëndësishme të lexoni gjuhën e trupit, shprehjet e fytyrës dhe tonin e zërit të personit tjetër për të marrë një ide më të mirë se si ndihet ai për kontaktin.

Kjo do të ndihmojë për të shmangur keqkuptimet dhe konfliktet e mundshme në të ardhmen.

Kur jeni në një takim dhe kontaktet jo aq rastësore.

Herën e parë që isha në një takim me dikë, nuk isha plotësisht i sigurt se çfarë të bëja kur më preku. Herën e parë që më zgjatën dorën dhe e mbajtën, zemra më kërceu pak.

Nuk isha i sigurt nëse ishte në rregull t'i lija të më mbanin dorën apo nëse ishte thjesht një aksident.

Herën e dytë që e bënë, i lashë dhe pastaj të tretënkoha gjithashtu. U bë e qartë se ky person donte të më prekte dhe si përgjigje, fillova të dëshiroja të më preknin edhe unë.

Të gjithë kemi qenë atje në një moment të jetës sonë ku kemi qenë në një takim me dikë dhe nuk jemi të sigurt nëse prekja është e qëllimshme apo aksidentale.

Nëse takimi juaj ulet pranë jush ose afër jush dhe këmbët tuaja ju prekin, nuk është aq rastësore, më shumë si kërkim i brendshëm që ndonjëherë quhet joshje, ata po ju sinjalizojnë se janë tërhequr nga ju.

Ndonjëherë të dhënat tuaja do t'ju prekin aksidentalisht dhe do të thonë një nga të mëposhtmet:

"Më falni, nuk shpresoj se ju"

<1"> "Nuk të pashë atje"

Nëse ata i qetësojnë, është në rregull dhe nuk e ke problem. Nëse vërtet nuk ju shqetëson.

Ku nuk duhet ta prekni një person?

Ne nuk duhet të prekim një person në zona të caktuara, sepse ato janë private ose tabu.

 • Ne nuk duhet të prekim kokën e një personi.
 • Ne nuk duhet të prekim flokët e dikujt nëse ai nuk dëshiron që ne t'i prekim.
 • Nuk ka rëndësi se çfarë duhet të prekim dikë tjetër. goja konsiderohet intime dhe e papërshtatshme përveç nëse personi ju fton ta bëni këtë duke hapur gojën.

Ne do të rekomandonim të mos prekni askund tjetër përveç shpatullës derisa personi tjetër t'ju prekë prapa.

Prekja e dikujt pa lejen e tij mund të ndikojë negativishtmirëqenien dhe i bëjnë ata të ndihen të pakëndshëm, prandaj është e rëndësishme të kërkoni leje së pari përpara se të prekni dikë në çfarëdo mënyre.

Kur dikush ju prek pa pëlqimin tuaj, si prekja e flokëve tuaj pa pyetur, për shembull, kjo mund t'ju bëjë të ndiheni jo rehat ose nëse jeni ju që e prekni, kjo mund t'ju çojë në telashe të mëtejshme. Nga llojet më të zakonshme të prekjes aksidentale:

 • Prekja e krahut ose shpatullës së dikujt kur përpiqeni të tërhiqni vëmendjen e tij
 • Prekja e dorës së dikujt kur përpiqeni të shtrëngoni dorën me të
 • Prekja e belit të një personi ndërsa i jepni një përqafim
 • Të prekni gjoksin e një femre kur e prekni me furçë. 0>Nëse dikush ju prek vërtet në rast aksidenti, zakonisht do të shihni disa nga këto shenja të gjuhës së trupit.

  Ata skuqen.

  Ata belbëzojnë.

  Ata lidhen me gjuhën.

  Ata qeshin me nervozizëm.

  Bebëza e tyre zgjerohet.

  Ato ikin shpejt. nga ju.

  Pyetjet e bëra më shpesh

  1. Çfarë është prekja aksidentale?

  Prekja aksidentale është prekja e dikujt pa kuptim.

  2. A është një shenjë tërheqjeje?

  Mund të shihet si një shenjë tërheqjeje në varësimbi kontekstin e situatës.

  3. Si reagojnë njerëzit zakonisht kur prekin aksidentalisht dikë që tërhiqen?

  Reagimi më i zakonshëm kur dikush prek aksidentalisht dikë që tërhiqet është të ndihet në siklet. Reagime të tjera mund të përfshijnë ndjenjën e emocionimit, nervozizmit ose lojërave.

  4. Cilat janë disa shenja të tjera që tregojnë se dikush është tërhequr nga ju?

  Ka shumë mënyra të ndryshme për të treguar se dikush është i tërhequr nga ju. Disa shenja të zakonshme të gjuhës së trupit përfshijnë përkuljen kur flisni, duke bërë kontakt me sy dhe duke ju prekur në krah ose shpatull.

  Sigurimet hormonale gjithashtu mund të luajnë një rol, si p.sh. Njerëzit gjithashtu mund të lidhen me gjuhën, të fillojnë të djersiten ose të kenë një rritje të rrahjeve të zemrës kur tërhiqen nga dikush.

  5. Si mund të dalloni nëse dikush është i tërhequr nga ju?

  Nuk ka asnjë mënyrë të pagabueshme për të ditur nëse dikush tërhiqet nga ju, por ka disa shenja të zakonshme.

  Për shembull, dikush që tërhiqet nga ju mund të ketë më shumë kontakt me sy se zakonisht, mund të përkulet kur flet me ju ose mund të gjejë justifikime për t'ju prekur.

  Shiko gjithashtu: Psikologjia prapa arsyes pse burrat ia ngulin sytë grave

  Përveç kësaj, dikush që të tërheq më shumë se sa shpesh mund të përpiqet të të bëjë të qeshësh me ty. Nëse nuk jeni të sigurt nëse dikush tërhiqet nga ju, mund të provoni të flirtoni me të për të parë nëse ata përgjigjenpozitivisht.

  1. A është prekja e dorës flirtim? Po, prekja e dorës është flirtim, përveç nëse është krejtësisht aksidentale dhe e njëhershme. Nëse zbuloni se jeni duke u kapur për dore me dikë, ai padyshim që ju pëlqen.
  2. A do të thotë prekje tërheqje dhe nëse po pse? Në një studim të fundit, u zbulua se njerëzit që prekin më shpesh kanë nivele më të larta tërheqjeje. Studimi zbuloi se kur dy të huaj takohen dhe prekin njëri-tjetrin, ata ndihen më të lidhur sesa kur nuk e bëjnë këtë. Prekja është një formë e rëndësishme komunikimi dhe mund të përcjellë ngrohtësi, kujdes dhe dashuri.
  3. Çfarë do të thotë kur një vajzë ju prek me lojëra? Kjo pyetje është e vështirë për t'u përgjigjur sepse varet nga konteksti i prekjes. Në përgjithësi, zakonisht është një shenjë se vajza ju pëlqen dhe dëshiron të fillojë të flirojë. Por në disa raste, mund të jetë gjithashtu një mënyrë për të ngacmuar dhe madje për të frikësuar dikë.
  4. Çfarë do të thotë kur një djalë ju prek? Nëse një djalë ju prek dhe nuk është në një mënyrë romantike ose seksuale, ai thjesht mund të përpiqet të krijojë miqësi me ju. Por nëse prekja është e natyrës intime ose seksuale, atëherë ai mund të kërkojë leje për të bërë më shumë. Konteksti është gjëja më e rëndësishme kur dikush ju prek aksidentalisht ose jo.

  Mendimet përfundimtare

  Nëse prekni aksidentalisht dikë që ju tërheq, mos u shqetësoni - nuk është gjithmonë një shenjë tërheqjeje, por ka të ngjarë të jetë e fortëështë. Njerëzit zakonisht reagojnë me siklet kur ndodh kjo.

  Disa shenja të tjera që tregojnë se dikush tërhiqet nga ju përfshijnë të përkuleni kur flisni, të keni kontakt me sy, duke ju prekur në krah ose në shpatull, komplimente dhe përpjekje për t'ju bërë të qeshni.

  Nuk ka asnjë mënyrë të pagabueshme për të ditur nëse dikush tërhiqet nga ju duke ju prekur aksidentalisht. Duke thënë se është një shenjë vërtet e mirë pasi po afroheni fizikisht për të lejuar dikë që t'ju prekë aksidentalisht.

  Shpresojmë që të keni mësuar diçka të re nga ky postim për një vështrim më të thellë nëse ajo është e lidhur me ju, atëherë ju rekomandojmë të shikoni Lexo shenjat që ajo ju pëlqen (Gjuha e trupit) deri herën tjetër, qëndroni të sigurt.

  .Elmer Harper
Elmer Harper
Jeremy Cruz, i njohur edhe me pseudonimin e tij Elmer Harper, është një shkrimtar i pasionuar dhe entuziast i gjuhës së trupit. Me një sfond në psikologji, Jeremy ka qenë gjithmonë i magjepsur nga gjuha e pashprehur dhe shenjat delikate që rregullojnë ndërveprimet njerëzore. Duke u rritur në një komunitet të larmishëm, ku komunikimi joverbal luajti një rol jetik, kurioziteti i Jeremy-t për gjuhën e trupit filloi që në moshë të re.Pas përfundimit të diplomës në psikologji, Jeremy filloi një udhëtim për të kuptuar ndërlikimet e gjuhës së trupit në kontekste të ndryshme sociale dhe profesionale. Ai mori pjesë në seminare të shumta, seminare dhe programe të specializuara trajnimi për të zotëruar artin e dekodimit të gjesteve, shprehjeve të fytyrës dhe qëndrimeve.Nëpërmjet blogut të tij, Jeremy synon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me një audiencë të gjerë për të ndihmuar në përmirësimin e aftësive të tyre të komunikimit dhe për të përmirësuar të kuptuarit e sinjaleve joverbale. Ai mbulon një gamë të gjerë temash, duke përfshirë gjuhën e trupit në marrëdhënie, biznes dhe ndërveprime të përditshme.Stili i shkrimit të Jeremy-t është tërheqës dhe informues, pasi ai ndërthur ekspertizën e tij me shembuj të jetës reale dhe këshilla praktike. Aftësia e tij për të zbërthyer konceptet komplekse në terma lehtësisht të kuptueshëm i fuqizon lexuesit të bëhen komunikues më efektivë, si në mjedise personale ashtu edhe në ato profesionale.Kur nuk shkruan apo hulumton, Jeremy-t i pëlqen të udhëtojë në vende të ndryshmepërjetoni kultura të ndryshme dhe vëzhgoni se si shfaqet gjuha e trupit në shoqëri të ndryshme. Ai beson se të kuptuarit dhe përqafimi i shenjave të ndryshme joverbale mund të nxisë ndjeshmërinë, të forcojë lidhjet dhe të mbushë boshllëqet kulturore.Me angazhimin e tij për të ndihmuar të tjerët të komunikojnë në mënyrë më efektive dhe ekspertizën e tij në gjuhën e trupit, Jeremy Cruz, i njohur ndryshe si Elmer Harper, vazhdon të ndikojë dhe frymëzojë lexuesit në mbarë botën në udhëtimin e tyre drejt zotërimit të gjuhës së pashprehur të ndërveprimit njerëzor.