Tetë ekspertët më të mirë të gjuhës së trupit

Tetë ekspertët më të mirë të gjuhës së trupit
Elmer Harper

Ekspertët e gjuhës së trupit kanë ekzistuar që nga fillimi i viteve 1960. Gjuha e trupit nganjëherë njihet si kinezik ose komunikim joverbal. Që atëherë, ato janë parë si forma e vetme e besueshme e komunikimit joverbal.

Shiko gjithashtu: Libri më i mirë i gjuhës së trupit (Përtej fjalëve)

Në këtë artikull, ne do të fokusohemi në disa nga ekspertët më të mirë të gjuhës së trupit në këtë fushë. Ne kemi zgjedhur tetë prej tyre që ju t'i studioni ose të kuptoni më mirë shkencën.

 1. Joe Navarro
 2. Paul Ekuman
 3. Desmond Morris
 4. Julius Fast
 5. Julius Fast
 6. Julius Fast
 7. Chase Hughes
 8. <6G3> Chase Hughes inch
 9. Mark Bowden

Tetë ekspertët më të mirë të gjuhës së trupit

Joe Navarro

A është kumbari i gjuhës së trupit që punon si agjent i FBI-së në kundërzbulim dhe terrorizëm. Joe është autori më i shitur ndërkombëtar i What Every Body is Saying, i cili është përkthyer në 29 gjuhë, dhe Louder Than Words, të cilin The Wall Street Journal e vlerësoi si "Një nga gjashtë librat më të mirë të biznesit për të lexuar për karrierën tuaj në 2010." Nëse jeni duke kërkuar vetë ekspertizë ose dëshironi të mësoni më shumë rreth Joe Navarro, ju rekomandojmë të rishikoni disa nga burimet e tij

më poshtë. Ekman

Paul Ekman është një psikolog amerikan i cili ishte pionier në studimin e emocioneve dhe shprehjeve të fytyrës. Ai ka shkruar shumë libra mbi këtë temë, më të mirëti njohur prej të cilave është Telling Lies: Cues to Deceit in the Market, Politics, and Marriage. Ky libër frymëzoi serialin televiziv Lie to Me on Fox dhe Unmasking The Face. Thënia thotë se ne qëndrojmë mbi shpatullat e gjigantëve në botën e gjuhës së trupit, ne sigurisht që e bëjmë.

Desmond Morris

Shumë njerëz nuk do të pajtohen me zgjedhjen tonë të tretë të një eksperti të gjuhës së trupit, por ne besojmë se Desmond është një pionier i vërtetë në fushën e gjuhës së trupit. Botuar në mbi tridhjetë e gjashtë vende, z. Morris shkroi librin novator ManWatching në 1979 dhe që atëherë ka shkruar një duzinë librash të tjerë mbi sjelljen njerëzore, më së shumti The Human Zoo dhe shumë të tjerë.

Julius Fast

Një tjetër ekspert fantastik i gjuhës së trupit, i quajtur Julius Fast i quajtur një nga librat e parë në gjuhën e trupit, i cili shkroi në gjuhën e parë

982 gjithashtu ia vlen të kontrollohet.

Chase Hughes

Chase është një ekspert kryesor i sjelljes dhe një nga nikoqirët e Paneli i Sjelljes autorëve më të shitur të Manualit Ellipsis Ai është shumë i kërkuar si në tregun e korporatës ashtu edhe në atë akademik.

Shiko gjithashtu: Si të vazhdoni një bisedë mbi tekst (Texting)

Greg ka qenë i pranishëm

Grega el

dhe ekspert në konferenca ndërkombëtare për 20 vjet. Librat e tij mbi gjuhën e trupit mbulojnë një sërë temash dhe ia vlen t'i shikoni.

Maryann Karinch

Maryann Karinch ka shkruar nëntë libra mbi gjuhën e trupit me GregoryHartely se si të lexoni njerëzit duke përdorur gjuhën e trupit dhe taktika të tjera. Duke ardhur nga zbatimi i ligjit dhe duke përdorur aftësitë e saj stërvitore, ajo është bërë një autoritet kryesor në zbulimin e mashtrimit ose zbutjen e situatave negative. Nëse doni të shikoni më nga afër jetën e Maryann Karinch, atëherë ia vlen të bëni disa kërkime të mëtejshme për të.

Mark Bowden

Mark Bowden

Mark Bowden është një ekspert i gjuhës së trupit me reputacion si një nga autoritetet kryesore në botë. Ai udhëton anembanë globit për të trajnuar grupe dhe për të mbajtur fjalime kryesore rreth gjuhës së trupit, shikoni fjalimin e tij më poshtë për të vërtetën.

Ai ka ndihmuar njerëz të biznesit, ekipe dhe politikanë kryesorë. Ai gjithashtu ndihmon këshilltarët politikë të vendeve të G8 me aftësitë e tyre joverbale.

A janë të besueshëm ekspertët e gjuhës së trupit

A janë të besueshëm ekspertët e gjuhës së trupit? Disa njerëz nuk janë të bindur se këta ekspertë janë të besueshëm. Ata mendojnë se supozimet e tyre mund të jenë të gabuara për shkak të pamundësisë për të parë të gjitha sinjalet e gjuhës së trupit, në këtë moment. Megjithatë, nëse ata kanë pamje video, ato mund të bëhen një rezervë shumë e vlefshme.

Nëse zhvillohen siç duhet, aftësitë mund të jenë po aq të sakta në parashikimin e tipareve të personalitetit bazuar në nivelin e përvojës dhe ekspertizës në fushën që ka personi.

Duke thënë se ne duhet të marrim parasysh faktorët ndikues dhe paragjykimet rrethekspert. Këta faktorë do të ndikojnë gjithmonë në rezultatet e marra gjatë leximit të gjuhës së trupit. Disa faktorë ndikues janë temperatura e dhomës, koha e ditës, nivelet e sheqerit në gjak, raca dhe seksi, të metat, gjendja e përgjithshme emocionale, prania e të tjerëve dhe shumë të tjera.

Nuk është e lehtë të lexosh njerëzit, edhe nëse je ekspert. Por ata do të kenë aftësinë për të kuptuar se çfarë po ndodh në këtë moment dhe do të jenë në gjendje të lexojnë dhomën në mënyrë që t'i shërbejnë më së miri klientit të tyre.

Ku punojnë ekspertët e gjuhës së trupit

Ekspertët e gjuhës së trupit janë profesionistë që analizojnë atë që një person po komunikon me trupin e tyre. Puna e ekspertëve të gjuhës së trupit bëhet kryesisht në filma, emisione televizive, media të tjera. Gjithnjë e më shumë po thirren si dëshmitarë ekspert ose merren në pyetje për ligjin.

Ata ndihmojnë në përkthimin e shenjave nga njerëzit për të ndihmuar jurinë të kuptojë atë që ata po përpiqen të thonë pa fjalë.

Ekspertët e gjuhës së trupit gjithashtu i mësojnë njerëzit se si të lexojnë shenja nga njerëzit e tjerë. Gjuha e trupit mund të zbulojë shumë për personalitetin, gjendjen shpirtërore dhe synimet e dikujt.

Për shembull, nëse dikush i ka duart të kryqëzuara, mund të nënkuptojë se ai ndihet i mbyllur, i mbrojtur ose i ftohtë. Një ekspert i gjuhës së trupit do të këshillonte të mos përdorni këtë lloj momenti kur në gjykatë si publiku i gjerë mund të ketë një ide të paragjykuar negative në lidhje me këtë gjuhë të trupit që është krejtësisht e pasaktë.

Sa vlen gjuha e trupitEkspertët bëjnë

Çmimet për ekspertët e gjuhës së trupit në përgjithësi variojnë nga 50 deri në 300 dollarë në orë. Ndërsa çmimi i pritshëm i një eksperti të gjuhës së trupit mund të jetë ndërmjet 400 dhe 600 dollarë, shumë faktorë mund të ndikojnë në koston, si vendndodhja gjeografike ose zona e specializuar e punës.

Si quhen ekspertët e gjuhës së trupit

Ekspertët e gjuhës së trupit zakonisht quhen specialistë të gjuhës së trupit, analistët e komunikimit joverbal ose analistë të sjelljes që kuptojnë në mënyrë të veçantë ata që kanë kuptimin e shenjave, të cilët nuk kanë kuptimin e profesionistëve.<1. njerëzit demonstrojnë pa folur.

Gjuhën e trupit Ted Talks

Gjuhën e trupit Kanalet YouTube

 1. Paneli i sjelljes
 2. Vëzhgoni
 3. Believing Bruce
 4. The Body Language Guy

Përmbledhje e dinë se çfarë janë në gjendje të lexojnë njerëzit në gjuhën dhe ekspertët për të interpretuar lëvizjet

ata janë duke menduar.

Trupi i njeriut është një minierë ari për informacione rreth mënyrës se si ndihemi, si mendojmë dhe çfarë duam. Ne flasim me duar, shpatulla, këmbë dhe sy. Të mësosh nga ekspertët është mënyra më e mirë për t'i marrë këto aftësi për vete.
Elmer Harper
Elmer Harper
Jeremy Cruz, i njohur edhe me pseudonimin e tij Elmer Harper, është një shkrimtar i pasionuar dhe entuziast i gjuhës së trupit. Me një sfond në psikologji, Jeremy ka qenë gjithmonë i magjepsur nga gjuha e pashprehur dhe shenjat delikate që rregullojnë ndërveprimet njerëzore. Duke u rritur në një komunitet të larmishëm, ku komunikimi joverbal luajti një rol jetik, kurioziteti i Jeremy-t për gjuhën e trupit filloi që në moshë të re.Pas përfundimit të diplomës në psikologji, Jeremy filloi një udhëtim për të kuptuar ndërlikimet e gjuhës së trupit në kontekste të ndryshme sociale dhe profesionale. Ai mori pjesë në seminare të shumta, seminare dhe programe të specializuara trajnimi për të zotëruar artin e dekodimit të gjesteve, shprehjeve të fytyrës dhe qëndrimeve.Nëpërmjet blogut të tij, Jeremy synon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me një audiencë të gjerë për të ndihmuar në përmirësimin e aftësive të tyre të komunikimit dhe për të përmirësuar të kuptuarit e sinjaleve joverbale. Ai mbulon një gamë të gjerë temash, duke përfshirë gjuhën e trupit në marrëdhënie, biznes dhe ndërveprime të përditshme.Stili i shkrimit të Jeremy-t është tërheqës dhe informues, pasi ai ndërthur ekspertizën e tij me shembuj të jetës reale dhe këshilla praktike. Aftësia e tij për të zbërthyer konceptet komplekse në terma lehtësisht të kuptueshëm i fuqizon lexuesit të bëhen komunikues më efektivë, si në mjedise personale ashtu edhe në ato profesionale.Kur nuk shkruan apo hulumton, Jeremy-t i pëlqen të udhëtojë në vende të ndryshmepërjetoni kultura të ndryshme dhe vëzhgoni se si shfaqet gjuha e trupit në shoqëri të ndryshme. Ai beson se të kuptuarit dhe përqafimi i shenjave të ndryshme joverbale mund të nxisë ndjeshmërinë, të forcojë lidhjet dhe të mbushë boshllëqet kulturore.Me angazhimin e tij për të ndihmuar të tjerët të komunikojnë në mënyrë më efektive dhe ekspertizën e tij në gjuhën e trupit, Jeremy Cruz, i njohur ndryshe si Elmer Harper, vazhdon të ndikojë dhe frymëzojë lexuesit në mbarë botën në udhëtimin e tyre drejt zotërimit të gjuhës së pashprehur të ndërveprimit njerëzor.