48 fjalë negative që fillojnë me G. (me përkufizim)

48 fjalë negative që fillojnë me G. (me përkufizim)
Elmer Harper

Mund të duket e çuditshme përpilimi i qëllimshëm i një liste fjalësh negative që fillojnë me G, por e vërteta është se ndonjëherë na duhet gjuhë e fortë dhe negative për të përcjellë mendimet dhe emocionet tona. Nëse është kështu, ju jeni në vendin e duhur për të gjetur mbiemrat e përsosur që fillojnë me shkronjën G.

Fjalët negative kanë një fuqi të caktuar dhe mund të përdoren për të shprehur zhgënjimin, zemërimin, zhgënjimin, trishtimin dhe ndjenja të tjera negative. Duke pasur një gamë të gjerë fjalësh në dispozicionin tonë, ne mund të artikulojmë më mirë atë që po përjetojmë dhe të jemi më të saktë në komunikimin tonë.

Shiko gjithashtu: Si të krijoni kontakt me sy (Gjithçka që duhet të dini)

Fjalët negative nuk janë në thelb të këqija ose të dëmshme; ato janë thjesht një mjet tjetër në kutinë tonë të mjeteve gjuhësore. Kur përdoren në mënyrë të përshtatshme dhe të ndjeshme, fjalët negative mund të na ndihmojnë të shprehim emocionet tona dhe të lidhemi me të tjerët që mund të ndihen në të njëjtën mënyrë.

Është një mjet për komunikim dhe një kuptim gjithëpërfshirës i fjalëve, si pozitive ashtu edhe negative, është thelbësor për shprehje efektive.

48 fjalë negative duke filluar me G

G
shpesh të kesh lakmi, lakmi për të tjerët – ose shfaqja e lakmisë së tepërt nga të tjerët – lakmia e të tjerëve>
E zymtë – ndaluese ose joftuese në pamje; dëshpërues ose i zymtë në karakter.
I tmerrshëm – që shkakton neveri ose tmerr; frikshëm ose makabër.
Fajtor – fajtor ose përgjegjës për keqbërje të specifikuar osekrim.
I turpshëm – me natyrë të keqe dhe nervoz.
I ndyrë – shpesh nervoz ose ankues.
Groteske – i shëmtuar ose i shtrembëruar në mënyrë komike ose të neveritshme. s – jashtëzakonisht e pakëndshme ose e neveritshme; i neveritshëm moralisht.
I pikëlluar – ndjen pikëllim ose zi të fortë, shpesh për shkak të një humbjeje ose tragjedie personale.
I kobshëm – që shkakton tmerr ose frikë të madhe; tronditëse e pakëndshme ose e keqe.
E ndyrë – e mbuluar ose e karakterizuar nga papastërtia; i fëlliqur.
Të sylesh – mashtrohet ose mashtrohet lehtësisht; naiv dhe mendjelehtë.
Mashtrues – i shënuar nga sjellje dinake ose mashtruese; dinak ose dinakë.
Keqërimi – i dhënë, i dhënë ose i lejuar vetëm me ngurrim ose mëri.
I zymtë – i vrenjtur, i zymtë ose i dëshpëruar në pamje apo mënyrë. i pabazuar.
Giddy – ka një ndjesi rrotullimi dhe një tendencë për të humbur ekuilibrin ose për t'u marramendur; joserioz ose mendjelehtë në qëndrim.
Glib – i rrjedhshëm dhe i volitshëm, por i pasinqertë dhe i cekët; shprehet sipërfaqësisht ose rastësisht.
Gauche – i mungon hiri shoqëror, ndjeshmëria ose takti; i sikletshëm ose pa takt në sjellje.
Gruff – i hapur, i vrazhdë, ose i ashpër në sjellje ose në të folur.mënyrë tepër e përulur; grykësi ose i ndyrë.
Grykësi – kënaqet në mënyrë të tepruar ose të pamatur në ushqim ose pije; i pangopur ose i pangopur në oreks.
I pazot – i mungojnë parimet fetare ose morale; i pandershëm ose i pandershëm.
Grandioz - karakterizohet nga një ndjenjë pretenduese ose e ekzagjeruar e rëndësisë ose aftësive të dikujt; pompoz ose i ekspozuar.
Pa pagesë – jepet ose bëhet pa ndonjë arsye ose justifikim të dukshëm; i pajustifikuar ose i panevojshëm.
Var - i rëndë, solemn ose i rëndësishëm në natyrë; duke dhënë shkak për shqetësim ose frikë.
Grima – duke bërë një shprehje të shëmtuar ose të shtrembëruar fytyre, shpesh për të shprehur dhimbje ose pakënaqësi.
Të hidhëruar – ndjerë trishtim ose pikëllim të thellë, shpesh për shkak të një humbjeje ose tragjedie personale. të ankohet ose të ankohet.
Faji i rënduar – manipulimi ose presioni ndaj dikujt që të ndihet fajtor ose përgjegjës për diçka që nuk e ka bërë ose që nuk duhet të ndihet fajtor.
Neglizhencë e madhe – duke treguar një shpërfillje të pamatur për sigurinë ose mirëqenien e të tjerëve; jashtëzakonisht i pakujdesshëm ose i papërgjegjshëm.
E shndritshme – jashtëzakonisht e dukshme ose e dukshme, shpesh deri në atë pikë sa të jetë e pakëndshme ose fyese.
E tmerrshme – që shkakton neveri ose tmerr; natyrë makabre ose shqetësuese.
Groteske – e çuditshme osei shtrembëruar në pamje ose karakter; përdoret shpesh për të përshkruar artin ose letërsinë.
Garish – tepër i ndritshëm ose me ngjyra, shpesh deri në pikën e të qenit ngjitës ose vulgar.
Fantazmë – i ngjan ose karakteristikë e një fantazme; i frikshëm ose i bezdisshëm në pamje ose atmosferë.
Gaudy – bie shumë në sy, bie në sy ose me zbukurime pa shije; stil i dukshëm ose i çuditshëm.
Gjeopolitikisht destabilizues – duke shkaktuar jostabilitet politik ose social në shkallë rajonale ose globale.
Gimmic – duke përdorur truket ose marifetet për të tërhequr vëmendjen ose për të fituar një avantazh; i mungon thelbi ose autenticiteti.
Padashur i dhunshëm – përshkrimi ose portretizimi i dhunës në mënyrë të tepruar ose të panevojshme; përdoret shpesh për të kritikuar mediat ose argëtimin.
Fytyrë të zymtë – të kesh një shprehje të ashpër, serioze ose të pa buzëqeshur; shpesh përdoret për të përshkruar dikë që duket i pakënaqur ose jo miqësor.
Griting – irritues ose i pakëndshëm për shqisat; përdoret shpesh për të përshkruar tingujt ose zërat.
I yndyrshëm – i yndyrshëm, i yndyrshëm ose i mbuluar me yndyrë; Përdoret shpesh për të përshkruar ushqimin ose sipërfaqet.
Grisly – duke shkaktuar tmerr ose neveri

Mendimet përfundimtare

Ka shumë fjalë negative që fillojnë me g, ne kemi renditur disa për t'ju bërë të filloni në udhëtimin tuaj të fjalorit, shpresojmë që këtë postim ta keni gjetur të dobishëm. Deri herën tjetër faleminderit për leximin.

Shiko gjithashtu: Ndarja me një manipulues emocionalElmer Harper
Elmer Harper
Jeremy Cruz, i njohur edhe me pseudonimin e tij Elmer Harper, është një shkrimtar i pasionuar dhe entuziast i gjuhës së trupit. Me një sfond në psikologji, Jeremy ka qenë gjithmonë i magjepsur nga gjuha e pashprehur dhe shenjat delikate që rregullojnë ndërveprimet njerëzore. Duke u rritur në një komunitet të larmishëm, ku komunikimi joverbal luajti një rol jetik, kurioziteti i Jeremy-t për gjuhën e trupit filloi që në moshë të re.Pas përfundimit të diplomës në psikologji, Jeremy filloi një udhëtim për të kuptuar ndërlikimet e gjuhës së trupit në kontekste të ndryshme sociale dhe profesionale. Ai mori pjesë në seminare të shumta, seminare dhe programe të specializuara trajnimi për të zotëruar artin e dekodimit të gjesteve, shprehjeve të fytyrës dhe qëndrimeve.Nëpërmjet blogut të tij, Jeremy synon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me një audiencë të gjerë për të ndihmuar në përmirësimin e aftësive të tyre të komunikimit dhe për të përmirësuar të kuptuarit e sinjaleve joverbale. Ai mbulon një gamë të gjerë temash, duke përfshirë gjuhën e trupit në marrëdhënie, biznes dhe ndërveprime të përditshme.Stili i shkrimit të Jeremy-t është tërheqës dhe informues, pasi ai ndërthur ekspertizën e tij me shembuj të jetës reale dhe këshilla praktike. Aftësia e tij për të zbërthyer konceptet komplekse në terma lehtësisht të kuptueshëm i fuqizon lexuesit të bëhen komunikues më efektivë, si në mjedise personale ashtu edhe në ato profesionale.Kur nuk shkruan apo hulumton, Jeremy-t i pëlqen të udhëtojë në vende të ndryshmepërjetoni kultura të ndryshme dhe vëzhgoni se si shfaqet gjuha e trupit në shoqëri të ndryshme. Ai beson se të kuptuarit dhe përqafimi i shenjave të ndryshme joverbale mund të nxisë ndjeshmërinë, të forcojë lidhjet dhe të mbushë boshllëqet kulturore.Me angazhimin e tij për të ndihmuar të tjerët të komunikojnë në mënyrë më efektive dhe ekspertizën e tij në gjuhën e trupit, Jeremy Cruz, i njohur ndryshe si Elmer Harper, vazhdon të ndikojë dhe frymëzojë lexuesit në mbarë botën në udhëtimin e tyre drejt zotërimit të gjuhës së pashprehur të ndërveprimit njerëzor.