A është egoizëm të largohesh nga familja (Udhëtim për fajin)

A është egoizëm të largohesh nga familja (Udhëtim për fajin)
Elmer Harper

Tabela e përmbajtjes

A ndiheni fajtor që mendoni të largoheni nga familja juaj? A jeni larguar tashmë dhe tani po ndiheni fajtorë nëse njëra nga këto është rasti, ne do të hedhim një vështrim se përse ndiheni kështu dhe çfarë mund të bëni për këtë.

Shiko gjithashtu: Si ta bëni një narcisist të kthehet duke u zvarritur? (Mënyra për të bërë)

Largimi nga familja mund të jetë një vendim i vështirë për t'u marrë. Është e natyrshme të ndihesh fajtor ose egoist për dëshirën për të lënë rehatinë dhe familjaritetin e shtëpisë, por është e rëndësishme të mbani mend se kjo ndonjëherë është e nevojshme për rritjen personale dhe vetë-përmbushjen.

Marrja e vendimit për t'u larguar mund të jetë një shenjë force dhe guximi dhe nuk duhet parë si egoiste. Mund të nënkuptojë sakrifikimin e kohës së kaluar me familjen në këmbim të përvojave dhe mundësive të reja, por nëse bëhet me kujdes dhe konsideratë të të gjitha palëve të përfshira, mund të jetë një hap pozitiv drejt arritjes së qëllimeve individuale.

Në fund, askush tjetër nuk mund ta marrë këtë vendim për ju - vetëm ju e dini se çfarë është më e mira për veten dhe përpjekjet tuaja të ardhshme. Në vazhdim do t'i hedhim një vështrim 6 arsyeve pse ndiheni kështu.

6 Arsyet për t'u larguar nga faji familjar.

  1. Ju ndiheni fajtorë duke i lënë ata pas.
  2. Ju keni frikë të jeni vetëm në një vend të ri.
  3. Ju nuk dëshironi të humbisni koston e rritur të
  4. familjes në lidhje me ngjarjet kyçe. duke udhëtuar në shtëpi.
  5. Ju mendoni se po zhgënjeni të dashurin tuajato.
  6. Ju mund të keni frikë të bëni hapin dhe të provoni diçka të re.

Ndiheni fajtorë duke i lënë pas.

Mund të jetë e vështirë të merrni një vendim për t'u larguar nga familja për shkak të fajit që lidhet me lënien e tyre pas. Mund të ndiheni egoiste të zgjidhni një punë të re ose të filloni një jetë të re në një qytet tjetër, kur ata që janë më afër jush janë lënë pas. Kjo ndjenjë faji mund të marrë shumë forma, si ndjenja sikur nuk po e vendosni familjen tuaj në vend të parë ose se po e braktisni kur ata kanë më shumë nevojë për ju.

Pavarësisht nga kjo ndjenjë, është e rëndësishme të mbani mend se çdo vendim i marrë për rritjen dhe lumturinë tuaj personale nuk duhet të konsiderohet egoist. Largimi nga familja nuk do të thotë të sakrifikosh marrëdhëniet me ta, pasi teknologjia ka lejuar komunikim të lehtë dhe vizita kurdoherë që është e mundur.

Çdo zgjedhje e bërë duhet të vijë nga brenda dhe duhet të marrë parasysh nevojat si të vetes ashtu edhe të familjes suaj, në mënyrë që të gjithë të përfshirët të jetojnë të lumtur.

Ju frikësoheni nga të qenit vetëm në një vend të ri.

Mund t'ju jepja mundësitë dhe përvojat e shumta që të qëndroj larg. gjithashtu do të thotë të lëmë pas sistemin e mbështetjes ku jam mbështetur për kaq shumë kohë. Është e vështirë të heqësh dorë nga rehatia dhe familjariteti i shtëpisë, por të dish që të bësh këtë hap do t'ia vlejë në fund.

Edhe pse je i frikësuar, duhet të jesh i vendosur të bëshkjo lëvizje funksionon për mua dhe krijon një jetë të re ku mund të lulëzoj.

Ju nuk dëshironi të humbisni ngjarjet kryesore ose momentet kryesore në familje.

Familja është një pjesë e rëndësishme e jetës dhe humbja e ngjarjeve ose momenteve kryesore mund të jetë tronditëse. Largimi nga familja mund të jetë egoist, pasi mund të nënkuptojë se ju humbisni momente të rëndësishme.

Nga dasmat tek ditëlindjet dhe përvjetorët, të gjitha këto janë raste që duhet t'i ndani me njerëzit më të afërt.

Edhe nëse distanca është një faktor, ka ende mënyra për të qëndruar të lidhur dhe për t'u siguruar që të mos humbisni asnjë moment të veçantë. Qoftë përmes telefonatave video, rrjeteve sociale apo edhe dërgimit të dhuratave në postim, është e rëndësishme t'u tregoni të dashurve tuaj se kujdeseni mjaftueshëm për të qëndruar të përfshirë në jetën e tyre, pavarësisht sa larg jeni.

Ju shqetësoheni për koston e rritur të udhëtimit në shtëpi.

Largimi nga familja mund të jetë një vendim i vështirë, veçanërisht kur bëhet fjalë për financat. Kostot e udhëtimit mund të rriten shpejt, duke e bërë të vështirë vizitën e anëtarëve të familjes që jetojnë larg. Mund të jetë gjithashtu e vështirë të justifikosh shpenzimin e parave për udhëtime kur ka kaq shumë shpenzime të tjera që duhen kujdesur.

Është e rëndësishme të mbani mend se qëndrimi i lidhur me familjen është i rëndësishëm dhe ia vlen shpenzimet shtesë. Edhe nëse nuk është e mundur të vizitoni personalisht, ka ende mënyra për të qëndruar në kontakt dhe për t'u treguarata sa shumë do të thonë për ju.

Ju mendoni se po i zhgënjeni të dashurit tuaj.

Ndihet egoist dhe ju e dini se do ta kenë të vështirë ta pranojnë. Por në të njëjtën kohë, ju dëshironi të ndiqni ëndrrat e mia dhe të hidhni hapat e ardhshëm në jetë.

Është një vendim i vështirë për t'u marrë, por ju duhet të peshoni opsionet e mia dhe të vendosni se çfarë është më e mira për mua në planin afatgjatë. Ju e kuptoni se kjo mund të shkaktojë ndjenja të lënduara dhe të krijojë distancë mes nesh, por nëse mund të më ndihmojë të rritem dhe të arrij qëllimet e mia, atëherë ia vlen të merret parasysh. Në fund të fundit, gjithçka që mund të bëni është të përpiqeni të shpjegoni pse kjo mund të jetë zgjidhja më e mirë për ju dhe shpresoni që ata ta kuptojnë.

Ju mund të keni frikë të bëni hapin dhe të provoni diçka të re.

Të bëni hapin dhe të provoni diçka të re mund të jetë e frikshme, veçanërisht kur do të thotë të lini familjen tuaj pas. Është e natyrshme të ndihesh fajtor për dëshirën për të ndjekur një mundësi të re që kërkon që të largohesh nga njerëzit e tu të dashur.

Por është e rëndësishme të mbani mend se ndonjëherë marrja e rreziqeve dhe largimi i vetes nga zona juaj e rehatisë mund të çojë në përvoja të mahnitshme dhe rritje personale.

Nuk duhet të ndiheni kurrë egoist që dëshironi të eksploroni mundësi të reja dhe potencialisht të keni një të ardhme më të ndritshme. Bërja e kërcimit mund të jetë e vështirë, por shpesh ia vlen në fund. Në fund të fundit, varet nga ju që të vendosni se çfarë është më e mira për ju dhe familjen tuaj.

Në vazhdim do të hedhim një vështrimnë disa pyetje të zakonshme.

Shiko gjithashtu: Shenjat që ajo nuk ju pëlqen më (shenjë e qartë)

Pyetjet e bëra më shpesh

a është më mirë të largohesh nga familja?

Largimi nga familja mund të jetë një vendim i vështirë për t'u marrë. Nga njëra anë, mund t'ju japë mundësinë për të eksploruar pavarësinë tuaj dhe për të filluar rishtas në një vend të ri. Nga ana tjetër, lënia pas miqve dhe familjes mund të jetë një përvojë emocionale.

Vetë në dorën tuaj që të vendosni se çfarë është më e mira për jetën tuaj. Nëse po mendoni të largoheni nga familja, gjeni kohë për të peshuar me kujdes të gjitha opsionet tuaja.

Kini parasysh të mirat dhe të këqijat e të jetuarit në një vend të ri kundrejt qëndrimit afër shtëpisë. Mendoni për implikimet financiare të lëvizjes, si dhe se si do të ndikojë në marrëdhëniet tuaja me të dashurit.

Largimi nga familja mund të duket i frikshëm në fillim, por mund të jetë gjithashtu një aventurë emocionuese që të çon në rritje personale dhe përvoja të reja.

a është normale të largohesh nga familja?

Po, është krejtësisht normale të largohesh nga familja. Në fakt, mund të jetë një mundësi e shkëlqyer për të eksploruar një qytet apo vend të ri dhe për të fituar pavarësinë.

Largimi nga familja mund t'i ndihmojë gjithashtu individët të zhvillojnë identitetin e tyre dhe të zbulojnë interesa dhe pasione të reja që mund të mos kenë pasur mundësi t'i eksplorojnë ndryshe.

Mund të jetë e vështirë në fillim, por me qëndrimin e duhur, largimi nga familja mund të jetë një përvojë tepër shpërblyese.Mund të ndihmojë gjithashtu në forcimin e marrëdhënieve me anëtarët e familjes pasi shpesh lejon biseda më kuptimplote kur mblidheni së bashku.

I takon secilit individ të vendosë nëse largimi nga familja është vendimi i duhur për ta, por nuk ka asnjë arsye pse duhet të shihet si jonormale ose e gabuar në asnjë mënyrë.

Cila është mosha më e mirë për t'u larguar nga familja juaj?<11 në shumë faktorë larg familjes tuaj Është e rëndësishme të merret në konsideratë nëse jeni të përgatitur financiarisht dhe emocionalisht për të qenë të pavarur, si dhe nëse keni apo jo një sistem të fortë mbështetjeje.

Largimi nga shtëpia mund të jetë një tranzicion i vështirë dhe të kesh një rrjet mbështetës miqsh dhe familjarësh pranë mund të ndihmojë në lehtësimin e procesit. Nëse mendoni se jeni gati për sfidën e të jetuarit në mënyrë të pavarur, atëherë mosha më e mirë për t'u larguar nga familja në fund varet nga preferencat personale.

Është e rëndësishme të merren parasysh të gjitha aspektet e asaj që duhet për të jetuar vetëm dhe të përcaktoni nëse jeni gati për atë nivel përgjegjësie në çdo moment të caktuar në jetën tuaj.

Si mund t'i tregoni familjes tuaj <1 mund t'i tregoni familjes tuaj që doni të largoheni? një bisedë e vështirë dhe emocionale. Hapi i parë është të siguroheni që t'i qaseni temës me mirëkuptim dhe respekt. Është e rëndësishme të tregohetata pse doni të lëvizni dhe sa e dobishme do të jetë për jetën dhe karrierën tuaj.

Shpjegoni se jeni mirënjohës për gjithçka që ata kanë bërë për ju, por se kjo është diçka që duhet ta bëni për veten tuaj. Sigurohuni që ata të ndihen të dëgjuar dhe të respektuar gjatë gjithë bisedës.

Duhet t'i siguroni gjithashtu ata se edhe pse po largoheni, ka ende mënyra për të mbajtur kontakte; të tilla si video thirrje, email ose mesazhe me tekst. Tregojuni familjes tuaj se megjithëse distanca fizike mes jush mund të rritet, lidhja e dashurisë dhe mbështetjes do të mbetet e fortë pavarësisht sa larg mund të jeni.

A është e gabuar të largoheni nga prindërit e moshuar?

Largimi nga prindërit e moshuar mund të jetë një vendim i vështirë. Është e natyrshme të ndihesh fajtor ose i pasigurt nëse është e gabuar të largohesh, veçanërisht nëse po largohesh larg. Megjithatë, nuk duhet të jetë e gabuar. Lëvizja mund të sjellë mundësi dhe përvoja të reja që mund të ndihmojnë të gjithë familjen tuaj të rritet dhe të lulëzojë.

Për sa kohë që qëndroni në kontakt dhe vizitoni rregullisht, nuk ka arsye pse lëvizja duhet të jetë një vendim i gabuar. Përveç kësaj, anëtarët e gjerë të familjes mund të ofrojnë mbështetje për prindërit tuaj kur ju nuk jeni në gjendje t'i vizitoni aq shpesh.

Nëse lind nevoja dhe ndryshojnë rrethanat, është gjithmonë e mundur të ktheheni më pranë tyre. Në fund të fundit, vendimi nëse është e drejtë apo e gabuar që ju të largoheni nga të moshuarit tuajprindërit duhet të bazohen në atë që është më e mira për të gjithë të përfshirët.

Mendimet përfundimtare

Kur bëhet fjalë nëse është egoiste të largohesh nga familja, kjo varet nga situata juaj personale. Nëse nuk ju pëlqen familja juaj ose ata nuk ju respektojnë, atëherë është krejtësisht normale të largoheni.

Nëse vini nga një familje e mirë, atëherë ata do t'ju kuptojnë dhe do t'ju ndihmojnë të vendosni të largoheni kur të jetë koha e duhur. Shpresojmë të keni gjetur përgjigjen e pyetjeve tuaja që mund të dëshironi të lexoni gjithashtu Pse nuk ndiej asnjë lidhje me familjen time (Tjetërrimi familjar)
Elmer Harper
Elmer Harper
Jeremy Cruz, i njohur edhe me pseudonimin e tij Elmer Harper, është një shkrimtar i pasionuar dhe entuziast i gjuhës së trupit. Me një sfond në psikologji, Jeremy ka qenë gjithmonë i magjepsur nga gjuha e pashprehur dhe shenjat delikate që rregullojnë ndërveprimet njerëzore. Duke u rritur në një komunitet të larmishëm, ku komunikimi joverbal luajti një rol jetik, kurioziteti i Jeremy-t për gjuhën e trupit filloi që në moshë të re.Pas përfundimit të diplomës në psikologji, Jeremy filloi një udhëtim për të kuptuar ndërlikimet e gjuhës së trupit në kontekste të ndryshme sociale dhe profesionale. Ai mori pjesë në seminare të shumta, seminare dhe programe të specializuara trajnimi për të zotëruar artin e dekodimit të gjesteve, shprehjeve të fytyrës dhe qëndrimeve.Nëpërmjet blogut të tij, Jeremy synon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me një audiencë të gjerë për të ndihmuar në përmirësimin e aftësive të tyre të komunikimit dhe për të përmirësuar të kuptuarit e sinjaleve joverbale. Ai mbulon një gamë të gjerë temash, duke përfshirë gjuhën e trupit në marrëdhënie, biznes dhe ndërveprime të përditshme.Stili i shkrimit të Jeremy-t është tërheqës dhe informues, pasi ai ndërthur ekspertizën e tij me shembuj të jetës reale dhe këshilla praktike. Aftësia e tij për të zbërthyer konceptet komplekse në terma lehtësisht të kuptueshëm i fuqizon lexuesit të bëhen komunikues më efektivë, si në mjedise personale ashtu edhe në ato profesionale.Kur nuk shkruan apo hulumton, Jeremy-t i pëlqen të udhëtojë në vende të ndryshmepërjetoni kultura të ndryshme dhe vëzhgoni se si shfaqet gjuha e trupit në shoqëri të ndryshme. Ai beson se të kuptuarit dhe përqafimi i shenjave të ndryshme joverbale mund të nxisë ndjeshmërinë, të forcojë lidhjet dhe të mbushë boshllëqet kulturore.Me angazhimin e tij për të ndihmuar të tjerët të komunikojnë në mënyrë më efektive dhe ekspertizën e tij në gjuhën e trupit, Jeremy Cruz, i njohur ndryshe si Elmer Harper, vazhdon të ndikojë dhe frymëzojë lexuesit në mbarë botën në udhëtimin e tyre drejt zotërimit të gjuhës së pashprehur të ndërveprimit njerëzor.