A keqësohen narcisistët me moshën (Narcisi i plakjes)

A keqësohen narcisistët me moshën (Narcisi i plakjes)
Elmer Harper

E keni pyetur ndonjëherë veten nëse një narcisist do të përkeqësohet me moshën? Nëse është kështu, ju keni ardhur në vendin e duhur për ta kuptuar këtë.

Përgjigja për këtë pyetje varet nga individi dhe nga ashpërsia e tipareve të tij narcisiste. Në përgjithësi, besohet se tiparet narcisiste nuk përkeqësohen mesatarisht me moshën, por mund të jenë më të theksuara në raste të caktuara. Është e mundur që tiparet narcisiste të bëhen më të rrënjosura me kalimin e kohës për shkak të faktorëve personalë dhe mjedisorë, të tillë si mungesa e vetë-reflektimit ose vazhdimi i sjelljes narcisiste nga familja ose miqtë.

Nëse një individ nuk po trajtohet për tiparet e tij narcisiste, atëherë këto tipare mund të bëhen më të këqija me kalimin e kohës. 2>Narcisistët mund të bëhen më kërkues dhe kontrollues me kalimin e moshës.

 • Ata mund të bëhen më të ndjeshëm ndaj kritikave dhe refuzimeve.
 • Narcisistët mund të bëhen më manipulues dhe të frenuar nga marrëdhëniet e shëndetshme.
 • Narcisistët mund të gënjejnë më shumë kur plaken. të tjerët.
 • Narcisistët e moshuar mund të bëhen më të brishtë dhe të frikësuar nga humbja e fuqisë.
 • Ata mund të kërkojnë admirim dhe vëmendje të vazhdueshme.
 • Cilat janë gjërat e zakonshme që një narcisist do të presë kur të plaket?

  Kurnjë narcisist plaket, ata priren të presin disa gjëra nga bashkëmoshatarët dhe partnerët e tyre. Ata mund të presin që të tjerët të vërtetojnë arritjet e tyre dhe t'i lavdërojnë për çdo sukses, edhe nëse suksesi nuk është i garantuar.

  Ata gjithashtu mund të presin që të trajtohen ndryshe nga njerëzit e tjerë pasi besojnë se janë superiorë dhe meritojnë trajtim të veçantë. Narcistët mund të bëjnë gjithashtu kërkesa ndaj njerëzve të afërt, të tilla si të presin më shumë vëmendje ose adhurim sesa marrin të tjerët.

  Ata shpesh kërkojnë që ata në jetën e tyre të komprometojnë dëshirat ose nevojat e tyre në mënyrë që t'i shërbejnë dëshirave të narcisistit. Të gjitha këto pritshmëri mund të shkaktojnë stres dhe tension në marrëdhënie për shkak të vështirësisë për të përmbushur të gjitha kërkesat e një personi narcisist.

  Si përshtaten narcisistët me moshën?

  Narcisistët shpesh kanë vështirësi të përshtaten me moshën, pasi mund të mos e pranojnë realitetin e plakjes së tyre dhe rënien e pamjes dhe aftësive fizike të tyre ekstreme. s, dhe metoda të tjera për t'u përpjekur të ruani një pamje rinore. Narcistët mund të tërhiqen gjithnjë e më shumë ndërsa plaken, duke mos kërkuar më ndërveprim shoqëror ose aktivitete që përfshijnë të tjerët.

  Ata gjithashtu mund të bëhen më mbrojtës dhe armiqësorë kur autoriteti ose aftësitë e tyre sfidohen për shkak të natyrës së tyre krenare. Është e rëndësishmeqë ata që kujdesen për personin narcisist të jenë të vetëdijshëm për këto çështje të mundshme dhe të jenë të përgatitur për t'i ndihmuar ata të përshtaten në një mënyrë të shëndetshme nëse është e nevojshme.

  A mund të kthehen narcisistët e moshuar në një jetë normale?

  Narcisistët e moshuar mund të kenë një kohë të vështirë pasi nuk e kuptojnë se çfarë është një jetë normale. Narcizmi është një çrregullim personaliteti që përfshin një ndjenjë të tepruar të vetëvlerësimit dhe të drejtës, dhe vështirësi në krijimin e marrëdhënieve kuptimplota me të tjerët.

  Me kalimin e moshës, narcisistët mund të bëhen më të ngurtë në bindjet e tyre, të paaftë për të pranuar kritikat ose ndryshimin. Ata mund të sfidohen më tej nga ndryshimet fizike dhe emocionale të lidhura me plakjen, si reduktimi i aftësive fizike dhe rritja e vetmisë.

  Shiko gjithashtu: Gym Crush deshifrimi i shenjave të tërheqjes në palestër (interes)

  Ndërsa është e mundur që narcisistët e moshuar të kenë një të ashtuquajtur jetë normale, ajo zakonisht kërkon ndërhyrje psikologjike si terapi dhe grupe mbështetëse. Trajtime të tilla mund t'i ndihmojnë ata të mësojnë se si të ndërtojnë marrëdhënie më të shëndetshme me veten dhe të tjerët duke njohur kufizimet e tyre dhe duke pranuar përgjegjësinë për veprimet e tyre. Me mbështetjen e duhur, narcisistët e moshuar mund të bëjnë jetë më të kënaqshme me kënaqësi më të madhe nga marrëdhëniet ndërpersonale, por e kuptojnë se ata kanë një anë më të errët të tyre që do të shfaqet në një moment.

  Pse narcisistët kanë frikë nga plakja?

  Narcisistët kanë një frikë të thellë nga plakja qërrjedh nga pasiguria dhe mungesa e vetëvlerësimit të tyre. Plakja nënkupton humbjen e tërheqjes fizike, e cila është një nga burimet kryesore të vërtetimit për narcisistët.

  Kjo gjithashtu nënkupton pashmangshmërinë e vdekjes, gjë që i bën ata të ndihen të pafuqishëm dhe të pambrojtur. Ata kanë frikë të humbasin rininë, bukurinë dhe fuqinë e tyre, si dhe admirimin që marrin nga të tjerët.

  Ata kanë frikë se mos harrohen ose refuzohen nga shoqëria kur plaken. Të gjitha këto frikë çojnë në një ndjenjë pafuqie dhe dëshpërimi që mund të jetë e vështirë për t'u përballuar në jetën e mëvonshme. Në fund të fundit, narcisistët kanë frikë nga plakja sepse kanë frikë se mos injorohen dhe zhvlerësohen nga shoqëria.

  Pse narcisistët keqësohen me moshën?

  Narcisistët priren të përkeqësohen me kalimin e moshës për shkak të paaftësisë së tyre për të njohur nevojat e të tjerëve. Me kalimin e moshës, narcisistët bëhen më të rrënjosur në bindjet e tyre dhe nuk arrijnë të empatizohen me ata që i rrethojnë.

  Kjo mungesë ndjeshmërie i bën ata të jenë gjithnjë e më egoistë dhe manipulues, si dhe në kontroll të tepruar. Për shkak të ndjenjës së tyre të fryrë të vetë-rëndësisë, narcisistët shpesh nuk janë të gatshëm ose nuk janë në gjendje të pranojnë kritika ose reagime nga të tjerët, gjë që mund t'i bëjë ata të bëhen edhe më mbrojtës dhe të mos pranojnë perspektivat e kundërta.

  Të gjithë këta faktorë kontribuojnë në përkeqësimin e sjelljes së narcisistit me kalimin e kohës. Ndërsa plaken, ata bëhen gjithnjë e më të fokusuarmbi veten e tyre dhe më pak të aftë për të kuptuar ose për t'u kujdesur për ndjenjat e atyre që i rrethojnë.

  Çfarë është abuzimi narcisist?

  Abuzimi narcisist është një formë abuzimi emocional që mund të ndodhë në një marrëdhënie ose familje. Karakterizohet nga përqendrimi ekstrem tek vetja, kontrolli dhe manipulimi i viktimës nga dhunuesi.

  Shiko gjithashtu: Pse nuk ndiej asnjë lidhje me familjen time (Tjetërsimi familjar)

  Narcisistët shpesh përdorin teknika të ndezjes së gazit për t'i bërë viktimat e tyre të ndihen sikur janë të pavlera dhe të çmendura, ndërkohë që i bëjnë ato të varura nga dhunuesi për vërtetim. Ata gjithashtu mund të përdorin trajtim të heshtur, kërcënime ose udhëtime të fajit si metoda të mëtejshme kontrolli.

  Abuzimi narcisist mund të ketë efekte afatgjata te viktimat, si ankthi, depresioni, vetëvlerësimi i ulët, PTSD dhe çështje të tjera të shëndetit mendor që mund të jenë të vështira për t'u kapërcyer. Të mësosh se si të njohësh abuzimin narcisist dhe të kërkosh ndihmë nga një profesionist i shëndetit mendor është thelbësor për rikuperimin ose thjesht për të dalë prej andej.

  Mendimet përfundimtare

  Narcisistët mund të përkeqësohen me kalimin e moshës ose mund të mbeten saktësisht të njëjtët. Disa narcistë bëhen më ekstremë në sjelljen e tyre me kalimin e kohës, ndërsa të tjerët mbeten po aq të këqij sa kanë qenë gjithmonë.

  Shpesh varet nga sa përforcim marrin nga ata që i rrethojnë. Shpresojmë që t'i jemi përgjigjur pyetjes suaj, ju gjithashtu mund ta gjeni të dobishëm këtë postim Si t'i afroheni një narcisisti (të kuptojmë rrugën e re) në kërkimin tuajpër të kuptuar një narcisist.
  Elmer Harper
  Elmer Harper
  Jeremy Cruz, i njohur edhe me pseudonimin e tij Elmer Harper, është një shkrimtar i pasionuar dhe entuziast i gjuhës së trupit. Me një sfond në psikologji, Jeremy ka qenë gjithmonë i magjepsur nga gjuha e pashprehur dhe shenjat delikate që rregullojnë ndërveprimet njerëzore. Duke u rritur në një komunitet të larmishëm, ku komunikimi joverbal luajti një rol jetik, kurioziteti i Jeremy-t për gjuhën e trupit filloi që në moshë të re.Pas përfundimit të diplomës në psikologji, Jeremy filloi një udhëtim për të kuptuar ndërlikimet e gjuhës së trupit në kontekste të ndryshme sociale dhe profesionale. Ai mori pjesë në seminare të shumta, seminare dhe programe të specializuara trajnimi për të zotëruar artin e dekodimit të gjesteve, shprehjeve të fytyrës dhe qëndrimeve.Nëpërmjet blogut të tij, Jeremy synon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me një audiencë të gjerë për të ndihmuar në përmirësimin e aftësive të tyre të komunikimit dhe për të përmirësuar të kuptuarit e sinjaleve joverbale. Ai mbulon një gamë të gjerë temash, duke përfshirë gjuhën e trupit në marrëdhënie, biznes dhe ndërveprime të përditshme.Stili i shkrimit të Jeremy-t është tërheqës dhe informues, pasi ai ndërthur ekspertizën e tij me shembuj të jetës reale dhe këshilla praktike. Aftësia e tij për të zbërthyer konceptet komplekse në terma lehtësisht të kuptueshëm i fuqizon lexuesit të bëhen komunikues më efektivë, si në mjedise personale ashtu edhe në ato profesionale.Kur nuk shkruan apo hulumton, Jeremy-t i pëlqen të udhëtojë në vende të ndryshmepërjetoni kultura të ndryshme dhe vëzhgoni se si shfaqet gjuha e trupit në shoqëri të ndryshme. Ai beson se të kuptuarit dhe përqafimi i shenjave të ndryshme joverbale mund të nxisë ndjeshmërinë, të forcojë lidhjet dhe të mbushë boshllëqet kulturore.Me angazhimin e tij për të ndihmuar të tjerët të komunikojnë në mënyrë më efektive dhe ekspertizën e tij në gjuhën e trupit, Jeremy Cruz, i njohur ndryshe si Elmer Harper, vazhdon të ndikojë dhe frymëzojë lexuesit në mbarë botën në udhëtimin e tyre drejt zotërimit të gjuhës së pashprehur të ndërveprimit njerëzor.