Çfarë do të thotë kur dikush nuk ju shikon ndërsa flisni?

Çfarë do të thotë kur dikush nuk ju shikon ndërsa flisni?
Elmer Harper

Kontakti me sy është një mënyrë për të treguar se jeni duke dëgjuar dhe të interesuar për atë që personi tjetër po thotë. Nëse dikush nuk të shikon ndërsa flet, mund të nënkuptojë se nuk është i interesuar për atë që ke për të thënë.

Nëse e shikojmë këtë artikull, do të diskutojmë se çfarë do të thotë kur dikush nuk të shikon ndërsa flet dhe si ta zgjidhësh këtë çështje një herë e përgjithmonë.

Një nga rregullat kryesore, kur dikush nuk bën kontakt me sy me ty, është të jesh i pasjellshëm për të interpretuar këtë si të pasjellshëm. Mund të nënkuptojë gjithashtu se personi është i turpshëm ose thjesht nuk ndihet rehat të bëjë kontakt me sy për arsye të tjera.

Mund të nënkuptojë gjithashtu se personi nuk është i interesuar për bisedën dhe po përpiqet të sinjalizojë se do të donte ta përfundonte atë. Një mundësi tjetër është që personi të jetë në ankth ose nervoz dhe kontakti me sy e bën të ndihet i pakëndshëm. Cilado qoftë arsyeja, shmangia e kontaktit me sy mund të interpretohet si një shenjë që personi dëshiron të distancohet nga personi tjetër ose situata.

10 arsyet pse dikush do të largohej nga ju në një bisedë.

Mund të ketë një sërë arsyesh pse dikush nuk bën kontakt me sy në bisedë, për shembull:

 • Ata nuk janë të interesuar për atë që po thoni.
 • Ata janë të mërzitur. <88 po planifikojnë atë që po planifikojnë. njëikin.
 • Ata po përpiqen të kujtojnë diçka.
 • Ata po mendojnë për diçka tjetër.
 • Ata janë të hutuar.
 • Ata nuk e kuptojnë atë që po thua.
 • Ata nuk ju pëlqejnë. arsyeja, ne duhet të kuptojmë kontekstin përpara se të mund të përcaktojmë se çfarë po ndodh realisht me atë person.

  Si ta kuptojmë kontekstin.

  Konteksti i një ngjarjeje ose situate mund të ketë shumë interpretime të ndryshme dhe është thelbësore të paraqesim çdo informacion të ri që mund të ndryshojë kontekstin e një bisede. Kur mendojmë për kontekstin, duhet të kuptojmë se ku është ai person, me kë po flet dhe çfarë tjetër po ndodh rreth tij, në mënyrë që të marrim një lexim të vërtetë të situatës.

  Për shembull, ju jeni në një aeroport duke pritur për sallën e pritjes dhe jeni duke biseduar me një koleg pune për gjënë tjetër të rëndësishme, por ai vazhdimisht shikon larg nga ju ndërsa ju jeni duke pritur për këtë kontekst.

  Shiko gjithashtu: Çfarë do të thotë kur dikush ju bën të ndiheni inferior? Ju të dy mund të prisni të arrini një fluturim ose mund të prisni që të arrijë një koleg tjetër.

  Personi me të cilin po flisni mund të jetë duke menduar për të kapur fluturimin e duhur ose çfarë do t'i thonë personit që po takoni. Ata e ndërpresin kontaktin me sy sepse janë të preokupuar me dialogun e tyre të brendshëm. Po,është e vrazhdë, por nuk është personale.

  Shpresojmë se mund të shihni se si konteksti e ndryshon dinamikën e bisedës dhe pse dikush do të shikonte larg ndërsa fliste me ty.

  Tani e kuptoni pak më shumë kontekstin, le të shohim disa pyetje të zakonshme rreth asaj se kur dikush nuk të shikon ndërsa flet. duhet të merret parasysh konteksti që rrethon bisedën. Nëse nuk e keni lexuar përshkrimin e mësipërm, ju sugjerojmë ta bëni këtë përpara se të vazhdoni.

  Nëse jeni në një mbledhje shkolle dhe jeni duke folur me një të ashtuquajtur mik të vjetër që po skanon vazhdimisht dhomën, ata mund të jenë më të interesuar të gjejnë dikë të ri për të biseduar ose në anën tjetër, ata mund të kërkojnë një flakë të vjetër. si të flisni me një person të turpshëm. Do t'ju ndihmojë të kuptoni disa nga frikërat dhe ankthet e zakonshme që mund të kenë njerëzit e turpshëm.

  Shiko gjithashtu: Si duket gjuha e trupit të zemëruar (Shihni shenjat)

  Disa njerëz janë natyrshëm më të turpshëm se të tjerët, por ka shumë gjëra që mund ta bëjnë dikë të ndihet i turpshëm. Ndrojtja shpesh shkaktohet nga frika e gjykimit ose frika e sikletit. Njerëzit e turpshëm mund të kenë frikë të qeshin ose të mendohen si budallenj, për shembull.

  Ata gjithashtu mund të kenë frikë të flasin në klasë ose të marrin pjesë në diskutime në grup përfrikë se të tjerëve nuk do t'ju pëlqejë ajo që thonë. Njerëzit e turpshëm gjithashtu mund të kenë frikë të shkojnë në vende ku nuk njohin askënd dhe mund të shqetësohen se nuk dinë çfarë të bëjnë ose të thonë kur të arrijnë atje.

  Ka shumë mënyra se si mund ta ndihmoni një person të turpshëm të ndihet më rehat në mjediset sociale, Ne duhet ta marrim parasysh këtë kur dikush nuk ju shikon ndërsa jeni duke folur. Mund të jetë thjesht sepse ata janë të vetëdijshëm dhe të turpshëm.

  Si të bisedoni me një person të turpshëm.

  • Flisni më ngadalë.
  • Bëni pyetje kryesore.
  • Mos kini frikë të bëni pauzë.
  • Përdorni një gjuhë të hapur të mirë të trupit.
  • Përpiquni që ajo t'i vizatoni><8 Ju mund të kuptoni se ata po e kalojnë një kohë të vështirë, vazhdoni të flisni dhe vazhdoni t'i bëni pyetje. Ata thjesht mund të jenë të trembur ose nervoz nëse shikojnë poshtë ose larg nga ju. Jepini dikujt një shans për të ndryshuar, ata nuk janë gjithmonë njerëz të ndërgjegjshëm që nuk duan të flasin me ju.

   Ju mund të dalloni ndryshimin midis një personi të vrazhdë dhe një personi të turpshëm vetëm duke parë shenjat e gjuhës së trupit të tij.

   Si ndiheni kur dikush nuk i kushton vëmendje asaj që po thoni?

   Kur ju nuk jeni duke i folur shumë dikujt, por ai po i tregon shumë vëmendje. Ndiheni sikur personi nuk po ju dëgjon dhe nuk i intereson ato që keni për të thënë. Mund t'ju bëjë të ndiheni të lënduar, të zemëruar ose të frustruar.

   Personi që nuk po i kushton vëmendjemund të kenë shumë në mendjen e tyre ose mund të shpërqendrohen nga diçka tjetër. Ata gjithashtu mund të mendojnë për atë që duan të thonë më pas në vend që të dëgjojnë atë që thotë personi tjetër.

   Në çdo rast, është e rëndësishme që njerëzit t'i kushtojnë vëmendje kur flasin me dikë tjetër, në mënyrë që të dy të ndjehen të dëgjuar dhe të respektuar. Mbani mend gjithmonë se konteksti është i rëndësishëm dhe përpiquni ta vendosni veten në vendin e tyre për të kuptuar se çfarë po ndodh vërtet me ta.

   Pyetje dhe përgjigje.

   1. Çfarë do të thotë kur dikush shmang kontaktin me sy?

   Mund të ketë shumë arsye pse dikush mund të shmangë kontaktin me sy. Ndoshta ndihen të turpshëm ose të turpëruar. Ndoshta ata po përpiqen të jenë të respektueshëm. Ose ndoshta ata thjesht nuk janë të interesuar për personin me të cilin po flasin konteksti është çelësi për të kuptuar arsyen e vërtetë.

   2. Cilat janë arsyet pse dikush mund të shmangë kontaktin me sy?

   Ka disa arsye pse dikush mund të shmangë kontaktin me sy, duke përfshirë:

   • Ata janë të turpshëm ose introvertë
   • Ata janë të shqetësuar ose nervoz
   • Ata po përpiqen të shmangin dikë
   • Ata po përpiqen të fshehin diçka
   • Ata nuk janë të interesuar për personin me të cilin po flasin ose nuk janë të interesuar për personin me të cilin po flasin. Si mund të ndikojë shmangia e kontaktit me sy në jetën shoqërore të një personi?

    Shmangia e kontaktit me sy mund të ndikojë në jetën shoqërore të një personi sepse mund t'i bëjë ata të duken jo miqësorë,i painteresuar, apo edhe i pasjellshëm. Për më tepër, shmangia e kontaktit me sy mund ta bëjë të vështirë për njerëzit të vlerësojnë emocionet tuaja, gjë që mund t'i bëjë më të vështira ndërveprimet sociale.

    4. Cilat janë disa këshilla për t'u marrë me dikë që shmang kontaktin me sy?

    Ka disa gjëra që mund të bëni kur keni të bëni me dikë që shmang kontaktin me sy. Së pari, përpiquni të bëni vetë kontaktin me sy. Nëse personi ende nuk përgjigjet, provoni t'i flisni me një zë të butë dhe të butë. Është gjithashtu e rëndësishme të jesh i respektueshëm dhe mirëkuptues ndaj personit. Së fundi, përpiquni t'i jepni personit pak hapësirë ​​nëse ju duket e pakëndshme.

    5. A do të thotë të shmangësh kontaktin me sy që dikush të pëlqen?

    Kjo do të varet nga konteksti dhe qëllimet e personit që shmang kontaktin me sy. Në disa raste, shmangia e kontaktit me sy mund të jetë një shenjë se personi ju pëlqen, ndërsa në raste të tjera mund të jetë një shenjë se personi është nervoz ose nuk është i interesuar për ju. Nëse jeni të interesuar për dikë dhe ai duket se po shmang kontaktin me sy, mund të provoni t'i afroheni dhe të filloni një bisedë për të parë nëse edhe ai është i interesuar për ju.

    Përmbledhje

    Çfarë do të thotë kur dikush nuk ju shikon ndërsa flisni? Mund të nënkuptojë disa gjëra. Disa njerëz shmangin kontaktin me sy për arsye të ndryshme, të tilla si ndrojtja ose dëshira për t'u dukur jo agresive.

    Nuk është gjithmonë e qartë se çfarë do të thotë shmangia e kontaktit me sy, por mund të jetë njëshenjë që personi ju pëlqen.

    Nëse jeni të interesuar për dikë dhe duket se po i shmanget kontaktit me sy, mund të provoni t'i afroheni dhe të filloni një bisedë për të parë nëse ai është gjithashtu i interesuar për ju. Shpresojmë të keni gjetur përgjigjen që po kërkoni në këtë artikull.
Elmer Harper
Elmer Harper
Jeremy Cruz, i njohur edhe me pseudonimin e tij Elmer Harper, është një shkrimtar i pasionuar dhe entuziast i gjuhës së trupit. Me një sfond në psikologji, Jeremy ka qenë gjithmonë i magjepsur nga gjuha e pashprehur dhe shenjat delikate që rregullojnë ndërveprimet njerëzore. Duke u rritur në një komunitet të larmishëm, ku komunikimi joverbal luajti një rol jetik, kurioziteti i Jeremy-t për gjuhën e trupit filloi që në moshë të re.Pas përfundimit të diplomës në psikologji, Jeremy filloi një udhëtim për të kuptuar ndërlikimet e gjuhës së trupit në kontekste të ndryshme sociale dhe profesionale. Ai mori pjesë në seminare të shumta, seminare dhe programe të specializuara trajnimi për të zotëruar artin e dekodimit të gjesteve, shprehjeve të fytyrës dhe qëndrimeve.Nëpërmjet blogut të tij, Jeremy synon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me një audiencë të gjerë për të ndihmuar në përmirësimin e aftësive të tyre të komunikimit dhe për të përmirësuar të kuptuarit e sinjaleve joverbale. Ai mbulon një gamë të gjerë temash, duke përfshirë gjuhën e trupit në marrëdhënie, biznes dhe ndërveprime të përditshme.Stili i shkrimit të Jeremy-t është tërheqës dhe informues, pasi ai ndërthur ekspertizën e tij me shembuj të jetës reale dhe këshilla praktike. Aftësia e tij për të zbërthyer konceptet komplekse në terma lehtësisht të kuptueshëm i fuqizon lexuesit të bëhen komunikues më efektivë, si në mjedise personale ashtu edhe në ato profesionale.Kur nuk shkruan apo hulumton, Jeremy-t i pëlqen të udhëtojë në vende të ndryshmepërjetoni kultura të ndryshme dhe vëzhgoni se si shfaqet gjuha e trupit në shoqëri të ndryshme. Ai beson se të kuptuarit dhe përqafimi i shenjave të ndryshme joverbale mund të nxisë ndjeshmërinë, të forcojë lidhjet dhe të mbushë boshllëqet kulturore.Me angazhimin e tij për të ndihmuar të tjerët të komunikojnë në mënyrë më efektive dhe ekspertizën e tij në gjuhën e trupit, Jeremy Cruz, i njohur ndryshe si Elmer Harper, vazhdon të ndikojë dhe frymëzojë lexuesit në mbarë botën në udhëtimin e tyre drejt zotërimit të gjuhës së pashprehur të ndërveprimit njerëzor.