Çfarë do të thotë të prekësh hundën (sinjalet e gjuhës së trupit)

Çfarë do të thotë të prekësh hundën (sinjalet e gjuhës së trupit)
Elmer Harper

Tabela e përmbajtjes

A keni vënë re dikë duke i prekur hundën dhe ka menduar: "Nuk e di se çfarë do të thotë", por menjëherë e kuptove se do të thoshte diçka? Epo, nëse po, ju keni ardhur në vendin e duhur. Ne do të shqyrtojmë se çfarë do të thotë në të vërtetë prekja e zhurmës dhe do të habiteni kur mësoni

Prekja e hundës në gjuhën e trupit mund të ketë shumë kuptime të ndryshme, në varësi të kontekstit dhe mjedisit në të cilin shfaqet fjala joverbale. Ne zakonisht e lidhim prekjen e zhurmës me një gënjeshtër në gjuhën e trupit, por kjo është e gabuar, mund të jetë aq e thjeshtë sa dikush të ketë një centimetër në hundë.

Ka shumë arsye pse dikush mund të prekë hundën e tyre, por konteksti i situatës përcakton se çfarë do të thotë gjesti. Për shembull, prekja e hundës mund të jetë një shenjë e zbulimit të një ere të keqe ose të kujtimit të një ere të keqe.

Marrja parasysh e vëzhgimit të kulturave të ndryshme dhe konteksti i situatës ku është vërejtur ky gjest është i rëndësishëm. Pra, çfarë është konteksti dhe pse duhet ta përdorim atë?

Çfarë është konteksti në gjuhën e trupit?

Konteksti në gjuhën e trupit është situata në të cilën përdoret gjesti. Konteksti ndikon në interpretimin e gjesteve në disa raste, pasi kur gjestet e një personi mund të nënkuptojnë diçka të ndryshme në varësi të faktit nëse ata janë në një lojë me top apo në kishë.

Pra, kur mendojmë për kontekstin nga këndvështrimi i gjuhës së trupit, duhet tëmerrni parasysh se ku është personi (mjedisi) me të cilin po flet dhe bisedën që po zhvillon.

Kjo do të na japë pika të dhënash faktike me të cilat mund të punojmë kur përpiqemi të kuptojmë pse një person po prek hundën në radhë të parë. Në vazhdim do të shikojmë 5 që do të thotë se përse dikush do të prekte zhurmën e tyre në radhë të parë.

5 Arsyet pse dikush prek hundën e tyre.

Mos harroni se të gjitha këto janë kontekstuale dhe duhet ta merrni parasysh këtë kur analizoni.

  1. Mund të nënkuptojë se personi po gënjen. mund të nënkuptojë se personi është nervoz ose i pasigurt për veten.
  2. Mund të jetë një gjest vetë-qetësues.
  3. Mund të jetë një përpjekje për të tërhequr vëmendjen te vetja.

Mund të nënkuptojë se personi gënjen.

Kur mendojmë se dikush po i prekë hundën dikujt. Nuk i di arsyet për këtë, por është pothuajse një mit urban. Për të kuptuar nëse dikush po gënjen, do të na duhet të shohim më shumë sesa thjesht dikush duke prekur hundën e tij. Nëse kjo është arsyeja pse jeni këtu, atëherë shikoni Body Language for Liing për më shumë informacion në lidhje me kapjen e një gënjeshtari.

Kjo mund të nënkuptojë se personi është i thellë në mendime.

Ndonjëherë ne mund të mbështesim dorën ose gishtin në hundë ose të mendojmë thellë kur duhet të vendosim tëdiçka. Përsëri, kjo zbret në kontekstin e asaj që po ndodh rreth këtij personi për të kuptuar plotësisht arsyen pse ai po prek hundën.

Mund të nënkuptojë se personi është nervoz ose i pasigurt për veten e tij.

Ndonjëherë, ne do të prekim hundët për t'u vetësiguruar, që quhet gjuhë e rregullt ose pasive e trupit. Për shembull, nëse jemi nën stres, mund të fërkojmë hundën ose ta prekim për të lehtësuar stresin.

Mund të jetë një gjest vetë-qetësues.

Siç më sipër, mund të jetë një mënyrë për të marrë kontrollin e ndjenjave tona.

Mund të jetë një përpjekje për të tërhequr vëmendjen te vetja.

Disa njerëz do të fërkojnë diçka për t'u afruar me "jo". Më tej, ne do të hedhim një vështrim në arsyet më të zakonshme pse një person do të prekë hundën e tij.

Pyetjet e bëra më shpesh

A do të thotë të prekësh hundën tënde të shtrirë në sinjalet e gjuhës së trupit?

Nuk ka përgjigje konkrete për këtë pyetje pasi të gjithë thonë ndryshe kur gënjejnë. Disa njerëz mund të prekin hundët e tyre kur gënjejnë, por të tjerët mund të bëjnë diçka krejtësisht të ndryshme, si për shembull të lëvizin ose të shmangin kontaktin me sy. Nëse vëreni se dikush ia prek hundën shpesh kur është duke folur me ju, ka mundësi që të gënjejë, por duhet t'i kushtoni vëmendje shenjave të tjera për t'u siguruar.

Pse njerëzit i prekin hundët kur janëgënjeshtra?

Mund të jetë një zakon nervoz ose një mënyrë për të shmangur kontaktin me sy me personin që po gënjejnë. Mund të jetë gjithashtu një mënyrë e përpjekjes për t'i sinjalizuar në mënyrë të pandërgjegjshme vetes se po gënjejnë, në mënyrë që të përpiqen të ndalojnë veten nga kjo. Të kuptuarit e kontekstit është çelësi për të kuptuar nëse ata gënjejnë.

Çfarë do të thotë të prekësh hundën ndërsa flet?

Kur dikush prek hundën gjatë kohës që flet mund të nënkuptojë shumë gjëra të ndryshme, si p.sh. gënjeshtra ose të qenurit i thellë në mendime.

Të prekësh hundën teksa dëgjon një bisedë <0 duke e prekur gjuhën e tyre. mund të nënkuptojë një nga dy gjërat: është një zakon, ose ata po përqendrohen në atë që thoni ju.

Prekja e urës së hundës në gjuhën e trupit.

Njerëzit e përdorin këtë lloj të gjuhës së trupit kur ndihen të stresuar ose kur kanë nevojë të çlirojnë pak energji në situata shumë stresuese. Quhet rregullator ose biberon.

Zakonisht do të shihni dikë duke fërkuar urën e hundës në përpjekje për të lehtësuar tensionin gjatë një bisede të tensionuar.

Çfarë do të thotë mbajtja e hundës me duar në gjuhën e trupit?

Qëndrimi me duar në hundë zakonisht do të thotë të menduarit ose përqendrimi, por mund të ketë edhe disa gjëra të ndryshme. Ose mund të jetë që zhurma e personit është e ftohtë dhe ai po përpiqet ta ngrohë këtë.

Kur mendon për duart në hundë kur ishtehera e fundit që keni përdorur këto gjeste? Ku ishit dhe çfarë po mendonit apo po bënit?

Shiko gjithashtu: Si të ndaloni së kontrolluari telefonin tuaj pas një ndarjeje me ish-in tuaj.

Ne mund të fillojmë të ndërtojmë vetëdijen për gjuhën tonë të trupit dhe të caktojmë kuptime në kontekstin që e gjejmë veten duke i vendosur duart në hundë.

Gjuha e trupit Prekja e majës së hundës?

Të prekësh majën e hundës ose të trokasësh majën e hundës><0 të gjesh majë të hundës zakonisht do të thotë "të më zbulosh mua dhe të gjesh mua

Shiko gjithashtu: Fjalë dashurie që fillojnë me F Prekja e majës së hundës përdoret shpesh kur dikush nuk dëshiron t'i përgjigjet një pyetjeje specifike, ose nuk është i sigurt se çfarë të thotë, ose nuk di detaje specifike për një temë.

Kur ta shihni këtë, pyesni veten se çfarë po bënte ose thoshte personi. A ishte personi i stresuar apo i bëheshin pyetje të vështira? Mos harroni se konteksti është i rëndësishëm kur analizoni shenjat e gjuhës së trupit.

Të prekni hundën gjatë flirtimit.

Ndonjëherë, do të shihni dikë duke i prekur hundën ndërsa flirton. Kjo ndodh sepse ata ndihen të turpëruar ose të pasigurt dhe kanë nevojë të çlirojnë energji nervore që ndonjëherë quhet rregullator ose biberon në gjuhën e trupit.

Nëse ata vazhdojnë të prekin hundën tuaj, kjo është një shenjë e fortë se ju pëlqeni ose janë të lidhur me ju. Është një vend në trup që nuk preket shpesh nga njerëzit, përveç nëse ata janë shumë rehat ose familjar me personin që po prekin.

Në përgjithësi, prekja e hundës gjatë flirtimit është njëshenjë pozitive ata ju pëlqejnë shumë.

Mendimet përfundimtare.

Shumica e njerëzve besojnë se prekja e hundës është një tregues i fortë i gënjeshtrës. Megjithatë, vetëm duke parë këtë sugjerim të vetëm të gjuhës së trupit, nuk mund të themi se kjo ishte absolute apo edhe afër e besueshme. Nëse shohim dikë duke prekur hundën në një grup ose në një situatë shumë stresuese, është një pikë e të dhënave që ia vlen të eksplorohet pasi kjo mund të tregojë një përshkrim. Duke thënë këtë, kruarja e hundës mund të jetë aq e thjeshtë sa një kruarje ose gati për teshtitje, dhe dikush që përpiqet të lehtësojë tensionin brenda trupit.

Nuk ka absolute në gjuhën e trupit. Ju do të duhet së pari të vini në bazë sjelljen e dikujt në mënyrë që të merrni një pasqyrim të vërtetë të asaj që po ndodh. Ne do të duhet të marrim parasysh edhe kontekstin e situatës në mënyrë që të kemi një kuptim dhe analizë të vërtetë. Faleminderit që gjetët kohë për të lexuar këtë postim. Shpresojmë se keni gjetur përgjigjet që po kërkoni. Deri herën tjetër, qëndroni të sigurt.
Elmer Harper
Elmer Harper
Jeremy Cruz, i njohur edhe me pseudonimin e tij Elmer Harper, është një shkrimtar i pasionuar dhe entuziast i gjuhës së trupit. Me një sfond në psikologji, Jeremy ka qenë gjithmonë i magjepsur nga gjuha e pashprehur dhe shenjat delikate që rregullojnë ndërveprimet njerëzore. Duke u rritur në një komunitet të larmishëm, ku komunikimi joverbal luajti një rol jetik, kurioziteti i Jeremy-t për gjuhën e trupit filloi që në moshë të re.Pas përfundimit të diplomës në psikologji, Jeremy filloi një udhëtim për të kuptuar ndërlikimet e gjuhës së trupit në kontekste të ndryshme sociale dhe profesionale. Ai mori pjesë në seminare të shumta, seminare dhe programe të specializuara trajnimi për të zotëruar artin e dekodimit të gjesteve, shprehjeve të fytyrës dhe qëndrimeve.Nëpërmjet blogut të tij, Jeremy synon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me një audiencë të gjerë për të ndihmuar në përmirësimin e aftësive të tyre të komunikimit dhe për të përmirësuar të kuptuarit e sinjaleve joverbale. Ai mbulon një gamë të gjerë temash, duke përfshirë gjuhën e trupit në marrëdhënie, biznes dhe ndërveprime të përditshme.Stili i shkrimit të Jeremy-t është tërheqës dhe informues, pasi ai ndërthur ekspertizën e tij me shembuj të jetës reale dhe këshilla praktike. Aftësia e tij për të zbërthyer konceptet komplekse në terma lehtësisht të kuptueshëm i fuqizon lexuesit të bëhen komunikues më efektivë, si në mjedise personale ashtu edhe në ato profesionale.Kur nuk shkruan apo hulumton, Jeremy-t i pëlqen të udhëtojë në vende të ndryshmepërjetoni kultura të ndryshme dhe vëzhgoni se si shfaqet gjuha e trupit në shoqëri të ndryshme. Ai beson se të kuptuarit dhe përqafimi i shenjave të ndryshme joverbale mund të nxisë ndjeshmërinë, të forcojë lidhjet dhe të mbushë boshllëqet kulturore.Me angazhimin e tij për të ndihmuar të tjerët të komunikojnë në mënyrë më efektive dhe ekspertizën e tij në gjuhën e trupit, Jeremy Cruz, i njohur ndryshe si Elmer Harper, vazhdon të ndikojë dhe frymëzojë lexuesit në mbarë botën në udhëtimin e tyre drejt zotërimit të gjuhës së pashprehur të ndërveprimit njerëzor.